lidokain

Brugsanvisning:

Priserne i onlineapoteker:

Lidokain - et middel til lokalbedøvelse.

Farmakologisk aktivitet

Lidokain anvendes til ledning, infiltration, terminalbedøvelse. Lægemidlet har en lokalbedøvende, antiarytmisk virkning.

Som et bedøvelsesmiddel virker lægemidlet ved at hæmme nervedannelsen ved at blokere natriumkanaler i nervefibre og slutninger. Lidokain er langt bedre end procain, dets virkning er hurtigere og varer længere - op til 75 minutter (i kombination med epinephrin - mere end to timer). Lidokain, når det appliceres topisk, udvider blodkarrene, har ingen lokal irriterende virkning.

Den antiarytmiske virkning af lægemidlet skyldes evnen til at øge permeabiliteten af ​​membraner til kalium, blokere natriumkanaler, stabilisere cellemembraner.

Lidokain har ingen signifikant virkning på kontraktilitet, myokard ledningsevne (påvirker kun i store doser).

Lidokainets lokale absorberbarhed afhænger af doseringen af ​​stoffet og behandlingsstedet (for eksempel lidokain absorberes på slimhinder bedre end på huden).

Efter intramuskulær injektion af Lidocaine når maksimal koncentration 5-15 minutter efter indgivelse.

Udgivelsesformular

Slip lidokainspray, lidokain i ampuller (med en opløsning til injektioner).

Indikationer for brug af lidokain

Injektioner af lidokain 2% anvendes til lokalbedøvelse i tandlægevirksomhed, kirurgi, oftalmologi, otolaryngologi, til blokade af nerveplexus, perifere nerver hos patienter med smerte.

Lidokain i ampuller 10% anvendes til anæstesi i form af slimhindeapplikationer i ENT-praksis, gynækologi, pulmonologi, gastroenterologi, tandpleje under operationer, diagnostiske procedurer. Påfør 10% opløsning og som et antiarytmisk middel.

Lidocaine spray bruges i tandpleje til at fjerne mælketænder, tandsten, fastsættelse af tandkroner og andre procedurer, der kræver en kort bedøvelse; i otolaryngologi - for tonsillektomi, trunkning af nasepolypper, septum, anæstesi i perforeringsprocessen og vask af den maksillære bihule.

Lidokain-spray er effektiv til diagnostiske manipulationer (indsættelse af en gastroduodenal probe, udskiftning af tracheotomi-røret) til pharyngeal anæstesi.

Ved gynækologi anvendes sprayen ved fjernelse af suturer, dissekering af kvindens perineum under fødslen og udførelse af operationer på livmoderhalsen.

I dermatologi bruges sprayen til at bedøve slimhinderne, huden under mindre kirurgiske indgreb.

Kontraindikationer

Lidocain er kontraindiceret under instruktion af atrioventrikulær blokade 2,3y udstrækning af hjertesvigt 2,3y grad, bradykardi, hypotension arterielt, kardiogent shock, en komplet tværgående hjerteblok, porphyria, myasthenia gravis, nyre-, lever- patologier, hypovolæmi, glaukom (øje til injektion ), overfølsomhed, laktation, graviditet.

Sprøjt Lidocaine med forsigtighed foreskrevet svækkede, ældre patienter, børn med epilepsi, i chok, med bradykardi, leverfunktionspatologi, ledningsforstyrrelser, graviditet. Under amning kan sprøjten kun anvendes ved anbefalede doseringer.

Instruktioner til brug Lidocaine

Før du bruger lidokain ifølge instruktionerne, bør der udføres en allergitest for at identificere mulig følsomhed over for lægemidlet. Hvis der opstår hævelse eller rødme, bør lidokain ikke anvendes til anæstesi.

En opløsning af 2% lidokain (i ampuller) er beregnet til subkutan, intramuskulær administration, ledningsanæstesi, inddrivning i konjunktivalssækken, behandling af slimhinder.

Dosering er individuel, men Lidocain instrukser er de gennemsnitlige doser: for ledningsforstyrrelser anæstesi under anvendelse af 100-200 mg lægemiddel (ikke mere end 200 mg), nasal anæstesi, ører, fingre - 40-60 mg af lægemidlet.

Når lidocain gives, for at opnå den maksimale terapeutiske virkning, er også epinephrin foreskrevet (hvis der ikke er kontraindikationer).

I oftalmologi dråber op til seks dråber af opløsningen og inddanner to dråber hver 30-60 sekunder. Normalt 4-6 cap. Et øje er nok til anæstesi før kirurgi, diagnostiske manipulationer.

Til terminalbedøvelse er den maksimale tilladte dosis af lidokain ifølge instruktionerne 20 ml. Behandlingstiden er 15-30 minutter.

Under anæstesi for børn bør den samlede dosering ikke overstige 3 mg pr. Kg barnvægt.

En opløsning af 10% lidokain (i ampuller) injiceres intramuskulært og anvendes i form af applikationer. Tilladt volumen af ​​lidokain til applikationer - 2 ml.

For at standse et arytmisk angreb gøres en intramuskulær injektion af lidokain - 200-400 mg. Hvis anfaldet ikke blev standset, foretager de efter tre timer en anden injektion.

Ved arytmier kan du indtaste og 1, 2% opløsning intravenøst ​​i en strøm - 50-100 mg, derefter administreres Lidocaine intramuskulært.

Ved anvendelse af lidokain i ampuller 2 og 10% skal EKG overvåges og afstå fra at desinficere injektionsstedet med opløsninger med tungmetaller i sammensætningen.

Ved udnævnelse af midler i høje doser inden injektionen tage barbiturater.

Lidocaine spray anvendes kun lokalt. Sprøjt medicinen fra en kort afstand direkte til det sted, der kræver anæstesi, undgå kontakt med øjnene, luftvejene.

Ved vanding af mundhulen på grund af nedsat følsomhed skal man sørge for ikke at skade tungen med tænderne.

I tandlægen, dermatologi, brug 1-3 doser 10% lidokain; i otolaryngologi, kraniofacial kirurgi - 1-4 doser af 10% lidokain; til endoskopisk undersøgelse - 2-3 doser på 10% p-ra; i gynækologi - 4-5 doser (i obstetrisk praksis er op til 20 doser af en 10% opløsning tilladt).

Ved behandling af store områder kan du bruge en tampon, der er vandet med lidokain fra en kanon.

På samme måde anbefales det at bruge sprayen under anæstesi til børn (den tilladte "børns" dosis er 3 mg pr. Kg vægt).

Bivirkninger

Efter at lægemidlet kan opleve svaghed, hovedpine, nystagmus, træthed, eufori, fotofobi, nedsat hørelse, følelsesløshed i tungen, munden, døsighed, mareridt, dobbeltsyn (dobbeltsyn), overtrædelse af rytme og overledning af hjertet, den tværgående hjerteblok, lavt blodtryk, brystsmerter, paræstesi, lungesvigt lammelse, følsomhed lidelse, krampeanfald, tremor.

Lidokain i store doser kan føre til hjerteblok, sammenbrud, hjertestop.

Også kan lægemidlet forårsage stakåndethed, søvnapnø, allergisk rhinitis, conjunctivitis, dermatitis, dyspnø, urticaria, anafylaktisk shock, kvalme, opkastning, nedsat kropstemperatur, en brændende fornemmelse, opkastning, følelsesløshed, ømhed på stedet, hvor administrerede injektioner af lidocain.

Spray Lidokain kan fremkalde: brændende følelse, allergiske manifestationer, lavt blodtryk, hjerteanfald, depression, døsighed, angst, bevidsthedstab, kramper, lammelse af luftvejene, irritabilitet

Smertelindring Egis Lidocaine Spray 10% - Anmeldelse

Lidokain til epilation - er det effektivt eller ej? Hvordan man bruger lidokain, dosering, udløbsdato, min fodpølse bonus)

God sundhed, kære læser!

I mere end seks måneder går jeg videre piskning epilering. Electro.

Da jeg optog for første gang - blev jeg spurgt, om jeg havde nogen erfaring, jeg ved, hvordan man dumme det? Hun sagde nej. De råde mig til at købe ungarske lidokain i et apotek, spray (de siger, det bedste og mest effektive, indenlandske og kinesiske er værre i virkeligheden, en stank). Og i 1,5-2 timer før proceduren starter, spray det, rul det op med en film og gå til salonen.

