Hvorfor har vi brug for hår på den pubic del og skal det fjernes?

Enhver ung pige nogensinde tænkt på spørgsmålet: Hvorfor har vi brug for hår på den pubic del? At rense dem eller ej er forretningen af ​​alle og rent personlige. Men før du gør dette, er det bedre at spørge din partner, hvordan han relaterer til sådan en intim hårklippning.

Hårets natur på den pubic del

Det er ingen hemmelighed, at folk er stammer fra aber. Først i disse dyrs hunner var vulvaen bar, så hanen kunne straks vurdere graden af ​​spænding hos kvinden. Hos kvinder er denne del af kroppen dækket af hår på den pubic del. Det betyder, at den eksisterende vegetation er designet til at lette søgen efter en partner og begejstre ham. Denne udtalelse fortsatte i lang tid. Samtidig udfører kønshår hos mænd en helt anden funktion. De regulerer frigivelsen af ​​feromoner, som også udskilles i armhulerne. Det er takket være håret, kan kvinder langt fra føle den stærkeste sexs seksuelle energi.

Pubisk hår: hvad er de?

Uanset køn af personen er håret på den pubic del anderledes. De kan være tyndere eller tykkere, og deres struktur adskiller sig i tæthed. Også håret på den pubic del kan være krøllet eller lige. Deres udseende er meget afhængig af en persons race og farven på selve vegetationen. Jo mørkere skyggen af ​​skamhår, jo mere krøllede er de.

Det interessante er, at når skindhår begynder at vokse, er det blondt og til sidst mørkere lidt. Det er umuligt at sammenligne vegetationen på denne del af kroppen i farve med krøllerne på hovedet af en person. Hårets farve på de intime dele af kroppen er meget lig den naturlige tone i øjenbrynene. På grund af forskellen i hormonniveauer hos mænd og kvinder er hårets område på den pubic del forskelligt. Intime steder i piger er meget mindre dækket af hår end i drenge. Desuden strækker mænds skindhår ofte ind i buk- og lårområderne med sine grænser.

Beslægtede videoer

Pubic Vegetation Function

Ud over det faktum, at hår er involveret i fremstilling af feromoner hos mænd og gør en kvinde mere attraktiv, har de også andre funktioner. Hvorfor har vi brug for hår på den pubic del? Det er simpelt: De er aktivt involveret i den termoregulerende proces af lyskeområdet. Vegetationen skaber en luftpude mellem undertøj og pubier og derved beskytter intime steder, herunder nærliggende lymfeknuder, fra ekstreme temperaturer. Også håret på den intime del af kroppen hjælper med at absorbere sved, som dannes under samleje.

Hår er også meget vigtigt for den kvindelige krop. Faktum er, at deres tilstedeværelse er i stand til at beskytte mikrofloraen af ​​vulvaen fra bakteriens virkninger. Mange læger er overbeviste om, at en fuldt barberet pubic del har negativ indflydelse på tilstanden af ​​de unge dyrs reproduktive organer og hendes kønsorgan som helhed. På trods af at hår har en vigtig funktion i menneskekroppen, forsøger mange kvinder og piger helt at slippe af med dem. De tror forgæves, at deres tilstedeværelse kan forhindre dem i at foretage en aktiv søgen efter en partner. Unge damer mistænker ikke engang, at mange mænd kan lide dem og endog ophidser dem.

Barbering eller intimt hårklipp?

Selvfølgelig ved at vide, hvorfor vi har brug for hår på den pubic del, kan du selvfølgelig nemt bestemme, hvad der er bedre: en tæt barbering eller et intimt hårklipp. Den positive side af det første scenario er fuldstændig fjernelse af vegetation fra bikiniområdet. I nogle lande anses kun sådan en intim haircut som smuk og sexet. Men ikke alle mænd er enige med dette.

Nogle repræsentanter for det stærkere køn er overbevist om, at en pæn hårklipp ser meget smukkere ud end en fuldt barberet pubic zone. Dette er delvis sandt. Faktum er, at uhyggelig barbering af pubic vegetation, som er meget hård, skader den sarte hud på intime steder. Som et resultat vises der blå mærker og indgroede hår. Forresten var Marilyn Monroe den første til modefarvet pubic hår. På den tid blegede hun sig aktivt og ønskede at være blond fra hoved til tå. Siden da ophører malet intimt hårklipp ikke med at være moderigtigt. Hår nuancer kan vælge den mest forskelligartede. Men det stærkere køn foretrækker naturlighed.

