Epilering under graviditet

Selvpleje før graviditeten kræver nogle gange justering, når det sker. Dette er en procedure til fjernelse af hår. Det er nødvendigt at se på dig selv, men hormonelle ændringer fremkalder øget hårvækst. Sommetider bliver hårene på benene sværere, vokser hurtigere. Hvordan skal man være? Er det muligt at håndtere overskydende hår på de gamle måder eller.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet

Glem epilation indtil bedre tider en gravid kvinde vil have, når hun har hudsygdomme. Vi taler om atopisk dermatitis, forværret under graviditeten.

Kontraindikationer til epilering er også akutte former for herpes og infektionssygdomme hos kvinder, tilstedeværelsen af ​​keloider, diabetes mellitus, hypertension.

Kosmetologer anbefaler gravide kvinder at foretrække aflejring, det vil sige barbering af hår. Denne metode er sikrere under graviditeten. Men hvad med de forskellige typer hårfjerning?

Er det muligt at gøre laser hårfjerning under graviditet?

Laser hårfjerning er ødelæggelsen af ​​hårsækken ved hjælp af en laser flash på den. Det opvarmer follikelen, og det medfører død.

Fordelene ved denne type hårfjerning er, at den er effektiv, udført hurtigt, egnet til ethvert område af kroppen. Fremgangsmåden er ikke smertefuld, snarere ubehagelig. Den største ulempe ved laser hårfjerning er, at den er selektiv. Det betyder, at det er effektivt for mennesker med skøn hud og mørkt hår. Og prisen på laser hårfjerning er ret høj. Laseren virker på kanalen på talgkirtlen, som forbinder hårsækken. Hæmning af hårvækst fører til tørhed og tidlig aldring af huden. Under graviditeten er tør hud af en kvinde typisk endnu mere tørret. Derfor er laser hårfjerning for gravide ejere af tør hud forbudt. Denne procedure anbefales ikke til andre gravide kvinder.

Er det muligt at voks voks under graviditeten?

Bioepilation, det vil sige voksepilation, blev brugt i tiderne i det gamle Egypten. Ikke så længe siden blev hun igen populær på grund af den fremragende præstation. Huden efter sådan hårfjerning bliver meget glat. Phyto-harpiks bruges også til bioepilation i dag.

Med voks under graviditeten, alle individuelt. En interessant position i sig selv er ikke en kontraindikation for voksproceduren, forudsat at en kvinde tidligere har brugt denne form for personlig pleje. At prøve denne procedure for første gang under graviditet er ikke det værd! Smerter kan forårsage ikke kun ubehag. Bemærk at i denne stilling er huden mere følsom for smerte og virkningerne af forskellige stoffer på den.

En kvinde skal være opmærksom, hvis hun har åreknuder på benene. Faktisk er i dette tilfælde forbudt voksning.

Hvad siger lægerne om epilering under graviditet?

Vi ved jo alle sammen, at kvindernes immunitet reduceres med barnet, og risikoen for at udvikle allergier øges. Dette bør overvejes, når du bruger voks og depilatory cremer.

Psykologer siger, at hver dag skal en gravid kvinde passere i glæde, komfort, uden stress og smerte. De råder over eventuelle smertefulde procedurer. Sådanne manipulationer (og epilering blandt dem) er trods alt farlige, fordi de bidrager til udviklingen af ​​stresshormon i den kvindelige krop. Det påvirker fosteret negativt og kan endda føre til risikoen for abort.

Tendensen til allergier eller tilstedeværelsen af ​​læsioner på huden er tabuer for fjernelse af hår og fjernelse af hår.

Der er en opfattelse af, at photoepilation-proceduren er den sikreste og mest moderne for i dag. Hvis du beslutter dig for fotoepilation under graviditeten, skal du bemærke, at skaden i denne procedure ikke er bevist. I bikini- og underlivsområdet anbefaler ikke selv loyale læger det til fremtidige mødre.

Kvinder har brug for at forstå, at overskydende hår under graviditeten er bare et midlertidigt fænomen. De mest effektive metoder til at slippe af med overskydende hår (foto, elektrisk, laser hårfjerning) under graviditet er risikable metoder. Så måske giver det mening at være tålmodig? Eller brug kun midlertidigt metoderne til depilering til at løse problemet.

Epilering under graviditet: er det muligt eller ej?

Graviditet er en særlig betingelse for en kvinde. Den fremtidige mor forsøger at undgå alt, der kan skade barnets helbred eller true selve graviditeten. Det er ikke tilfældigt, at spørgsmålet om muligheden for epilering under graviditeten diskuteres kraftigt af gynækologer. Udtalelsen fra eksperter om dette spørgsmål, samt anbefalinger til gennemførelse af procedurer for gravid hårfjerning, vil du lære af denne artikel.

Ønsket om at se velplejede og smukke er specielt godt, når en kvinde afventer et barns fødsel. I mange år forbød gynækologer enhver manipulation af deres udseende under graviditeten. Det var umuligt at farve hår, perm og en række andre procedurer. Disse forbud har stadig gode grunde.

Ofte indeholder plejeprodukter kemiske elementer, som kan forårsage allergi eller toksæmi. Derfor kan gravide kun bruge de plejeprodukter, der ikke forårsager komplikationer og bivirkninger.

Denne fremgangsmåde er særlig relevant for opførsel af hårfjerning under graviditet.

Hvor længe er det muligt?

Epilation er fjernelse af uønsket hår på kroppen på forskellige måder. Proceduren er designet til ikke kun at fjerne håret, men også deres rødder, hvilket sikrer mangel på vegetation i en tilstrækkelig lang periode.

Læger-gynækologer har længe noteret nogle træk ved de processer, der forekommer i fremtidens mor:

 • øget hårvækst i forbindelse med hormonelle ændringer i kvinder;
 • øget følsomhed overfor smerte
 • forekomsten af ​​åreknuder og hævelse af benene;
 • svækkelse af generel immunitet.

Alle disse faktorer gør det nødvendigt at tage hårfjerning hos gravide kvinder med ekstrem forsigtighed.

Selvfølgelig bør gravide ikke helt afstå selvpleje. Dette gælder især for bikiniområdet. Under graviditeten er hårfjerning fra intime steder ikke kun skønhed og pleje, men også personlig hygiejne.

Gynækologer tyder på, at muligheden for at udføre proceduren uden bivirkninger varierer på tværs af forskellige svangerskabsskalaer.

Det er allerede blevet sagt ovenfor, at mange gravide føler smerte mere akut. Smerter kan forårsage uterintone og true selve graviditeten. Dette er især farligt i de første 12 uger af graviditeten. Derfor bør i de tidlige stadier ikke anvendes hårfjerning. Hvis du stadig har brug for at fjerne overskydende kropshår, skal du bruge en mere mild metode til depilering.

Anden trimester er en bedre tid til manipulation. I disse perioder bliver kvinden mindre følsom for smerte, og procedurer kan udføres for at fjerne unødvendig vegetation.

Det er muligt at gøre epilering også i de senere perioder, naturligvis at være forsigtig og vælge sparsomme metoder.

Hvornår kan det ikke?

Der er strenge kontraindikationer for hårfjerningsprocedurer for gravide kvinder. Disse omfatter:

 • hudirritation og skade i behandlingsområdet;
 • allergiske reaktioner, herunder de komponenter, der anvendes i præparaterne til manipulation;
 • herpes i det akutte stadium
 • smitsomme sygdomme;
 • diabetes mellitus
 • psykiske lidelser og stress
 • toxemia;
 • at finde livmoderen i tonen og truslen om abort.

I disse tilfælde er manipulation strengt forbudt. En fremtidig mor skal huske, at hun ved at overtræde dette forbud truer barnets liv og sundhed.

Sikker måder

Så spørgsmålet: "Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?" Mange gynækologer giver et positivt svar. Men ikke alle metoder er egnede til den fremtidige mor. Overvej de sikreste af dem:

Bioepilyatsiya. Dette er fremgangsmåden til fjernelse af overskydende vegetation ved hjælp af voks, karamel (shugaring), phyto-harpiks. Fremgangsmåden er ret smertefuld, så den bør ikke anvendes i de tidlige stadier. Den mest populære hårfjerning med voks. Denne metode giver et stabilt resultat i lang tid.

