Epilation og depilation under graviditet på et intimt sted

Detaljerede svar på vigtige spørgsmål om de forskellige metoder til depilation, tilladt og forbudt for kvinder, der afventer babyer. I dag bliver næsten alle kvinder slippe af med uønsket hår.

 • 1. Epilering og depilation: Hvad er forskellen
 • 2. Metoder til hårfjerning og depilering forbudt under graviditet
 • 3. Epilering af bikiniområdet under graviditeten
 • 4. Sikre metoder til depilering for kvinder under graviditeten
 • 4.1. Mekanisk epilator
 • 4.2. Wax depilation
 • 4.3. Sugarnig eller phyto harpiks
 • 4.4. barbering
 • 5. Restriktioner for depilation ved ovennævnte metoder.
 • 6. Konklusion
 • 7. Spørgsmål og svar
 • 7.1. Er det muligt at voks voksende på paven?
 • 7.2. Hvis jeg gjorde en dyb bikini voks depilation et par år før graviditet, kan jeg gøre det under graviditeten?
 • 7.3. Hvor længe kan du lave en shugaring eller voksning?
 • 7.4. Hvad skal man gøre hvis man barberer sig selv, virker ikke på grund af underlivet, men det er en skam at spørge nogen?
 • 7.5. Jeg begyndte at blive irriteret efter en barbermaskine, som jeg ikke havde før, hvordan man skulle være?

Under graviditeten er det især vigtigt at opretholde hygiejnen i din krop. Bikini epilering under graviditet er et emne, der bekymrer sig om mange fremtidige moms.

Epilation og depilation: Hvad er forskellen

Depilation refererer til enhver hårfjerningsteknik, der ikke krænker follikelens integritet. Hår efter en vis tid vokser igen.

Disse metoder omfatter:

 • mekanisk depilation;
 • shugarning;
 • voksning;
 • barbering;
 • kemiske cremer;
 • biosmola;

Epilation er en teknik, der fører til fuldstændig ødelæggelse af follikel, hvorefter hårene ikke længere vokser.

Metoder inkluderer:

 • elektrolyse;
 • termolyse;
 • laser hårfjerning;
 • epilering.

Disse vilkår er ofte forvirrede, og ikke kun service brugere, men også herrerne selv.

Metoder til hårfjerning og bortskaffelse forbudt under graviditet

Epilationsapparater under graviditet på et intimt sted er forbudt. Faktum er, at laser og fotoepilation er forholdsvis nye procedurer. Specialister har endnu ikke fuldt ud studeret, hvordan laser og lyspulser påvirker fostret og tilstanden hos en gravid kvinde.

Selv om disse teknikker er næsten smertefri og har minimal negative konsekvenser, er det bedre i løbet af en baby at bære dem.

Elektrolyse - den gamle metode. Proceduren er at forbinde elektroden til hvert hår og ødelægge dets rod ved hjælp af en elektrisk puls. Fremgangsmåden er lang, smertefuld og kan efterlade forbrændinger. Gør det til gravide er strengt forbudt.

Det anbefales heller ikke at anvende kemiske cremer til den intime zone og andre hudområder. De kan forårsage en allergisk reaktion, og deres sammensætning indeholder komponenter, som det er bedre for gravide kvinder at ikke kontakte.

Epilation bikini zone under graviditet

Enhver epileringsteknik (laser, flash, elektriske impulser) påvirker ikke kun hudoverfladen, men også de dybe lag. Den intime zone er nær livmoderen, og indflydelsen fra apparatet på de indre organer og fostre er uforudsigelig. Det er uønsket at ty til sådanne metoder og i laktationsperioden.

Udtalelser fra kosmetologer og læger om sikkerheden ved de nævnte teknikker er forskellige. Nogle hævder, at der ikke er nogen skade for gravide kvinder i epilation. Det er stadig bedre at afstå fra sådanne procedurer.

Der er mange andre måder at fjerne uønsket vegetation på et delikat sted, der er tilladt for fremtidige mødre.

Sikre metoder til depilation for kvinder under graviditeten

Den vigtigste regel for en kvinde, der forventer et barn, er ikke at prøve noget nyt. Epilation af krops- og bikiniområdet under graviditeten skal være kendt. Dette vil bidrage til at undgå allergiske reaktioner, irritationer, smerter, som er så uønskede, når de bærer en baby.

Så metoderne for gravide kvinder.

Mekanisk epilator

Mange piger er vant til at gøre depilation maskine. Der er ingen kontraindikationer til denne metode til damer "i position". Du kan fortsætte med at barbere det intime område uden frygt. Der kan opstå vanskeligheder i sidste trimester på grund af den store mave. I dette tilfælde kan du midlertidigt ty til andre metoder og besøge en kosmetolog.

Det anbefales ikke at begynde at bruge maskinen under graviditet til dem, der ikke har gjort det før. De første 2-3 gange proceduren vil forårsage alvorlig smerte, hvilket vil resultere i stress til kroppen. Hertil kommer den mulige inflammatoriske reaktion i huden. Derfor er metoden kun egnet til dem, der bruger det i lang tid.

Wax depilation

Voks (voks) er et stærkt allergivenligt produkt og indeholder ikke farlige kemikalier. Epilation bikini under graviditet denne metode kan være. Hvis en kvinde er vant til at gøre det selv, så vil hun nemt klare proceduren, indtil maven begynder at vokse. Tag ikke ubehagelige stillinger og klem på frugten. Når det bliver vanskeligt at vaske derhjemme, er det bedre at gå til kosmetikrummet.

Som i tilfælde af en mekanisk epilator, bør voksaflejring kun foretages af dem, der har taget det til, før ellers er der smertefuldt chok, hvilket er meget dårligt for en gravid kvindes nervesystem.

Sugarnig eller phyto harpiks

Pasta er kogt på basis af sukker og er helt sikkert for kroppen. Proceduren er mindre smertefuld i sammenligning med voks og maskine. Selv de piger, der aldrig har gjort det før, kan begynde at lave bikini epilering. Det samme gælder for biosmol.

Du kan selv gennemføre proceduren i de tidlige stadier, men det er bedre ikke at tage risikoen og straks kontakte en specialist. Kosmetologen vil instruere dig, hvordan du skal passe på din hud efter proceduren, så der ikke er irritation og betændelse.

barbering

Den mest populære og sikreste måde at fjerne uønsket hår på hos gravide kvinder. Du kan til enhver tid barbere et bikiniområde. Det vigtigste er at gøre det omhyggeligt for ikke at ridse huden. Du kan ikke barbere din krop på en tør, særlig creme og barbering gel vil lette proceduren.

