At slippe af med indgroede hår derhjemme

Epilation er en procedure, der gør det muligt for dig ikke kun at slippe af med kropshår i lang tid (ved at ødelægge deres rødder), men for at bremse deres yderligere vækst. De mennesker, der engang har forsøgt denne procedure på sig selv, bemærker sine åbenbare fordele - sammenlignet med depilation. Imidlertid kan nogle gange indgroede hår efter epilering forårsage betydeligt ubehag.

Hvorfor vokse op?

En af de vigtigste ulemper ved fjernelse af hår er den øgede indfødning af håret - noget tid efter det er blevet gjort. Der er mange grunde, der bidrager til deres udseende.

Genetiske årsager medfører et for tæt lag af epidermis, hvorigennem et hår, der er svækket efter proceduren, ikke kan trænge ind. På grund af dette begynder det at vokse under det øvre lag af epidermis og ikke over det. En anden grund i denne kategori er en skarp ændring i hormonniveauet. Dette sker normalt ved behandling af hormonelle lægemidler såvel som i første halvdel af menstruationscyklussen.

Den anden kategori af årsager er mekanisk. Blandt dem er:

 1. Alvorlig skade på hårkanalerne. Dette skyldes forkert fjernelse af hår - mod deres vækst. Epilation skal udføres i retning af vegetationsvækst.
 2. Overdreven entusiasme for scrubs fører til en naturlig fortykkelse af det øverste lag af huden, hvorigennem fremover vil hårene være meget vanskelige at bryde igennem. Dette gælder især for dem, der regelmæssigt fjerner ansigtshår.
 3. Skader på overfladen af ​​epidermis forårsager ardannelse af hårrøret, hvilket fører til indfødning af hår.
 4. Voksende hår fremstår efter barbering, når der blev brugt en stumpmaskine (eller barbering blev gjort i den forkerte retning).
 5. Stærke indflydelse på udseendet af dette problem (især i bikini zone) valg af tøj. For smalle undertøj og leggings bryder blodstrømmen, overtager hårkanalerne, og resultatet er indgroede hår.

Den indgroede vegetation på benene og i bikiniområdet forårsager stor ulejlighed.

Disse hår ødelægger udseendet, forårsager kløe, og nogle gange brænder. Det skal forstås, at dette problem kan forekomme selv i dit tilfælde, når du udfører den dyreste laserfjerning i en elite salon. Det samme gælder for fjernelse af vegetation fra epilatoren hjemme.

Nogle kvinder ignorerer ofte udseendet af dette problem, fordi de ikke forstår, hvordan det er farligt.

Hvad er farligt indgroet hår?

Vegetation på kroppen, som ikke kan bryde gennem det øvre lag af epidermis på ydersiden, er farligt, fordi:

 • Der er fokus på inflammation, hvor pus vises.
 • Flere indgroede hår i nærheden kan kombineres til et fælles fokus på inflammation.
 • I svære tilfælde, ikke kun smerter, kløe, men også temperaturen stiger.
 • I tilfælde af sen behandling kan ar og ar opstilles på stedet for pustlerne, som kun kan fjernes ved kirurgi.

Sådanne ved første øjekast kan absolut uskadelige indgroede hår forårsage alvorlige og farlige sundhedsmæssige konsekvenser - i tilfælde af at behandlingen udføres uden for tiden eller slet ikke gives.

I avancerede tilfælde vil kun en erfaren hudlæge kunne klare dette problem. En specialist vil ikke kun eliminere denne betændelse, men også fjerne dens konsekvenser.

Glem ikke om sådanne konsekvenser som forøgelse af kløe, brænding og forværring hver dag udseendet af huden. Derfor er det i de allerførste faser af indgroede hår derfor meget vigtigt ikke blot at fjerne dem, men for at forsøge at forhindre deres genopståelse.

Hvordan slippe af?