En kvinde behøver ikke at gentage manipulationerne i flere måneder. Under graviditeten er voksning egnet til anden og tredje trimester. Med sin hjælp kan du slippe af med hår på benene, arme, i armhulerne.

Med stor vegetation er proceduren ret smertefuld. Voks bør bruges med omhu for bikiniområdet. I tilfælde af overfølsomhed overfor smerte er det værd at nægte at bruge voks på dette område.

Manipulation er kontraindiceret for åreknuder. Epilation ved hjælp af karamel eller phyto harpiks kan erstatte voks, fordi det opfattes af mange kvinder som mindre smertefuldt.

Epilator. Enhed til selvfjernelse af uønsket vegetation på kroppen. Blandt fordelene ved denne metode er procedurens tilgængelighed. Det kan udføres uafhængigt derhjemme.

For gravide er denne metode farlig, fordi den forårsager ret stærk smerte. Derfor kan den ikke bruges, når den trues med abort eller føler sig utilpas. Det er heller ikke egnet til at gøre epilering af en gravid kvinde i bikinizonen.

Metoder der ikke er egnede til gravide

 • Elektrolyse. En af de mest effektive måder at fjerne overskydende vegetation på. Hårsækkene er ødelagt af en svag udledning af elektrisk strøm. Hjælpeffekt giver brug af høj temperatur og alkali. Alt dette giver dig mulighed for at slippe af med håret i lang tid. Proceduren er strengt forbudt for gravide kvinder. Årsagen - smerte og lang varighed, såvel som virkningerne af elektrisk strøm, som kan afbryde barnets leje
 • Laser hårfjerning er også kontraindiceret for forventende mødre. Selvom der er meninger om, at laser hårfjerning er tilladt under graviditet, hvis du samtidig tager særlig forsigtighed. Med den relative smertefrihed af metoden udgør den fare for moderen og fosteret. Ødelæggelsen af ​​hårsækken opnås ved udsættelse for en høj-temperatur laserstråle. Dette kan forårsage forbrændinger og stress i en kvinde med alle de følgevirkninger, der følger heraf.
 • Epilering. En ny metode baseret på ødelæggelsen af ​​follikler ved hjælp af flashen og forhindrer deres yderligere vækst. Det er ikke egnet til gravide, fordi det praktisk taget ikke er undersøgt. Virkningerne på moderen og fosteret er ikke kendt.

hårfjerning

Hårfjerning med barberkniv eller specielle cremer. Denne metode er den mest blide og har ingen kontraindikationer for gravide kvinder. Fordelene ved depilation omfatter: smertefrihed og tilgængelighed, ingen bivirkninger og trusler mod barnet.

Det kan gøres på enhver graviditetsperiode. Behandle ulejligheden ved proceduren: hurtig genvækst af barberede hår, irritation i bikiniområdet.

For at minimere den ubehagelige virkning inden barberingen, tag et varmt brusebad, brug specialmaskiner til kvinder og beroligende cremer. En anden nyttig tip: Før du bruger en depilatory cream eller en blødgørende fugtighedscreme, test for en allergisk reaktion. Dette vil bidrage til at undgå ubehagelige konsekvenser af proceduren.

Gør manipulation gravid?

Tiderne, hvor graviditet blev betragtet som en sygdomsrelateret tilstand, har længe været en ting fra fortiden. I øjeblikket fører fremtidige mødre en aktiv livsstil, spiller sport, tager sig af sig selv. Spørgsmål som kosmetiske procedurer, "nesting syndrom hos gravide kvinder", sport og fitness diskuteres bredt af specialister og gravide kvinder selv.

Så er det muligt at gøre hårfjerning under graviditet? Selvfølgelig at gøre. Men at nærme sig denne procedure med omtanke. Når alt kommer til alt er det morens største bekymring at tage vare på dit helbred og sikkerhed for barnet. Velsigne dig!

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet?

En interessant stilling af en kvinde skyldes en række spørgsmål ikke kun i ernæring, men også i selvpleje. Et hyppigt spørgsmål til gravide er, om det er muligt at gøre epilering under graviditeten. Eksperter siger, at denne bestemmelse ikke er antidokumentation, men det er vigtigt at følge et par regler. For eksempel, for at udføre proceduren udelukkende under rene forhold, er det ligegyldigt, i hjemmet eller i en specialiseret salon, at bruge engangsartikler (handsker, barbermaskiner, spatler) og sterile enheder. Rene værelser og redskaber gælder ikke kun for gravide og ammende, men alle piger, der beslutter sig for hårfjerningsproceduren.

Under graviditeten øges følsomheden og følsomheden generelt og generelt, og enhver begivenhed bliver til noget specielt, ændres holdningen til "ærbødig", og tilgangen bliver utroligt alvorlig. Taler om epilering af gravide, er det vigtigt at tage hensyn til deres psyko-følelsesmæssige tilstand og tage sig af et behageligt klima på kosmetologens kontor. Hvis en gravid kvinde har ventet på selvpille og tænker på, om det er sikkert for barnets og hendes sundhed, svarer vi - absolut, hvis du følger reglerne for renlighed og udfører proceduren i overensstemmelse med alle standarder.

Sådan fjerner du hår gravid?

Barbering er den nemmeste, smertefri og hurtigste måde at slippe af med hår, men ikke den længste.

Barbering vælges af kvinder med frygt for smerte før voksning, og dem, der har oplevet åreknuder, som med alvorlige problemer med benårer, er voks ikke indiceret.

Det er værd at gøre hårfjerning under graviditet fordi:

 • Under graviditeten begynder hår at vokse hurtigere - det giver ubehag selv i hverdagen. Hyppig barbering er ikke en mulighed. Det fører til en udtynding af huden og dens irritation, så hårfjerning vil være en glimrende måde ud af den "hårede" stilling.
 • Øget hudfølsomhed fører til irritation, især efter barbering.
 • En kvinde begynder at svede mere intensivt, hendes hår bevarer fugt og sved og fungerer som et gunstigt miljø for udviklingen af ​​bakterier og udseendet af en ubehagelig lugt.
 • Når maven er vokset nok, kan selvstændig barbering blive et reelt problem, og nogle gange kan det ikke undgås at skæreknivskæringer undgås. Så er det tid til at gå i salonen til en bevist (i det mindste venner) mester.
 • At opretholde sin attraktivitet foran hendes mand.

Mulighed for hårfjerning på forskellige tidspunkter

Lad os begynde med kontraindikationer: Laser og fotoepilation er ikke indiceret til gravide kvinder og kvinder, der planlægger en graviditet og arbejder aktivt på det. Læger har endnu ikke undersøgt virkningerne af disse metoder på fremtidens baby, så udelukk dem udelukkende fra din liste.

 • Depilation. Dette er en metode til overfladisk fjernelse af håret med en barberkniv eller en speciel creme. Her er kampen med hårets krop, som er afskåret eller opløst, men vokser op næste dag (hvis en barbermaskine bruges). Depilatory cream fjerner håret i ca. 7-10 dage, men ikke altid denne procedure er behagelig for gravide - i en interessant situation (og især hvis den har fået toxæmi), lugter du af cremen simpelthen eller endda forårsager opkastning.

Hvis du vælger cremeafgrøder, skal du vælge et produkt med det mindste antal smagsoplevelser, i et ord, "efter lugt".

 • Hårfjerning. Det adskiller sig ved, at når håret udføres, fjernes hårsækkenet, og huden forbliver glat i længere tid - ca. to uger. Enhver epilering er smertefuld: Hårets rod er tæt forbundet med nerveenderne, og når pæren fjernes, føler vi smerte. Ubehag kan øge under graviditeten - næsten alle kvinder bliver mere følsomme som følge af ændringer i hormonniveauet.

Epilator hårfjerning giver dig mulighed for at udføre proceduren derhjemme. For at reducere smerte, forkøl huden med en komprimering eller brug en kølegel, salver og cremer med bedøvelsesvirkning er forbudt (stofferne i cremen trænger nemt ind i placenta og kan påvirke fostrets sundhed på en ikke-positiv måde).