På sidste trimester bliver det ubelejligt at gøre intim depilation med en barbermaskine. Vi bliver nødt til at bruge et spejl eller bede om hjælp fra en elsket.

Restriktioner for depilation ved ovennævnte metoder

 1. Brug en anden teknik end en barbermaskine, helst efter at have konsulteret en læge og udelukket eventuelle individuelle kontraindikationer.
 2. Hvis åreknuder udvikler sig under graviditeten, kan voksning og shugarnig ikke gøres.
 3. I perioden med at bære et barn har mange kvinder øget følsomhed og irritabilitet. Hvis den tidligere velkendte metode til hårfjerning begyndte at forårsage alvorlig ubehag, er det bedre at opgive det et stykke tid.
 4. Den mindste trussel om ufrivillig afslutning af graviditeten bliver en fuldstændig kontraindikation for enhver form for depilation, bortset fra barbermaskinen. Udtrykket i denne sag er ligegyldigt.
 5. I en kvinde, der bærer et foster, kan reaktionen fra huden til de sædvanlige procedurer også ændres. Med øget irritation, betændelse i huden efter proceduren er det bedre at ændre aflejringsmetoden til en mere følsom.

konklusion

Når man vælger en metode til fjernelse af uønsket hår, skal den fremtidige mor tage højde for to hovedfaktorer: udtalelse fra hendes tilsynsførende læge og hendes egne følelser. Mange piger fortsætter med at bruge den depilationsteknik, de brugte før, og føler sig godt under graviditeten. Andre ændrer niveauet af følsomhed og tilstand af huden. Alt er meget individuelt.

Spørgsmål og svar

Er det muligt at voks voksende på paven?

Ja, men det er ønskeligt, at dette ikke var første gang, ellers vil smerten blive for stærk, og det er stress for nervesystemet.

Hvis jeg gjorde en dyb bikini voks depilation et par år før graviditet, kan jeg gøre det under graviditeten?

Voks har ingen kontraindikationer for gravide kvinder. Hvis proceduren er så behagelig som før, så kan du fortsætte med at gøre det.

Hvor længe kan du lave en shugaring eller voksning?

Med god sundhed - indtil de sidste dage. Der er piger, der gjorde depilationen en dag eller to, før de blev født. Men det er bedre at planlægge, så den sidste procedure blev gennemført i gennemsnit 2 uger før levering.

Hvad skal man gøre hvis man barberer sig selv, virker ikke på grund af underlivet, men det er en skam at spørge nogen?

Hvis kvinden ikke er forberedt, skal sygeplejerskerne i barnehallen barbere håret til moderen. Vær ikke genert, hår vokser overhovedet.

Jeg begyndte at blive irriteret efter en barbermaskine, som jeg ikke havde før, hvordan man skulle være?

Under graviditeten ændres hormonets baggrund for kvindens krop, det påvirker huden, nogle gange forværres dets tilstand, så der opstår reaktioner, som ikke observeres før. Ved barbering skal du bruge en barbergel efter proceduren, straks behandle det intime område med et antiseptisk middel, og efter et par timer skal du anvende en beroligende creme Bepanten.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet?

En interessant stilling af en kvinde skyldes en række spørgsmål ikke kun i ernæring, men også i selvpleje. Et hyppigt spørgsmål til gravide er, om det er muligt at gøre epilering under graviditeten. Eksperter siger, at denne bestemmelse ikke er antidokumentation, men det er vigtigt at følge et par regler. For eksempel, for at udføre proceduren udelukkende under rene forhold, er det ligegyldigt, i hjemmet eller i en specialiseret salon, at bruge engangsartikler (handsker, barbermaskiner, spatler) og sterile enheder. Rene værelser og redskaber gælder ikke kun for gravide og ammende, men alle piger, der beslutter sig for hårfjerningsproceduren.

Under graviditeten øges følsomheden og følsomheden generelt og generelt, og enhver begivenhed bliver til noget specielt, ændres holdningen til "ærbødig", og tilgangen bliver utroligt alvorlig. Taler om epilering af gravide, er det vigtigt at tage hensyn til deres psyko-følelsesmæssige tilstand og tage sig af et behageligt klima på kosmetologens kontor. Hvis en gravid kvinde har ventet på selvpille og tænker på, om det er sikkert for barnets og hendes sundhed, svarer vi - absolut, hvis du følger reglerne for renlighed og udfører proceduren i overensstemmelse med alle standarder.

Sådan fjerner du hår gravid?

Barbering er den nemmeste, smertefri og hurtigste måde at slippe af med hår, men ikke den længste.

Barbering vælges af kvinder med frygt for smerte før voksning, og dem, der har oplevet åreknuder, som med alvorlige problemer med benårer, er voks ikke indiceret.

Det er værd at gøre hårfjerning under graviditet fordi:

 • Under graviditeten begynder hår at vokse hurtigere - det giver ubehag selv i hverdagen. Hyppig barbering er ikke en mulighed. Det fører til en udtynding af huden og dens irritation, så hårfjerning vil være en glimrende måde ud af den "hårede" stilling.
 • Øget hudfølsomhed fører til irritation, især efter barbering.
 • En kvinde begynder at svede mere intensivt, hendes hår bevarer fugt og sved og fungerer som et gunstigt miljø for udviklingen af ​​bakterier og udseendet af en ubehagelig lugt.
 • Når maven er vokset nok, kan selvstændig barbering blive et reelt problem, og nogle gange kan det ikke undgås at skæreknivskæringer undgås. Så er det tid til at gå i salonen til en bevist (i det mindste venner) mester.
 • At opretholde sin attraktivitet foran hendes mand.

Mulighed for hårfjerning på forskellige tidspunkter

Lad os begynde med kontraindikationer: Laser og fotoepilation er ikke indiceret til gravide kvinder og kvinder, der planlægger en graviditet og arbejder aktivt på det. Læger har endnu ikke undersøgt virkningerne af disse metoder på fremtidens baby, så udelukk dem udelukkende fra din liste.

 • Depilation. Dette er en metode til overfladisk fjernelse af håret med en barberkniv eller en speciel creme. Her er kampen med hårets krop, som er afskåret eller opløst, men vokser op næste dag (hvis en barbermaskine bruges). Depilatory cream fjerner håret i ca. 7-10 dage, men ikke altid denne procedure er behagelig for gravide - i en interessant situation (og især hvis den har fået toxæmi), lugter du af cremen simpelthen eller endda forårsager opkastning.