Købsstedet er næsten ethvert apotek jeg tog i Stolichk, Gorzdrave.

Pris - fra 320 rubler og derover. Mindre ikke opfyldt.

Hvis du har brug for lidokain til fjernelse af håret, skal du tage en spray. Selvom de sælger det i ampuller, til injektioner. På apoteket, hvad er forskellen - de svarede mig ikke, de sagde, at det var tåget at doseringen var anderledes. Så fortsæt med at tage sprayene. Når i tandplejen tog ham bare med en - ønskede at plaske i munden, før du vil give mig en indsprøjtning af anæstesi til at gøre vildt bange for injektioner i tandkødet og kinden - kirurgen kiggede nedladende på mig og sagde, at de var i lang tid ikke brugt.

Afslutning i kassen - en flaske mørkt glas med en opløsning, spray separat, instruktion.

På boksens udløbsdato, imponerende - 5 år. Det tager normalt to epilationer for mig, to skinner, det vil sige i alt 4 fod i en flaske opløsning))

For at begynde at bruge det er det nødvendigt at fjerne hætten, læg sprøjten og sprøjt den på de rigtige steder.

Efter brug skal sprøjten fjernes og hætten lukkes, ellers kan alt inddampes til næste applikation. Jeg havde en eller anden måde det, jeg gentager ikke.

Instruktionen er stor og detaljeret, indikationer er kontraindikationer, jeg vil gemme alt, pludselig har nogen brug for det, med en øget læsbarhed, omend lidt lille.

Lidocaine Egis, Ungarn

Du kan søge på slimhinderne, mens doserne er ret små

Lidokain Spray til fjernelse af hår

Efter at have læst instruktionerne og beregnet dosis i forhold til deres kropsvægt - sprøjtet 20 gange på hele benet. En og en halv time før proceduren. Dette var min første elektrolyseprocedure, og på det besluttede jeg næsten at opgive alt dette - det var så smertefuldt. Fordi 20 pshikov på en skinne er uforholdsmæssigt lille! Om hvad mesteren sagde til mig, anbefalede hun at hælde det, så det flød langs benet, og ikke mindre end om to timer, men måske tidligere.

Generelt effektiviteten af ​​min erfaring afhænger meget af, hvad - om den fase i cyklus (i begyndelsen er det lettere end ved udgangen af ​​smerte tolerance), at antallet af hældte (den mere, jo stærkere effekt), den tid, der bruges på huden (tre timer - og endda knæene, det mest smertefulde område hidtil tolereret).

Hvad gør jeg nu - Jeg forbereder forbrugsstoffer 2,5 timer før proceduren

Jeg hælder generøst min fod, startende fra knæet, så der ikke er nogen steder upåvirket, hvis det er muligt, og pakk det i plastikpladen

Her er det meget vigtigt, at luften ikke kommer ind, ellers vil lidokain begynde at udbryde, og i begyndelsen af ​​proceduren kan effekten allerede ikke være. Mine film er normalt 3 lag, + -. Så sikkert.

Uden lidokain ville jeg ikke være i stand til at modstå elektrolyseproceduren. Jeg planlægger at prøve andre former for hårfjerning også, hvis det gør ondt - jeg vil på bedøvelse forsøge bedøvelse - ved hjælp af Lidocaine Spray (Ungarn)))

Generelt anbefaler jeg. Selvom det nogle gange gør det ondt.

Lidokain spray: hvordan man bruger, mulige effekter

Lidokain spray til mænd er en fantastisk måde at øge varigheden af ​​samleje. Problemet med tidlig ejakulation er akut i nyere tid. Fysiologisk får han den samme fornøjelse som andre mænd, men der er problemer med det modsatte køn.

Usikkerhed i deres evner afspejles i den mentale tilstand. Ved hjælp af en spray kan du forlænge samleje flere gange. Hvordan bruger man det? Hvad andet bruges til? Om dette vores artikel.

Farmakologisk aktivitet

Lægemidlet blokerer ledningen af ​​nerveimpulser, hvilket reducerer følsomheden. Det er et derivat af eddikesilicid, har antiarytmiske, analgetiske egenskaber.

Hvis det kommer ind i strubehovedet og luftrøret, blokerer det hoste og sluge, der er risiko for komplikationer. Og påvirker også rytmen af ​​hjertesammentrækninger.

Det påvirker organer forskelligt, afhængigt af anvendelsesstedet, fordeles jævnt på tværs af alle systemer.

Udgivelsesformular

 1. Spray 10 procent - flasker på 38 gram.
 2. Ampuller til injektioner (2 mg).
 3. Gel, fløde i rør, Lidocaine salve.
 4. Øjedråber i 5 ml.
 5. Vandbaseret smøremiddel.

vidnesbyrd

Aerosolen bruges til lokalbedøvelse på forskellige fagområder.

 • Tandlægning - tandudvinding, behandling af sygdomme i mundhulen.
 • Gynækologi, obstetrik - operative manipulationer på livmoderhalsen og vagina., Postpartumbehandling.
 • Instrumentale undersøgelser - indførelse af forskellige prober, rektoskopi, brug af katetre.
 • Anæstesi af slimhinder og hud med små overflader.
 • For at reducere følsomheden af ​​hoveddelen.
 • Forlængelse af samleje.

Kontraindikationer

Lidocaine Asept Spray er en kraftig smertestillende medicin, der anvendes i medicinske procedurer. Spray det omhyggeligt. Det har mange kontraindikationer, fører til døden.

 • Allergi til en af ​​komponenterne.
 • Enhver forstyrrelse af det kardiovaskulære system.
 • Glaukom.
 • Hypertension.
 • Skader på nyrerne, hvilket fører til en forringelse af dens funktion.
 • Epilepsi.
 • Autoimmun neuromuskulær sygdom (myastheni).
 • Predisposition til kramper.
 • Nyresvigt.

Hvis der er helbredsmæssige problemer, er brug af stoffet strengt forbudt.

Dosering og indgift

Instruktionen har en anbefaling, hvor meget aerosol skal anvendes, med forskellige anvendelser.
Spray med Lidocaine sprøjtes i en afstand af 10 cm. Til anæstesi i munden er 2-4 sprøjter tilstrækkelige.

Til små operationer - 15-20 klik. Vil handle 5-10 minutter. Ampul fortyndet antibiotika. Gør smertestillende indsprøjtninger.

Geler, salver, cremer bruges til at blokere smerter i leddene, tilbage. Påfør en lille mængde i handsker.

Oftalmisk væske anvendes i oftalmologi. Dosis 1-2 dråber. Som bedøvelse før manipulationer.

Forøgelse af samleje - aerosol sprøjtes i en afstand på 8-12 cm (2-3 presser) over penisens hoved, 20 minutter før coitus.

Særlige instruktioner

Før brug skal du teste for en allergisk reaktion. Ved albuen bøje for at sprøjte stoffet. Vent 5-10 minutter.

Hvis der ikke er irritation eller rødme, kan du bruge. Konstant brug fører til afhængighed.

Varigheden af ​​coitus stiger 4 gange (op til en time). Hvis tiden til ejakulation er mere end 3 minutter, anbefales det ikke at bruge yderligere stimulering.

Ansøgningsregler:

 • Test for en allergisk reaktion.
 • Gennemføre hygiejneprocedurer kønsorganer.
 • Tør penis tørt, læg spray på 10 cm. Tryk ikke mere end 3 gange.
 • Lad tørre i 7-10 minutter (gnid ikke).
 • Når der opstår en lille følelsesløshed i penis, vaskes resten af ​​sprøjten med varmt vand.
 • Før samleje brug en kondom. Lidokain kommer ind i vagina, en kvinde provokerer følelsesløshed, graden af ​​glæde vil falde.
 • I tilfælde af oralsex med en partner kan strubehovedet og tungen miste følsomheden.

Det er nødvendigt at begynde at bruge med mindste dosis. Coping reducerer effektiviteten. Efter 10 applikationer falder virkningen af ​​lægemidlet på nerveenderne af penishovedet.

Spray refererer til forlængere (midler til øget samleje). Hvis afhængighed bør ændres til analoger. Foruden aerosolformer er der piller og salver.

På vandbasis er der anal smøremiddel med Lidocaine (Adam og Eva). Det bruges til at reducere smerte under analsex. Det er nødvendigt at læse instruktionerne nøje, så der ikke er negative konsekvenser.

