Epilering under graviditet: er det muligt eller ej?

Graviditet er en særlig betingelse for en kvinde. Den fremtidige mor forsøger at undgå alt, der kan skade barnets helbred eller true selve graviditeten. Det er ikke tilfældigt, at spørgsmålet om muligheden for epilering under graviditeten diskuteres kraftigt af gynækologer. Udtalelsen fra eksperter om dette spørgsmål, samt anbefalinger til gennemførelse af procedurer for gravid hårfjerning, vil du lære af denne artikel.

Ønsket om at se velplejede og smukke er specielt godt, når en kvinde afventer et barns fødsel. I mange år forbød gynækologer enhver manipulation af deres udseende under graviditeten. Det var umuligt at farve hår, perm og en række andre procedurer. Disse forbud har stadig gode grunde.

Ofte indeholder plejeprodukter kemiske elementer, som kan forårsage allergi eller toksæmi. Derfor kan gravide kun bruge de plejeprodukter, der ikke forårsager komplikationer og bivirkninger.

Denne fremgangsmåde er særlig relevant for opførsel af hårfjerning under graviditet.

Hvor længe er det muligt?

Epilation er fjernelse af uønsket hår på kroppen på forskellige måder. Proceduren er designet til ikke kun at fjerne håret, men også deres rødder, hvilket sikrer mangel på vegetation i en tilstrækkelig lang periode.

Læger-gynækologer har længe noteret nogle træk ved de processer, der forekommer i fremtidens mor:

 • øget hårvækst i forbindelse med hormonelle ændringer i kvinder;
 • øget følsomhed overfor smerte
 • forekomsten af ​​åreknuder og hævelse af benene;
 • svækkelse af generel immunitet.

Alle disse faktorer gør det nødvendigt at tage hårfjerning hos gravide kvinder med ekstrem forsigtighed.

Selvfølgelig bør gravide ikke helt afstå selvpleje. Dette gælder især for bikiniområdet. Under graviditeten er hårfjerning fra intime steder ikke kun skønhed og pleje, men også personlig hygiejne.

Gynækologer tyder på, at muligheden for at udføre proceduren uden bivirkninger varierer på tværs af forskellige svangerskabsskalaer.

Det er allerede blevet sagt ovenfor, at mange gravide føler smerte mere akut. Smerter kan forårsage uterintone og true selve graviditeten. Dette er især farligt i de første 12 uger af graviditeten. Derfor bør i de tidlige stadier ikke anvendes hårfjerning. Hvis du stadig har brug for at fjerne overskydende kropshår, skal du bruge en mere mild metode til depilering.

Anden trimester er en bedre tid til manipulation. I disse perioder bliver kvinden mindre følsom for smerte, og procedurer kan udføres for at fjerne unødvendig vegetation.

Det er muligt at gøre epilering også i de senere perioder, naturligvis at være forsigtig og vælge sparsomme metoder.

Hvornår kan det ikke?

Der er strenge kontraindikationer for hårfjerningsprocedurer for gravide kvinder. Disse omfatter:

 • hudirritation og skade i behandlingsområdet;
 • allergiske reaktioner, herunder de komponenter, der anvendes i præparaterne til manipulation;
 • herpes i det akutte stadium
 • smitsomme sygdomme;
 • diabetes mellitus
 • psykiske lidelser og stress
 • toxemia;
 • at finde livmoderen i tonen og truslen om abort.

I disse tilfælde er manipulation strengt forbudt. En fremtidig mor skal huske, at hun ved at overtræde dette forbud truer barnets liv og sundhed.

Sikker måder

Så spørgsmålet: "Er det muligt at gøre epilation under graviditeten?" Mange gynækologer giver et positivt svar. Men ikke alle metoder er egnede til den fremtidige mor. Overvej de sikreste af dem:

Bioepilyatsiya. Dette er fremgangsmåden til fjernelse af overskydende vegetation ved hjælp af voks, karamel (shugaring), phyto-harpiks. Fremgangsmåden er ret smertefuld, så den bør ikke anvendes i de tidlige stadier. Den mest populære hårfjerning med voks. Denne metode giver et stabilt resultat i lang tid.

En kvinde behøver ikke at gentage manipulationerne i flere måneder. Under graviditeten er voksning egnet til anden og tredje trimester. Med sin hjælp kan du slippe af med hår på benene, arme, i armhulerne.

Med stor vegetation er proceduren ret smertefuld. Voks bør bruges med omhu for bikiniområdet. I tilfælde af overfølsomhed overfor smerte er det værd at nægte at bruge voks på dette område.

Manipulation er kontraindiceret for åreknuder. Epilation ved hjælp af karamel eller phyto harpiks kan erstatte voks, fordi det opfattes af mange kvinder som mindre smertefuldt.

Epilator. Enhed til selvfjernelse af uønsket vegetation på kroppen. Blandt fordelene ved denne metode er procedurens tilgængelighed. Det kan udføres uafhængigt derhjemme.

For gravide er denne metode farlig, fordi den forårsager ret stærk smerte. Derfor kan den ikke bruges, når den trues med abort eller føler sig utilpas. Det er heller ikke egnet til at gøre epilering af en gravid kvinde i bikinizonen.

Metoder der ikke er egnede til gravide

 • Elektrolyse. En af de mest effektive måder at fjerne overskydende vegetation på. Hårsækkene er ødelagt af en svag udledning af elektrisk strøm. Hjælpeffekt giver brug af høj temperatur og alkali. Alt dette giver dig mulighed for at slippe af med håret i lang tid. Proceduren er strengt forbudt for gravide kvinder. Årsagen - smerte og lang varighed, såvel som virkningerne af elektrisk strøm, som kan afbryde barnets leje
 • Laser hårfjerning er også kontraindiceret for forventende mødre. Selvom der er meninger om, at laser hårfjerning er tilladt under graviditet, hvis du samtidig tager særlig forsigtighed. Med den relative smertefrihed af metoden udgør den fare for moderen og fosteret. Ødelæggelsen af ​​hårsækken opnås ved udsættelse for en høj-temperatur laserstråle. Dette kan forårsage forbrændinger og stress i en kvinde med alle de følgevirkninger, der følger heraf.
 • Epilering. En ny metode baseret på ødelæggelsen af ​​follikler ved hjælp af flashen og forhindrer deres yderligere vækst. Det er ikke egnet til gravide, fordi det praktisk taget ikke er undersøgt. Virkningerne på moderen og fosteret er ikke kendt.

hårfjerning

Hårfjerning med barberkniv eller specielle cremer. Denne metode er den mest blide og har ingen kontraindikationer for gravide kvinder. Fordelene ved depilation omfatter: smertefrihed og tilgængelighed, ingen bivirkninger og trusler mod barnet.