Læger om fjernelse af skindhår

Hvis vi vender os til læger med spørgsmålet om hvorfor vi har brug for hår på den pubic del, vil de helt sikkert svare: naturen ville ikke have skabt noget unødvendigt. Mange medicinske forskere har undersøgt spørgsmålet om fjernelse af intim vegetation. Medarbejdere fra Harvard University fandt ud af, at denne proces for eksempel fører til fedme.

Derudover er det blevet bevist, at kvinder, der regelmæssigt har en intim haircuts eller barberer den pubic del helt, har ofte menstruationsfejl, infertilitet og overgangsalderen fanger dem meget tidligere. Mangel på skindhår påvirker pigmentens hormonelle baggrund negativt. Som følge heraf bliver hendes hud mere blabby, og også maskulinitet fremstår. Selvfølgelig er sådanne konsekvenser ikke altid meget udtalt. Og en person kan simpelthen ignorere dem. Læger siger dog, at barbering af håret på den pubic del bør være så sjældent som muligt.

Om pubic hair eller 8 spørgsmål om hvilke det ikke er sædvanligt at tale

Repræsentanter for den stærke halvdel af menneskeheden bliver stillet mange spørgsmål om skindhår. Hvorfor har du brug for et hår under bæltet, hvordan skal man passe på det og om at barbere sig? I denne publikation vil vi give svar på alle spørgsmål baseret på antropologers, urologers, frisørers synspunkter.

Er hår i lyske et tegn på brutalitet?

Det er rigtigt. Tilstedeværelsen af ​​pubic hår er nøglen forskellen mellem en moden mand og en dreng. Så sig antropologer. Kvinder er også overbeviste om, at hårets hoved mellem benene er et tegn på en ægte mand. I ljummen er kirtler, der producerer feromoner. Hår øger distributionsområdet for individuelle lugte. Kvinder er følsomme over for male feromoner. Dufte tiltrækker dem som magneter. Derfor kan ejere af frodig vegetation mellem benene regne med fordelene ved piger.

Kropshår krøller - hvorfor sker det her?

Så naturen er udtænkt. Pubisk hår er tykkere og grovere. Dette skyldes det faktum, at hovedformålet med hår er at beskytte følsomme dele af kroppen mod friktion. Vegetation mellem benene udfører andre funktioner. Pubisk hår er et naturligt forsvar mod bakterier. Af denne grund afskærer mange ikke vegetationen i lysken. At følge en sådan tendens eller at barbere hår er et personligt anliggende. Men vi må ikke glemme, at det krøllede hår bevarer de lugt, der produceres af kroppen. Derfor tiltrækker mænd med frodig vegetation kvinder.

Hvad er pleje af pubhår?

Der er ikke noget kompliceret om det. Hvis du vil have et storslået hårhår i lysken, smør dit hår med en balsam. Dette er et effektivt værktøj, der giver hårvolumen og silke. Er dette relevant for mænd? Hvordan man siger
Hvis der ikke er behov for ekstra volumen, skal du begrænse dig til enkel sæbe. Derefter bliver håret rent og velplejet.

Hvor lang tid vokser pubhår?

Bare rolig. For langt hår sker ikke, så hårets ben er ikke slået ud. Folk, der aldrig har klippet vegetation i den intime zone, føler ikke ubehag. I gennemsnit er hårets længde 2-7 cm. Dette er en begrænsning af naturen. Men der er undtagelser fra reglen. I Sydafrika optog en unik rekord. Mands kønshår nåede på knæene. Dette er et fænomenalt fænomen. Det var bare, var en mand glad for ham?
- Dette er et retorisk spørgsmål.

Måske skaldethed i lysken?

Med alderen opstår der ændringer i kroppen. Efter 50 år er mængden af ​​testosteron reduceret hos mænd. Af denne grund er håret i lugen tynd og falder ud. Dette er en aldersændring, som du ikke kan argumentere for. Derfor skal du være forberedt på, at vegetationen i den intime zone i ekstrem alder forsvinder.

Jeg vil barbere mit hår. Hvad vil konsekvenserne være?