Det er vigtigt at huske:

 1. Kan ikke bruges med sæbe, gel, jod.
 2. Antidepressiva.

overdosis

Anvendelsen af ​​store mængder lidokain kan være sundhedsfarlig, forårsage alvorlige konsekvenser:

 1. Svimmelhed, smerte, kvalme.
 2. Reducere hyppigheden af ​​sammentrækninger (bradykardi).
 3. Rhythm forstyrrelse, forringelse af ledningsevne, hjertestop.
 4. Døsighed, generel svaghed.
 5. Midlertidigt tab af syn.
 6. Kramper.
 7. Bevæbning af øvre og nedre ekstremiteter.

Sådanne symptomer kræver lægehjælp, kan være dødelig.

analoger

Alle farmaceutiske præparater har et præfiks hætteglas, Asept til betegnelsen Lidocaine. Andre arter er ikke til salg. At øge samleje ved hjælp af forskellige forlængere. De kan købes i specialiserede mænds butikker, online butikker.

Betingelser for opbevaring

Opbevares ved en temperatur på 15-25 grader i 5 år fra fremstillingsdatoen uden for børns rækkevidde.

Omkostninger til

Prisen i apotekskæden spænder fra 360 til 380 rubler. Læs nye artikler på vores hjemmeside.

anmeldelser

Svetlana, 25

Min ven anbefalede at jeg fjerner hår med Lidocaine spray. Hvad der plejede at være mel passerer nu uden problemer. Ingen smerte, huden er glat. Jeg anbefaler det til alle.

Vyacheslav, 47

Mit udseende er normalt, kvinder er opmærksomme. Problemet er, at høj følsomhed ikke tillader at nyde coitus og tilfredsstille en kvinde. De rådede til at prøve aerosolen. Jeg er meget tilfreds. Endelig er det forbedrede seksuelle liv.

Andrei, 45

Da jeg oplevede første gang, overdimerede jeg det og sprøjtede det 5 gange. Fornemmelserne var ikke behagelige, kunne ikke afslutte i lang tid, følte ikke noget. Næste gang jeg gjorde alt rigtigt. Meget tilfreds. Jeg råder alle sammen, men lad mig ikke komme væk, læs omhyggeligt ansøgningsvejledningen.

Sergey, 32

Jeg besluttede at prøve, selv om alt er i orden med en erektion. Lidt overdrevet, staten var ikke særlig stor. Hvis det er normalt med styrke, så prøv ikke at øge samleje på denne måde.

Lidocaine: brugsanvisning, analoger og priser

Lidokain anvendes som lægemiddel til lokalbedøvelse. Det er almindeligt anvendt i tandlægen. Det bruges også til hjertebehandling som et antiarytmisk lægemiddel.

Lidokain kan kun bruges på recept, fordi der er mange risikogrupper, hvis sundhed kan påvirkes af brugen af ​​stoffets indholdsstoffer. For at forhindre forekomsten af ​​bivirkninger skal du omhyggeligt følge instruktionerne om brug af lægemidlet.

Instruktioner til brug Lidocaine

Lidokain er så populært i medicinens verden på grund af sin længere og stærkere virkning end den samme Novocain.

Den første ting, før du tager denne type medicin, skal du lave en allergitest. Hvis følsomheden for lægemidlet er stærkt forøget - er det strengt forbudt at give en injektion.

struktur

Hovedstofet af lægemidlet er lidokainhydrochlorid. Det gives i form af lidokainhydrochloridmonohydrat. Som supplement til det er natriumchlorid. For parenterale former er mængden 12 mg. I en opløsning af vand d / og - ca. 2 ml.

Udgivelsesformular

Lidokain er tilgængelig i form af injektionsvæske og opløsning. Væske uden farve eller delvis manglende. Lugtfri. I 1 ampul er 1 mg af det aktive lægemiddel. 2 ml ampuller er pakket i papkasser (celleformet).

Farmakologiske egenskaber

Lidokain anvendes både som lokalbedøvende middel og som et antiarytmisk lægemiddel i kardiovaskulær medicin.

Lidokain er i effektiviteten af ​​narkotika mere effektiv end prokain og novokain. Dens virkning er længere - ca. 1 time og 15 minutter. Denne tid kan forlænges til to timer, hvis den anvendes i kombination med epinephrin.

Komponenterne i dette lægemiddel har en deprimerende virkning på ledningsevnen af ​​nerveenderne. Dette skyldes blokering af natriumkanaler i nerverne. Ved anvendelse med lokalbedøvelse har Lidocaine ingen irriterende virkning. En karakteristisk kvalitet er udvidelsen af ​​blodkar.

Antiarrhythmic effekt er mulig på grund af den samme blokering af calciumkanaler, evnen til at øge permeabiliteten af ​​membraner til kalium og normalisering af membranstruktur af celler.

Et andet træk ved lidokain er dets evne til at blive absorberet bedre og hurtigere på slimhinderne. Niveauet af absorption af lægemidlet i andre væv afhænger af dosering og anvendelsessted.

Under intramuskulære injektioner begynder Lidocaine sin virkning i 5-15 minutter. Så kommer den maksimale effekt.

Indikationer for brug

Lidokaininjektioner i 2% ampuller anvendes til de patienter, hvis medicinske behandling kan ledsages af smertefulde fornemmelser. Til lokalbedøvelse i sådanne tilfælde anvendes de i en lang række kliniske afdelinger: i tandlægevidenskab, oftalmologi, kirurgi, otolaryngologi osv. Nerveplexuser og centre med perifere nerver er blokeret.

10% opløsning af dette lægemiddel tages som et antiarytmisk lægemiddel. Det bruges også til bedøvelse i kirurgi, pulmonologi, kirurgi, ENT praksis.

Lidokain i form af en spray anvendes aktivt i tandpleje. Det er nødvendigt for kortvarige manipulationer, der kræver lokalbedøvelse. Dette kan være fjernelse af mælketænder, fiksering af tandkroner eller rive tartar.

Også Lidocaine Spray anvendes aktivt i otolaryngology. Der posterer han også som bedøvelse. Det bruges til udskæring af nasale polypper, tonsillektomi, til rengøring af de maksillære bihuler, piercingprocessen osv. Den bruges også i stor grad til bedøvelse af svælg under forskellige typer af manipulationer.

Anvendelsen af ​​Lidocaine spray i kvindelig gynækologi er også almindelig. Dette sker under syning og fjernelse af suturer med snit under arbejde, hvis der udføres operationer på livmoderhalsen. Til mindre kirurgiske procedurer anvendes lidokain i form af en spray også i dermatologi. Læs om stærke smertestillende midler her.

Kontraindikationer

Lidokain er kontraindiceret hos patienter i sådanne tilfælde:

 • Hvis patienten har atrioventrikulær 2., 3. grad blokade;
 • Hjertesvigt;
 • Hypotension (lavt blodtryk);
 • Udtalte bradykardi;
 • Kardiogent shock;
 • I nærvær af fuldstændig tværgående hjerteblok;
 • Porphyria hos en patient;
 • Tilstedeværelsen af ​​leverpatologier;
 • Overfølsomhed over for lægemidlet;
 • Myasthenia gravis;
 • Det er umuligt at udføre øjeninjektioner til glaukom;
 • Gipovulemiya;
 • Under amning;
 • Under graviditeten
 • Tilstedeværelsen af ​​patologier af nyrerne.

Også lidokain i form af en spray ordineres med stor omhu:

 • Børn og patienter i alderdommen;
 • Patienter med svær svækket krop;
 • Patienter med epilepsi;
 • Patienter i en tilstand af chok;
 • Hvis der er bradykardi
 • Med ukorrekt ledningsevne
 • Patienter med leverpatologier;
 • Under graviditeten.

Bivirkninger og overdosering

I tilfælde af bivirkninger hos en patient kan sådanne afvigelser observeres:

 • Generel svaghed i kroppen;
 • Svær hovedpine
 • Udseende af eufori;
 • Frygt for lyset;
 • nystagmus;
 • Den hurtige begyndelse af træthed, selv med en lille fysisk anstrengelse;
 • Mindre høretab;
 • Der er følelsesløshed i tungen og læberne;
 • Konstant døsighed;
 • Starter dobbelt i øjnene;
 • Jagter mareridt
 • Forkert arbejde med hjerterytme;
 • Tværgående hjerteblok;
 • Hypotension;
 • kramper;
 • Respiratorisk svigt
 • Brystsmerter af forskellige slags og styrker;
 • paræstesi;
 • Krænkelser af følsomhedsgrænsen
 • Tremor.