Det kan gøres på enhver graviditetsperiode. Behandle ulejligheden ved proceduren: hurtig genvækst af barberede hår, irritation i bikiniområdet.

For at minimere den ubehagelige virkning inden barberingen, tag et varmt brusebad, brug specialmaskiner til kvinder og beroligende cremer. En anden nyttig tip: Før du bruger en depilatory cream eller en blødgørende fugtighedscreme, test for en allergisk reaktion. Dette vil bidrage til at undgå ubehagelige konsekvenser af proceduren.

Gør manipulation gravid?

Tiderne, hvor graviditet blev betragtet som en sygdomsrelateret tilstand, har længe været en ting fra fortiden. I øjeblikket fører fremtidige mødre en aktiv livsstil, spiller sport, tager sig af sig selv. Spørgsmål som kosmetiske procedurer, "nesting syndrom hos gravide kvinder", sport og fitness diskuteres bredt af specialister og gravide kvinder selv.

Så er det muligt at gøre hårfjerning under graviditet? Selvfølgelig at gøre. Men at nærme sig denne procedure med omtanke. Når alt kommer til alt er det morens største bekymring at tage vare på dit helbred og sikkerhed for barnet. Velsigne dig!

Risici for laserfjerning under graviditeten

En gravid kvinders ønske om at se godt ud er klart og fortjener enhver støtte. I denne periode foretrækker mange ikke at opgive de sædvanlige kosmetiske procedurer - især fra laser hårfjerning. Hvor sikkert er denne populære metode under graviditeten for at opretholde glat hud og forhindre udseende af irriterende hår?

Laser epilation under fødslen

De stormfulde hormonelle ændringer, der raser i en gravid kvindes krop, er fyldt med forskellige manifestationer, herunder ikke de mest behagelige. For eksempel kan pludselig hårvækst pludselig aktiveres selv på de dele af kroppen, hvor de aldrig tidligere har været synlige.

Under graviditeten vil kvinder især være smukke.

Hvad skal man gøre: er det muligt i denne afgørende periode at ty til den sædvanlige og effektive metode til at slippe af med uønskede hår - til laser hårfjerning?

Skader det barnet?

Er laser hårfjerning sikker for den gravide kvinde og baby hun forventer? Der er ikke et enkelt svar på dette spørgsmål. Effekten af ​​laseren på den fremtidige mor og fostrets krop er stadig lidt studeret. Selv læger har ingen konkret mening herom.

Selvom teoretisk laserbehandling kun har en overfladisk virkning på kroppen, betragter mange læger og kosmetologer graviditet som en kontraindikation for proceduren, og de anbefaler det ikke stærkt til kvinder i en "interessant stilling".

Der er ingen fast tro på, at laserproceduren ikke vil påvirke dit ufødte barn negativt.

Den mindst risikable i denne afgørende periode er sådanne hårfjerningsmetoder som almindelig barbering og voksning. Men hvis en gravid kvinde er følsom, kan smertefuld voksning ved hjælp af voks forårsage spasmer i hendes og endda hendes uterus tone - og det er helt sikkert farligt.

Hvad er fristen for proceduren?

Mere eller mindre er medicinske eksperter enige om, at der i den første trimester af graviditeten ikke bør undgås risici så meget som muligt. Derfor er det bedre at afvise laserprocedurer i de første tre måneder af at bære et barn.

I de tidlige stadier af risikoen for spontan abort er ret høj. Desuden danner alle større organer og systemer i fosteret i denne periode - og det er ret logisk ikke at tillade ydre påvirkninger, hvis der endda er den mindste tvivl om dets absolutte sikkerhed.

På hvilke områder kan du gøre hårfjerning

I nogle skønhedssaloner foretrækker de ikke at tage ansvar og nægte gravide kvinder selv med laserfjerning på ansigtet. Men i de fleste tilfælde vælges et kompromis: Kvinder, selv i sen graviditet, anbefales ikke at gøre laser hårfjerning kun på underlivet og i bikiniområdet.

Laser hårfjerning af benene er den sikreste procedure under graviditeten.

Denne forholdsregel skyldes ikke kun, at disse dele af kroppen er farligt tæt på embryoet. Faktum er at hårfjerning i disse områder kan være særligt smertefuldt, hvilket skaber ubehag og visse risici for fosteret.

Der er et andet aspekt af problemet, som også bør overvejes. Under graviditeten kan en kvindes pigmentering ses på kvindens underliv, og epilering i de pigmenterede områder er kendt for at være fyldt med forbrændinger, manifestationer af dermatitis og øget hårvækst i fremtiden. Desuden er en bivirkning af proceduren ofte overdreven tørhed af huden på behandlingsstederne, hvilket øger sandsynligheden for stregmærker på disse områder.

Konsultation med en læge - en forudsætning for beslutningen om laser hårfjerning under graviditeten

anmeldelser

Nej, det er umuligt, fordi du er gravid! og effekten af ​​laseren på fosteret og den gravide kvinde er ikke blevet undersøgt overhovedet: hvorfor potentielt true sig selv og barnet! Derudover kan der være forbrændinger på grund af øget følsomhed i huden under graviditeten, og på stedet for den fjernede hårfollikel kan punktpigmentering forekomme, hvis du efter solbadeprocessen efter proceduren.

Snusnumra i

http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=6245686

Jeg blev nægtet laser hårfjerning. Jeg gjorde det første gang, og da jeg kom til anden var jeg allerede gravid. Advaret om det, nægtede. Passeret til voks.

Vendredi

http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=6245686

Min ven lavede en bikini (selvom hun ikke vidste, hun var gravid endnu), havde hun et abort. Jeg er også nu gravid, men det lykkedes mig at gøre en bikini før det. Jeg vil meget gerne lave ben, men indtil jeg går, så vil jeg lide indtil næste år

Yanochka yana

http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=84693.0

Jeg konsulterede en gynækolog, da jeg selv planlægger barnet og nu gør jeg laser hårfjerning, jeg vil ikke gøre noget for første trimester, barnets organer lægges, men så på kvindeens anmodning og trivsel.

naschka

http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=84693.0

i løbet af graviditeten også stoppet med at gøre proceduren - der er ingen oplysninger om skade på nogen, men følelsen af ​​at problemet er blevet undersøgt også. Beauticianen, der gør proceduren for mig, fortsatte dog med at arbejde med enheden for det meste af sin graviditet og fødte et sundt barn. Han siger, at det ikke er skadeligt. Men det generelle råd er ikke at risikere..