En interessant undersøgelse blev udført på University of California. Hans resultater får dig til at tænke på, om du skal barbere håret i ljummen. Det blev fundet, at uheldige frisører står over for problemer. Mænd kommer til hospitalet med sår, der blev modtaget under barbering af det følsomme område. Dette skyldes det faktum, at der er mange blodkar under huden.
Disse statistikker er triste: 83% af kønsskader er forårsaget af knivskæringer og 22% ved saks punkteringer. Men det er ikke alt. I mange tilfælde er der skader fra varm voks. Sker dette
- Ja, hvis du vander dig selv med stearin voks.

Kan du garantere 100% sikkerhed?

- Nej.
Selv med den rigtige håndtering af en barbermaskine, kan du ikke være helt rolig. Din lille ting ændres i størrelse. I den normale tilstand af huden ligger genitalfoldene. Der er mange bakterier. Så længe de skadelige mikroorganismer er på huden, er de ikke forfærdelige. Hvis huden er skadet med en barbermaskine, kan en abscess og endda Fourniers gangren dannes. På internettet er der meget information og billeder om det. Se dem, hvis du vil vide sandheden.
- Advarsel omgående: et forfærdeligt syn.

Hvad skal man gøre: Tag et eksempel fra forfædre og ikke barbere vegetationen i den intime zone?

- Valget er op til dig.
Hvis du ikke kan lide det fluffede hår mellem dine ben, skal du bruge avancerede teknikker. Betegner voks eller sukker. Sådanne procedurer forårsager smerte, men for resultatet kan du udholde alt. Glat hud varer i flere uger. Dette er en glimrende indikator. Du kan gå den anden vej ved hjælp af en elektrisk barbermaskine. Dette er et godt alternativ. Hvis du er sikker på, at vegetationen mellem benene giver seksualitet og tiltrækker kvinder, skal du bare følge daglig hygiejne.

Hvorfor og hvordan man fjerner skamhår

Intim zone kræver omhyggelig pleje og brug af specialværktøjer. Mange spørgsmål er pigerne og hårfjerningsprocessen. Mest regelmæssigt tænker på, hvordan man barberer skindhår, for ikke at forårsage ubehag, og hvilke alternative måder at fjerne hår på findes.

Kropsmalitet er en indikator for trivsel.

Kropshår

Hvorfor vokser hår i det intime område?

Hårvækst på den pubic del symboliserer en persons pubertet. På kvinden vises vegetationen i perioden 9-12 år, hos hanen, i 12-13 år. Denne periode er "flydende": afhængig af arvelighed og andre faktorer, kan det have skift i + -1-2 år.

Forløberen for voksen hårvækst er fluff vegetation. Som regel har den ikke en stang, kendetegnes ved blødhed og fraværet af farvepigment. I løbet af perioden med hormonal tilpasning er nedgangen omdannet til det første hår på den pubic del - mørk, mere stiv og lang.

Indtil i dag er det sande formål med vegetation i den intime zone ikke blevet etableret.

Læger har flere versioner:

 • beskyttelse af lymfeknuder fra hypotermi
 • "Retention" af en bestemt lugt (feromoner), der tiltrækker seksuelle partnere;
 • beskyttelse mod smuds og infektioner i reproduktive organer.

Det er vigtigt! De fleste fagfolk er ikke fans af pubic barbering, fordi dette er årsagen til de inflammatoriske processer. Men nogle genkender vegetation som en atavisme.

Hvorfor skindhår skal fjernes?

I lang tid er der en bestemt vegetationstilstand i den intime zone. Hårfjerning på den pubic del er blevet fremmet siden oldtidens Ægypter. I disse dage skulle skridtet have været helt glat.

Faktisk er benene glatte og silkeagtige.

I dag foretrækker de fleste piger også at slippe af med hår.

8 spørgsmål om pubic hår, som du var bange for at spørge

Hvorfor skind hår krølle?

Pubisk hår er normalt tykkere og hårdere end resten af ​​håret - og alt fordi de skal beskytte din hud mod friktion. En anden lige vigtig funktion af disse krøller er at beskytte din hud mod bakterier. Endelig er det tredje formål med det frodige hårhoved - fange af feromoner udskilt fra svedkirtlerne i lyskeområdet. Det var engang troet, for mindst et par millioner år siden, at denne lugt skulle tiltrække kvinder som en magnet. Og krøllet hår bevarer alle smagene meget bedre.

Lush pubic hair - et tegn på maskulinitet?