Nogle enheder sælges med en kølemundstykke - det giver dig mulighed for at reducere smerte. Denne type hårfjerning er ofte forbundet med deres indvækst, så efter hver procedure anbefales det at bruge en anti-indgroet hårfløde og ikke at forsømme skrubber. Denne type af hårfjerning er velegnet til kvinder med en temmelig høj smertetærskel (især hvis proceduren udføres for første gang eller efter en lang pause), tæt hud og tilbøjelige til at vokse ind.

Sukker eller voks hårfjerning udføres hovedsageligt i salonen. Sørg for at fortælle mesteren, at du venter på babyen, når maven endnu ikke er synlig. Han vil igen behandle dig endnu mere ærbødigt og fjerne eventuelle irriterende faktorer, han vil være interesseret i dit velbefindende.

Når du planlægger en graviditet i tidlige og sene perioder, under amning, kan du gøre epilering. Foretages en test for allergiske reaktioner af voks og sukker, fordi de er mulige allergener, især hvis huden er følsom og følsom over for kosmetiske produkter i en interessant situation.

Forplejning mødre procedure shugaring eller sukker hårfjerning, elektrisk eller regelmæssig hårfjerning er heller ikke forbudt. Komponenterne i formuleringerne påvirker ikke kvaliteten eller mængden af ​​modermælk.

Vigtige punkter:

 • På et senere tidspunkt kan enhver smerte forårsage uterus tone. Det er vigtigt at tale om alle dine fornemmelser til mesteren, og især når maven fanger og der opstår en skarp smerte (som betyder i abdominalområdet). Hvis udtrykket er 36-40 uger, kan fødslen begynde når som helst, men i hvert fald får du tid til at komme til barselshospitalet.
 • Påfør voks epilering (varm metode) er kontraindiceret for åreknuder og sene termer. Varmemasse kan forårsage ubehag for kvinden.
 • Hvis du planlægger at gøre hårfjerning for første gang, skal du vælge en periode tidligere - det er ikke nødvendigt at gå til proceduren ved den 40. uge, er det bedre at gøre det mindst 20 minutter.

Hvilken måde at vælge mellem forskellige områder på kroppen?

Du kan vælge enhver metode: epilator, sukker eller voks. Men hvis åreknuder overtog dig, er det nødvendigt at konsultere en gynækolog og altid med en phlebologist på anbefaling af den første eller din egen vilje.

Varm voks sammen med skarpe rystende bevægelser er ikke nyttige til syge vener.

bikini

Det er bedst at vælge en salonprocedure og en erfaren mester, fokus på den klassiske "trusseszone". Besøg salonen og find ud af hvilken mester der arbejdede med gravide og kontakt ham. En kompetent specialist vælger den optimale sammensætning (med et minimum af kemiske og maksimale naturlige ingredienser), en behagelig temperatur på voks eller sukker (forberede sig på en lille termisk dej) og giver et behageligt miljø som helhed.

På lang tid i løbet af bikini epilationen, hold maven med dine hænder - det vil berolige dig og barnet, lindre smerter lidt. På et intimt sted er huden særligt følsom, måske vil mesteren foreslå at fjerne hår i trusselområdet og ikke røre det "dybe" - labia og interglaciale område.

Under alle omstændigheder er hårfjerning, intimt område det værd at gøre selv under graviditeten, og det er bedre at gøre det før begyndelsen af ​​befrugtningen. Ved hver procedure ændres hårets kvalitet - de bliver tyndere, blødere og mere bøjelige, og fjernelse af dem under graviditeten ser ud til at være en lille smule.

Stol på din intime zone kun til mesteren med medicinsk uddannelse og erhvervserfaring, der arbejder i et sterilt rent rum, bruger de nyeste friske forbindelser. Lad en specialists hårfjerning koste mere, men er enige om, at sundhed (herunder psyko-følelsesmæssige) er dyrere end et par hundrede rubler. I lang tid kan mesteren nægte at udføre proceduren - mulig manglende erfaring, uvilje til at tage ansvar, og andre grunde kan forårsage en kategorisk "nej", og det er hans ret.

armhulerne

Epilation bør ikke være bange for dem. Vælg enhver metode til hårfjerning hjemme eller i salonen.

Under graviditeten, hormonelle ændringer, som følge heraf - håret kan begynde at fylde ansigtet aktivt, især antenner eller hår på hagen. Du kan knibe dem uendeligt med pincet eller vende sig til en erfaren mester, som i 15-20 minutter vil spare dig for ubehagelige "cronies" på dit ansigt.

Masters tilbyder normalt voks eller sukker hårfjerning - valget er dit.

Kontraindikationer

Følgende typer epilering er kontraindiceret til gravide kvinder:

 • Elektrolyse. Med denne metode kollapser hårpæren under påvirkning af elektrisk strøm. Sådanne "slag" er usikre for barnet.
 • Epilering. Intet er kendt om dets virkning på fosteret. Dens essens består i en flash af lys, hvilket ødelægger hårsækkets struktur og forsegler karrene (de fodrer næringsstoffer mikronæringsstoffer). Hår taber strømkilden og falder ud, og genopretningsperioden varer fra en til seks måneder.
 • Laser hårfjerning. Også ikke testet på gravide og derfor ikke anbefalet. Bundlinjen er retningen af ​​laserlyset på hårsækken, som bogstaveligt talt "brænder ud".

Blandt kontraindikationerne værd at bemærke:

 • Overtrædelse af hudens integritet: til udskæringer, sår, slid, forbrændinger, proceduren bør udskydes (på det berørte område);
 • Når åreknuder bliver elimineret voks på benene, bør du konsultere din læge om mulige måder at fjerne hår fra kroppen eller ansigtet.
 • Diabetes mellitus er en alvorlig grund til, at hårfjerning skal udskydes. Høring af læge er påkrævet.
 • Herpes og andre virussygdomme, der påvirker områder af kroppen - en grund til at opgive proceduren.
 • Allergi. Det er umuligt at gøre epilering på de berørte områder, for "rene" dem - vælg metoden til afhårdning af hår (voks og sukker - potentielle allergener). Under alle omstændigheder er det værd at lave en test for følsomhed over for sammensætningen - anvende lidt penge på albuebukken og vurder resultatet efter 10 minutter.

Hvornår kan det ikke?

Det anbefales ikke at udføre proceduren, når en kvinde er i stressfuld tilstand - dette vil medføre bogstavelig talt helvede i løbet af hendes præstationer. Psykiske og nervøse lidelser, sygdomme i nervesystemet (for eksempel epilepsi) er grundene til, at epilering ikke kan udføres.

Det er forbudt at gøre voks-, sukker- og hårfjerningsmaskine i bikiniområdet (og enhver anden, hvis hudfølsomheden er for høj og enhver smerte opfattes som tortur), hvis der er en trussel om abort eller for tidlig fødsel.

effekter

Smerter fra epilation påvirker moderens og fremtidens barns følelsesmæssige tilstand. Proceduren for hårfjerning "dyb bikini" eller sukker voks intime region kan føre til øget uterin tone - det kan blive en trussel mod sundheden for begge.

Det er bedre at starte proceduren på forhånd - før graviditeten begynder, så kroppen bliver vant til den smertefulde fornemmelse, som bliver mere tolerant hver gang. Hver procedure gør hårene blødere og mindre tætte og stive, selv efter den første "dybe" bikini er forskellen mærkbar - hårene mister deres mørke pigment og vokser langsommere.

anmeldelser

På "moderens" fora ophører emiljeområdet under graviditeten ikke at være relevant. Nogle fremtidige mødre praktiserer epilering med en skrivemaskine (epilator) hjemme til sidst og er ikke bange for lægernes forudsigelse om, at dette kan påvirke barnet negativt. Faktisk, hvis du gør hårfjerning hele tiden, og det er ligegyldigt hvilken metode - epilator, voks, sukker, så i løbet af graviditeten er der ingen risici (i det normale kursus).

Ifølge læger, gør voks eller sukker hårfjerning for første gang under graviditet er ikke det værd. Hvis du tidligere har praktiseret hårfjerning med en lignende metode, så fortsæt, er der ingen fare.