Eladeya

http://forum.littleone.ru/showthread.php?t=6245686

Ud over den manglende viden om dette problem er dine hormoner også vigtige. Under graviditeten såvel som under menstruationen er der en ændring i kvindens hormonelle baggrund, det vides ikke, hvordan det behandlede område vil opføre sig efter. Den modsatte virkning kan forekomme, det vil sige hår kan vokse hurtigere, osv. Hvorfor teste din krop, et barns legeme? Selv på kort tid. På kort sigt er det bare, at alt begynder at blive lagt i fosteret, og da laseren ikke blev testet på gravide, er det ikke kendt, hvordan det vil opføre sig. Kvindens skønhed er hellig, men det ufødte barns helbred er også hellig. Skønhed kan udføres på andre måder, men sundhed kan ikke gøres. I dine hænder er du barbermaskine, voks, fløde til hårfjerning og meget mere!

Lena Dr.

pforum.littleone.ru/showthread.ph?t=6245686page=2s=c9d61597de1bbb104f8af7ebda567e4f

Graviditet er en relativ kontraindikation. Jeg ved ikke en gravid kvinde, der har laser hårfjerning og sikkert født sunde og normale børn. Den eneste grund til at du ikke skal gøre det er, hvis livmoderen er i god form. Da fornemmelserne ikke er meget behagelige fra proceduren. Og så, med undtagelse af hårets pære, virker laseren ikke på noget. Laser hårfjerning forårsager ingen skade på det subkutane fedt eller blodkar og kan derfor på ingen måde påvirke fostrets fysiske tilstand.

Lorchik

http://rebenok.cn.ua/index.php?topic=84693.0

Når du beslutter at gøre laser hårfjerning under graviditet, tag dette valg med al ansvar og forsigtighed. Sørg for at konsultere den læge, der observerer dig om gennemførligheden og risiciene ved proceduren i løbet af barnets fødselsperiode. Husk: Fremtidens mor og barns sundhed - utvetydige prioriteter i ethvert spørgsmål.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet og på hvilken måde

Kvinder stræber altid efter at blive smukke. Et velplejet ansigt og krop øger selvværd, forbedrer humør og får dig til at føle sig mere selvsikker. Men i forventning om, at barnet skal afstå fra nogle af de sædvanlige procedurer. Er hårfjerning tilladt under graviditet? Det er trods alt en ganske smertefuld vej til skønheden, hvilket kan påvirke fremtidens mors velfærd negativt.

Hvor længe graviditeten er tilladt

Epilation hjælper med at slippe af med overskydende vegetation på kroppen. Under denne kosmetiske procedure påvirkes hårets rod af forskellige metoder. Som følge heraf dør pæren, som bevarer hudens glathed i flere uger eller endog i flere måneder (afhængigt af den valgte metode).

Epilation er meget populær blandt moderne kvinder, herunder gravide kvinder:

 • så det er lettere at opretholde hygiejne, hvilket er vigtigt under graviditeten (for dette bliver bikini hårfjerning udført);
 • Når et barn er født, på grund af hormonforandringer vokser hårene på kroppen hurtigere, og epilering sparer den fremtidige mor fra behovet for at barbere store dele af kroppen hvert par dage.

Men hårfjerning (i salonen eller hjemme) har sine egne egenskaber for hver trimester:

 1. I de tidlige stadier er der en intensiv dannelse af alle fostrets vigtigste systemer og organer. Risikoen for spontan abort i denne periode er ekstremt høj - det kan forårsage stress, herunder smerte, fra hårfjerning. Smertefulde syndrom fremkalder livmoderens tone og sammentrækninger.
 2. Den anden trimester anses for at være gunstig for proceduren for hårfjerning på kroppen, i bikiniområdet og på benene. Fosteret er allerede veletableret, og hormonniveauet bidrager naturligvis til at sænke smertens tærskel.
 3. I tredje trimester er der intet strengt forbud mod fjernelse af hår. Men risikoen for pigmentering af huden stiger betydeligt, så valget af hårfjerningsmetode bør kontaktes ansvarligt.

Når epilering ikke er tilladt

Der er begrænsninger, hvorunder du ikke kan gøre hårfjerning under graviditet:

 • tilstedeværelsen af ​​gravide hudsygdomme
 • diabetes mellitus
 • herpes;
 • kardiovaskulær patologi
 • ar og ar på stedet for den planlagte behandling;
 • venøs sygdom;
 • livmoderens tone eller truslen om abort
 • hypertension;
 • psykiske lidelser.

I sådanne tilfælde, når der er et presserende behov for at slippe af med overskydende hår, er den fremtidige mor bedre af at gøre afskallingen, det vil sige ved at bruge en normal barbering.

Sikre metoder til fjernelse af hår til gravide kvinder

Når et barn er født, gennemgår kroppen væsentlige ændringer, der sikrer den livlige aktivitet af to væsener. På grund af den ændrede hormonelle baggrund vokser hårvæksten. De bliver mørke, hårde og tykke og forværrer udseendet. Det er svært at fjerne dem på grund af den afrundede mave, især når det kommer til ben og bikini område.

For at gøre dette anbefales det at bruge tjenester fra professionelle saloner, der kan tilbyde en "klient i en interessant position" en række metoder til fjernelse af hår:

 • laser hårfjerning;
 • Laser hårfjerning;
 • bioepilation (eller voksning);
 • shugaring.

Laser hårfjerning

Dette er en effektiv og smertefri manipulation. I hårfjerningsprocessen virker laserstrålen på pæren og opvarmer den. Folliklerne dør, og de små huller, der forbliver på dem, heler gradvist. Hårene på dette websted vises ikke længere. Den største ulempe ved laser hårfjerning er den høje pris for tjenester.

Afstå fra denne metode vil have ejere af blondt hår. Opvarmning af pæren med den efterfølgende fjernelse af vegetation lykkes kun på mørkt hår og skøn hud. Nogle læger anbefaler ikke laser epilering til deres patienter, og anser det som et provokatortabort. Men andre er tværtimod overbevist om, at dette er en absolut sikker procedure, der ikke påvirker graviditeten på nogen måde.

Bioepilation (voksning)

Billig, effektiv og hurtig fjernelse procedure. En smeltet voks påføres problemområdet med en træspatel. Et lille serviet lægges på toppen og venter på at afkøles. Derefter trækkes serviet med en skarp bevægelse sammen med voks og hår. Hårets længde må ikke overstige 5 mm. Få dage før den planlagte procedure skal du barbere håret med en almindelig barberkniv.