Det skal straks siges, at der ikke er nogen universel måde at slippe af med indgroet vegetation, der ville være egnet for alle og under alle omstændigheder. Du kan klare dette problem, men det vil tage en masse tid og tålmodighed. Kampen er ikke kun at fjerne allerede indgroede hår, men også for at forhindre deres genopståelse. Og alle muligheder er opdelt i to typer:

 1. Selvstændig bortskaffelse af indgroede hår derhjemme.
 2. Et besøg hos en specialist.

Hvis du beslutter dig for at bruge den første mulighed, skal du først oplagre alt, hvad du har brug for.

Du skal bruge varmt vand, og endnu bedre - en afkogning af calendula eller kamille. Du skal forberede et antiseptisk, et håndklæde, en steril nål og pincet, alkohol, antibakterielle klud og tålmodighed. På et problemområde af huden er det nødvendigt at sætte et håndklæde fugtet med varm væske i 2-4 minutter. Derefter gnides huden med et antiseptisk middel, og hårene er forsigtigt tilsluttet med en nål og trukket ud med pincet. Efter proceduren gnides epidermis med alkohol.

Hvis der ikke er nogen pustulær betændelse på indvækststedet, kan du grundigt skrabe kroppen før du starter proceduren. I nogle tilfælde forsvinder indgroede hår på egen hånd. For at gøre dette, skal du opgive hårfjerning og depilation i et par dage, og en dag senere bruge en blød peeling.

Du kan håndtere dette problem med apotekværktøjer. Hvilke som er mere effektive vil blive forklaret nedenfor. Det specifikke værktøj skal under alle omstændigheder vælges af en specialist.

Når du besøger en specialist, kan problemet løses på to måder: Manuel fjernelse af indgroede hår eller kemisk peeling. Det specifikke valg af midler vil direkte afhænge af hudens tilstand og hvor lang tid håret har formået at vokse.

Hvad skal man gøre for ikke at vokse?

Som i andre tilfælde er det meget lettere at forhindre problemet end at håndtere det senere. Der er nogle enkle generelle regler, som vil hjælpe med at undgå indgroede hår:

 1. Før du udfører procedurer for at fjerne overskydende vegetation fra kroppen, anbefales det at tage et varmt bad eller brusebad, og brug også en skrubbe eller hård skrælning. Dette vil hjælpe med at blødgøre epidermis og frigøre hårene på overfladen.
 2. Selvom der vil blive rødme på huden (især i bikiniområdet) anbefales det ikke at besøge solsenge, svømme i åbne vandlegemer og undgå seksuel kontakt i de første tre dage efter proceduren.
 3. Epidermis i de mest følsomme områder anbefales at blive behandlet en gang om dagen med chlorhexidin. Dette vil tillade let og smertefri eksfoliering af døde celler og delvis erstatte kemiske peeling.
 4. Eksperter anbefaler ikke at bære syntetiske, for stramme tøj (især undertøj) i de første tre dage efter fjernelse af overskydende vegetation.

Disse er generelle anbefalinger, hvis overholdelse vil tillade at undgå sådanne problemer som udseendet af indgroet hår.

Men for hver type hårfjerning er der også deres egne tips. Forebyggelse af indgroede hår med deres hjælp vil være enkelt og nemt.

Hvordan epilere?

Før hårfjerningsproceduren anbefales at tage et varmt bad og lave en let peeling. At udføre hårfjerning er kun nødvendig for hårvækst. Ellers vil yderligere hårindvækst være meget vanskeligt at undgå. Efter fjernelse af vegetationen anbefales det at udføre en let peeling. Dette er nødvendigt for at fjerne resterende voks eller andre produkter fra overfladen af ​​huden.

Efter proceduren er det nødvendigt at blødgøre og fugte huden med en nærende eller fugtgivende gel eller fløde.

Det er bedst at bruge kosmetik, som ikke indeholder naturlige baser eller æteriske olier. I fremtiden, brug skrubbe er ikke mere end to gange om 10 dage. Ejere af følsom hud bør udføre denne procedure så lidt som muligt - så huden har tid til at komme sig.