Læger siger, at epilering ved hjælp af "varme" metoder er forbudt, når livmoderen er hypertonisk, og placentas placering er lav, forkert vedhæftet og truslen om abort især. Enhver smerte påvirker livmoderen, det kan simpelthen begynde at krympe og afvise fosteret (i korte perioder) eller føre til opstart af arbejde - i lang tid. Selvfølgelig er det usandsynligt, at du får født en kosmetologs sofa ved epileringstidspunktet, men det kan godt forårsage livmoderens eller sammentrækningen (på lang sigt).

Det er værd at bemærke, at hver kvindes krop er forskellig, at nogen fortsætter med at bruge epilatoren eller gå til salonen for en shugaring indtil den 40. uge, og de er slet ikke bange eller endda smertefulde. Andre fra den blotte omtale af "hårfjerning" begynder at kæmpe kramme i maven.

Nogen fra herrene skrev, at det er umuligt at lave en dyb bikini i en interessant situation - livmoderen kan begynde at krympe fra smertefulde impulser. Men i kvindernes fora er det let at finde oplysninger, som fremtidige moms har tillid til deres intime område til mestere til enhver tid, herunder stor.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet? I den næste video - svaret på dette spørgsmål.

Er det muligt at gøre epilering og depilation under graviditeten?

Mange gravide klager over øget hårvækst. Forklaringen på dette er enkel - en ændring i hormonniveauet. Faktisk bør ingen have frygt for epilering under graviditeten. Som regel er de alle fjernet.

I dag er epilering mere populær end depilation på grund af dens effektivitet. Takket være denne hårfjerningsmetode kan du permanent blive ejer af en glat og smuk hud. Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?

Hvordan vælger man en metode?

Den efterlængte graviditet bør ikke påvirke en kvindes naturlige ønske om at være smuk, ønsket og velplejet. Kun nogle gange må det glemmes på grund af den mulige skade for fremtidens baby, fordi selv epilering under graviditeten kan nogle gange få negative konsekvenser for barnet.

Efter samråd med de fleste læger er det indlysende, at de ikke anbefaler hårfjerning på grund af alvorlig smerte.

Derefter kan ubehaget føre til:

 1. Øget blodtryk.
 2. Muskelspænding og livmoder tone.
 3. Fremstillingen af ​​stresshormoner.

Til dato er der mange metoder til at håndtere overskydende vegetation på kroppen, kun mange af dem kan ikke anvendes under graviditeten. Hvordan vælger man den rigtige metode til hårfjerning under graviditeten? Den grundlæggende regel: jo mere smertefuldt metoden til hårfjerning, desto hurtigere bør det glemmes.

barbering

Væksten i håret afhænger ikke af hyppigheden af ​​barbering, men hårene bliver hårdere og tykkere.

 • Er billig.
 • Hurtigt.
 • Praktisk.
 • Smertefri.
 • Der er ingen kontraindikationer.
 • I travlt kan du skære dig selv.
 • Nogle gange er der irritation og udslæt.
 • Hurtig hårvækst.
 • Ændring af hårets struktur til værre bliver de stikkende og hårde.

Beauticians anbefaler ikke at bruge sæbe, når du barberer eller tørrer huden med lotioner med højt alkoholindhold. Det er bedre at bruge skum og fløde. Forkert behandling af huden ved afslutningen af ​​proceduren kan føre til flak.

epilator

Denne metode til hårfjerning er en af ​​de mest effektive, men det har nogle ulemper.

 • Hele proceduren kan udføres hjemme.
 • Som følge af proceduren vokser håret på nogen del af kroppen temmelig langsomt.
 • Økonomisk.
 • Hurtigt.
 • Den første måned vil kræve hyppig brug af epilatoren.
 • Voksende hår.
 • Sårhed ved metoden.
 • Sommetider hudirritation.

Denne procedure er særlig smertefuld, når du fjerner hår fra underarmen eller bikiniområdet. Epilatoren fjerner straks hår fra roden, men nogle kan springe over eller ikke fjerne til jorden. På grund af hårets indvækst skal du købe en speciel creme.

Efter hver epilation vokser håret langsommere og bliver meget tyndere. Det er bedre at gentage de første procedurer mindst en gang om ugen. I modsat fald er det ikke nødvendigt at tale om metodenes høje effektivitet. Efter 1-2 måneder er en procedure i tre uger tilstrækkelig.

Hvis du omhyggeligt læse instruktionerne i epilatoren, retningslinjerne forbyde brug af enheden under graviditeten. Når årsagen til bestyrelsen i relation til moderens smertefulde fornemmelser under proceduren, i stedet for til en specifik negativ indvirkning på fosteret. Hvis en kvinde er før graviditeten længe har nydt epilatoren, og hun blev brugt til den smerte, derefter tale om skade på fosteret er ikke nødvendig.

Med andre ord er bekendtskab med epilatoren under graviditeten meget uønsket.

elektrolyse

Hvis du tænker på salonmetoden for hårfjerning, bør du helt sikkert nævne elektrolyse. Ved denne metode sættes en tynd nålelektrode ind i hårsækkenet, og derefter påføres strøm. Således ødelægges folliklen på grund af høj temperatur eller en lille dosis alkali. Resultatet afhænger af typen af ​​elektrolyse.

Fordele: Fjernelse af hår på nogen del af kroppen.

Ulemper: proceduren er lang, ret smertefuld og ikke billig.

Ifølge de fleste gynækologer er elektrolyse absolut kontraindiceret til gravide kvinder. Virkningerne af elektrisk strøm på nerver og hud er så smertefulde og farlige, at de kan føre til en aktiv sammentrækning af livmoderen.

bioepilyatsiya

Epilering med kold, varm eller varm voks kaldes bioepilation. Denne procedure bruger voks med kamille, olier, alger. Ideelt set bør bioepilation udføres i kabinen. Proceduren blev anvendt i tiderne i det gamle Egypten, kun nu er det blevet forbedret.

Til bioepilation skal du:

 1. Varm voks til 40 grader, påfør den på den forberedte hud.
 2. Sæt et særligt ark papir.
 3. Rip off papir med voks.
 4. Blødgør huden med en særlig creme eller olie.

Kold voks er praktisk at bruge derhjemme. Det er nok bare at opvarme strimlen med voks i dine hænder, fastgør den til en lille del af kroppen og riv den af ​​skarpt.

Varm voks er som regel brugt til epilering på hænder eller fødder. Varm voks er bedre at bruge, når du fjerner hår på følsomme områder af kroppen.

Epilation af bikini under graviditet skal udføres i kabinen ved hjælp af phyto harpiks. I dette tilfælde vil hele proceduren være næsten smertefri, og du kan endda oprette et originalt mønster i bikiniområdet.

Bioepilation tager ikke meget tid og vil medvirke til at opnå et godt resultat. Ulemperne ved proceduren er smerte, muligheden for udseende af indgroet hår. Desuden er bioepilation bedre at afvise i nærvær af forskellige alvorlige sygdomme i indre organer eller hud.

Hvis en kvinde har haft tid før graviditeten at møde bioepilyatsiey, er denne procedure ikke kontraindiceret i hele perioden til at bære et barn.

For at undgå mulig hudirritationer kan ikke være efter denne dag procedurer for at besøge bad, sauna, solarium og svømme bedre uden sæbe og gel.

Laser hårfjerning

Hvis vi taler om den mest smertefri hårfjerning med den mindste risiko for indgroede hår, er det værd at bemærke, laser teknik. Takket være hende kan du epilere enhver del af kroppen.

Under denne procedure dør hårsækkenet, og hvert hår fjernes fra roden. Efter laser hårfjerning i 3 dage, er det ikke tilrådeligt at solbade, vask og gå til solarium. Den mest effektive laser til lysskinnede kvinder med mørkt hår.

Under graviditeten er laser hårfjerning kontraindiceret. Desuden kan denne metode ikke anvendes til forværring af forskellige hudsygdomme.

photoepilation

Ødelæggelsen af ​​hårsækkenet under påvirkning af lys kaldes photoepilation. Melanin absorberer lys og omdanner det til varme. Således koagulation af skibene sker af håret pære og hårsækken modtager ikke strøm og atrofi.