Fjernelsesprocessen er ret smertefuld og har nogle kontraindikationer:

 • åreknuder - læs om thrombophilia under graviditet
 • allergier;
 • Fødselsmærker, pigmentpletter i det planlagte behandlingssted
 • høj følsomhed overfor smerte.

Hvis en kvinde ikke tidligere forsøgte at vokse, bør man ikke eksperimentere med graviditet. Det er bedre at finde en anden, mere blid måde.

photoepilation

Ligesom laser hårfjerning er denne metode til hårfjerning kontroversiel under graviditeten. Effekten af ​​fotoepilation er et lys, der beskadiger skibene omkring folliklen. Gradvist dør pæren på grund af mangel på næringsstoffer. Gamle hår falder væk, men intet vokser i deres sted.

Denne service i skønhedssaloner begyndte at give relativt for nylig. Ingen kan sige om virkningen af ​​processen på gravide eller dens fuldstændige sikkerhed, da der ikke er gennemført særlige undersøgelser.

Shugaring

Denne fremgangsmåde svarer til voksning. Forskellen i de materialer, der anvendes i proceduren. Normalt er det sukker, honning eller karamel. Denne metode kan fjerne hår i nogen zoner, herunder bikini zone.

I en måned efter proceduren vil den fremtidige mor nyde fløjlsagtig og glat hud. Men der er også negative punkter her - en mulig allergisk reaktion på materialer og smertefuld fjernelse.

hårfjerning

Det adskiller sig fra den sædvanlige epilering, idet der ikke dør ved forarbejdning af pæren, men kun de øvre hår fjernes. Fremgangsmåden kan udføres med en speciel creme, voks og en husstandsepilator. Men de sidste to metoder er yderst smertefulde og uønskede under graviditeten, især når du skal udføre behandling på et intimt sted.

Fordelene ved depilation:

 • tilgængelighed;
 • enkelhed;
 • sikkerhed;
 • Der kræves ingen specielle færdigheder til behandling.

Gravide kvinder fra uønsket vegetation på kroppen er bedre at slippe af med en barbermaskine. Det tager ikke meget tid, er billigt og relativt sikkert. Derudover er der ingen kontraindikationer for denne form for depilation. Det er vigtigt at bruge en barbermaskin forsigtigt for at undgå skade og skade på huden.

Voksning under graviditet

En stor ulempe ved depilation er det hurtige udseende af børster og den aktive vækst af nye hår. Efter proceduren vil creme eller kølevæske hjælpe med at undgå irritation. Det vil lindre betændelse, helbrede mikrosår, berolige huden og forhindre udslæt.

For at fjerne hår på benene eller i et andet problemområde, kan en gravid kvinde bruge en depilatory cream. Huden er ikke skadet, og hårene fjernes så hurtigt. Det vigtigste før du bruger den valgte creme til at teste for en allergisk reaktion. For at gøre dette anbringes en lille mængde creme på albuebukken. Hvis der efter 10 minutter ikke er rødme på huden, kan du sikkert gå videre til proceduren ved hjælp af instruktionerne.

Da det er forbudt at fjerne hår

Næsten alle former for hårfjerning er yderst smertefulde. Du kan undgå ubehag og ubehag ved at erstatte proceduren med en normal barbering. Desuden kan en stressende situation og smerte provokere en stigning i blodtrykket hos en gravid kvinde, hvilket er en trussel mod svangerskabet.

Jo mere smerte den valgte metode til fjernelse af hårfjerning kræver, jo hurtigere må den blive forladt. En gravid kvindes krop er yderst følsom for smerte og kan reagere stærkt på den, selvom kvinden allerede er bekendt med denne procedure. Du skal fjerne de mest synlige og uønskede hår (for eksempel over overlæben). Alt andet kan være barberet eller epileret, efter at barnet er født.

Du skal nægte sådanne fjernelsesmetoder:

 1. Det er uønsket at udføre hårfjerning voks og hjem epilator. Begge procedurer forårsager alvorlig smerte. Det er især farligt, hvis en kvinde vil udføre proceduren alene. Desuden indikerer instruktionerne for epilatoren, at graviditet er en af ​​kontraindikationerne til brugen heraf.
 2. Elektrolyse er effekten på hårrotten ved elektrisk udladning. Som følge heraf dør hårsækkenet for evigt. Elektrisk strøm leveres via en tynd steril nål indsat i hårkanalen op til selve follikelen. Der er mange typer elektrolyse, men ingen af ​​dem kan udføres af gravide og ammende mødre.

Forholdsregler og tips til forventede mødre

For at udføre en epilation eller ej beslutter den gravide kvinde. Nå, før hun besøger skønhedssalonen, vil hun rådføre sig med sin læge. Hvis der ikke er kontraindikationer og negative faktorer, bør nogle punkter overvejes:

 • prøv ikke at bruge depilation cremen med parfume og farvestoffer, for ikke at forårsage allergier. Cremen kan ikke holdes på kroppen i lang tid, ellers vil dets aktive komponenter blive suget ind i blodet;
 • Vælg en smertefri metode til fjernelse, da stresshormonet, der produceres under behandlingen, har en negativ effekt på fostret.
 • For at udelukke mulige tilstedeværelse af hudproblemer, bør du konsultere en hudlæge før du går til skønhedssalonen;
 • laser hårfjerning og photoepilation for gravide er ikke udført i bikini området og i maven område;
 • efter proceduren skal de behandlede områder tørres med apotek hydrogenperoxid - dette vil betydeligt bremse væksten af ​​fremtidige hår;
 • Hvis hårene på nogen del af kroppen optrådte under graviditeten, så skal du vente på levering. Så forsvinder de uden udefrakommende indgreb.

Uden frygt, uden frygt for graviditet, kan du kun bruge depilation. De resterende metoder rejser tvivl i kampen mod uønsket vegetation. Her skal den fremtidige mor selv bestemme, hvad der er vigtigere - skønhed og glathed i huden eller det sunde forløb af graviditeten.

Mere selvpleje sved:

Fjernelse af uønsket hår under graviditeten: hvilken vej at vælge

Kvinder under graviditet ønsker virkelig ikke at miste deres skønhed og se velplejede og sexede. Desuden øger nogle kvinder i en sådan interessant position under hormonernes indflydelse væksten og densiteten af ​​håret på kroppen. Derfor er spørgsmålet om muligheden for epilering eller depilering af særlig interesse og endog bekymring for mange gravide kvinder. I denne situation er det vigtigt at vælge en måde at passe på kroppen, der ikke skader fremtidens mor og barns sundhed.

Egenskaber ved metoden til fjernelse af hår

Epilation er en procedure til fjernelse af hår fra en menneskekrop, hvis virkningsprincip er at ødelægge hårsækken og ekstraherer håret fra roden.