Vi forpligter os ikke til at give dig utvetydige råd om pleje af denne meget vegetation, men ved: en gang, ifølge antropologer, blev tykt pubichår betragtet som et tegn på utvetydig brutalitet. Det var tilstedeværelsen af ​​skamhår, der skelnet småbarnet fra den seksuelt modne mand, og ejeren af ​​de mest storslåede personlige ejendele kunne gøre krav på det største antal kvinder.

Hvordan man plejer skindhår?

Hvis du ønsker at vokse en frodig man, som din storforfader - stærkt smørende med stramende balsam. Hvis dette ikke var din plan, begræns dig til simpel sæbe: balsam og shampoo giver hårets volumen og silke, som du sandsynligvis ikke har brug for.

Hvor lang tid kan pubic hår nå?

Der er mennesker, der aldrig har skåret deres pubic hår - og alligevel er ikke et enkelt hår stadig ude af deres ben. Hvordan så? Den gennemsnitlige længde af fronthalet varierer fra to til syv centimeter - de vokser simpelthen ikke længere. (Et lignende "program" er optaget i hårsækkene). Historien kender imidlertid en rekordindehaver fra Sydafrika, hvis vegetation har nået sine knæ.

Kan jeg gå skaldet der?

Du kan - og næsten sikkert skaldet, hvis du kommer til en stor alderdom. Efter halvtreds år er der et fald i mængden af ​​testosteron hos mænd, og med det mindsker hårets fluffiness (alt ikke kun skammen). Vær forberedt på, at de bliver tyndere og falder ud.

Gør barberet hår. Hvad skal jeg vente på?

Første ting først vær forsigtig med bladene. Ifølge resultaterne af en undersøgelse foretaget ved University of California kommer uheldige frisører regelmæssigt til ambulancen med sår forårsaget af en intim barbering. Tænk bare på hvor mange årer og arterier der er! Vil du have statistik? 83% af penisskader er forårsaget af knivskæringer, 22% ved sakse punkteringer og endelig kun 1,4% ved varm voksskader. Du kan spørge, hvordan klarte stylisterne at gøre sig til skade med voks? Ja, ja, de vandede sig med stearinlys.

Hvor sikkert er barbering - hvis selvfølgelig vokser mine arme fra skuldrene?

Ikke så meget som jeg gerne vil. Da alle dine personlige ejendele er helt i stand til at ændre sig i størrelse, i en rolig tilstand ligger huden på dem i folder - og hele bakteriekolonier lever i dem. Så længe de er på huden, er de ikke forfærdelige for dig, men det koster dig selv lidt at skader det - og hej, cellulite, abscesser og Fourniers gangrene (vi advarer dig: google billeder på egen risiko og risiko!).

Så tag et eksempel fra store forfædre og gå med en mane mellem dine ben?

Dette er op til dig. For at udtrykke dig pompøst, skal du vælge din vej: Hvis du drømmer om at være helt glat, skal du bruge voks eller sukkerepilation (det gør ondt, men din glathed varer en uge eller endda to). Hvis du bare vil have håret ikke stikke ud i alle retninger, skal du bruge en elektrisk barbermaskin meget sikrere. Hvis du er sikker på at shaggy testikler gør dig til en sexmagnet, så glem det ikke om daglig hygiejne.

Hvorfor barberer vi barberhår og 20 mere interessante fakta om det

Vi kan nemt tale om hår på hovedet. Men vi er ikke altid så ærlige om skindhår.

Pubisk hår har været en prikken ting i lang tid (nej, det er ikke fordi du barberer). Medierne, vores venner og vores romantiske partnere fortæller os undertiden blandede ting om, hvad de skal gøre med dem.

I betragtning af om vi skulle barbere pubsk hår eller ej, er det ikke overraskende, at nogle myter har udviklet sig til en kultur.

Men hvad siger videnskaben om dette?

1. De fleste mennesker plejer deres intime have.

En nylig undersøgelse af mange amerikanske kvinder viste, at mere end 80 procent regelmæssigt barberer deres pubber. Omkring 5 procent af kvinderne gør det dagligt, men det månedlige regime er mere almindeligt. Omkring 75 procent af kvinderne holder sig til front hårfjerning og bikini linjer. Mere end 60 procent fjerner håret helt.

Ifølge en nylig undersøgelse er mænd også interesseret i lyskeområdet, med omkring 50 procent gør det regelmæssigt. Af disse fjerner næsten 90 procent hår, der er foran og i midten, og mere end halvt fjerner hår på pungen.