Photoepilation er ret dyrt, men meget effektivt. Som et resultat af denne procedure kan du fjerne hår i lang tid. Kun for en god og stabil effekt vil det være nødvendigt med jævne mellemrum at forhindre.

I tilfælde af graviditet anbefaler læger ikke photoepilation.

hårfjerning

En barbermaskine er den mest velegnede metode, kun med hjælp er det ikke muligt at slippe af med hår i mere end 2-3 dage. En anden ting - en særlig creme til depilation under graviditeten. Kun det skal kontrolleres for fraværet af en allergisk reaktion hos en kvinde. Desuden anbefaler lægerne ikke at fjerne hår med en dyb bikini zone dipelator. Ellers kan den vaginale mikroflora påvirkes.

I denne procedure er hårets rødder slet ikke beskadiget, og kun en overfladisk virkning på huden opstår. Under proceduren er det bedre at åbne rummet til luftning. Hvis der er behov for at fjerne mere hår, er det bedre at udføre flere procedurer på forskellige dage.

Disse cremer er nemme at bruge, fordi det fjernede hår kan fjernes kun med en vaskeklud eller en speciel spatel.

Depilatory cremer er stadig uønskede under graviditeten, fordi de under deres eksponering for kroppen af ​​en kvinde kan få kemikalier.

Under graviditet er depilering tilladt samt bioepilation, forudsat at det gentagne gange udføres før barnet bæres. Laser, foto og elektrolyse er strengt kontraindiceret til at bære et barn. Den sikreste måde at fjerne hår på under graviditeten er en barbermaskine.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet og på hvilken måde

Kvinder stræber altid efter at blive smukke. Et velplejet ansigt og krop øger selvværd, forbedrer humør og får dig til at føle sig mere selvsikker. Men i forventning om, at barnet skal afstå fra nogle af de sædvanlige procedurer. Er hårfjerning tilladt under graviditet? Det er trods alt en ganske smertefuld vej til skønheden, hvilket kan påvirke fremtidens mors velfærd negativt.

Hvor længe graviditeten er tilladt

Epilation hjælper med at slippe af med overskydende vegetation på kroppen. Under denne kosmetiske procedure påvirkes hårets rod af forskellige metoder. Som følge heraf dør pæren, som bevarer hudens glathed i flere uger eller endog i flere måneder (afhængigt af den valgte metode).

Epilation er meget populær blandt moderne kvinder, herunder gravide kvinder:

 • så det er lettere at opretholde hygiejne, hvilket er vigtigt under graviditeten (for dette bliver bikini hårfjerning udført);
 • Når et barn er født, på grund af hormonforandringer vokser hårene på kroppen hurtigere, og epilering sparer den fremtidige mor fra behovet for at barbere store dele af kroppen hvert par dage.

Men hårfjerning (i salonen eller hjemme) har sine egne egenskaber for hver trimester:

 1. I de tidlige stadier er der en intensiv dannelse af alle fostrets vigtigste systemer og organer. Risikoen for spontan abort i denne periode er ekstremt høj - det kan forårsage stress, herunder smerte, fra hårfjerning. Smertefulde syndrom fremkalder livmoderens tone og sammentrækninger.
 2. Den anden trimester anses for at være gunstig for proceduren for hårfjerning på kroppen, i bikiniområdet og på benene. Fosteret er allerede veletableret, og hormonniveauet bidrager naturligvis til at sænke smertens tærskel.
 3. I tredje trimester er der intet strengt forbud mod fjernelse af hår. Men risikoen for pigmentering af huden stiger betydeligt, så valget af hårfjerningsmetode bør kontaktes ansvarligt.

Når epilering ikke er tilladt

Der er begrænsninger, hvorunder du ikke kan gøre hårfjerning under graviditet:

 • tilstedeværelsen af ​​gravide hudsygdomme
 • diabetes mellitus
 • herpes;
 • kardiovaskulær patologi
 • ar og ar på stedet for den planlagte behandling;
 • venøs sygdom;
 • livmoderens tone eller truslen om abort
 • hypertension;
 • psykiske lidelser.

I sådanne tilfælde, når der er et presserende behov for at slippe af med overskydende hår, er den fremtidige mor bedre af at gøre afskallingen, det vil sige ved at bruge en normal barbering.

Sikre metoder til fjernelse af hår til gravide kvinder

Når et barn er født, gennemgår kroppen væsentlige ændringer, der sikrer den livlige aktivitet af to væsener. På grund af den ændrede hormonelle baggrund vokser hårvæksten. De bliver mørke, hårde og tykke og forværrer udseendet. Det er svært at fjerne dem på grund af den afrundede mave, især når det kommer til ben og bikini område.

For at gøre dette anbefales det at bruge tjenester fra professionelle saloner, der kan tilbyde en "klient i en interessant position" en række metoder til fjernelse af hår:

 • laser hårfjerning;
 • Laser hårfjerning;
 • bioepilation (eller voksning);
 • shugaring.

Laser hårfjerning

Dette er en effektiv og smertefri manipulation. I hårfjerningsprocessen virker laserstrålen på pæren og opvarmer den. Folliklerne dør, og de små huller, der forbliver på dem, heler gradvist. Hårene på dette websted vises ikke længere. Den største ulempe ved laser hårfjerning er den høje pris for tjenester.

Afstå fra denne metode vil have ejere af blondt hår. Opvarmning af pæren med den efterfølgende fjernelse af vegetation lykkes kun på mørkt hår og skøn hud. Nogle læger anbefaler ikke laser epilering til deres patienter, og anser det som et provokatortabort. Men andre er tværtimod overbevist om, at dette er en absolut sikker procedure, der ikke påvirker graviditeten på nogen måde.

Bioepilation (voksning)

Billig, effektiv og hurtig fjernelse procedure. En smeltet voks påføres problemområdet med en træspatel. Et lille serviet lægges på toppen og venter på at afkøles. Derefter trækkes serviet med en skarp bevægelse sammen med voks og hår. Hårets længde må ikke overstige 5 mm. Få dage før den planlagte procedure skal du barbere håret med en almindelig barberkniv.

Fjernelsesprocessen er ret smertefuld og har nogle kontraindikationer:

 • åreknuder - læs om thrombophilia under graviditet
 • allergier;
 • Fødselsmærker, pigmentpletter i det planlagte behandlingssted
 • høj følsomhed overfor smerte.

Hvis en kvinde ikke tidligere forsøgte at vokse, bør man ikke eksperimentere med graviditet. Det er bedre at finde en anden, mere blid måde.

photoepilation

Ligesom laser hårfjerning er denne metode til hårfjerning kontroversiel under graviditeten. Effekten af ​​fotoepilation er et lys, der beskadiger skibene omkring folliklen. Gradvist dør pæren på grund af mangel på næringsstoffer. Gamle hår falder væk, men intet vokser i deres sted.

Denne service i skønhedssaloner begyndte at give relativt for nylig. Ingen kan sige om virkningen af ​​processen på gravide eller dens fuldstændige sikkerhed, da der ikke er gennemført særlige undersøgelser.

Shugaring

Denne fremgangsmåde svarer til voksning. Forskellen i de materialer, der anvendes i proceduren. Normalt er det sukker, honning eller karamel. Denne metode kan fjerne hår i nogen zoner, herunder bikini zone.

I en måned efter proceduren vil den fremtidige mor nyde fløjlsagtig og glat hud. Men der er også negative punkter her - en mulig allergisk reaktion på materialer og smertefuld fjernelse.

hårfjerning

Det adskiller sig fra den sædvanlige epilering, idet der ikke dør ved forarbejdning af pæren, men kun de øvre hår fjernes. Fremgangsmåden kan udføres med en speciel creme, voks og en husstandsepilator. Men de sidste to metoder er yderst smertefulde og uønskede under graviditeten, især når du skal udføre behandling på et intimt sted.

Fordelene ved depilation:

 • tilgængelighed;
 • enkelhed;
 • sikkerhed;
 • Der kræves ingen specielle færdigheder til behandling.