Hvis disse enkle tips ikke hjælper med at klare problemet, vises voksende hår regelmæssigt, så skal du konsultere en specialist (om at ændre typen af ​​fjernelse af hår).

Hvordan barberes?

Hvis du foretrækker depilation (f.eks. Ved hjælp af en barberkniv eller en speciel creme), skal du huske følgende nuancer:

 1. Det er nødvendigt at vælge tiden for depilation under hensyntagen til din hudtype, samt tage hensyn til producentens anbefalinger.
 2. Det er nødvendigt at nøje overvåge produktets eksponeringstid på huden. Selvom resultatet efter denne periode ikke tilfredsstiller dig med 100%, bør du ikke selv øge eksponeringstiden.
 3. Skyl af rester af huden bør kun være rent og køligt vand uden rengøringsmidler.
 4. Du bør altid bruge en særlig creme efter depilation. Det vil hjælpe med at blødgøre og fugtgøre epidermis. Det er tilrådeligt at købe dette produkt fra samme serie som den selvhæmmende creme.

Dem, der foretrækker at bruge en barbermaskin, kan anbefale følgende:

 1. Prøv kun at bruge nye barberpatroner hver gang. Hvis de allerede var i brug, anbefales det at desinficere dem før depilering.
 2. Sørg for at bruge barberende geler eller skum. Dette vil blødgøre huden og gøre lettere lettere.
 3. Bevægelse - i retning af hårvækst.
 4. Træk ikke for hårdt på huden og tryk på maskinen selv. Kvaliteten på barberingen forbedres ikke, men risikoen for skade i denne sag øges alvorligt.
 5. Lige før barberingen anbefales det at tage et køligt brusebad med en skrubbe. Varmt vand i dette tilfælde er ikke særlig velegnet. Det kan dampe ud for huden, og yderligere hårfjerning ved maskinen vil være ujævn.
 6. Efter aflejringsproceduren er det nødvendigt at skylle huden grundigt med varmt vand, tørre det tørt og smøre med ethvert middel beregnet til efterfølgende barbering.
 7. I løbet af de første dage bør du ikke bære for meget syntetisk tøj.
 8. Det er bedre at bruge en skrubbe efter en sådan depilation hver tredje dag.

For at forbedre ydeevnen betydeligt kan du bruge specialværktøjer, der er designet til at bekæmpe indgroede hår.

Bedste værktøjer

Ikke kun slippe af med allerede eksisterende indgroede hår, men også nogle specielle medicin kan hjælpe med at forhindre deres udseende. På hylderne på apoteker og butikker kan du se produkter specielt designet til at bekæmpe indgroede hår: salver, scrubs, peels og geler (for eksempel Ingrow Go).

Dette er en speciel lotion, som ikke kun hjælper med at kæmpe med indgroet hår, men lindrer også aktivt irritation efter epilering eller depilation. Dette værktøj anvendes til de nødvendige områder to gange om dagen, i små mængder og ved hjælp af en bomuldsstynge. Som praksis viser, er to eller tre dage normalt helt nok til fuldstændigt at eliminere irritation og indgroet vegetation.

Hvordan slippe af med indgroet hår

Generelle oplysninger

I medicin er problemet forbundet med hårvækst på benene og andre dele af kroppen defineret som pseudo-folliculitis. Dette er en sygdom, der er inkluderet i gruppen af ​​sygdomme forbundet med nedsat hårvækst. I en sådan situation vokser hårakslen under huden i modsat retning - mod dybden af ​​huden.

I almindelighed observeres et lignende fænomen på de steder, hvor en person er vant til konstant at fjerne uønsket hår: på ansigt, nakke, ben, i pubicområdet, med armhuler. Hvis man ser på indgroet hår, så ser det udad som en lille hævelse, hvor der er mærkbar rødme og kløe.