Typer af hårfjerning

I kosmetologi er der flere typer hårfjerning:

 • laser hårfjerning - påvirker hårsækkenet med termisk energi. Laserstrålen opvarmer hårpigmentet melanin, hvilket resulterer i, at folliklen dør. Minus af proceduren er, at melanin er indeholdt i mørkt hår; for let hår er laserfjernelse ineffektivt som i mørk hud;
 • photoepilation - blev opfundet som et alternativ til laser hårfjerning. Fremgangsmåden udføres ved anvendelse af et specielt apparat, der udsender pulser af lys, under hvilken virkningen pæren opvarmer indefra og dør. Fordelen ved denne type er, at den påvirker håret af enhver farve og type på enhver del af kroppen;
 • elektrolyse er den ældste metode, men den eneste metode, hvormed håret fjernes permanent. Princippet med metoden består i at opvarme follikelen med en elektrisk strøm, som følge heraf dør både håret og dets kredsløbssystem. Bemærk venligst: elektrolyse under graviditet er forbudt. Den minus af elektrolyse i smertefuldhed og lang varighed, men for nylig, på grund af forbedring af apparater til epilering, øges komforten af ​​denne procedure;
 • Elos epilation er en moderne metode, der kombinerer virkningerne af to energier: elektrisk og lys. En højteknologisk enhed udsender en smertefri impuls fra strøm og lys, under påvirkning som håret dør uden at skade den omgivende hud. Hårsækkene er ødelagt under epileringsproceduren.

Alle former for hårfjerning udføres af specialister i skønhedssaloner. For at opnå et stabilt resultat skal du afslutte et kursus bestående af flere sessioner (deres antal bestemmes individuelt for hver). De endelige omkostninger ved sådanne procedurer er ret høje. Hårfjerningens egenart ved epilering er, at kun en del af folliklerne er samtidig i aktiv vækstfase, resten "sover" og bliver kun aktive efter 2-3 uger. Resultatet er nye hår, som fjernes ved hver efterfølgende session.

I dag udover professionelt udstyr tilbyder kosmetikindustrien også hjemmelavede enheder til selvpilering.

Video: Hvordan er Elos hårfjerning i salonen

Kontraindikationer og mulige konsekvenser for gravide kvinder

Hver kvindes graviditet forløber individuelt, så det er ret svært at lave generelle anbefalinger om epilering. I nogle gravide kan smertetærsklen ændres under påvirkning af hormonforstyrrelser, mens andre kan opleve en allergi, der aldrig er sket før. Også overdreven vækst af hår over hele kroppen ses undertiden, eller omvendt ophører de praktisk talt med at vokse.

Kontraindikationer for epilering under graviditet er:

 • øget livmoderton og den mindste trussel om at bære;
 • krænkelse af hudens integritet, irritation på det planlagte sted for epilering
 • forværring af herpesinfektion, katarralsygdomme, høj kropstemperatur;
 • sygdomme i det kardiovaskulære system, ustabilt eller højt blodtryk;
 • diabetes mellitus
 • ethvert stadium af en malign eller godartet neoplasma
 • eksisterende allergi over for enhver komponent, der anvendes til hårfjerningskrem, anæstetika eller desinfektionsmidler
 • psykiske lidelser. Epilering af en gravid kvinde bør kun udføres af en kvalificeret specialist i en specialiseret salon og med obligatorisk brug af smertestillende midler.

Spørgsmålet om epilering af maven er rent individuelt. Hvis graviditeten går godt, udføres epileringsproceduren med en højkvalitetsbedøvelse, så kan kvinden epilere abdominalområdet. Undtagelsen er graviditets første trimester, dvs. med en periode på mindre end 14 uger, er proceduren forbudt.

Forudsigelse af de mulige negative konsekvenser for en gravid kvindes krop er ikke så simpelt, men følgende er de mest almindelige:

 • øget smerte kan forårsage livmoderkontraktioner, hvilket er særlig farligt i første trimester, da abort kan forekomme. I anden trimester forbliver risikoen, men graden aftager, i tredje trimester bliver risikoen for abort i sandsynligheden for for tidlig fødsel;
 • i strid med sanitære regler er der risiko for infektion, især med hensyn til elektrolyse. Hos gravide svækkes immuniteten, og en fælles infektion kan føre til store komplikationer;
 • epilering af benene med tendens til åreknuder og dets første tegn kan provokere udviklingen og forværringen af ​​denne sygdom;
 • En gravid kvindes krop er særlig modtagelig for allergiske reaktioner, der kan fremgå af sammensætningerne på huden under epilation, selvom kroppen tolererede dem godt før graviditeten.
Hos gravide svækkes immuniteten, så sandsynligheden for allergiske udslæt efter epilation øges

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at konsultere din gynækolog om epilationen. Mange eksperter er enige om, at hvis epilationen blev udført før graviditet og blev tolereret uden komplikationer, er den ikke kontraindiceret under drægtighed.

Funktioner af depilation metode

Depilation er en procedure til fjernelse af en del af et hår, der er synligt på hudoverfladen, når dets follikel forbliver intakt.

Typer af depilation

I dag er der følgende typer af depilation:

 • barbering: den udføres af maskinen ved brug af creme eller hud;
 • plukning: færdig med pincet, med hvert hår individuelt plukket op og trukket ud;
 • voksvoksning (voksning): består i at påføre en vokspræparat til huden, som efter størkning fjernes med en skarp bevægelse sammen med de vedhæftede hår; den anvendte voks kan være varm, varm eller kold;
 • shugaring: ved handlingsprincippet ligner voksning, anvendes kun i stedet for voks speciel sukkerpasta
 • hårfjerning med depilatory cream: en speciel sammensætning hjælper med at løsne håret ved bunden og efterfølgende tab. Cremen (eller gelen) kan være hurtig eller langtidsvirkende, afhængigt af tidspunktet for påføring på huden.

Video: Er det muligt at gøre shugaring under graviditet

Kontraindikationer og negative konsekvenser for gravide kvinder

Alle former for depilation, bortset fra barbering, er smertefulde, så gravide kvinder bør nærme sig deres valg med forsigtighed. Imidlertid er graviditeten i sig selv ikke en kontraindikation for gennemførelsen af ​​denne procedure.

Depilation under graviditet er kontraindiceret i følgende tilfælde:

 • hvis du er overfølsom eller allergisk over for kosmetik, der anvendes i hårfjerningsprocessen;
 • hvis der er en trussel om graviditet
 • i tilfælde af udslæt, irritation, slid på huden;
 • i akut koldtid ved høj temperatur
 • hvis herpesinfektion er forværret
 • med psykiske sygdomme, diabetes, onkologi, blodsygdomme.