Hvis du vælger cremeafgrøder, skal du vælge et produkt med det mindste antal smagsoplevelser, i et ord, "efter lugt".

 • Hårfjerning. Det adskiller sig ved, at når håret udføres, fjernes hårsækkenet, og huden forbliver glat i længere tid - ca. to uger. Enhver epilering er smertefuld: Hårets rod er tæt forbundet med nerveenderne, og når pæren fjernes, føler vi smerte. Ubehag kan øge under graviditeten - næsten alle kvinder bliver mere følsomme som følge af ændringer i hormonniveauet.

Epilator hårfjerning giver dig mulighed for at udføre proceduren derhjemme. For at reducere smerte, forkøl huden med en komprimering eller brug en kølegel, salver og cremer med bedøvelsesvirkning er forbudt (stofferne i cremen trænger nemt ind i placenta og kan påvirke fostrets sundhed på en ikke-positiv måde).

Nogle enheder sælges med en kølemundstykke - det giver dig mulighed for at reducere smerte. Denne type hårfjerning er ofte forbundet med deres indvækst, så efter hver procedure anbefales det at bruge en anti-indgroet hårfløde og ikke at forsømme skrubber. Denne type af hårfjerning er velegnet til kvinder med en temmelig høj smertetærskel (især hvis proceduren udføres for første gang eller efter en lang pause), tæt hud og tilbøjelige til at vokse ind.

Sukker eller voks hårfjerning udføres hovedsageligt i salonen. Sørg for at fortælle mesteren, at du venter på babyen, når maven endnu ikke er synlig. Han vil igen behandle dig endnu mere ærbødigt og fjerne eventuelle irriterende faktorer, han vil være interesseret i dit velbefindende.

Når du planlægger en graviditet i tidlige og sene perioder, under amning, kan du gøre epilering. Foretages en test for allergiske reaktioner af voks og sukker, fordi de er mulige allergener, især hvis huden er følsom og følsom over for kosmetiske produkter i en interessant situation.

Forplejning mødre procedure shugaring eller sukker hårfjerning, elektrisk eller regelmæssig hårfjerning er heller ikke forbudt. Komponenterne i formuleringerne påvirker ikke kvaliteten eller mængden af ​​modermælk.

Vigtige punkter:

 • På et senere tidspunkt kan enhver smerte forårsage uterus tone. Det er vigtigt at tale om alle dine fornemmelser til mesteren, og især når maven fanger og der opstår en skarp smerte (som betyder i abdominalområdet). Hvis udtrykket er 36-40 uger, kan fødslen begynde når som helst, men i hvert fald får du tid til at komme til barselshospitalet.
 • Påfør voks epilering (varm metode) er kontraindiceret for åreknuder og sene termer. Varmemasse kan forårsage ubehag for kvinden.
 • Hvis du planlægger at gøre hårfjerning for første gang, skal du vælge en periode tidligere - det er ikke nødvendigt at gå til proceduren ved den 40. uge, er det bedre at gøre det mindst 20 minutter.

Hvilken måde at vælge mellem forskellige områder på kroppen?

Du kan vælge enhver metode: epilator, sukker eller voks. Men hvis åreknuder overtog dig, er det nødvendigt at konsultere en gynækolog og altid med en phlebologist på anbefaling af den første eller din egen vilje.

Varm voks sammen med skarpe rystende bevægelser er ikke nyttige til syge vener.

bikini

Det er bedst at vælge en salonprocedure og en erfaren mester, fokus på den klassiske "trusseszone". Besøg salonen og find ud af hvilken mester der arbejdede med gravide og kontakt ham. En kompetent specialist vælger den optimale sammensætning (med et minimum af kemiske og maksimale naturlige ingredienser), en behagelig temperatur på voks eller sukker (forberede sig på en lille termisk dej) og giver et behageligt miljø som helhed.

På lang tid i løbet af bikini epilationen, hold maven med dine hænder - det vil berolige dig og barnet, lindre smerter lidt. På et intimt sted er huden særligt følsom, måske vil mesteren foreslå at fjerne hår i trusselområdet og ikke røre det "dybe" - labia og interglaciale område.

Under alle omstændigheder er hårfjerning, intimt område det værd at gøre selv under graviditeten, og det er bedre at gøre det før begyndelsen af ​​befrugtningen. Ved hver procedure ændres hårets kvalitet - de bliver tyndere, blødere og mere bøjelige, og fjernelse af dem under graviditeten ser ud til at være en lille smule.

Stol på din intime zone kun til mesteren med medicinsk uddannelse og erhvervserfaring, der arbejder i et sterilt rent rum, bruger de nyeste friske forbindelser. Lad en specialists hårfjerning koste mere, men er enige om, at sundhed (herunder psyko-følelsesmæssige) er dyrere end et par hundrede rubler. I lang tid kan mesteren nægte at udføre proceduren - mulig manglende erfaring, uvilje til at tage ansvar, og andre grunde kan forårsage en kategorisk "nej", og det er hans ret.

armhulerne

Epilation bør ikke være bange for dem. Vælg enhver metode til hårfjerning hjemme eller i salonen.

Under graviditeten, hormonelle ændringer, som følge heraf - håret kan begynde at fylde ansigtet aktivt, især antenner eller hår på hagen. Du kan knibe dem uendeligt med pincet eller vende sig til en erfaren mester, som i 15-20 minutter vil spare dig for ubehagelige "cronies" på dit ansigt.

Masters tilbyder normalt voks eller sukker hårfjerning - valget er dit.

Kontraindikationer

Følgende typer epilering er kontraindiceret til gravide kvinder:

 • Elektrolyse. Med denne metode kollapser hårpæren under påvirkning af elektrisk strøm. Sådanne "slag" er usikre for barnet.
 • Epilering. Intet er kendt om dets virkning på fosteret. Dens essens består i en flash af lys, hvilket ødelægger hårsækkets struktur og forsegler karrene (de fodrer næringsstoffer mikronæringsstoffer). Hår taber strømkilden og falder ud, og genopretningsperioden varer fra en til seks måneder.
 • Laser hårfjerning. Også ikke testet på gravide og derfor ikke anbefalet. Bundlinjen er retningen af ​​laserlyset på hårsækken, som bogstaveligt talt "brænder ud".