Også blandt bivirkningerne kan ses:

 • Udseende af conjunctivitis;
 • Tilstedeværelsen af ​​stærk åndenød;
 • søvnapnø;
 • Kan forårsage allergisk rhinitis
 • Der er et fald i kropstemperaturen;
 • Anafylaktisk shock hos patienter;
 • dermatitis;
 • nældefeber;
 • En person er ofte varm;
 • Numbers af lemmerne;
 • kulderystelser;
 • Smerter på det sted, hvor injektionen blev givet.

Hvis Lidocaine Spray blev brugt, kan bivirkningerne af det være:

 • Allergi;
 • Brændende fornemmelse;
 • Lidt fald i blodtrykket;
 • døsighed;
 • Alarm tilstand;
 • Begyndelse af depression;
 • Myokardieinfarkt;
 • Spasmer i lemmerne;
 • Muligheden for tab af bevidsthed til enhver tid;
 • Konstant irritabilitet;
 • Der er mulighed for lammelse af luftvejene.

Symptomer på overdosering af lidokain udvikles gradvist.

Du kan liste disse stadier af deres udvikling:

 1. Først og fremmest kan paræstesi udvikle sig i mundområdet, dumpe tungen, patienten kan føle tinnitus af forskellig styrke, svimmelhed kan observeres;
 2. Krænkelse af kvaliteten af ​​syn og muskel tremor kan ledsages af stærkere toksicitet i kroppen;
 3. Yderligere kramper følger - de bør ikke forveksles med neurotiske anfald;
 4. Bevidstløshed går forud for udseendet af stærkere kramper, som kan vare fra et par sekunder til et par minutter;
 5. På grund af øget muskelaktivitet og høj respirationsrate kan konvulsioner føre til hurtig udvikling af hyperkapnia og hypoxi.
 6. De mest alvorlige tilfælde kan forårsage apnø;
 7. Symptomer fører til uregelmæssigheder i hjerte-kar-systemet;
 8. I tilfælde, der har den største fare for en persons liv, kan sygdomme som hypotension, bradykardi og hjertearytmi, hjertestop udvikle sig.

Konsekvenserne kan være meget alvorlige, så anvendelsen af ​​lidokain bør ske i nøje overensstemmelse med vejledninger og indikationer af læger. Når man ser de mistænkelige reaktioner i kroppen, der kan være forbundet med behandling, er det vigtigt at kontakte din læge. Så du kan undgå de farligere manifestationer af bivirkninger.

Når de første symptomer på en overdosis Lidocaine optræder, skal brugen af ​​lægemidlet straks standses. Spasmer og problemer med centralnervesystemet, der er opstået som følge af brugen af ​​dette lægemiddel, kræver endda kirurgi. Desuden har dialyse med en overdosis lidokain næsten ingen effektivitet.

Dosering og indgift

Doseringen af ​​lægemidlet Lidocaine anvendes individuelt for hver patient. For det første påvirker patientens reaktion på stoffets bestanddele denne faktor. For det andet, stedet at anvende. I gennemsnit er en dosering på 100-200 milligram egnet til anvendelse af lægemidlet til lokalbedøvelse. For at dumpe ørerne, maces eller næse er 30-40 mg lidokain tilstrækkelig.

Brug i princippet den mindste dosis, som kan give en positiv og mest kraftfuld effekt. For voksne bør det ikke overstige 300 milligram.

Opløsningen fortyndes lige inden brug. Dens koncentration og mængde er direkte afhængig af det område af området, der skal bedøves. Hvis du har brug for en opløsning med en svag koncentration, bliver den lavet med saltopløsning.

For børn og ældre skal dosen være meget mindre. Dette hjælper med at reducere byrden på kroppen.

For voksne og unge må dosen ikke overstige 5 milligram pr. Kg vægt. Den maksimale tilladelse til at indtaste op til 300 mg lidokain.

Medicinske undersøgelser af anvendelsen af ​​lidokain hos børn under 1 år er ikke blevet gennemført. Derfor anbefales det ikke at bruge dette lægemiddel i denne alder. Også doseringen af ​​medicin til børn fra 1 til 12 år er begrænset. Dosis af lægemidlet bør ikke være højere end 5 milligram pr. 1 kg vægt.

Graviditet og amning: Anvendelse i denne periode

Eksperter anbefaler kun anvendelse af lidokain under graviditet og amning, hvis fordelene ved det kan dække det skader, der gøres. Kun det er nødvendigt at nøje overholde den nødvendige dosering, under ingen omstændigheder at overskride den. I obstetrisk praksis anvendes Lidocaine ikke i tilfælde af blødning i historie og forskellige former for komplikationer.

Ved anvendelse på gravide kvinder og kvinder i den fødedygtige alder blev der ikke overholdt særlige overtrædelser. Deres reproduktive funktion blev ikke svækket, og fosterskader blev heller ikke observeret. Men doseringen af ​​lægemidlet forekommer kun i form af en 1% opløsning.

Beslutningen om at tage Lidocaine under amning kan kun foretages af den behandlende læge. Men det kan bemærkes, at antallet af bestanddele af dette lægemiddel, der trænger ind i modermælk, er meget lille. Derfor kan det ikke forårsage toksiske virkninger på barnet.

Interaktion med andre lægemidler

Hvis lidokain anvendes sammen med stoffer som propranol eller cimetidin, skal mængden heraf nedsættes. Dette skyldes, at stofferne i disse lægemidler øger lidokain toksicitet. Samtidig øges koncentrationen af ​​ranitidin.

Antiretrovirale lægemidler på samme måde øger serumopbygningen i patientens krop. Men samtidig brug af diuretika reducerer effekten af ​​lidokain.

Det anbefales stærkt at anvende lidokain sammen med andre lokale anæstetika. Deres kombination kan øge stoffernes toksicitet og føre til bivirkninger.

Samtidig brug af lidokain og lægemidler som quinupristin og dalfopristin bør undgås. Deres samtidige koncentration øger risikoen for arytmi.

Særlige instruktioner

Brug af lægemidlet Lidocaine bør kun ske af specialister, der har evnen til genoplivning. Alvorlig observation bør udføres for patienter, der samtidig tager amiodaron eller andre lægemidler af denne type. Dette bør gøres for at undgå hjerte-reaktioner på lægemidlet.

Lokalbedøvelse kan føre til udvikling af arteriel hypotension. Bradycardi kan også forekomme. Nedsat tryk bør stoppes straks. For at forhindre forekomsten af ​​disse symptomer er det nødvendigt inden brug af lægemidlet at lave en injektion af krystalloid og kolloide opløsninger. De vil ikke tillade udviklingen af ​​disse bivirkninger.

Omkostninger ved lidokain

Kostprisen ved lægemidlet afhænger af frigivelsesformularen (spray eller ampul) og salgsstedet. Prisen på lidokain afhænger også af producenten. I gennemsnit er prisen på Lidocaine ca. 300-400 rubler pr. Pakke.

Drug anmeldelser

Mange positive anmeldelser forårsaget af virkningen af ​​stoffet Lidocaine. Dens korrekte brug ledsages af positive reaktioner på behandling og smertelindring. Og individuelt udvalgt dosis hjælper alle til at gennemgå en kirurgisk indgreb.

Den udbredt anvendelse af lidokain i tandpleje og ENT-praksis bekræfter kun sin høje kvalitet. Et stort antal bivirkninger kan være alarmerende, men hvis du ikke øger dosen og først foretager allergiske tests, falder risikoen for uønskede bivirkninger kraftigt.

Muligheden for at bruge stoffet under graviditet og amning bidrager også til at øge niveauet af tillid til lægemidlet. Og den lave pris overbeviser resten af ​​effektiviteten og tilgængeligheden af ​​et sådant lægemiddel som Lidocaine.

Analoger af lidokain

I Lidocaine er der mange analoger, der ligner ham af det aktive stof.

Du kan medbringe en sådan liste:

 • Versatis;
 • Lidokainhydrochloridbrunt;
 • xylocain;
 • Lidocaine hætteglas;
 • Dineksan;
 • Gelikain;
 • Lidocaine Bufus;
 • Lidocaine hydrochlorid;
 • Luan et al.

Når det anvendes korrekt, kan lidokain være en uundværlig hjælp, når du har brug for lokalbedøvelse. Den bruges fra 1 år. Ikke kontraindiceret, han er også gravid.