Gravide kvinder fra uønsket vegetation på kroppen er bedre at slippe af med en barbermaskine. Det tager ikke meget tid, er billigt og relativt sikkert. Derudover er der ingen kontraindikationer for denne form for depilation. Det er vigtigt at bruge en barbermaskin forsigtigt for at undgå skade og skade på huden.

Voksning under graviditet

En stor ulempe ved depilation er det hurtige udseende af børster og den aktive vækst af nye hår. Efter proceduren vil creme eller kølevæske hjælpe med at undgå irritation. Det vil lindre betændelse, helbrede mikrosår, berolige huden og forhindre udslæt.

For at fjerne hår på benene eller i et andet problemområde, kan en gravid kvinde bruge en depilatory cream. Huden er ikke skadet, og hårene fjernes så hurtigt. Det vigtigste før du bruger den valgte creme til at teste for en allergisk reaktion. For at gøre dette anbringes en lille mængde creme på albuebukken. Hvis der efter 10 minutter ikke er rødme på huden, kan du sikkert gå videre til proceduren ved hjælp af instruktionerne.

Da det er forbudt at fjerne hår

Næsten alle former for hårfjerning er yderst smertefulde. Du kan undgå ubehag og ubehag ved at erstatte proceduren med en normal barbering. Desuden kan en stressende situation og smerte provokere en stigning i blodtrykket hos en gravid kvinde, hvilket er en trussel mod svangerskabet.

Jo mere smerte den valgte metode til fjernelse af hårfjerning kræver, jo hurtigere må den blive forladt. En gravid kvindes krop er yderst følsom for smerte og kan reagere stærkt på den, selvom kvinden allerede er bekendt med denne procedure. Du skal fjerne de mest synlige og uønskede hår (for eksempel over overlæben). Alt andet kan være barberet eller epileret, efter at barnet er født.

Du skal nægte sådanne fjernelsesmetoder:

 1. Det er uønsket at udføre hårfjerning voks og hjem epilator. Begge procedurer forårsager alvorlig smerte. Det er især farligt, hvis en kvinde vil udføre proceduren alene. Desuden indikerer instruktionerne for epilatoren, at graviditet er en af ​​kontraindikationerne til brugen heraf.
 2. Elektrolyse er effekten på hårrotten ved elektrisk udladning. Som følge heraf dør hårsækkenet for evigt. Elektrisk strøm leveres via en tynd steril nål indsat i hårkanalen op til selve follikelen. Der er mange typer elektrolyse, men ingen af ​​dem kan udføres af gravide og ammende mødre.

Forholdsregler og tips til forventede mødre

For at udføre en epilation eller ej beslutter den gravide kvinde. Nå, før hun besøger skønhedssalonen, vil hun rådføre sig med sin læge. Hvis der ikke er kontraindikationer og negative faktorer, bør nogle punkter overvejes:

 • prøv ikke at bruge depilation cremen med parfume og farvestoffer, for ikke at forårsage allergier. Cremen kan ikke holdes på kroppen i lang tid, ellers vil dets aktive komponenter blive suget ind i blodet;
 • Vælg en smertefri metode til fjernelse, da stresshormonet, der produceres under behandlingen, har en negativ effekt på fostret.
 • For at udelukke mulige tilstedeværelse af hudproblemer, bør du konsultere en hudlæge før du går til skønhedssalonen;
 • laser hårfjerning og photoepilation for gravide er ikke udført i bikini området og i maven område;
 • efter proceduren skal de behandlede områder tørres med apotek hydrogenperoxid - dette vil betydeligt bremse væksten af ​​fremtidige hår;
 • Hvis hårene på nogen del af kroppen optrådte under graviditeten, så skal du vente på levering. Så forsvinder de uden udefrakommende indgreb.

Uden frygt, uden frygt for graviditet, kan du kun bruge depilation. De resterende metoder rejser tvivl i kampen mod uønsket vegetation. Her skal den fremtidige mor selv bestemme, hvad der er vigtigere - skønhed og glathed i huden eller det sunde forløb af graviditeten.

Mere selvpleje sved:

Fjernelse af uønsket hår under graviditeten: hvilken vej at vælge

Kvinder under graviditet ønsker virkelig ikke at miste deres skønhed og se velplejede og sexede. Desuden øger nogle kvinder i en sådan interessant position under hormonernes indflydelse væksten og densiteten af ​​håret på kroppen. Derfor er spørgsmålet om muligheden for epilering eller depilering af særlig interesse og endog bekymring for mange gravide kvinder. I denne situation er det vigtigt at vælge en måde at passe på kroppen, der ikke skader fremtidens mor og barns sundhed.

Egenskaber ved metoden til fjernelse af hår

Epilation er en procedure til fjernelse af hår fra en menneskekrop, hvis virkningsprincip er at ødelægge hårsækken og ekstraherer håret fra roden.

Typer af hårfjerning

I kosmetologi er der flere typer hårfjerning:

 • laser hårfjerning - påvirker hårsækkenet med termisk energi. Laserstrålen opvarmer hårpigmentet melanin, hvilket resulterer i, at folliklen dør. Minus af proceduren er, at melanin er indeholdt i mørkt hår; for let hår er laserfjernelse ineffektivt som i mørk hud;
 • photoepilation - blev opfundet som et alternativ til laser hårfjerning. Fremgangsmåden udføres ved anvendelse af et specielt apparat, der udsender pulser af lys, under hvilken virkningen pæren opvarmer indefra og dør. Fordelen ved denne type er, at den påvirker håret af enhver farve og type på enhver del af kroppen;
 • elektrolyse er den ældste metode, men den eneste metode, hvormed håret fjernes permanent. Princippet med metoden består i at opvarme follikelen med en elektrisk strøm, som følge heraf dør både håret og dets kredsløbssystem. Bemærk venligst: elektrolyse under graviditet er forbudt. Den minus af elektrolyse i smertefuldhed og lang varighed, men for nylig, på grund af forbedring af apparater til epilering, øges komforten af ​​denne procedure;
 • Elos epilation er en moderne metode, der kombinerer virkningerne af to energier: elektrisk og lys. En højteknologisk enhed udsender en smertefri impuls fra strøm og lys, under påvirkning som håret dør uden at skade den omgivende hud. Hårsækkene er ødelagt under epileringsproceduren.

Alle former for hårfjerning udføres af specialister i skønhedssaloner. For at opnå et stabilt resultat skal du afslutte et kursus bestående af flere sessioner (deres antal bestemmes individuelt for hver). De endelige omkostninger ved sådanne procedurer er ret høje. Hårfjerningens egenart ved epilering er, at kun en del af folliklerne er samtidig i aktiv vækstfase, resten "sover" og bliver kun aktive efter 2-3 uger. Resultatet er nye hår, som fjernes ved hver efterfølgende session.

I dag udover professionelt udstyr tilbyder kosmetikindustrien også hjemmelavede enheder til selvpilering.

Video: Hvordan er Elos hårfjerning i salonen

Kontraindikationer og mulige konsekvenser for gravide kvinder

Hver kvindes graviditet forløber individuelt, så det er ret svært at lave generelle anbefalinger om epilering. I nogle gravide kan smertetærsklen ændres under påvirkning af hormonforstyrrelser, mens andre kan opleve en allergi, der aldrig er sket før. Også overdreven vækst af hår over hele kroppen ses undertiden, eller omvendt ophører de praktisk talt med at vokse.

Kontraindikationer for epilering under graviditet er:

 • øget livmoderton og den mindste trussel om at bære;
 • krænkelse af hudens integritet, irritation på det planlagte sted for epilering
 • forværring af herpesinfektion, katarralsygdomme, høj kropstemperatur;
 • sygdomme i det kardiovaskulære system, ustabilt eller højt blodtryk;
 • diabetes mellitus
 • ethvert stadium af en malign eller godartet neoplasma
 • eksisterende allergi over for enhver komponent, der anvendes til hårfjerningskrem, anæstetika eller desinfektionsmidler
 • psykiske lidelser. Epilering af en gravid kvinde bør kun udføres af en kvalificeret specialist i en specialiseret salon og med obligatorisk brug af smertestillende midler.