Meget ofte mærker damerne sådanne indgroede hår i bikiniområdet. Således er pseudo-folliculitis en bump med et hår, der vises på huden. Samtidig kan inflammation udtrykkes på forskellige måder: Sommetider kan purulente indhold ses gennem huden, nogle gange ses det ikke. Imidlertid udvikler den inflammatoriske proces under alle omstændigheder, da det indgroede hår opfattes af kroppen som fremmedlegeme.

Hvem er i fare?

Dette fænomen er en konsekvens af den traumatiske virkning på huden, men den er kun karakteristisk for nogle mennesker. Efter alt, alle mænd barberer, bruger de fleste kvinder forskellige metoder til hårfjerning, men pseudo-folliculitis udvikler kun hos visse mennesker.

Læger bemærkede, at repræsentanter for Negroid-race er oftere ramt af dette fænomen, såvel som dem med meget hårdt, krøllet hår og tør hud. Hvis hårsækkene har en meget spids vinkel på overfladen af ​​huden, så er indvækst i dette tilfælde også bemærket meget ofte.

Hvorfor vokser håret i?

Ingroede hår i bikiniområdet og andre steder fremstår på grund af forskellige grunde.

Home depilation

Hårfjerning med en barberkniv, en elektrisk barbermaskine og forskellige kosmetiske hårfjerningsprodukter fører til, at kun en del af håret, der rager ud over huden, kan fjernes. Pæren forbliver indeni. Hver gang bliver det næste hårfjerningshår tyndere og svagere, men huden bliver derimod tykkere. Som følge heraf begynder den cornified epidermis gradvist at lukke folliklernes mund. Et tyndt hår kan ikke bryde igennem det og begynder at vokse i retningen tilbage. Inden for få dage efter hårfjerningen gør hårene igen deres vej ud.

Det er meget ofte af denne grund, at indfødning af håret i bikiniområdet er bemærket, og nogle gange opstår der en bump på kvindelig del af kvinder som følge af en sådan vækst. Hvis du er bekymret for dette problem, er det bedre at opgive denne type depilation og konsultere en skønhedsekspert hvordan man fjerner uønsket hår ved hjælp af andre metoder. For eksempel er sommetider i nogle tilfælde egnede, det vil sige hårfjerning med tyk sukkerpasta.

Uforberedt hud før og efter depilation

Før du håndterer uønsket vegetation, er det nødvendigt at anvende fugtighedsgivende og blødgørende kosmetik til hud og hår. Det er vigtigt at bruge specialværktøjer til barbering. Efter alt er alle hårfjerninger en stressfuld procedure for huden.

Forkert barberingsteknik

Hvis du barberer vegetationen mod vækst, skal du bruge stumpede blade eller forsøge at barbere alt for forsigtigt, du kan udløse pseudo-folliculitis. Derfor, før du slipper af hår i bikiniområdet og i andre dele af kroppen, skal du købe udstyr eller værktøjer af høj kvalitet til dette formål. Dette sker også, når du rager for ofte, huden er for stram og trykket påføres.

hyperkeratose

Dette er et ret sjældent fænomen, hvor keratinisering accelererer, og epitelet bliver meget tæt og groft. Med denne tilstand er hårstangen meget vanskelig at bryde igennem.

Iført for stramt og tøjt tøj

Ofte bemærker en person, at det indgroede hår i bikiniområdet er blevet en bump, hvis han har en vane med at bære meget tætsiddende undertøj. I en sådan situation skal du vælge et bredere og mere behageligt tøj. Men hvis håret er rodnet, dukkede op, og det forårsager smerte og ubehag, det er bedre at konsultere en læge til rådgivning.