Lidokain - når det anvendes og kontraindikationer

Lidokain - et bedøvelsesmiddel til lokal handling, som anvendes i forskellige fagområder. Der findes flere former for lægemidlet, såsom opløsning, gel, salve, øjendråber, lidokainspray og lidokainplaster. Vi vil forstå funktionerne i hver type lidokain, og vigtigst af alt - hvordan man sikkert behandles med det.

Farmakologiske virkninger af lidokain

Lidokain er et lokalbedøvelsesmiddel. Det er også et antiarrhythmisk middel af klasse IB. Det aktive stof lidocain blokerer natriumkanaler. Efter indførelsen af ​​lægemidlet spredes det gennem hele kroppen og holder den største koncentration i hjertet, nyrerne, hjernen, leveren osv.

Op til 50% af det aktive stof lidocain er forbundet med proteiner. Halveringstiden for lidokain er fra 1 til 3 timer. Det aktive stof udskilles efterhånden i urinen. Ved at blokere ledningen af ​​nerveimpulser reducerer bedøvelsen følsomheden for smerte på en lokal måde. +

Effektens udseende, dens varighed og eliminationshastigheden for lidokain afhænger af brugsstedet for lægemidlet og dets type. Bedøvelse fremstilles i sådanne former: salve, gel, i ampuller, spray, gips, øjendråber.

Lidocaine brug

 • Cardiology. Medikamentet giver dig mulighed for at behandle forskellige sygdomme i hjerte-kar-systemet. Disse omfatter akut myokardieinfarkt, takykardi, ventrikulære arytmier og andre hjertearytmier.
 • Anæstesiologi. Mere generelt anvendes lidokain til anæstesi. Det bruges til kirurgi, oftalmologi, otolaryngologi, gynækologi og andre brancher af medicin. Især i høj efterspørgselsværktøj i tandlægen.

Men muligheden for at bruge lidokain er ikke forbi. Ressourcefulde mennesker regnede ud, hvordan man kunne drage fordel af det, ved at bruge det ikke til det tilsigtede formål. Om dette lidt senere.

1. Lidokain i tandlægen

Anvendelsen af ​​lidokain i tandpleje er mulig med forskellige sygdomme i mundhulen. Den korte handlingstid gør proceduren behagelig. Den mest almindelige form for lidokain, der anvendes i tandpleje, er en opløsning i ampuller.

Ved anvendelse af en opløsning af lidokain i ampuller udføres følgende procedurer:

 • tandudvinding;
 • fjernelse af tartar;
 • tandbehandling;
 • behandling af stomatitis, gingivitis mv.
 • fjernelse af cyster.

Lidokainbaserede salver og geler kan også bruges hjemme uden tilsyn af en læge for at opnå en bedøvelsesvirkning.

2. Lidokain til epilering

I kampen mod uønsket vegetation henvender kvinder sig til forskellige procedurer. Dette kan være hårfjerning, depilation eller shugaring. Sådanne manipulationer er ofte meget ubehagelige og endda smertefulde. Så kommer lidokainspray til undsætning. 3 timer før proceduren sprøjtes den på huden og pakkes den i plastfolie.

Bedøvelse reducerer signifikant følsomhed for smerte, hvilket gør kosmetiske procedurer fuldstændig smertefri. Men igen er det værd at huske kontraindikationerne til brugen af ​​en bekvem form for bedøvelsesmedicinsk lidokain-spray. Du kan også bruge et lidokainplaster.

3. Anvendelse af lidokain spray til mænd

Takket være en ny form for lidokain i sprøjten er et stort antal mænd allerede blevet kvitt problemet med tidlig sædafgang. Dette er ikke en behandling af patologi, hvis der er en. Lidocaine spray eliminerer problemet på det tidspunkt og taler en slags slukker for stor kærlighedslidenskab.

På grund af lidokains anæstetiske effekt reduceres glanspenisens følsomhed, hvilket væsentligt fjerner ejakulationsprocessen. Det menes, at en sådan procedure er helt sikker.

Som enhver anden medicin har lidokain-spray imidlertid en række bivirkninger og kontraindikationer. Også i dette tilfælde er det værd at være forsigtig med det efterfølgende brusebad, da det er strengt forbudt at kombinere lidokainspray og sæbe.

Lidokain frigivelsesformular

Afhængigt af formålet med anæstetisk brug bestemmes formen af ​​lidokain. Til husholdningsbrug, uden læge anbefaling, køber de sædvanligvis lidokainspray eller lidokainplaster. Ampuller anvendes i medicinske institutioner. Overvej form for frigivelse af lægemidlet mere detaljeret.

1. Lidokain i ampuller

Det er en farveløs, lugtfri opløsning, beregnet til injektion og intravenøs administration. 1 ml lidokainopløsning indeholder 20 mg aktiv bestanddel. Ampullernes rækkevidde er præsenteret med en kapacitet på 2, 5 og 10 ml. Også i klinikken kan man se anæstesen i patronerne, hvis egenskaber er identiske.

2. Lidokain Spray

Den mest hensigtsmæssige form til ekstern brug er lidokainspray - en klar alkoholopløsning med mentholaroma. Lidocaine spray fremstilles i glasflasker med en dispenser og spray. En flaske er designet til 650 doser bedøvelse. En dosis indeholder 4,8 mg aktiv ingrediens.

3. Lidokain øjendråber

Lidokain øjendråber sælges i polyethylen drop-flasker. Det er en farveløs, undertiden lidt farvet opløsning med et volumen på normalt 5 ml. 1 ml dråber indeholder 20 mg aktiv ingrediens.

4. Lidocaine gel

Midlet til topisk indgivelse er lidocaingel. Dette er en gennemsigtig gel fremstillet i aluminiumrør med et volumen på 15 og 30 g eller i en glasbeholder med et volumen på 30 g. I 1 g af gelen er der 20 mg aktivstof - lidokainhydrochlorid.

5. Lidocaine salve

En anden bekvem form for topisk er lidokainsalve. Det er en hvid salve uden lugthomogen struktur. Bedøvelse fremstilles i aluminiumrør med en kapacitet på 15 g. Den aktive ingrediens i cremenes sammensætning 50 mg pr. 1 g lidokainsalve.

6. Gips med lidokain

Den sikreste form for lægemiddelfrigivelse er et lidokainplaster. I denne form kommer anæstesen direkte til nerveenderne uden at sprede sig gennem hele kroppen, især maven og leveren. Derfor har et lidokainplaster en minimal negativ effekt.

Virkningen af ​​lidokain har en øjeblikkelig virkning. Det vil sige, at anæstetika virker på nerveenderne, mens plasteren er på huden. Lidokainplasterne skal limes til det berørte område i en periode på to til ti timer.

For at genbruge skal du vente mindst 10 timer. Lidokain gips er et sikkert og effektivt lokalbedøvende middel. Det efterlader ingen rester på tøj eller på huden.

Anæstetisk lidokain: indikationer for anvendelse

Lidokain i ampuller er ordineret i sådanne tilfælde:

 • spinal, infiltrationsbedøvelse;
 • terminal anæstesi
 • i tilfælde af ventrikulære arytmier
 • i tilfælde af hjerteflammens fibrillation
 • til forskellige dental-, ENT- og kirurgiske operationer.

Lidocaine spray og dets anvendelse

Tandpleje:

 • anæstesi af sømme på slimhinderne
 • at installere en tandkrone eller bro
 • at fjerne tartar;
 • fjernelse af barnetænder hos børn;
 • under kirurgi på tårnet.

otolaryngology:

 • med korrektion af næseseptumet;
 • med elektrokoagulering.

Gynækologi:

 • kirurgisk dissektion af perineum og posterior vaginalvæg under arbejde;
 • efterfølgende behandling af skåret, hæftning;
 • efterfølgende suturfjernelse;
 • med andre indgreb i vagina eller livmoderhalsen.

Dermatologi og kirurgi:

 • som anæstetik til forbrændinger, sår, slid
 • om nødvendigt kirurgi på huden.

Diagnostik og forskning:

 • rektoskopi;
 • intubation;
 • endoskopi;
 • Røntgenundersøgelse i tilfælde af kvalme hos patienten.

Brug af øjendråber med lidokain:

 • forberedelse til operation på ENT organer;
 • kontakt øje diagnostiske metoder;
 • med mindre øjenoperation.