Spørgsmålet om epilering af maven er rent individuelt. Hvis graviditeten går godt, udføres epileringsproceduren med en højkvalitetsbedøvelse, så kan kvinden epilere abdominalområdet. Undtagelsen er graviditets første trimester, dvs. med en periode på mindre end 14 uger, er proceduren forbudt.

Forudsigelse af de mulige negative konsekvenser for en gravid kvindes krop er ikke så simpelt, men følgende er de mest almindelige:

 • øget smerte kan forårsage livmoderkontraktioner, hvilket er særlig farligt i første trimester, da abort kan forekomme. I anden trimester forbliver risikoen, men graden aftager, i tredje trimester bliver risikoen for abort i sandsynligheden for for tidlig fødsel;
 • i strid med sanitære regler er der risiko for infektion, især med hensyn til elektrolyse. Hos gravide svækkes immuniteten, og en fælles infektion kan føre til store komplikationer;
 • epilering af benene med tendens til åreknuder og dets første tegn kan provokere udviklingen og forværringen af ​​denne sygdom;
 • En gravid kvindes krop er særlig modtagelig for allergiske reaktioner, der kan fremgå af sammensætningerne på huden under epilation, selvom kroppen tolererede dem godt før graviditeten.
Hos gravide svækkes immuniteten, så sandsynligheden for allergiske udslæt efter epilation øges

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at konsultere din gynækolog om epilationen. Mange eksperter er enige om, at hvis epilationen blev udført før graviditet og blev tolereret uden komplikationer, er den ikke kontraindiceret under drægtighed.

Funktioner af depilation metode

Depilation er en procedure til fjernelse af en del af et hår, der er synligt på hudoverfladen, når dets follikel forbliver intakt.

Typer af depilation

I dag er der følgende typer af depilation:

 • barbering: den udføres af maskinen ved brug af creme eller hud;
 • plukning: færdig med pincet, med hvert hår individuelt plukket op og trukket ud;
 • voksvoksning (voksning): består i at påføre en vokspræparat til huden, som efter størkning fjernes med en skarp bevægelse sammen med de vedhæftede hår; den anvendte voks kan være varm, varm eller kold;
 • shugaring: ved handlingsprincippet ligner voksning, anvendes kun i stedet for voks speciel sukkerpasta
 • hårfjerning med depilatory cream: en speciel sammensætning hjælper med at løsne håret ved bunden og efterfølgende tab. Cremen (eller gelen) kan være hurtig eller langtidsvirkende, afhængigt af tidspunktet for påføring på huden.

Video: Er det muligt at gøre shugaring under graviditet

Kontraindikationer og negative konsekvenser for gravide kvinder

Alle former for depilation, bortset fra barbering, er smertefulde, så gravide kvinder bør nærme sig deres valg med forsigtighed. Imidlertid er graviditeten i sig selv ikke en kontraindikation for gennemførelsen af ​​denne procedure.

Depilation under graviditet er kontraindiceret i følgende tilfælde:

 • hvis du er overfølsom eller allergisk over for kosmetik, der anvendes i hårfjerningsprocessen;
 • hvis der er en trussel om graviditet
 • i tilfælde af udslæt, irritation, slid på huden;
 • i akut koldtid ved høj temperatur
 • hvis herpesinfektion er forværret
 • med psykiske sygdomme, diabetes, onkologi, blodsygdomme.

Sandsynligheden for bivirkninger fra depilation under graviditeten stiger som følge af svækket immunrespons og ustabile hormonniveauer, hvilket er særligt vigtigt for første trimester. Ved udførelsen af ​​proceduren derhjemme øges risikoen for komplikationer fra unormale handlinger betydeligt.

Mulige bivirkninger og virkninger af depilation:

 • infektion gennem en utilsigtet udskæring af huden med et blad ved barbering;
 • kvalme, svimmelhed ved at indånde hårde dufte, såsom depilatory cremer;
 • allergiske udslæt;
 • eksacerbation af åreknuder under benhårfjernelse, for eksempel med voks;
 • pigmentering, blå mærker (blå mærker), hudforbrændinger (sidstnævnte vedrører proceduren for depilering med varm voks).
Under graviditeten øges risikoen for beskadigelse af huden under depilering, for eksempel forbrændinger

Måder at fjerne uønsket hår under graviditeten

Kvinder, der ikke har kontraindikationer, og som allerede har brugt depilation eller hårfjerning før graviditet, kan på sikker måde udføre denne procedure. Fordele og ulemper i større eller mindre grad, hver metode til hårfjerning.

Gravide kvinder får følgende metoder til at fjerne overskydende vegetation:

 • laser hårfjerning: proceduren er smertefri og bærer den mindste risiko for hudskade og dermed infektion. Dette er især vigtigt for gravide, fordi deres immunsystem er svage og eventuelle sår heler i lang tid. Ulempen ved hårfjerning på denne måde er overdryning af huden, da laserstrålen påvirker hårets talgkirtlen. Han stikker det sammen, hvilket resulterer i en overtrædelse af epidermis vandbalance, og graviditets hud er ofte tilbøjelig til tørhed, især i underlivet; Laser hårfjerning er tilladt for gravide og er egnet til hårfjerning overalt på kroppen.
 • photoepilation: Denne moderne teknik er kendetegnet ved minimal smerte og manglende kontakt med huden, hvilket er vigtigt for gravide kvinder. Ulempen ved proceduren er, at den ikke er tilstrækkeligt testet på gravide på grund af nyheden. På grund af manglende data om den mulige skade eller fordel for kvindens krop i forventning om et barn, er det bedre ikke at risikere og ikke at ty til fotoepilation; Apparatet til fotoepilation indstilles individuelt for hver patient, hvilket gør det muligt at reducere strømmen af ​​sin stråling til gravide kvinder.
 • Elos hårfjerning: En innovativ teknik finder sted med den indledende anvendelse af geleder på huden. Gravide kvinder har en øget risiko for allergi, herunder på denne gel. Da enheden påvirker håret med bredbåndslys og bipolær strøm, øges effektiviteten af ​​proceduren, og muligheden for at få en forbrænding falder, hvilket er særlig vigtigt for kvinder i positionen. Men omkostningerne ved Elos hårfjerningstjeneste i salonen er ret høje; Elos hårfjerning betragtes som den sikreste og samtidig effektive metode til fjernelse af uønsket hår
 • barbering: dette er den nemmeste og mest smertefri måde at depilere for gravide kvinder. Dens fordel er, at proceduren nemt og hurtigt kan udføres hjemme, men i nyere tid er det ubelejligt at barbere på grund af den store abdomen. Men denne metode er tilladt på ethvert tidspunkt og kræver ikke store udgifter. Ulemper: risiko for skæring, indgroede hår, hvis huden er beskadiget af maskinen, hudirritation (især i følsomme områder i armhulen eller bikini). Barbering er den eneste metode til depilation, der kan gøres i første trimester; Barbering er den sikreste, mest smertefri og overkommelige måde at depilere under graviditeten.
 • voksning og shugaring: Depilation med voks eller sukkerpasta til gravide er fyldt med en allergisk reaktion på komponenterne. Men på samme tid, hvis du bruger naturlig voks, er risikoen for allergier minimal. Fordelene ved disse procedurer er lave omkostninger og kort varighed. En minus for gravide er smerte, og alligevel kan moderens stressende tilstand negativt påvirke dannelsen af ​​barnets nervesystem. I den dybe bikini zone anbefales proceduren ikke til gravide på grund af alvorlig smerte og muligheden for infektion i kønsorganerne; Hvis du har brugt shugaring eller voksningsmetoder i lang tid og ikke er bange for smerte, kan du fortsætte med at gøre dem under graviditeten. Det vigtigste er, at sammensætningen til depilation skal være helt lavet af naturlige ingredienser.
 • depilatory cream: brugen af ​​et sådant værktøj kan henvende sig til kvinder i udseendet af allergier og kvalme (op til opkastning) på grund af en stærk kemisk lugt. Også under graviditeten øger sandsynligheden for betændelse i hårsækken efter depilation creme. Men med hensyn til smerte er denne metode den mest blide. Før du bruger cremen, anbefales det at teste albuens indvendige bøjning, da gravide kvinder kan have allergier uventet, selvom de aldrig har haft det før. Ved graviditet skal du være forsigtig med depilation cremen: For at undgå irritation eller udslæt skal du teste huden for en allergisk reaktion, inden du bruger produktet.