Blandt kontraindikationerne værd at bemærke:

 • Overtrædelse af hudens integritet: til udskæringer, sår, slid, forbrændinger, proceduren bør udskydes (på det berørte område);
 • Når åreknuder bliver elimineret voks på benene, bør du konsultere din læge om mulige måder at fjerne hår fra kroppen eller ansigtet.
 • Diabetes mellitus er en alvorlig grund til, at hårfjerning skal udskydes. Høring af læge er påkrævet.
 • Herpes og andre virussygdomme, der påvirker områder af kroppen - en grund til at opgive proceduren.
 • Allergi. Det er umuligt at gøre epilering på de berørte områder, for "rene" dem - vælg metoden til afhårdning af hår (voks og sukker - potentielle allergener). Under alle omstændigheder er det værd at lave en test for følsomhed over for sammensætningen - anvende lidt penge på albuebukken og vurder resultatet efter 10 minutter.

Hvornår kan det ikke?

Det anbefales ikke at udføre proceduren, når en kvinde er i stressfuld tilstand - dette vil medføre bogstavelig talt helvede i løbet af hendes præstationer. Psykiske og nervøse lidelser, sygdomme i nervesystemet (for eksempel epilepsi) er grundene til, at epilering ikke kan udføres.

Det er forbudt at gøre voks-, sukker- og hårfjerningsmaskine i bikiniområdet (og enhver anden, hvis hudfølsomheden er for høj og enhver smerte opfattes som tortur), hvis der er en trussel om abort eller for tidlig fødsel.

effekter

Smerter fra epilation påvirker moderens og fremtidens barns følelsesmæssige tilstand. Proceduren for hårfjerning "dyb bikini" eller sukker voks intime region kan føre til øget uterin tone - det kan blive en trussel mod sundheden for begge.

Det er bedre at starte proceduren på forhånd - før graviditeten begynder, så kroppen bliver vant til den smertefulde fornemmelse, som bliver mere tolerant hver gang. Hver procedure gør hårene blødere og mindre tætte og stive, selv efter den første "dybe" bikini er forskellen mærkbar - hårene mister deres mørke pigment og vokser langsommere.

anmeldelser

På "moderens" fora ophører emiljeområdet under graviditeten ikke at være relevant. Nogle fremtidige mødre praktiserer epilering med en skrivemaskine (epilator) hjemme til sidst og er ikke bange for lægernes forudsigelse om, at dette kan påvirke barnet negativt. Faktisk, hvis du gør hårfjerning hele tiden, og det er ligegyldigt hvilken metode - epilator, voks, sukker, så i løbet af graviditeten er der ingen risici (i det normale kursus).

Ifølge læger, gør voks eller sukker hårfjerning for første gang under graviditet er ikke det værd. Hvis du tidligere har praktiseret hårfjerning med en lignende metode, så fortsæt, er der ingen fare.

Læger siger, at epilering ved hjælp af "varme" metoder er forbudt, når livmoderen er hypertonisk, og placentas placering er lav, forkert vedhæftet og truslen om abort især. Enhver smerte påvirker livmoderen, det kan simpelthen begynde at krympe og afvise fosteret (i korte perioder) eller føre til opstart af arbejde - i lang tid. Selvfølgelig er det usandsynligt, at du får født en kosmetologs sofa ved epileringstidspunktet, men det kan godt forårsage livmoderens eller sammentrækningen (på lang sigt).

Det er værd at bemærke, at hver kvindes krop er forskellig, at nogen fortsætter med at bruge epilatoren eller gå til salonen for en shugaring indtil den 40. uge, og de er slet ikke bange eller endda smertefulde. Andre fra den blotte omtale af "hårfjerning" begynder at kæmpe kramme i maven.

Nogen fra herrene skrev, at det er umuligt at lave en dyb bikini i en interessant situation - livmoderen kan begynde at krympe fra smertefulde impulser. Men i kvindernes fora er det let at finde oplysninger, som fremtidige moms har tillid til deres intime område til mestere til enhver tid, herunder stor.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet? I den næste video - svaret på dette spørgsmål.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet og på hvilken måde

Kvinder stræber altid efter at blive smukke. Et velplejet ansigt og krop øger selvværd, forbedrer humør og får dig til at føle sig mere selvsikker. Men i forventning om, at barnet skal afstå fra nogle af de sædvanlige procedurer. Er hårfjerning tilladt under graviditet? Det er trods alt en ganske smertefuld vej til skønheden, hvilket kan påvirke fremtidens mors velfærd negativt.

Hvor længe graviditeten er tilladt

Epilation hjælper med at slippe af med overskydende vegetation på kroppen. Under denne kosmetiske procedure påvirkes hårets rod af forskellige metoder. Som følge heraf dør pæren, som bevarer hudens glathed i flere uger eller endog i flere måneder (afhængigt af den valgte metode).

Epilation er meget populær blandt moderne kvinder, herunder gravide kvinder:

 • så det er lettere at opretholde hygiejne, hvilket er vigtigt under graviditeten (for dette bliver bikini hårfjerning udført);
 • Når et barn er født, på grund af hormonforandringer vokser hårene på kroppen hurtigere, og epilering sparer den fremtidige mor fra behovet for at barbere store dele af kroppen hvert par dage.

Men hårfjerning (i salonen eller hjemme) har sine egne egenskaber for hver trimester:

 1. I de tidlige stadier er der en intensiv dannelse af alle fostrets vigtigste systemer og organer. Risikoen for spontan abort i denne periode er ekstremt høj - det kan forårsage stress, herunder smerte, fra hårfjerning. Smertefulde syndrom fremkalder livmoderens tone og sammentrækninger.
 2. Den anden trimester anses for at være gunstig for proceduren for hårfjerning på kroppen, i bikiniområdet og på benene. Fosteret er allerede veletableret, og hormonniveauet bidrager naturligvis til at sænke smertens tærskel.
 3. I tredje trimester er der intet strengt forbud mod fjernelse af hår. Men risikoen for pigmentering af huden stiger betydeligt, så valget af hårfjerningsmetode bør kontaktes ansvarligt.

Når epilering ikke er tilladt

Der er begrænsninger, hvorunder du ikke kan gøre hårfjerning under graviditet:

 • tilstedeværelsen af ​​gravide hudsygdomme
 • diabetes mellitus
 • herpes;
 • kardiovaskulær patologi
 • ar og ar på stedet for den planlagte behandling;
 • venøs sygdom;
 • livmoderens tone eller truslen om abort
 • hypertension;
 • psykiske lidelser.

I sådanne tilfælde, når der er et presserende behov for at slippe af med overskydende hår, er den fremtidige mor bedre af at gøre afskallingen, det vil sige ved at bruge en normal barbering.

Sikre metoder til fjernelse af hår til gravide kvinder

Når et barn er født, gennemgår kroppen væsentlige ændringer, der sikrer den livlige aktivitet af to væsener. På grund af den ændrede hormonelle baggrund vokser hårvæksten. De bliver mørke, hårde og tykke og forværrer udseendet. Det er svært at fjerne dem på grund af den afrundede mave, især når det kommer til ben og bikini område.