Symptomer på pseudofolliculitis

Udviklingen af ​​denne sygdom ledsages af nogle karakteristiske symptomer:

 • Udseendet af rødme og hævelse af de områder af huden, der er blevet depileret. Dette er det allerførste tegn, der manifesterer sig selv før håret vokser.
 • Udseendet af tætte smertefulde papler, der ligner udseende til knuderne. De opstår i 2-3 dage efter barberingen.
 • Synlig spids af et hår, der skinner gennem dermis, eller en hårløkke udstikker udenfor. Et sådant tegn er ikke altid mærkbart.
 • Nogle gange kan knuderen feste, og dets gullige indhold ses gennem huden.
 • Udseendet af tætte bumser og hvide knuder kaldes milia. Lignende tegn udvikler sig inden for 1-2 uger, hvis håret fortsætter med at vokse, og behandling udføres ikke.
 • Hvis sygdomsforløbet bliver mere kompliceret, er der sår og infektiøse abscesser, som oftest fremkaldes af bakterier af slægten pseudomonas eller staphylococcus.

Manifestationen af ​​yderligere symptomer afhænger af sygdomsbehandlingens taktik:

 • Hvis stangen går udenfor, bryder huden barriere, lokalbetændelse opstår, som forsvinder meget hurtigt.
 • Når du åbner en knude med pincet eller en ikke-steril nål eller når du klemmer med beskidte hænder, bliver follikelen ofte smittet, og purulente pustler dannes indeni. Efter at de har helet, er ar og langvarig hyperpigmentering tilbage på huden.
 • Hvis de indgroede hår fjernes i skønhedssalonen, dannes der sår på deres steder, på hvilket sted en lille pigmentation forbliver senere.

Differential diagnostik

Pseudofollikulit differentieres med folliculitis, pyoderma, ostiofollikulitom, follikulær hyperkeratose, acne vulgaris.

Hvordan slippe af med indgroet hår i en medicinsk institution?

Forudsat at tilstanden er forværret, og en klump indeholdende pus er optrådt på det indgroede hårs sted, kan betændelsen spredes yderligere. I denne situation, såvel som efter uafhængige forsøg på at slippe af med problemet, som førte til suppuration, skal du kontakte en hudlæge. I dette tilfælde er spørgsmålet ikke længere, hvordan man fjerner indgroet hår. Det handler om behovet for kirurgisk dissektion af purulente pustler ved hjælp af et sterilt spil eller en skalpel. Lægen renser hårets og pusens åbne hulrum og vaskes derefter med et antiseptisk middel. Til dette formål anvendes chlorhexidin eller hydrogenperoxid. Efter vask anvender lægen et bandage med antimikrobielle salver.

De, som tror på, at sådanne handlinger kan praktiseres hjemme, er forkerte. Trods alt er samtidig sterilitet obligatorisk, og i hjemmet er det næsten umuligt at observere det. Derfor øges sandsynligheden for infektion.

I intet tilfælde kan ikke åbne deres egne pustler placeret på nakke og ansigt. Da netværket af blodkar er stort i disse områder, vil infektionen spredes meget hurtigt.

Egen sletning

Uafhængigt fjerner indgroede hår på benene og på andre steder er det kun muligt, hvis der er noteret aseptisk og ikke purulent betændelse. Men det er bedre ikke at fjerne håret på ansigt og hals selv i dette tilfælde.

Ikke-invasive metoder

En antibakteriel salve indeholdende clindamycin, benzoylperoxid eller erythromycin bør påføres huden. Et sådant værktøj vil bidrage til at stoppe betændelse, reducere sværhedsgraden af ​​hævelse og rødme. Derefter skal du dampe huden og skrælle den med en skrubbe af den døde hud. Til dette formål, egnet som saltskrubbe fra apoteket, og de midler, der udarbejdes af dig selv. For en sådan skrubbe skal du tage et halvt kilo salt, 1 pakke. gurkemeje og 200 ml vegetabilsk olie. Du kan også lave en kaffe scrub. Det skal bruge 2 kopper kaffe grunde, 3 tsk. vegetabilsk olie, et halvt glas sukker.