Lidokaingips anvendes i sådanne tilfælde:

 • perifer polyneuralgi
 • posttraumatisk smerte;
 • postoperativ smerte;
 • fælles sygdomme
 • smerte efter kosmetiske procedurer.

Lidokain og dets kontraindikationer

Absolut alle former for lidokain har en række kontraindikationer. Selvom et lidokainplaster er for eksempel det sikreste anæstesi med samme aktive ingrediens, men alle generelle kontraindikationer gælder også for det. +

Kontraindikationer til lidokain er:

 • SSS syndrom (sykt sinus syndrom);
 • bradykardi;
 • kardiogent shock (akut form for venstre ventrikulær svigt);
 • AV blokade;
 • Morgagni-Adams-Stokes syndrom;
 • idiosyncrasi af ethvert stof, der indeholder anæstetika i en eller anden form for frigivelse.

Endvidere er lidokain-spray kontraindiceret i tilfælde af:

 • retrobulbar injektion i tilfælde af glaukom
 • i tandlægen, hvis du bruger støbt til støbning.

Det er strengt forbudt at tillade lidokainspray at komme ind i øjnene eller luftveje. Spray i mundhulrummet skal være pænt, udelukkende lokalt. I tilfælde af overdosering af lægemidler er konvulsioner mulige. +

Løsningen i ampuller har også en række specifikke kontraindikationer:

 • sinoatriale hjerteblok med ekstremt lavt tryk
 • WPW syndrom;
 • hjertesvigt klasse 3-4;
 • graviditet og amning hos kvinder.

Anæstesi i enhver form for frigivelse er tilladt, men med ekstrem forsigtighed i følgende tilfælde:

 • reduceret tryk med mere end 20% af originalen;
 • lever- eller nyresvigt
 • medfødt tendens til epileptiforme anfald;
 • hvis patienten er under 18 år eller over 65 år;
 • graviditet, amning
 • i tilfælde af svækket patient sundhed.

Bivirkninger af lidokain

 • Lokale reaktioner. Tandknude, erytem, ​​hævelse, følelsesløshed.
 • Allergiske reaktioner. Urticaria, ødem og i nogle tilfælde anafylaktisk shock. Sådanne reaktioner forekommer dog ganske sjældent.
 • Fra centralnervesystemet. Svimmelhed, sløret øjne, bevidstløshed, overdreven agitation, lammelse af luftvejene. Forekommer også relativt sjældent.
 • Fra kredsløbssystemet. Sænkning af blodtrykket, problemer i myokardiet, bradykardi.

I tilfælde af overdosering af lidokain kan følgende symptomer opstå:

 • overdreven svedtendens
 • blanchering af huden
 • svimmelhed;
 • skære hovedpine;
 • sløret syn
 • ringende tinnitus;
 • arytmi;
 • rysten;
 • angst;
 • kramper;
 • hjertestop.

Lidocaine er således et populært anæstetik, der er yderst effektivt. Men de skal bruge med forsigtighed, fordi stoffet påvirker nervesystemet. Men med korrekt anvendelse, om det er en indsprøjtning på et hospital eller et lidokaingips derhjemme, kan der opnås gode resultater ved at reducere smertefølsomheden.

lidocain

Injektionsvæske, opløsning er klar, farveløs eller næsten farveløs, lugtfri.

Hjælpestoffer: natriumchlorid til parenterale former - 12 mg, vand d / og - op til 2 ml.

2 ml - ampuller med et brudpunkt og med en grøn kode ring (5) - konturcelpakker (20) - papkasser.

Lidokain er en kortvirkende amide-type lokalbedøvelse. Grundlaget for dets virkningsmekanisme er reduktionen af ​​permeabiliteten af ​​neuronmembranen for natriumioner. Som følge heraf falder depolarisationshastigheden og ekspansionsgrænsen øges, hvilket fører til reversibel lokal følelsesløshed. Lidokain anvendes til at opnå ledningsanæstesi i forskellige dele af kroppen og kontrolarytmier. Den har en hurtig indsats (ca. et minut efter på / i introduktionen og 15 minutter efter / m), spredes hurtigt til det omgivende væv. Handlingen varer 10-20 minutter og ca. 60-90 minutter efter henholdsvis IV og IM injektion.

Lidokain absorberes hurtigt fra mave-tarmkanalen, men på grund af effekten af ​​"første passage" gennem leveren, når kun en lille del af det systemiske kredsløb. Systemisk absorption af lidokain bestemmes af indgivelsesstedet, dosis og dets farmakologiske profil. Cmax i blodet opnås efter intercostal blokade, derefter (i overensstemmelse med faldende koncentration) efter indgivelse til lumbal epiduralrummet, brachial plexus og subkutant væv. Hovedfaktoren, der bestemmer absorptionshastigheden og koncentrationen i blodet, er den samlede dosis, der administreres, uanset indgivelsesstedet. Der er et lineært forhold mellem mængden af ​​injiceret lidokain og Cmax anæstesi i blodet.

Lidokain binder til plasmaproteiner, herunder a1-syre glycoprotein (ACG) og albumin. Graden af ​​binding er variabel, svarende til ca. 66%. Plasmakoncentrationen af ​​ACG hos nyfødte er lav, så de har et relativt højt indhold af fri biologisk aktiv fraktion af lidokain.

Lidokain penetrerer BBB og placenta barrieren, sandsynligvis gennem passiv diffusion.

Lidokain metaboliseres i leveren, omkring 90% af den indgivne dosis gennemgår N-dealkylering til dannelse af monoethylglycinoxidid (MEGX) og glycinoxidium (GX), der begge bidrager til lidokainens terapeutiske og toksiske virkninger. De farmakologiske og toksiske virkninger af MEGX og GX er sammenlignelige med lidokain, men er mindre udtalte. GX har en længere end lidokain, T1/2 (ca. 10 timer) og kan akkumulere ved gentagen administration.

Metabolitter som følge af efterfølgende metabolisme udskilles i urinen.

Terminal T1/2 lidokain efter iv bolus administration til raske voksne frivillige er 1-2 timer. Terminal T1/2 GX er ca. 10 timer, MEGX - 2 timer. Indholdet af uændret lidokain i urinen overstiger ikke 10%

Farmakokinetik i særlige patientgrupper

På grund af hurtig metabolisme kan lidokain farmakokinetik påvirkes af forhold, der påvirker leverfunktionen. Hos patienter med nedsat leverfunktion T1/2 lidokain kan øges 2 eller flere gange.

Nedsat nyrefunktion påvirker ikke lidokain farmakokinetikken, men kan føre til akkumulering af dets metabolitter.

Hos nyfødte er der en lav koncentration af ACG, derfor kan plasmaproteinbindingen falde. På grund af den potentielt høje koncentration af den frie fraktion anbefales det ikke at anvende lidokain hos nyfødte.

- lokal og regional anæstesi, ledningsbedøvelse til store og små interventioner.

- AV-blokade af III-graden

- Overfølsomhed over for nogen af ​​stoffets bestanddele og til anæstetika af amidtypen.

Doseringsregimen bør vælges afhængigt af patientens respons og indgivelsesstedet. Lægemidlet bør indgives i den laveste koncentration og i den mindste dosis, hvilket giver den ønskede virkning. Maksimal dosis for voksne bør ikke overstige 300 mg.

Mængden af ​​opløsning, der skal indgives, afhænger af størrelsen af ​​det bedøvede område. Hvis der er behov for at indføre et større volumen med en lav koncentration, fortyndes standardopløsningen med fysiologisk saltvand (0,9% natriumchloridopløsning). Fortynding udføres umiddelbart før administration.

For børn, ældre og svækkede patienter administreres lægemidlet i mindre doser svarende til deres alder og fysiske tilstand.

Hos voksne og unge i alderen 12-18 år bør en enkelt dosis af lidokain ikke overstige 5 mg / kg med en maksimal dosis på 300 mg.

Doser anbefales til voksne:

Erfaring med brug hos børn under 1 år er begrænset. Den maksimale dosis hos børn i alderen 1-12 år er ikke mere end 5 mg / kg legemsvægt af en 1% opløsning.

Uønskede reaktioner er beskrevet i overensstemmelse med systemorganklasserne MedDRA. Som andre lokalbedøvelsesmidler er uønskede reaktioner på lidokain sjældne, og som regel skyldes forhøjede plasmakoncentrationer som følge af utilsigtet intravaskulær injektion, overdosering af doser eller hurtig absorption fra områder med rigelig blodforsyning eller på grund af overfølsomhed, idiosyncrasi eller nedsat tolerance over for lægemidlet af patienten. Reaktioner af systemisk toksicitet, der hovedsagelig manifesteres af centralnervesystemet og / eller det kardiovaskulære system.