For at gøre dette anbefales det at bruge tjenester fra professionelle saloner, der kan tilbyde en "klient i en interessant position" en række metoder til fjernelse af hår:

 • laser hårfjerning;
 • Laser hårfjerning;
 • bioepilation (eller voksning);
 • shugaring.

Laser hårfjerning

Dette er en effektiv og smertefri manipulation. I hårfjerningsprocessen virker laserstrålen på pæren og opvarmer den. Folliklerne dør, og de små huller, der forbliver på dem, heler gradvist. Hårene på dette websted vises ikke længere. Den største ulempe ved laser hårfjerning er den høje pris for tjenester.

Afstå fra denne metode vil have ejere af blondt hår. Opvarmning af pæren med den efterfølgende fjernelse af vegetation lykkes kun på mørkt hår og skøn hud. Nogle læger anbefaler ikke laser epilering til deres patienter, og anser det som et provokatortabort. Men andre er tværtimod overbevist om, at dette er en absolut sikker procedure, der ikke påvirker graviditeten på nogen måde.

Bioepilation (voksning)

Billig, effektiv og hurtig fjernelse procedure. En smeltet voks påføres problemområdet med en træspatel. Et lille serviet lægges på toppen og venter på at afkøles. Derefter trækkes serviet med en skarp bevægelse sammen med voks og hår. Hårets længde må ikke overstige 5 mm. Få dage før den planlagte procedure skal du barbere håret med en almindelig barberkniv.

Fjernelsesprocessen er ret smertefuld og har nogle kontraindikationer:

 • åreknuder - læs om thrombophilia under graviditet
 • allergier;
 • Fødselsmærker, pigmentpletter i det planlagte behandlingssted
 • høj følsomhed overfor smerte.

Hvis en kvinde ikke tidligere forsøgte at vokse, bør man ikke eksperimentere med graviditet. Det er bedre at finde en anden, mere blid måde.

photoepilation

Ligesom laser hårfjerning er denne metode til hårfjerning kontroversiel under graviditeten. Effekten af ​​fotoepilation er et lys, der beskadiger skibene omkring folliklen. Gradvist dør pæren på grund af mangel på næringsstoffer. Gamle hår falder væk, men intet vokser i deres sted.

Denne service i skønhedssaloner begyndte at give relativt for nylig. Ingen kan sige om virkningen af ​​processen på gravide eller dens fuldstændige sikkerhed, da der ikke er gennemført særlige undersøgelser.

Shugaring

Denne fremgangsmåde svarer til voksning. Forskellen i de materialer, der anvendes i proceduren. Normalt er det sukker, honning eller karamel. Denne metode kan fjerne hår i nogen zoner, herunder bikini zone.

I en måned efter proceduren vil den fremtidige mor nyde fløjlsagtig og glat hud. Men der er også negative punkter her - en mulig allergisk reaktion på materialer og smertefuld fjernelse.

hårfjerning

Det adskiller sig fra den sædvanlige epilering, idet der ikke dør ved forarbejdning af pæren, men kun de øvre hår fjernes. Fremgangsmåden kan udføres med en speciel creme, voks og en husstandsepilator. Men de sidste to metoder er yderst smertefulde og uønskede under graviditeten, især når du skal udføre behandling på et intimt sted.

Fordelene ved depilation:

 • tilgængelighed;
 • enkelhed;
 • sikkerhed;
 • Der kræves ingen specielle færdigheder til behandling.

Gravide kvinder fra uønsket vegetation på kroppen er bedre at slippe af med en barbermaskine. Det tager ikke meget tid, er billigt og relativt sikkert. Derudover er der ingen kontraindikationer for denne form for depilation. Det er vigtigt at bruge en barbermaskin forsigtigt for at undgå skade og skade på huden.

Voksning under graviditet

En stor ulempe ved depilation er det hurtige udseende af børster og den aktive vækst af nye hår. Efter proceduren vil creme eller kølevæske hjælpe med at undgå irritation. Det vil lindre betændelse, helbrede mikrosår, berolige huden og forhindre udslæt.

For at fjerne hår på benene eller i et andet problemområde, kan en gravid kvinde bruge en depilatory cream. Huden er ikke skadet, og hårene fjernes så hurtigt. Det vigtigste før du bruger den valgte creme til at teste for en allergisk reaktion. For at gøre dette anbringes en lille mængde creme på albuebukken. Hvis der efter 10 minutter ikke er rødme på huden, kan du sikkert gå videre til proceduren ved hjælp af instruktionerne.

Da det er forbudt at fjerne hår

Næsten alle former for hårfjerning er yderst smertefulde. Du kan undgå ubehag og ubehag ved at erstatte proceduren med en normal barbering. Desuden kan en stressende situation og smerte provokere en stigning i blodtrykket hos en gravid kvinde, hvilket er en trussel mod svangerskabet.

Jo mere smerte den valgte metode til fjernelse af hårfjerning kræver, jo hurtigere må den blive forladt. En gravid kvindes krop er yderst følsom for smerte og kan reagere stærkt på den, selvom kvinden allerede er bekendt med denne procedure. Du skal fjerne de mest synlige og uønskede hår (for eksempel over overlæben). Alt andet kan være barberet eller epileret, efter at barnet er født.

Du skal nægte sådanne fjernelsesmetoder:

 1. Det er uønsket at udføre hårfjerning voks og hjem epilator. Begge procedurer forårsager alvorlig smerte. Det er især farligt, hvis en kvinde vil udføre proceduren alene. Desuden indikerer instruktionerne for epilatoren, at graviditet er en af ​​kontraindikationerne til brugen heraf.
 2. Elektrolyse er effekten på hårrotten ved elektrisk udladning. Som følge heraf dør hårsækkenet for evigt. Elektrisk strøm leveres via en tynd steril nål indsat i hårkanalen op til selve follikelen. Der er mange typer elektrolyse, men ingen af ​​dem kan udføres af gravide og ammende mødre.