Efter behandling med skrubbe skal du vaske det berørte område godt. Derefter bliver håret normalt frigivet hele dagen. Nogle gange sker dette umiddelbart efter proceduren. Hvis der ikke er nogen effekt, skal behandlingen gentages den næste dag. På denne måde udføres behandlingen af ​​indgroede hår oftest.

En anden effektiv måde at dyrke hår på benene på er at bruge klorhexidin eller hydrogenperoxid. To dele af disse værktøjer blandes med en del af badyagi salven, blandes grundigt og påføres i 5 minutter til det område, hvor problemet blev opdaget. Derefter skal værktøjet vaskes grundigt af. Denne metode er ikke altid egnet, fordi badyaga stimulerer hårvæksten. Derfor er det ikke passende for dem, der søger en måde at slippe af med indgroet hår på deres fødder derhjemme.

Hvis den inflammatoriske proces allerede er begyndt, kan du bruge Skinoren gel eller købe i apoteket noget lægemiddel til acne indeholdende salicylsyre.

Invasiv måde

Nogle gange skal de, der forsøger at lære at slippe af med indgroet hår efter epilering, bruge pincet eller en steril nål til dette formål. Der skal udvises forsigtighed for ikke at åbne noden indeholdende pus. Så du kan handle hvis gennem huden skinner gennem håret, eller det virker bue. I dette tilfælde behandles procedureringsstedet først med alkohol, hvorefter håret plukkes op med en nål og trækkes om nødvendigt med pincet.

Efter afslutningen af ​​proceduren er det nødvendigt at behandle dette sted igen med alkohol, anvende salve eller gel med et antibiotikum på såret.

Indtil såret er helbredt, udføres der ikke depilation i dette område.

Forebyggelse af pseudofolliculitis

For at forhindre udviklingen af ​​en sådan stat bør følgende regler følges:

 • Udskift værktøjet til depilation. Dem, der markerer udseendet af pseudo-folliculitis efter at have brugt en barbermaskine, er det bedre at ændre værktøjet. Du kan bruge elektrisk epilator eller elektrisk barbermaskine, depilation creme, voksstrimler.
 • På tidspunktet for at forlade barbering. Mænd i nogen tid kan få skæg, kvinder - at udføre depilering sjældnere.
 • Sørg for passende pleje før og efter depilation. Det er nødvendigt at forberede huden før proceduren. Det skal dampes og rengøres af døde celler. Pre-massage hjælper med at rette håret. Hvis du bruger en barbermaskine, skal du bruge specielle skind eller geler i processen. Efter depilering skal huden smøres med et antiseptisk middel og derefter bruge antiinflammatorisk creme. Det er et effektivt middel til indgroet hår, forudsat at barberingsteknikken respekteres fuldt ud.
 • Hold dig til den rigtige barberingsteknik. Hvis der anvendes en mekanisk barberkniv, foretages bevægelser efter hårvækst. Det bør ikke udføres mange gange på ét sted, strækker stærkt huden. Det er også vigtigt at overholde de instruktioner, der er knyttet til elektriske apparater.
 • Tag hår efter at have vokset mindst 2 mm. Denne regel er vigtig for at overholde kvinder, som for ofte barberer uønsket vegetation.
 • Anvend et middel til at reducere hastigheden af ​​hårvækst. Mange af disse værktøjer kan nu købes i kosmetikforretninger og apoteker. Du kan også købe en creme til indgroet hår efter epilering eller hæmmende midler, der er ret dyre, og deres effektivitet er ikke for høj.
 • Brug ikke skrubber for ofte. Det er tilladt at anvende sådanne midler i 3 dage efter udførelsen af ​​depilation. Anvend ikke dem, hvis huden er flakket. Efter krat er det vigtigt at anvende en fugtighedscreme, fordi håret vokser ganske ofte med tør hud.
 • Hvis pigmentering fremkommer efter indvækst, kan du anvende depilatory cream, badyagu, ichthyol eller salicyl salve.

Hvordan man udfører professionel fjernelse af uønsket vegetation

Det udføres i specialiserede institutioner. Hvilken metode skal vælges, vil specialisten rådgive individuelt under hensyntagen til dermis og hårets egenskaber.