Sandsynligheden for bivirkninger fra depilation under graviditeten stiger som følge af svækket immunrespons og ustabile hormonniveauer, hvilket er særligt vigtigt for første trimester. Ved udførelsen af ​​proceduren derhjemme øges risikoen for komplikationer fra unormale handlinger betydeligt.

Mulige bivirkninger og virkninger af depilation:

 • infektion gennem en utilsigtet udskæring af huden med et blad ved barbering;
 • kvalme, svimmelhed ved at indånde hårde dufte, såsom depilatory cremer;
 • allergiske udslæt;
 • eksacerbation af åreknuder under benhårfjernelse, for eksempel med voks;
 • pigmentering, blå mærker (blå mærker), hudforbrændinger (sidstnævnte vedrører proceduren for depilering med varm voks).
Under graviditeten øges risikoen for beskadigelse af huden under depilering, for eksempel forbrændinger

Måder at fjerne uønsket hår under graviditeten

Kvinder, der ikke har kontraindikationer, og som allerede har brugt depilation eller hårfjerning før graviditet, kan på sikker måde udføre denne procedure. Fordele og ulemper i større eller mindre grad, hver metode til hårfjerning.

Gravide kvinder får følgende metoder til at fjerne overskydende vegetation:

 • laser hårfjerning: proceduren er smertefri og bærer den mindste risiko for hudskade og dermed infektion. Dette er især vigtigt for gravide, fordi deres immunsystem er svage og eventuelle sår heler i lang tid. Ulempen ved hårfjerning på denne måde er overdryning af huden, da laserstrålen påvirker hårets talgkirtlen. Han stikker det sammen, hvilket resulterer i en overtrædelse af epidermis vandbalance, og graviditets hud er ofte tilbøjelig til tørhed, især i underlivet; Laser hårfjerning er tilladt for gravide og er egnet til hårfjerning overalt på kroppen.
 • photoepilation: Denne moderne teknik er kendetegnet ved minimal smerte og manglende kontakt med huden, hvilket er vigtigt for gravide kvinder. Ulempen ved proceduren er, at den ikke er tilstrækkeligt testet på gravide på grund af nyheden. På grund af manglende data om den mulige skade eller fordel for kvindens krop i forventning om et barn, er det bedre ikke at risikere og ikke at ty til fotoepilation; Apparatet til fotoepilation indstilles individuelt for hver patient, hvilket gør det muligt at reducere strømmen af ​​sin stråling til gravide kvinder.
 • Elos hårfjerning: En innovativ teknik finder sted med den indledende anvendelse af geleder på huden. Gravide kvinder har en øget risiko for allergi, herunder på denne gel. Da enheden påvirker håret med bredbåndslys og bipolær strøm, øges effektiviteten af ​​proceduren, og muligheden for at få en forbrænding falder, hvilket er særlig vigtigt for kvinder i positionen. Men omkostningerne ved Elos hårfjerningstjeneste i salonen er ret høje; Elos hårfjerning betragtes som den sikreste og samtidig effektive metode til fjernelse af uønsket hår
 • barbering: dette er den nemmeste og mest smertefri måde at depilere for gravide kvinder. Dens fordel er, at proceduren nemt og hurtigt kan udføres hjemme, men i nyere tid er det ubelejligt at barbere på grund af den store abdomen. Men denne metode er tilladt på ethvert tidspunkt og kræver ikke store udgifter. Ulemper: risiko for skæring, indgroede hår, hvis huden er beskadiget af maskinen, hudirritation (især i følsomme områder i armhulen eller bikini). Barbering er den eneste metode til depilation, der kan gøres i første trimester; Barbering er den sikreste, mest smertefri og overkommelige måde at depilere under graviditeten.
 • voksning og shugaring: Depilation med voks eller sukkerpasta til gravide er fyldt med en allergisk reaktion på komponenterne. Men på samme tid, hvis du bruger naturlig voks, er risikoen for allergier minimal. Fordelene ved disse procedurer er lave omkostninger og kort varighed. En minus for gravide er smerte, og alligevel kan moderens stressende tilstand negativt påvirke dannelsen af ​​barnets nervesystem. I den dybe bikini zone anbefales proceduren ikke til gravide på grund af alvorlig smerte og muligheden for infektion i kønsorganerne; Hvis du har brugt shugaring eller voksningsmetoder i lang tid og ikke er bange for smerte, kan du fortsætte med at gøre dem under graviditeten. Det vigtigste er, at sammensætningen til depilation skal være helt lavet af naturlige ingredienser.
 • depilatory cream: brugen af ​​et sådant værktøj kan henvende sig til kvinder i udseendet af allergier og kvalme (op til opkastning) på grund af en stærk kemisk lugt. Også under graviditeten øger sandsynligheden for betændelse i hårsækken efter depilation creme. Men med hensyn til smerte er denne metode den mest blide. Før du bruger cremen, anbefales det at teste albuens indvendige bøjning, da gravide kvinder kan have allergier uventet, selvom de aldrig har haft det før. Ved graviditet skal du være forsigtig med depilation cremen: For at undgå irritation eller udslæt skal du teste huden for en allergisk reaktion, inden du bruger produktet.

Forholdsregler ved fjernelse af hårfjerning

Hårfjerning på kroppen er en meget delikat procedure for kvinder. Det tager særlig vægt under graviditeten. Det er trods alt vigtigt ikke blot at udføre hårfjerning eller udtørring på den sikreste måde, men også at huske om de obligatoriske forholdsregler under sessionen. Det er også nødvendigt at tage sig af at reducere smerte og vælge den rigtige hudpleje efter proceduren.