Forholdsregler og tips til forventede mødre

For at udføre en epilation eller ej beslutter den gravide kvinde. Nå, før hun besøger skønhedssalonen, vil hun rådføre sig med sin læge. Hvis der ikke er kontraindikationer og negative faktorer, bør nogle punkter overvejes:

 • prøv ikke at bruge depilation cremen med parfume og farvestoffer, for ikke at forårsage allergier. Cremen kan ikke holdes på kroppen i lang tid, ellers vil dets aktive komponenter blive suget ind i blodet;
 • Vælg en smertefri metode til fjernelse, da stresshormonet, der produceres under behandlingen, har en negativ effekt på fostret.
 • For at udelukke mulige tilstedeværelse af hudproblemer, bør du konsultere en hudlæge før du går til skønhedssalonen;
 • laser hårfjerning og photoepilation for gravide er ikke udført i bikini området og i maven område;
 • efter proceduren skal de behandlede områder tørres med apotek hydrogenperoxid - dette vil betydeligt bremse væksten af ​​fremtidige hår;
 • Hvis hårene på nogen del af kroppen optrådte under graviditeten, så skal du vente på levering. Så forsvinder de uden udefrakommende indgreb.

Uden frygt, uden frygt for graviditet, kan du kun bruge depilation. De resterende metoder rejser tvivl i kampen mod uønsket vegetation. Her skal den fremtidige mor selv bestemme, hvad der er vigtigere - skønhed og glathed i huden eller det sunde forløb af graviditeten.

Mere selvpleje sved:

Epilering under graviditet: er det muligt eller ej?

Graviditet er en særlig betingelse for en kvinde. Den fremtidige mor forsøger at undgå alt, der kan skade barnets helbred eller true selve graviditeten. Det er ikke tilfældigt, at spørgsmålet om muligheden for epilering under graviditeten diskuteres kraftigt af gynækologer. Udtalelsen fra eksperter om dette spørgsmål, samt anbefalinger til gennemførelse af procedurer for gravid hårfjerning, vil du lære af denne artikel.

Ønsket om at se velplejede og smukke er specielt godt, når en kvinde afventer et barns fødsel. I mange år forbød gynækologer enhver manipulation af deres udseende under graviditeten. Det var umuligt at farve hår, perm og en række andre procedurer. Disse forbud har stadig gode grunde.

Ofte indeholder plejeprodukter kemiske elementer, som kan forårsage allergi eller toksæmi. Derfor kan gravide kun bruge de plejeprodukter, der ikke forårsager komplikationer og bivirkninger.

Denne fremgangsmåde er særlig relevant for opførsel af hårfjerning under graviditet.

Hvor længe er det muligt?

Epilation er fjernelse af uønsket hår på kroppen på forskellige måder. Proceduren er designet til ikke kun at fjerne håret, men også deres rødder, hvilket sikrer mangel på vegetation i en tilstrækkelig lang periode.

Læger-gynækologer har længe noteret nogle træk ved de processer, der forekommer i fremtidens mor:

 • øget hårvækst i forbindelse med hormonelle ændringer i kvinder;
 • øget følsomhed overfor smerte
 • forekomsten af ​​åreknuder og hævelse af benene;
 • svækkelse af generel immunitet.

Alle disse faktorer gør det nødvendigt at tage hårfjerning hos gravide kvinder med ekstrem forsigtighed.

Selvfølgelig bør gravide ikke helt afstå selvpleje. Dette gælder især for bikiniområdet. Under graviditeten er hårfjerning fra intime steder ikke kun skønhed og pleje, men også personlig hygiejne.

Gynækologer tyder på, at muligheden for at udføre proceduren uden bivirkninger varierer på tværs af forskellige svangerskabsskalaer.

Det er allerede blevet sagt ovenfor, at mange gravide føler smerte mere akut. Smerter kan forårsage uterintone og true selve graviditeten. Dette er især farligt i de første 12 uger af graviditeten. Derfor bør i de tidlige stadier ikke anvendes hårfjerning. Hvis du stadig har brug for at fjerne overskydende kropshår, skal du bruge en mere mild metode til depilering.

Anden trimester er en bedre tid til manipulation. I disse perioder bliver kvinden mindre følsom for smerte, og procedurer kan udføres for at fjerne unødvendig vegetation.

Det er muligt at gøre epilering også i de senere perioder, naturligvis at være forsigtig og vælge sparsomme metoder.

Hvornår kan det ikke?

Der er strenge kontraindikationer for hårfjerningsprocedurer for gravide kvinder. Disse omfatter:

 • hudirritation og skade i behandlingsområdet;
 • allergiske reaktioner, herunder de komponenter, der anvendes i præparaterne til manipulation;
 • herpes i det akutte stadium
 • smitsomme sygdomme;
 • diabetes mellitus
 • psykiske lidelser og stress
 • toxemia;
 • at finde livmoderen i tonen og truslen om abort.

I disse tilfælde er manipulation strengt forbudt. En fremtidig mor skal huske, at hun ved at overtræde dette forbud truer barnets liv og sundhed.

Sikker måder

Så spørgsmålet: "Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?" Mange gynækologer giver et positivt svar. Men ikke alle metoder er egnede til den fremtidige mor. Overvej de sikreste af dem:

Bioepilyatsiya. Dette er fremgangsmåden til fjernelse af overskydende vegetation ved hjælp af voks, karamel (shugaring), phyto-harpiks. Fremgangsmåden er ret smertefuld, så den bør ikke anvendes i de tidlige stadier. Den mest populære hårfjerning med voks. Denne metode giver et stabilt resultat i lang tid.

En kvinde behøver ikke at gentage manipulationerne i flere måneder. Under graviditeten er voksning egnet til anden og tredje trimester. Med sin hjælp kan du slippe af med hår på benene, arme, i armhulerne.

Med stor vegetation er proceduren ret smertefuld. Voks bør bruges med omhu for bikiniområdet. I tilfælde af overfølsomhed overfor smerte er det værd at nægte at bruge voks på dette område.

Manipulation er kontraindiceret for åreknuder. Epilation ved hjælp af karamel eller phyto harpiks kan erstatte voks, fordi det opfattes af mange kvinder som mindre smertefuldt.

Epilator. Enhed til selvfjernelse af uønsket vegetation på kroppen. Blandt fordelene ved denne metode er procedurens tilgængelighed. Det kan udføres uafhængigt derhjemme.

For gravide er denne metode farlig, fordi den forårsager ret stærk smerte. Derfor kan den ikke bruges, når den trues med abort eller føler sig utilpas. Det er heller ikke egnet til at gøre epilering af en gravid kvinde i bikinizonen.