Der er mange måder at professionel depilation på:

 • Bioepilation er en forholdsvis mild måde, som omfatter voksning, shugaring. Men sådanne metoder giver ikke altid den ønskede virkning, det er desuden kun midlertidigt.
 • Ikke-kontaktmetoder - laser hårfjerning, elektrolyse, fotoepilation. De beskadiger ikke huden og påvirker kun hårsækkene. Feltet for disse procedurer forsvinder ikke kun uønsket vegetation, men forhindrer også dens yderligere forekomst. Men sådanne procedurer kan ikke udføres med hudinfektioner og sygdomme, maligne tumorer, overfølsomhed over for sådanne metoder. Du kan ikke udøve sådanne procedurer for gravide og ammende mødre. Essensen af ​​fotoepilation er, at stangen absorberer varme og som ledende leder energi til hårvækstzonen. Som følge heraf opstår dets ødelæggelse. Elektrolyse og laser hårfjerning er procedurer, hvor en punktvirkning på follikelen af ​​en laserstråle eller en elektrisk strøm forekommer. Som et resultat bemærkes ødelæggelsen af ​​kimzonen.

fund

Hvis en person har pseudo-folliculitis, bør du ikke forsinke løsningen af ​​dette problem. Men indgreb i hjemmet kan føre til forringelse. Derfor er det bedre at kontakte en hudlæge, som vil foretage en optimal procedure.

Hvordan man permanent slippe af med indgroet hår

Du skal bruge en skrubbe, pincet og tålmodighed.

Hvorfor forekommer indgroet hår

Hvad ser indgroede hår ud?

At skelne indgroet hår fra akne er ikke let, fordi tegnene er meget ens:

 • tubercles (papules);
 • tuberkuler fyldt med pus (pustler);
 • hævelse af huden;
 • mørkfarvning af huden (hyperpigmentering);
 • smerte ved berøring
 • konstant smerte, hvis der er betændelse;
 • kløe.

Hovedforskellen er håret synligt under huden.

Sådan fjernes indgroet hår

Indgroet hår er et almindeligt problem, der ikke altid kræver nødsituation. Den nemmeste måde at slippe af med er hvis håret er lavt og huden ikke er betændt: der er ingen hævelse, rødme, smerte og spor af pus. Dette er vigtigt.

Ingroet hår uden betændelse

Hvis du er sikker på, at der ikke er nogen betændelse, følg de enkle instruktioner.

Fjern døde hudceller

De tilstopper follikelet, lad ikke håret spire. Derfor skal du slippe af med dem. Brug en skrubbe, specielle skurepuder eller for eksempel en svamp til en hest, der er valgt til din hudtype Pas på ikke at irritere eller beskadige levende hud.

Lav en komprimering

Fugt et håndklæde eller en ren klud med varmt vand. Du kan tilføje et par dråber te-træolie Hvordan man identificerer, behandler og forhindrer inficerede indgroede hår: Det har antiseptiske egenskaber. Påfør kompressen til det indgroede hår og lad det gå i et par minutter.

Vent, indtil spidsen af ​​håret kommer ud.

Hvis håret ikke vises på overfladen med det samme, skal du gentage alt igen. Rens huden med en skrubbe og lav en komprimering ikke mere end to gange om ugen. Det er bedre for ejere af følsom hud at være begrænset på én gang: hyppige exfoliating procedurer kan forårsage irritation og rødme.

Fjern håret med rene pincet.

Tag forsigtigt spidsen af ​​håret med et par pincet for ikke at røre ved huden.

Træk ikke skarpt, men langsomt. Hvis håret bryder ud ved roden, kan problemet opstå igen.

Hvad skal man gøre, hvis et indgroet hår skal fjernes hurtigt

Hvis du ikke vil vente til hårets spids fremkommer, skal du fortsætte med drastiske foranstaltninger. Husk: hurtig bortskaffelse af indgroet hår indebærer skade på levende hudceller.