Sikkerhedsregler

Gravide kvinder skal kontaktes med stort ansvar og forsigtighed i forbindelse med hårfjerning, især hvis proceduren ikke finder sted hjemme. De primære og primære sikkerhedsforanstaltninger for epilering og depilation for kvinder i situationen er som følger:

 • i salonen skal mesteren bære medicinske engangshandsker;
 • Alle instrumenter skal steriliseres. Ved voksning og shugaring er en træspatel f.eks. En nødvendighed, mens metalet desinficeres før hver klient. Gravide kvinder bør kun bruge engangsservietter og plader;
 • Sofaen, hvor hårfjerningsproceduren udføres, udsættes for dekontaminering før hver ny klient;
 • For at forhindre infektionens indtrængning gennem mikroskader af huden er det nødvendigt at anvende en antiseptisk sammensætning såvel som et bedøvelsesmiddel til hele området af kroppen, hvor epilering eller udtørring udføres;
 • Når der anvendes en depilatory creme, skal laser- og elektrolyseværelset udstyres med god ventilation, så lugt og mikroskopiske støvpartikler ikke forårsager forringelse af graviditeten. Før du udfører hårfjerning i kabinen, skal du sørge for, at sofaen og værktøjet efter den tidligere besøgende er blevet dekontamineret

analgetika

For at gøre hårfjerningsproceduren smertefri, skal gravide bruge specialanæstetik til ekstern brug. Listen over stoffer, der er tilladt under graviditeten, er begrænset:

 • Lidokain i form af en spray er tilladt for gravide kvinder, men det kan ikke bruges intravenøst ​​og oralt, fordi det krydser placenta;
 • Emla creme er egnet til bedøvelse af de mest følsomme områder af kroppen, for eksempel bikiniområdet;
 • Speed ​​Numb creme lindrer også huden effektivt under depilation og epilation og har en rimelig pris. Emlas mest populære smertestillende i kosmetologi er egnet til brug under graviditet

Et bedøvelsesmiddel (creme eller gel) bør påføres huden ca. 40 minutter før proceduren og lukkes med cellofanfilm ovenpå for at præparatet skal absorberes.

Hudpleje efter proceduren

For at minimere irritation, udslæt og andre komplikationer efter hårfjerningsproceduren skal gravide sikre korrekt hudpleje:

 • i løbet af dagen efter proceduren bør deodorant, parfume og kosmetik indeholdende frugtsyrer ikke påføres de epilerede områder;
 • fjern overophedning i to dage, herunder et besøg i badet og saunaen;
 • du kan ikke solbade en uge i den åbne sol for at undgå pigmentering;
 • det er forbudt at svømme i poolen og åbne reservoirer i de første dage efter sessionen for ikke at inficere infektionen;
 • umiddelbart efter proceduren, og derefter dagligt, bør du anvende pro-epileret hud med baby creme eller fugtgivende mælk; Du kan også bruge panthenol, specielle balsamer eller cremer efter epilering på basis af allantoin. På den første dag skal du anvende tre gange på særligt følsomme områder af kroppen, i de følgende dage - 1-2 gange. Brug af Panthenol efter hårfjerning hjælper med at blødgøre huden og fremskynde vævsregenerering.

Bemærk venligst, at du ikke bør behandle huden efter hårfjerning med babypulver eller talkumpulver, da de kan tilstoppe porer og derved forårsage irritation og suppuration.

anmeldelser

Laser hårfjerning påvirker ikke graviditeten. Med sådan hårfjerning under påvirkning af en lysstråle falder hårpæren sammen. Under graviditeten er laser hårfjerning sikker, da der ikke er nogen risiko for forbrændinger og pigmentering, og huden og tætte blodkar ikke er skadet.

tro

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Al graviditeten nød fløden. Denne læge tillod. Men laseren sagde stadig at holde fast i, hvad angår ammendeperioden. Han forklarede for det første, at det ikke var et faktum, at han ville tage (især 2 og 3 trimestere), ja, der var nogle trusler i første trimester, for ikke at forårsage en tone osv. Sagde han ikke at gøre det.

Oksana

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg er en mester for shugaring, og det vil jeg sige, at hvis en pige før graviditeten gjorde en lignende procedure, så har hun ingen mening at nægte shugaring i løbet af hende. Dette er en helt sikker procedure, fordi alle produkter er allergivenlige og naturlige. Få kan forårsage allergier. Men hvis denne procedure ikke var færdig før graviditet, så er det bedre ikke at starte det under det. Da du ikke kender dit smerteniveau og hvordan smerte vil påvirke graviditeten. Sandsynligheden for uterus tone med smertefulde stressfulde fornemmelser er meget høj. Og endnu værre. Men jeg vil ikke anbefale mere radikale epileringsmetoder. Hvis barbering ikke er egnet, så er det muligt at bruge en depilatory cream. Sådan fjernede jeg mit bikinihår under graviditeten.

Irene

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

På grund af hormonelle ændringer kan laser hårfjerning måske ikke være så effektiv, så vent indtil alt er lagt ned for ikke at spilde tid. For nu - shugaring, voksstrimler, almindelig epilator mv.

Vesna

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg rådførte mig med min gynækolog, de svarede mig som dette: "Vi skal vælge den metode, hvorefter der ikke er betændelser og sår. Hvis du går til voks i mange år, skal du overføre det normalt, så er der ingen irritation og betændelse - gå så meget som du vil. Hvis dårligt tolereret barbering (og jeg klagede over, at efter skraberen er ikke zone bikini én stor irritation med masse af pustler, uanset hvilken type af barbermaskiner, cremer og aftershave), så i hvert fald ikke barbere, betændelse der nu har brug for mindre sandsynligt. "

Anastasia

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=3

Jeg gjorde en voksende "dyb bikini" under hele graviditeten. Men på dette tidspunkt havde jeg gjort det i lang tid, så jeg var ligeglad. Jeg var ked af at jeg ikke havde tid til at gøre det før fødslen, jeg skulle barbere))) Men hvis det er første gang, så er det selvfølgelig ikke værd at risikoen.

Bat

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=2

Det har længe været at fjerne overskydende kropshår (armhuler, bikini, ben) ved hjælp af en epilator (hjemme) og varm voks (i kabinen). Nu er jeg i tidlig graviditet. Jeg ved ikke, om jeg kan fortsætte med at gøre disse procedurer eller gå tilbage til barbering med en maskine. Jeg er bange for at skade barnet, fordi hårfjerning ledsages af smerte. Siden begyndelsen af ​​min graviditet har jeg kun barberet alt sammen med en maskine. Epilatoren og voks er generelt uudholdelige, det blev af en eller anden grund meget smertefuldt, selv om det blev brugt i lang tid. Tilsyneladende er smertetærsklen ændret.

Agnes

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/udalenie_volos_vo_vremja_beremennosti/

Uanset om det er nødvendigt at udføre hårfjerning eller depilation under graviditet - du bestemmer dig. Dette spørgsmål er meget sart og meget individuel, fordi hver graviditet fortsætter med sine egne egenskaber. Først og fremmest skal du rådføre dig med din gynækolog. Hvis du allerede har besluttet, så husk at den sikreste metode er barbering. Desuden, hvis hårfjerningen blev udført før graviditet, så er det under sit forløb ikke forbudt. Glem ikke også, at gravide kvinder efter fjernelse af hår har brug for særlig hudpleje, hvilket vil medvirke til at undgå irritation.

Epilering og depilering under graviditet

Hårfjerning under graviditet kan ske på flere måder, men før proceduren skal du omhyggeligt studere dette emne for at undgå ubehagelige konsekvenser.