Metoder der ikke er egnede til gravide

 • Elektrolyse. En af de mest effektive måder at fjerne overskydende vegetation på. Hårsækkene er ødelagt af en svag udledning af elektrisk strøm. Hjælpeffekt giver brug af høj temperatur og alkali. Alt dette giver dig mulighed for at slippe af med håret i lang tid. Proceduren er strengt forbudt for gravide kvinder. Årsagen - smerte og lang varighed, såvel som virkningerne af elektrisk strøm, som kan afbryde barnets leje
 • Laser hårfjerning er også kontraindiceret for forventende mødre. Selvom der er meninger om, at laser hårfjerning er tilladt under graviditet, hvis du samtidig tager særlig forsigtighed. Med den relative smertefrihed af metoden udgør den fare for moderen og fosteret. Ødelæggelsen af ​​hårsækken opnås ved udsættelse for en høj-temperatur laserstråle. Dette kan forårsage forbrændinger og stress i en kvinde med alle de følgevirkninger, der følger heraf.
 • Epilering. En ny metode baseret på ødelæggelsen af ​​follikler ved hjælp af flashen og forhindrer deres yderligere vækst. Det er ikke egnet til gravide, fordi det praktisk taget ikke er undersøgt. Virkningerne på moderen og fosteret er ikke kendt.

hårfjerning

Hårfjerning med barberkniv eller specielle cremer. Denne metode er den mest blide og har ingen kontraindikationer for gravide kvinder. Fordelene ved depilation omfatter: smertefrihed og tilgængelighed, ingen bivirkninger og trusler mod barnet.

Det kan gøres på enhver graviditetsperiode. Behandle ulejligheden ved proceduren: hurtig genvækst af barberede hår, irritation i bikiniområdet.

For at minimere den ubehagelige virkning inden barberingen, tag et varmt brusebad, brug specialmaskiner til kvinder og beroligende cremer. En anden nyttig tip: Før du bruger en depilatory cream eller en blødgørende fugtighedscreme, test for en allergisk reaktion. Dette vil bidrage til at undgå ubehagelige konsekvenser af proceduren.

Gør manipulation gravid?

Tiderne, hvor graviditet blev betragtet som en sygdomsrelateret tilstand, har længe været en ting fra fortiden. I øjeblikket fører fremtidige mødre en aktiv livsstil, spiller sport, tager sig af sig selv. Spørgsmål som kosmetiske procedurer, "nesting syndrom hos gravide kvinder", sport og fitness diskuteres bredt af specialister og gravide kvinder selv.

Så er det muligt at gøre hårfjerning under graviditet? Selvfølgelig at gøre. Men at nærme sig denne procedure med omtanke. Når alt kommer til alt er det morens største bekymring at tage vare på dit helbred og sikkerhed for barnet. Velsigne dig!

Epilering under graviditet

Om sommeren bliver spørgsmålet om fjernelse af uønskede hår på kroppen særligt relevant. Men ikke alle de gamle testede måder passer til fremtidige mødre.

Under graviditeten kan væksten af ​​hår på alle dele af kroppen øges, hvilket ofte kommer som en overraskelse for den forventende mor. Årsagen til dette er ofte de naturlige forandringer i den hormonelle baggrund, men undertiden er overdreven vækst forbundet med de problemer, der opstår under graviditeten. Derfor, hvis du bemærker overdreven hårvækst, er det nyttigt at konsultere en fødselslæge-gynækolog, der fører din graviditet.

For det første bliver huden ofte mere tør og følsom på grund af hormonforandringer, der forekommer i fremtidens mor, og det indebærer begrænsninger for en række hårfjerningsprocedurer.

For det andet, på grund af de samme hormonforandringer er smertegrænsen for de fleste gravide signifikant reduceret (det vil sige de bliver mere modtagelige for smerte). Dette giver dig mulighed for kun at bruge de mest smertefrie metoder og anvende dem ganske sjældent.

For det tredje lider nogle forventede mødre, især i sen graviditet, af åreknuder, hvilket er en kontraindikation for de fleste epileringsmetoder. Desuden gør reduceret immunitet, der er karakteristisk for mange kvinder i denne periode, det meget forsigtigt at fjerne hår, da det i nogle tilfælde er muligt at beskadige og smitte af huden.

Strengt taget er alle hårfjerningsmetoder opdelt i to store grupper: depileringsmetoder (den del af håret, der stiger over huden fjernes, og folliklen forbliver i dybden af ​​huden) og epileringsmetoder (håret fjernes sammen med follikelet). Depilation er mindre traumatisk og næsten smertefri, men resultatet opretholdes i meget kortere tid end efter epilering, hvilket giver et mere udtalt og varigt resultat, men dets anvendelse er begrænset.

Depilation under graviditet

Med en barbermaskine. Dette er en simpel, overkommelig og praktisk talt smerteløs metode til depilation. De fleste gravide kvinder foretrækker det. Ulemperne omfatter hurtig hårvækst efter proceduren (i gennemsnit 2-3 dage før nye hår vises), risikoen for hudskader (ridser, udskæringer) og udseendet af irritation på overfladen. Hertil kommer, at i de sidste måneder af graviditeten på grund af den stærkt forøgede mave vil det være ret svært for den forventende mor at barbere sig selv. For at minimere risikoen for nedskæringer og irritation efter denne procedure, skal du ikke glemme barberingsprodukter, der er specielt designet til kvinder: de blødgør huden og bidrager til en mere komfortabel og blød glide af bladet. Derudover skal du først tage et varmt bad eller brusebad, massage huden forsigtigt med en skrubbe. Det bidrager også til sikrere hårfjerning og hjælper med at undgå skader på huden. Barbering hår er kun nødvendigt i løbet af deres vækst. Det er helt muligt, at du får brug for mere tid til at udføre proceduren, og resultatet vil ikke være perfekt, men risikoen for at skade din hud og inficere er minimal.

Depilatory cremer. Depilatory cremer anbefales ofte til gravide på grund af deres brugervenlighed, lavt traume og smertefrihed. Cremerne omfatter kemiske komponenter, der ødelægger hårets proteinstruktur. Som følge heraf bliver de let fjernet fra huden med en skraber eller spatel. Alle sådanne cremer har imidlertid en skarp og ubehagelig lugt, som kan føre til kvalme, svimmelhed, hovedpine osv. Derfor er det bedre at udføre proceduren i et godt ventileret rum og straks stoppe det, når der vises en negativ reaktion. Derudover, selvom den kemiske sammensætning af cremer og sikkert for moder og foster, men kan forårsage irritation og andre allergiske reaktioner på huden. Før du bruger dette værktøj, skal du kontrollere reaktionen på det, efter at du anvender en lille mængde creme (omkring størrelsen af ​​en ærter) på albuebøjningen. Efter 15-20 minutter er det nødvendigt at evaluere resultatet. Hvis der ikke er negative virkninger på huden (blærer, udslæt, rødme), så kan du sikkert bruge cremen. Sandt er effektiviteten af ​​depilatory cremer lav og sammenlignelig med resultatet efter barbering.