Og ja, under alle omstændigheder må du ikke røre ved den betændte hud. Du risikerer at gøre det værre.

Forbered huden

Fjern døde hudceller med en skrubbe og komprimere som beskrevet ovenfor.

Desinficere instrumenter og hud

Påfør et specielt desinfektionsmiddel (du kan købe på apoteket) eller alkohol på en bomuldsstynge. Behandl hud, nål og pincet. Hvis du bruger et apotekværktøj, skal du læse instruktionerne. Det kan være nødvendigt at suge nålen og pincetten i løsningen i et stykke tid.

Desinficere hænder med antiseptiske eller slidte handsker.

Tag håret af med en nål

Hent forsigtigt opgroet hår med en hårnål, forsøger at beskadige huden så lidt som muligt, og træk.

Rids ikke huden med en nål. Du skal bare gøre det for at få fat i håret med pincet.

Fjern håret med pincet

Grib håret med pincet og fjern det uden pludselige bevægelser. Træk glat for ikke at rive håret.

Håndter det beskadigede område

Desinficere huden på skadestedet, når du slippe af med håret. Især hvis du overdimensionerede det og dannede et blødende sår.

Hvad skal man gøre, hvis indgroet hår forårsager betændelse

Betændelse kan opstå på grund af et fremmedlegeme. og infektioner er ved et uheld anbragt under huden.

Du har betændelse hvis:

 • huden omkring håret blev rød;
 • en bump er dannet, inden i hvilken pus akkumulerer;
 • huden omkring er varmere end andre steder;
 • berøring forårsager skarpe smerter;
 • smerten går ikke væk, selvom du ikke rører det indgroede hår.

Forsøg ikke at trække hår

Du kan få en infektion og øge inflammationsområdet, og et ar kan forblive på læsionsstedet.

Behandl det betændte område

Sørg for, at dine hænder er rene og påfør et antiseptisk middel til det betændte område af huden. For eksempel, med benzoylperoxid Hvad er behandlingen for et indgroet hår? - Denne komponent er inkluderet i mange midler til acne.

Gentag proceduren i henhold til instruktionerne på produktet.

Pas på for ændringer: Hvis betændelsen ikke går væk inden for få dage, vokser læsionsområdet eller smerten øges, konsulter en specialist.

Se læge

Så længe det indgroede hår - et fremmedlegeme - er under huden, vil inflammation sandsynligvis ikke passere. Da det er umuligt at fjerne håret selv, skal du gå til en kosmetolog eller en hudlæge.

Hvis betændelsen er alvorlig, må du ikke selvmedicinere og ikke vente på, at situationen bliver kritisk. Kun en læge vil kunne ordinere den korrekte behandling.

Du bør også kontakte din læge, hvis du har meget indgroet hår på din krop eller det virker meget ofte.

Hvad skal man gøre, så håret ikke vokser mere

Indgroede hår kan blive et kronisk problem og forårsage dig en masse problemer: forårsage en bakteriel infektion og betændelse i folliklerne, pigmentpletter og ar. Derfor er det vigtigt ikke at lade håret vokse.

 1. Vælg alternative måder at fjerne hår på: en særlig creme (lav en test for allergier) eller laser hårfjerning.
 2. Skruer regelmæssigt, renser og fugtiger huden. Især før depilation.
 3. Hvis du vælger at barbere, skal du følge reglerne. Et par minutter før proceduren fugter huden med varmt vand, påfør en creme eller barbergel eller påfør en varm kompressor. Brug kun en skarp barbermaskine og våd den efter hver bevægelse. Barber i retning af hårvækst og ikke belast huden. Påfør fugtgivende lotion eller aftershave creme.
 4. Forsøg at undgå for stramme tøj.

Hvordan man applicerer bagepulver for at rense huden?

Midler til at bremse hårvækst efter epilering og hudpleje