Forholdsregler ved fjernelse af hårfjerning

Hårfjerning på kroppen er en meget delikat procedure for kvinder. Det tager særlig vægt under graviditeten. Det er trods alt vigtigt ikke blot at udføre hårfjerning eller udtørring på den sikreste måde, men også at huske om de obligatoriske forholdsregler under sessionen. Det er også nødvendigt at tage sig af at reducere smerte og vælge den rigtige hudpleje efter proceduren.

Sikkerhedsregler

Gravide kvinder skal kontaktes med stort ansvar og forsigtighed i forbindelse med hårfjerning, især hvis proceduren ikke finder sted hjemme. De primære og primære sikkerhedsforanstaltninger for epilering og depilation for kvinder i situationen er som følger:

 • i salonen skal mesteren bære medicinske engangshandsker;
 • Alle instrumenter skal steriliseres. Ved voksning og shugaring er en træspatel f.eks. En nødvendighed, mens metalet desinficeres før hver klient. Gravide kvinder bør kun bruge engangsservietter og plader;
 • Sofaen, hvor hårfjerningsproceduren udføres, udsættes for dekontaminering før hver ny klient;
 • For at forhindre infektionens indtrængning gennem mikroskader af huden er det nødvendigt at anvende en antiseptisk sammensætning såvel som et bedøvelsesmiddel til hele området af kroppen, hvor epilering eller udtørring udføres;
 • Når der anvendes en depilatory creme, skal laser- og elektrolyseværelset udstyres med god ventilation, så lugt og mikroskopiske støvpartikler ikke forårsager forringelse af graviditeten. Før du udfører hårfjerning i kabinen, skal du sørge for, at sofaen og værktøjet efter den tidligere besøgende er blevet dekontamineret

analgetika

For at gøre hårfjerningsproceduren smertefri, skal gravide bruge specialanæstetik til ekstern brug. Listen over stoffer, der er tilladt under graviditeten, er begrænset:

 • Lidokain i form af en spray er tilladt for gravide kvinder, men det kan ikke bruges intravenøst ​​og oralt, fordi det krydser placenta;
 • Emla creme er egnet til bedøvelse af de mest følsomme områder af kroppen, for eksempel bikiniområdet;
 • Speed ​​Numb creme lindrer også huden effektivt under depilation og epilation og har en rimelig pris. Emlas mest populære smertestillende i kosmetologi er egnet til brug under graviditet

Et bedøvelsesmiddel (creme eller gel) bør påføres huden ca. 40 minutter før proceduren og lukkes med cellofanfilm ovenpå for at præparatet skal absorberes.

Hudpleje efter proceduren

For at minimere irritation, udslæt og andre komplikationer efter hårfjerningsproceduren skal gravide sikre korrekt hudpleje:

 • i løbet af dagen efter proceduren bør deodorant, parfume og kosmetik indeholdende frugtsyrer ikke påføres de epilerede områder;
 • fjern overophedning i to dage, herunder et besøg i badet og saunaen;
 • du kan ikke solbade en uge i den åbne sol for at undgå pigmentering;
 • det er forbudt at svømme i poolen og åbne reservoirer i de første dage efter sessionen for ikke at inficere infektionen;
 • umiddelbart efter proceduren, og derefter dagligt, bør du anvende pro-epileret hud med baby creme eller fugtgivende mælk; Du kan også bruge panthenol, specielle balsamer eller cremer efter epilering på basis af allantoin. På den første dag skal du anvende tre gange på særligt følsomme områder af kroppen, i de følgende dage - 1-2 gange. Brug af Panthenol efter hårfjerning hjælper med at blødgøre huden og fremskynde vævsregenerering.

Bemærk venligst, at du ikke bør behandle huden efter hårfjerning med babypulver eller talkumpulver, da de kan tilstoppe porer og derved forårsage irritation og suppuration.

anmeldelser

Laser hårfjerning påvirker ikke graviditeten. Med sådan hårfjerning under påvirkning af en lysstråle falder hårpæren sammen. Under graviditeten er laser hårfjerning sikker, da der ikke er nogen risiko for forbrændinger og pigmentering, og huden og tætte blodkar ikke er skadet.

tro

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Al graviditeten nød fløden. Denne læge tillod. Men laseren sagde stadig at holde fast i, hvad angår ammendeperioden. Han forklarede for det første, at det ikke var et faktum, at han ville tage (især 2 og 3 trimestere), ja, der var nogle trusler i første trimester, for ikke at forårsage en tone osv. Sagde han ikke at gøre det.

Oksana

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg er en mester for shugaring, og det vil jeg sige, at hvis en pige før graviditeten gjorde en lignende procedure, så har hun ingen mening at nægte shugaring i løbet af hende. Dette er en helt sikker procedure, fordi alle produkter er allergivenlige og naturlige. Få kan forårsage allergier. Men hvis denne procedure ikke var færdig før graviditet, så er det bedre ikke at starte det under det. Da du ikke kender dit smerteniveau og hvordan smerte vil påvirke graviditeten. Sandsynligheden for uterus tone med smertefulde stressfulde fornemmelser er meget høj. Og endnu værre. Men jeg vil ikke anbefale mere radikale epileringsmetoder. Hvis barbering ikke er egnet, så er det muligt at bruge en depilatory cream. Sådan fjernede jeg mit bikinihår under graviditeten.

Irene

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

På grund af hormonelle ændringer kan laser hårfjerning måske ikke være så effektiv, så vent indtil alt er lagt ned for ikke at spilde tid. For nu - shugaring, voksstrimler, almindelig epilator mv.

Vesna

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg rådførte mig med min gynækolog, de svarede mig som dette: "Vi skal vælge den metode, hvorefter der ikke er betændelser og sår. Hvis du går til voks i mange år, skal du overføre det normalt, så er der ingen irritation og betændelse - gå så meget som du vil. Hvis dårligt tolereret barbering (og jeg klagede over, at efter skraberen er ikke zone bikini én stor irritation med masse af pustler, uanset hvilken type af barbermaskiner, cremer og aftershave), så i hvert fald ikke barbere, betændelse der nu har brug for mindre sandsynligt. "

Anastasia

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=3

Jeg gjorde en voksende "dyb bikini" under hele graviditeten. Men på dette tidspunkt havde jeg gjort det i lang tid, så jeg var ligeglad. Jeg var ked af at jeg ikke havde tid til at gøre det før fødslen, jeg skulle barbere))) Men hvis det er første gang, så er det selvfølgelig ikke værd at risikoen.

Bat

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=2

Det har længe været at fjerne overskydende kropshår (armhuler, bikini, ben) ved hjælp af en epilator (hjemme) og varm voks (i kabinen). Nu er jeg i tidlig graviditet. Jeg ved ikke, om jeg kan fortsætte med at gøre disse procedurer eller gå tilbage til barbering med en maskine. Jeg er bange for at skade barnet, fordi hårfjerning ledsages af smerte. Siden begyndelsen af ​​min graviditet har jeg kun barberet alt sammen med en maskine. Epilatoren og voks er generelt uudholdelige, det blev af en eller anden grund meget smertefuldt, selv om det blev brugt i lang tid. Tilsyneladende er smertetærsklen ændret.

Agnes

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/udalenie_volos_vo_vremja_beremennosti/

Uanset om det er nødvendigt at udføre hårfjerning eller depilation under graviditet - du bestemmer dig. Dette spørgsmål er meget sart og meget individuel, fordi hver graviditet fortsætter med sine egne egenskaber. Først og fremmest skal du rådføre dig med din gynækolog. Hvis du allerede har besluttet, så husk at den sikreste metode er barbering. Desuden, hvis hårfjerningen blev udført før graviditet, så er det under sit forløb ikke forbudt. Glem ikke også, at gravide kvinder efter fjernelse af hår har brug for særlig hudpleje, hvilket vil medvirke til at undgå irritation.

Hvordan fjerner håret på paven og omkring anus?

Reflow voks derhjemme: bedste praksis