Immunsystemet

Overfølsomhedsreaktioner (allergiske eller anafylaktoide reaktioner, anafylaktisk shock) - se også forstyrrelser i hud og subkutan væv. Allergisk hudtest for lidokain betragtes som upålidelig.

Nervesystemet og psykiske lidelser

Neurologiske symptomer på systemisk toksicitet omfatter svimmelhed, nervøsitet, tremor, paræstesi rundt om munden, følelsesløshed, døsighed, krampeanfald, koma.

Reaktioner fra nervesystemet kan manifesteres ved dets excitation eller depression. Tegn på CNS-stimulering kan være kortlivet eller slet ikke forekomme, hvorfor de første manifestationer af toksicitet kan være forvirring og døsighed, skiftevis med koma og respiratorisk svigt.

Neurologiske komplikationer af spinalanæstesi omfatter transiente neurologiske symptomer, såsom smerter i nedre ryg, skinker og ben. Disse symptomer udvikles normalt inden for 24 timer efter anæstesi og løses inden for få dage.

Efter spinalanæstesi med lidokain og lignende midler beskrives isolerede tilfælde af arachnoiditis og cauda equina syndrom med vedvarende paræstesi, dysfunktion i tarm og urinveje eller lammelammelse. De fleste tilfælde skyldes hyperbarisk lidokainkoncentration eller langvarig spinalinfusion.

På visionsorganets side

Symptomer på lidokain-toksicitet kan være sløret syn, diplopi og forbigående amaurose. Bilateral amaurose kan også være en konsekvens af utilsigtet introduktion af lidokain i optisk nerve seng under oftalmiske procedurer. Efter retro eller peribulbar anæstesi, øjenbetændelse og diplopi blev rapporteret.

På den del af høreapparatet og labyrinten: Ring i ørerne, hyperacusia.

Siden det kardiovaskulære system

Kardiovaskulære reaktioner manifesteres ved arteriel hypotension, bradykardi, myokardie depression (negativ inotrop virkning), arytmier, hjertestop eller kredsløbssvigt.

På den anden side af åndedrætssystemet: åndenød, bronchospasme, respirationsdepression, åndedrætsanfald.

På fordøjelsessystemet: kvalme, opkastning.

Fra hud og subkutan væv: Udslæt, urticaria, angioødem, hævelse af ansigtet.

Rapportering af bivirkninger mistænkt som følge af behandling

Rapportering af mistænkte i forbindelse med behandlingen af ​​uønskede reaktioner, der opstod efter registrering af et lægemiddel, er meget vigtigt. Disse foranstaltninger giver mulighed for at overvåge forholdet mellem fordele og risici ved stoffet. Sundhedsarbejdere skal rapportere alle mistænkte i forbindelse med behandlingen af ​​bivirkninger gennem lægemiddelovervågningssystemet.

CNS toksicitet manifesteres af symptomer, der stiger i sværhedsgrad. For det første kan paræstesi udvikles omkring munden, følelsesløshed, svimmelhed, hyperacusis og tinnitus. Synshandicap og muskel tremor eller muskelkramper indikerer mere alvorlig toksicitet og forud for generaliserede anfald. Disse tegn bør ikke forveksles med neurotisk adfærd. Så kan der være et tab af bevidsthed og store krampeanfald, der varer fra nogle få sekunder til et par minutter. Spasmer fører til en hurtig stigning i hypoxi og hypercapnia som følge af øget muskelaktivitet og respirationssvigt. I svære tilfælde kan apnø udvikle sig. Acidose øger de toksiske virkninger af lokale anæstetika. I alvorlige tilfælde er der krænkelser af det kardiovaskulære system. Med en høj systemisk koncentration kan hypotension, bradykardi, arytmi og hjertestop udvikles, hvilket kan være fatalt.

Opløsningen af ​​overdosering sker på grund af omfordeling af lokalbedøvelse fra centralnervesystemet og dets metabolisme, det kan forekomme ret hurtigt (hvis en meget stor dosis af lægemidlet ikke blev administreret).

Hvis der er tegn på overdosering, skal anæstesien stoppes straks.

Kramper, CNS-depression og kardiotoksicitet kræver medicinsk intervention. De vigtigste mål med terapi er at opretholde iltning, stop anfald, bevare blodcirkulationen og aflaste acidose (hvis den udvikler sig). I passende tilfælde er det nødvendigt at sikre luftvejen og tildele ilt såvel som at etablere supplerende ventilation af lungerne (maske eller med en Ambu-taske). Blodcirkulationen opretholdes ved hjælp af plasma infusions- eller infusionsløsninger. Hvis du har brug for langsigtet vedligeholdelse af blodcirkulationen, bør du overveje indførelsen af ​​vazopressorov, men de øger risikoen for excitation af centralnervesystemet. Kontrol af anfald kan opnås ved indføring af diazepam (0,1 mg / kg) eller natriumthiopental (1-3 mg / kg), mens det skal tages i betragtning, at antikonvulsiver også kan hæmme vejrtrækning og blodcirkulation. Langvarige anfald kan forstyrre patientens ventilation og iltning, og derfor bør muligheden for tidlig endotracheal intubation overvejes. Ved hjertestop, fortsæt til standard kardiopulmonal genoplivning. Effektiviteten af ​​dialyse til behandling af akut overdosis lidokain er meget lav.

Lidokain toksicitet øges ved samtidig anvendelse med cimetidin og propranolol på grund af en stigning i lidokainkoncentrationen, hvilket kræver en reduktion af dosis af lidokain. Begge lægemidler reducerer leverblodstrømmen. Derudover hæmmer cimetidin mikrosomal aktivitet. Ranitidin reducerer lidt clearance af lidokain, hvilket fører til en stigning i koncentrationen.

Øgede lidocainkoncentrationer i serum kan også skyldes antiretrovirale midler (for eksempel amprenavir, atazanavir, darunavir, lopinavir).

Hypokalæmien forårsaget af diuretika kan reducere effekten af ​​lidokain med deres samtidige anvendelse.

Lidokain bør anvendes med forsigtighed til patienter, der modtager andre lokalbedøvende midler eller midler, der strukturelt ligner lokale anestetika af amidtype (fx antiarytmiske midler som meksiletin, tokainid), da systemiske toksiske virkninger er additiv.

Separate undersøgelser af lægemiddelinteraktioner mellem lidokain og klasse III antiarytmiske lægemidler (fx amiodaron) er ikke blevet udført, men forsigtighed anbefales.

Hos patienter, der samtidigt modtager antipsykotika, forlænger eller kan det forlænge QT-intervallet (fx pimozid, sertindol, olanzapin, quetiapin, zotepin), prenylamin, epinephrin (ved tilfældig intravenøs administration) eller antagonister af serotonin 5HT3-receptorer (fx tropisetron, dolasetron) kan øge risikoen for ventrikulære arytmier.

Samtidig brug af quinupristin / dalfopristin kan øge koncentrationen af ​​lidokain og dermed øge risikoen for ventrikulære arytmier; Samtidig brug bør undgås.

Hos patienter, der samtidig modtager muskelafslappende midler (for eksempel suxametonium), kan risikoen for øget og langvarig neuromuskulær blokade øges.

Efter brug af bupivacain hos patienter, der fik verapamil og timolol, er udviklingen af ​​kardiovaskulær insufficiens blevet rapporteret; lidokain er ens i struktur til bupivacain.

Dopamin og 5-hydroxytryptamin reducerer tærskelværdien af ​​konvulsiv beredskab til lidokain.

Opioider har sandsynligvis en prokonvulsiv effekt, hvilket fremgår af bevis for, at lidokain reducerer den konvulsive tærskel for fentanyl hos mennesker.

Kombinationen af ​​opioider og antiemetika, som nogle gange anvendes til at opnå en beroligende effekt hos børn, kan reducere den konvulsive tærskel og øge lidokainens inhiberende effekt på centralnervesystemet.

Anvendelsen af ​​epinephrin sammen med lidokain kan reducere systemisk absorption, men ved en utilsigtet IV-injektion øges risikoen for ventrikulær takykardi og ventrikulær fibrillation dramatisk.