Epilering under graviditet

Epilatorer. Princippet for drift af hjemmepilatører er baseret på mekanisk plukning af hår. Desuden er hårsækkenet delvist fjernet eller beskadiget, så effekten af ​​proceduren er mere holdbar end fra barbering og ved hjælp af skræmmende cremer. Desuden kan enheden bruges hjemme, det er ret praktisk og nem at bruge. Ulemperne ved denne hårfjerningsmetode opvejer imidlertid ofte fordelene, især hos gravide kvinder. Brugen af ​​depilatorier er meget smertefuldt, og da smertetærsklen for gravide ofte sænkes, kan denne funktion være et væsentligt problem for dem. For at reducere de smertefulde fornemmelser i epilatorerne er der ofte indbyggede dyser med en afkøling, masserende effekt, men man kan kun finde ud af, hvor godt det er for dig ved at prøve en bestemt enhed i praksis. Derudover er et af de mest almindelige problemer med at bruge epilatoren hårvækst. For at minimere dette negative punkt er det nødvendigt at anvende delikate skrubber, surskræller og specielle cremer, som forhindrer indfødning af hår. Selv selv disse foranstaltninger giver undertiden ikke det ønskede resultat, og det er ikke altid muligt at undgå udseende af indgroede hår og som følge heraf udviklingen af ​​betændelse. Brugen af ​​denne hårfjerningsmetode kan kun anbefales til nogle gravide kvinder med temmelig tæt hud uden tendens til at vokse ind og med en høj smerte tærskel.

bioepilyatsiya

Metoder til bioepilation omfatter måder at fjerne uønskede hår ved hjælp af voks, karamel, smeltet sukker (shugaring) og også phyto-harpiks. Alle disse metoder er meget ens, men det antages, at karamel fjerner håret mere forsigtigt uden at forårsage irritation. Derudover er det opløseligt i vand, og voks er ikke, hvilket gør proceduren til at fjerne overskydende arbejdsmateriale mere bekvemt. Fitosmola har også sine fordele: det kræver ikke opvarmning og er nem at påføre. Desuden er det praktisk at bruge til bikini design. Alligevel fjerner kvinder oftest hår med varmt og varmt voks. Dette er en naturlig bivoks, nogle gange med tilsætningsstoffer til fugtighed, blødgør huden, eliminerer irritation (alger, azulene, naturlige olier).

Varm voks placeres i specialpatroner. For det første bør den opvarmes lidt (ca. 37-40 ° C), og efter at massen bliver mere flydende, påføres den på huden i retning af hårvækst, en papir- eller stofstrimmel placeres på toppen og derefter med en skarp bevægelse fjernes den i modsat retning. Varm voks sælges i krukker og opvarmes til en temperatur på 45-55 ° C. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge dem på delikate områder (aksillære områder, bikini område), det fjerner håret mere omhyggeligt og mindre smertefuldt end varm voks. Populariteten af ​​disse metoder skyldes deres hurtighed og effektivitet. Faktisk med denne hårfjerningsmetode er hårsækkene beskadiget, og huden forbliver glat i lang tid (op til 3-4 uger). Ulemperne kan betragtes som relativ smerte og risikoen for indgroet hår. Derudover bør proceduren ikke udføres i områder, hvor der er åreknuder. Metoden kan anbefales til de kvinder, der brugte det før graviditet og er overbevist om, at det er en sådan mulighed for dem.

For at forlænge effekten af ​​depilation eller epilation anvendes mange geler, cremer og lotioner, der nedsætter hårvæksten, ofte. Sammensætningen af ​​disse lægemidler indbefatter særlige kemikalier, der hæmmer follikelens funktion. Ved regelmæssig brug af disse værktøjer giver du mulighed for at opretholde en glat hud i lang tid. Imidlertid er forventningsfulde mødre, inden brug af værktøjet, at foretage test for overfølsomhed, for at forhindre forekomsten af ​​hudirritation og andre allergiske reaktioner.

Andre metoder til fjernelse af hår til gravide anbefales ikke enten på grund af utilstrækkelig viden om virkningerne af en bestemt teknik eller på grund af den potentielle skade for moderen og barnet.

Elektrolyse. Metoden er baseret på ødelæggelsen af ​​hårsækken ved hjælp af en elektrisk strøm: en elektrode indsættes i hver af dem og en lille udledning påføres. Teknikken er ret effektiv, men ikke smertefri og tidskrævende. Imidlertid er brugen af ​​elektrisk strøm kontraindiceret, når barnet bæres.

Epilering. Dette er ødelæggelsen af ​​hårsækkenet med en intens lysstråle. Det pigment, der er indeholdt i håret, absorberer lysets energi, og koagulering (tætning) af karrene omkring follikelen opstår, som uden at modtage ernæring dør. Proceduren er kontraindiceret hos gravide på grund af manglende data vedrørende mor og barns sikkerhed efter det.

Laser hårfjerning. Laserstrålen påvirker hårsækken og opvarmer den til en bestemt temperatur, hvorefter den dør. Proceduren er meget effektiv, men dens anvendelse er begrænset: den er kontraindiceret for forventede mødre på grund af den mulige negative indvirkning på graviditeten.

Mange metoder til hårfjerning er meget effektive og velkendte for moderne kvinder. Læger anbefaler dog normalt fremtidige moms til at forlade ny hardwarek Cosmetologi i et stykke tid og henvende sig til de gamle dokumenterede midler: barbering, depilatory cremer og, i mangel af kontraindikationer, brugen af ​​husholdningsepilatorer og bioepilationsteknikker.

Hårstruktur

Hvert hår består af sin synlige del - stangen - og usynlig, nedsænket i huden - rod. I den nederste del af roden er kilden til hårets liv - en lille papilla gennemboret af nerver og blodkar, hvorigennem håret fodres og vedligeholdes. Hele hårroten er indesluttet i en hårfollikel - follikel.

Der er betingelser, hvor det anbefales at nægte alle former for hårfjerning. Disse omfatter:

 • krænkelse af hudens integritet på epilationsstedet
 • allergiske reaktioner på de komponenter, der anvendes til hårfjerningsproceduren;
 • diabetes mellitus
 • forværring af herpes sygdom eller anden hudsygdom
 • virale infektionssygdomme
 • psykiske lidelser;
 • stressende tilstand af en gravid kvinde.

Skarpe en barbermaskine hjemme

Hårfjerning med kaliumpermanganat