 • 1. Udtalelse fra læger
 • 2. I hvilke tilfælde er fjernelse af hårfjerning forbudt.
 • 3. Depilation under graviditet: sikre metoder
 • 3.1. Klassisk barbering og depilatory cremer
 • 3.2. Vaskning og shugaring
 • 3.3. Elektrisk epilator og pincet
 • 3.4. Hydrogenperoxid
 • 4. Forbudte depileringsmetoder
 • 5. Trimesters og funktioner
 • 6. De mest effektive og sikre måder
 • 7. Anbefalinger til pleje efter depilering for gravide kvinder

Udtalelse fra læger

Eksperter kan stadig ikke komme til en fælles mening om dette spørgsmål, men de fleste læger mener, at fjernelse af hår under graviditet ikke er ønskeligt af flere grunde.

 • De fleste metoder til hårfjerning ledsages af ubehagelige følelser, og smertegrænsen for gravide kvinder er meget høj, og de sædvanlige procedurer bliver uudholdelige. Når du laver depilation, skal du overvåge smerte, fordi der er risiko for livmoderton eller fosterdød.
 • Forventende mødre forværrer allergiske reaktioner. Selv de sædvanlige voksstrimler, karamel til shugaring og andre depileringsprodukter kan forårsage irritation og udslæt.
 • Kvinder, især i sen graviditet, er tilbøjelige til åreknuder. Sygdommen er en kontraindikation for depilering af benene.

Disse er generelle anbefalinger og advarsler; ingen har ret til at forbyde en kvinde at udføre depilation under graviditeten.

I hvilke tilfælde er fjernelse af hårfjerning forbudt

En kvinde skal være opmærksom på hendes krop for at beslutte at fjerne håret, mens du bærer et barn. Det er kendt, at en voksende baby tager en masse styrke og svækker immunsystemet, så mange sygdomme kan forværre.

Derfor er epilering under graviditet uacceptabel, hvis der er:

 • hudsygdomme, skader og ar;
 • diabetes af enhver art;
 • forskellige formationer på epidermis;
 • herpesvirus og andre infektioner;
 • højt blodtryk og forstyrrelse af det kardiovaskulære system;
 • psykiske lidelser, herunder epilepsi.

Depilation under graviditet: sikre metoder

Venter på fødslen af ​​en baby er ikke en grund til at starte dig selv ved at nægte at epilere ben og andre dele af kroppen. Efter alt er der måder at gøre huden glat, uden at skade nogen.

Klassisk barbering og depilatory cremer

Den første mulighed er den sikreste, men effekten varer kun 2-4 dage. Derudover må du ikke glemme det aktive arbejde med hormoner, takket være, hvilke nye hår bliver hårdere og mørkere.

Kemisk hårfjerning er kun tilladt efter test for allergi, ingredienserne i fløden bør ikke forårsage forbrænding eller rødme. Og også mange produkter har en skarp specifik lugt, der irriterer gravide kvinder.

Vaskning og shugaring

I lighed med princippet om metoder til fjernelse af hårfjerning anvendes kun i en enkelt tilfælde, og i den anden - sukkerpasta. Disse procedurer er ikke kontraindiceret til gravide kvinder, men de ledsages af ubehag og smerte. Derfor bør du lægge op på smertestillende midler og kontakte en professionel kosmetolog.

Elektrisk epilator og pincet

Ifølge instruktionerne, der følger med enheden, er den ikke egnet til barbering af graviders ben. Men hvis du brugte epilatoren før graviditet, forudsat at det ikke forårsager uudholdelige smertefulde fornemmelser, kan du fortsætte med at bruge det under graviditeten.

De enkelte hår på små dele af kroppen fjernes godt med pincet, det vigtigste er ikke at glemme at behandle værktøjet før proceduren og bruge sedativer efter det.

Hydrogenperoxid

For at opnå glathed i benene og andre dele af kroppen ved hjælp af hydrogenperoxid, skal du holde mere end en session, så denne metode er ikke særlig populær blandt gravide kvinder. Hydroperit er ufarlig for kroppen, men kan tørre følsom hud og forårsage irritation.

Forbudte metoder til depilering

Profesjonelle metoder til fjernelse af uønsket vegetation, der giver langsigtede resultater, er kontraindiceret for kvinder i situationen, da laser og specielle indretninger trænger ind i de dybe lag af epidermis og kan påvirke spædbarnet.

 1. Laser og fotoepilation er nye måder, deres virkninger på embryoet er dårligt forstået, så det er bedre ikke at risikere fostrets sundhed. Før du går til skønheds salonen, er det nødvendigt at konsultere en observeret gynækolog, der kan godkende proceduren under hensyntagen til fristen.
 2. Elektrolyse involverer brugen af ​​elektriske impulser, der trænger ind i hårpæren og ødelægger den. Enheden, der genererer strøm, virker normalt ved høje temperaturer, så der er stor sandsynlighed for hudforbrændinger og forekomsten af ​​alvorlig smerte.

Trimesters og funktioner

Epilering under graviditeten afhænger af perioden, hver trimester har sine egne prioriterede metoder til fjernelse af hår.

De første tre måneder, hvor embryoet er i fare, kan enhver påvirkning af moderen påvirke barnets tilstand. Derfor er det i de tidlige stadier bedre at begrænse den klassiske sikre barbering.

Andet trimester er bedst egnet til depilation, i løbet af denne periode reduceres smertetærsklen.

De sidste tre måneder er også velegnede til at fjerne overskydende hår, men i løbet af denne periode øger sandsynligheden for pigmentering på huden, og en stor mave skaber visse vanskeligheder for selvpilation.

De mest effektive og sikre måder

Mens eksperter argumenterer for, at fjernelse af hårfjerning for gravide kvinder er tilladt, er det den sikreste metode at bruge barbermaskine. Vaskning og shugaring giver et langvarigt resultat, men du skal udholde ubehag under proceduren.

Anbefalinger til pleje efter depilering til gravide kvinder

Inden for 9 måneder bruger kvindens krop en stor indsats for vedligeholdelse og udvikling af barnet, så du skal forsøge at gøre alt for at give yderligere hudpleje.

Efter epilering er det nødvendigt at anvende fugtigheds- og regenereringsmidler, for eksempel aloe vera creme og panthenol. Under graviditeten forværres mange allergier for at undgå irritation efter at have konsulteret en læge, der tages antiallergiske lægemidler.

Hvis det er muligt, begræns den tid, der bruges i solen, for at beskytte mod pigmentpletter og forbrændinger.

5 bedste depilatory cremer 2018

Hvordan man ansøger shugaring