Samtidig brug af andre antiarytmiske lægemidler, beta-blokkere og langsomme calciumkanalblokkere kan yderligere reducere AV-ledning, intraventrikulær ledningsevne og kontraktilitet.

Samtidig anvendelse af vasokonstriktormedier øger lidokainens virkningsvarighed.

Samtidig brug af lidokain og ergotalkaloider (for eksempel ergotamin) kan forårsage svær arteriel hypotension.

Der skal udvises forsigtighed ved brug af beroligende midler, fordi de kan påvirke virkningen af ​​lokale anæstetika på centralnervesystemet.

Forsigtighed bør udvises ved langvarig brug af anti-epileptiske lægemidler (phenytoin), barbiturater og andre inhibitorer af mikrosomale leverenzymer, da dette kan føre til nedsat effektivitet og følgelig et øget behov for lidokain. På den anden side kan intravenøs phenytoin øge den inhiberende effekt af lidokain på hjertet.

Den analgesiske effekt af lokalbedøvelse kan forbedres ved opioider og clonidin.

Ethanol, især ved langvarigt misbrug, kan reducere virkningerne af lokalbedøvelse.

Lidocaine er ikke kompatibel med amfotericin B, methohexiton og nitroglycerin.

Bland Lidocaine med andre lægemidler anbefales ikke.

Introduktion af lidokain bør udføres af specialister med erfaring i at gennemføre og udstyr til genoplivning. Med indførelsen af ​​lokale anæstetika er det nødvendigt at have udstyr til genoplivning.

Lidokain bør anvendes med forsigtighed til patienter med myasthenia gravis, epilepsi, kronisk hjertesvigt, bradykardi og respirationsdepression såvel som i kombination med lægemidler, der interagerer med lidokain og fører til øget biotilgængelighed, potentiering af virkninger (fx phenytoin) eller langvarig udskillelse ( for eksempel i tilfælde af hepatisk eller terminal nyresvigt, hvor lidokainmetabolitter kan akkumuleres.

Patienter, der modtager klasse III-antiarytmiske lægemidler (f.eks. Amiodaron) skal overvåges nøje og overvåges EKG, da effekten på hjertet kan forstærkes.

I efterregistreringsperioden var der rapporter om chondrolyse hos patienter, som havde gennemgået en langvarig intraartikulær infusion af lokalbedøvelsesmidler efter operationen. I de fleste tilfælde blev chondrolyse observeret i skulderleddet. På grund af de mange bidragende faktorer og inkonsekvensen af ​​den videnskabelige litteratur om mekanismen til gennemførelse af effekten er der ikke blevet identificeret et årsagssammenhæng. En forlænget infusion i artiklen er ikke en tilladt indikation for anvendelsen af ​​lidokain.

V / m injektion af lidokain kan forøge aktiviteten af ​​creatinphosphonase, hvilket kan gøre det vanskeligt at diagnosticere akut myokardieinfarkt.

Det har vist sig, at lidokain kan forårsage porfyri hos dyr; brug af lægemidlet hos patienter med porfyri bør undgås.

Når injiceret i inflammerede eller inficerede væv, kan effekten af ​​lidokain falde. Inden indledningen af ​​lidokain påbegyndes, er det nødvendigt at eliminere hypokalæmi, hypoxi og en overtrædelse af syre-base tilstanden.

Nogle lokalbedøvelsesmetoder kan føre til alvorlige bivirkninger, uanset hvilken lokalbedøvelse der anvendes.

Ledende anæstesi i rygmarven kan føre til inhibering af det kardiovaskulære system, især på baggrund af hypovolemi. Derfor bør der udvises forsigtighed ved udførelse af epiduralanæstesi hos patienter med hjerte-kar-sygdomme.

Epidural anæstesi kan føre til arteriel hypotension og bradykardi. Risikoen kan reduceres ved forudgående introduktion af krystalloid eller kolloide opløsninger. Det er nødvendigt at stoppe arteriel hypotension med det samme.

I nogle tilfælde kan paracervikal blokade under graviditeten føre til bradykardi eller takykardi hos fosteret, og derfor er nøje overvågning af puls i fosteret påkrævet.

Introduktion til hoved og nakke kan føre til utilsigtet indtræden i arterien med udvikling af cerebrale symptomer (selv i lave doser).

Retrobulbarinjektion i sjældne tilfælde kan føre til kransens subaraknoide rum, hvilket fører til alvorlige / alvorlige reaktioner, herunder kardiovaskulær insufficiens, apnø, konvulsioner og midlertidig blindhed.

Retro og peribulbar injektion af lokale anæstetika har en lav risiko for vedvarende oculomotorisk dysfunktion. Hovedårsagerne er skade og (eller) lokal toksisk virkning på musklerne og (eller) nerverne.

Sværhedsgraden af ​​sådanne reaktioner afhænger af graden af ​​skade, koncentrationen af ​​lokalbedøvelsen og varigheden af ​​dets eksponering i vævene. I denne forbindelse bør lokalbedøvelse anvendes i den laveste effektive koncentration og dosis.

Lidokaininjektion anbefales ikke til brug hos nyfødte. Den optimale serumkoncentration af lidokain, som gør det muligt at undgå sådan toksicitet som kramper og arytmier hos nyfødte, er ikke blevet fastslået.

Intravaskulær administration bør undgås, medmindre den er direkte indikeret.

Lægemidlet bør anvendes med forsigtighed:

- hos patienter med koagulopati. Terapi med antikoagulantia (fx heparin), NSAID'er eller plasmasubstitutter øger tendensen til at bløde. Utilsigtet skade på blodkarrene kan føre til svær blødning. Kontroller om nødvendigt blødningstiden, aktiveret partial thromboplastintid (APTT) og blodpladetal;

- hos patienter med fuldstændig og ufuldstændig blokering af intrakardisk ledning, da lokale anæstetika kan hæmme AV-ledning;

- Det er nødvendigt at omhyggeligt overvåge patienter med konvulsive lidelser for symptomer på centralnervesystemet. Låg dosering af lidokain kan også øge kramperende beredskab. Hos patienter med Melkersson-Rosenthal syndrom kan allergiske og toksiske reaktioner fra nervesystemet udvikles oftere som reaktion på lokale anæstetika;

- i graviditetens tredje trimester.

Lidokaininjektion 10 mg / ml og 20 mg / ml er ikke tilladt til intratekal administration (subarachnoidbedøvelse).

Indflydelse på evnen til at køre biltransport- og kontrolmekanismer

Efter indførelsen af ​​lokale anæstetika kan der udvikles midlertidig sensorisk og / eller motorisk blokade. Indtil disse virkninger forsvinder, bør patienter ikke køre bil og betjene maskiner.

Lidokain må anvendes under graviditet og under amning. Det er nødvendigt at nøje overholde det foreskrevne doseringsregime. I tilfælde af komplikationer eller blødninger i historien om epiduralanæstesi med lidokain i obstetrik er kontraindiceret.

Lidokain blev anvendt i et stort antal gravide kvinder og kvinder i den fødedygtige alder. Der er ikke registreret nogen reproduktionsnedsættelse, dvs. Forøgelse af hyppigheden af ​​misdannelser blev ikke observeret.

På grund af den potentielle opnåelse af en høj koncentration af lokale anæstetika hos fosteret, kan uønskede reaktioner som fetal bradykardi efter paracervikal blokade udvikles. I denne forbindelse anvendes lidokain i en koncentration på over 1% ikke i obstetrik.

I dyreforsøg blev der ikke påvist nogen skadelig virkning på fosteret.

Lidokain i små mængder trænger ind i modermælk, biotilgængeligheden er meget lav, og den forventede mængde kommer fra modermælk er derfor meget lille, derfor er den potentielle skade for barnet meget lav. Beslutningen om brug af lidokain under amning tages af lægen.

Data om effekten af ​​lidokain på fertilitet hos mennesker er ikke tilgængelige.

Lidokain bør anvendes med forsigtighed i tilfælde af nyresvigt i sluttrinnet, da kan akkumulere lidokain metabolitter.

Lidokain bør anvendes med forsigtighed ved leverinsufficiens.

Ældre patienter lægemidlet indgives i mindre doser svarende til deres alder og fysiske tilstand.

Lægemidlet bør opbevares utilgængeligt for børn ved en temperatur på 15 ° til 25 ° C. Holdbarhed - 5 år.

Alt om øjenbrynskorrektion

Stages og regler for shugaring