2. Men vi skal alle være mere omhyggelige - vi bliver skadede.

Mere end 25 procent af dem, der plejer skamzonen, er skadet, en undersøgelse fundet i 2017, og kvinder er såret lidt oftere end mænd.

Gode ​​nyheder for piger: voksning af hår kan reducere chancerne for skade.

3. Ældre gutter bør være mere forsigtige med pungen

Ridser dine kønsorganer kan føre til en livstruende, vævsdestruerende infektion, der hedder Fourniers gangre. Det påvirker kun 1 ud af 7.500 mennesker, men er mere almindelig hos ældre mænd og kan ødelægge pungen. (Selvom sjældne, kan kvinder også blive smittet i de eksterne vaginale folder som følge af visse kirurgiske procedurer).

Nogle tilstande, såsom diabetes, lupus, Crohns sygdom, leukæmi eller HIV, kan øge risikoen for udvikling af Fournier-gangren. Hvis du har nogen af ​​disse tilstande eller et svækket immunforsvar, skal du tale med din læge om de sikreste pubic hårpleje metoder. Hvis du skærer skrotet, skal du skære skæret grundigt med sæbe og vand og behandle med alkohol. Kontakt din læge, hvis du oplever svær smerte, misfarvning af huden på klippestedet eller høj temperatur.

4. Menstruationscyklussen kan bestemme, hvordan smertefuld voks kan mærkes.

Lad os først finde ud af en ting: Du kan gøre voksaflejring i løbet af din periode. Men det er bedre at vente, når de løber ud. Undersøgelser viser, at under tante Potoks besøg og på de dage, der går forud for dette, kan hormonelle udsving forårsage en øget opfattelse af smerte.

5. 73 procent af fyre og 55,6 procent af pigerne foretrækker hårfjerning før sex.

En nylig undersøgelse viser, at mere end halvdelen af ​​kvinder fjerner hår før samleje. I en separat undersøgelse blev det konstateret, at næsten tre fjerdedele mænd (i alderen 25 til 34 år) barberer deres pubber af samme grund.

6. De, der fjerner skamhår, er mere tilbøjelige til at gøre eller modtage oralsex.

Både mænd og kvinder foretrækker at forberede deres pubber til oralsex; der er ingen kønsforskel. Undersøgelser foretaget hos både mænd og kvinder viser, at oralsex, der er blevet mere populært i de senere år, er forbundet med skarphedsskæring.

7. Fjernelse af dit pubic hår vil ikke øge din seksuelle fornøjelse magisk.

Barbering eller ikke barbering skindhår er et spørgsmål om personlig præference. Og dit valg vil ikke have en direkte indvirkning på din orgasme eller fornøjelse i processen.

Husk at pubic hår tjener som en lille barriere mod for mange slag, hvis dette er et problem. "Under seksuel aktivitet fra hudkontakt med hud opstår friktion", forklarer Kathy Berris, en dermatolog ved ColumbiaDoctors og en assistent professor i dermatologi ved Columbia University Medical Center. "Uden pubic hår, kan der være en højere sandsynlighed for hudskader og skader."

8. Piger fjerner pubic hår for at behage deres partnere

Mere end 20 procent af kvinderne siger, at de fjerner skamhår, fordi deres partner ønsker det, siger en ny undersøgelse. Og mens nyere forskning viser, at flere mænd (60 procent) end kvinder (24 procent) foretrækker en hårløs sexpartner, er der ingen grund til at gå uden hår, hvis du ikke vil have det.

9. Mangel på skindhår kan øge selvværd.

En undersøgelse forbinder fuldstændig fjernelse af pubic hår med en mere positiv selvopfattelse af kønsorganer hos kvinder. Og et andet studie viser, at omsorg for lyskeområdet kan føre til øget selvværd hos mænd. Selvfølgelig er pubhår helt normalt. Men hvis manglen på hår i det intime område gør dig mere sikker - fjern dem.

10. Vi er mindre tilbøjelige til at klippe græs, når vi bliver ældre.

Måske tager vi flere af vores kroppe og deres naturlige tilstande, når vi får den visdom, der kommer med alderen. Både mænd og kvinder har tendens til at klippe deres tykkelser mindre eller slet ikke, da de bliver ældre.

11. Et besøg hos lægen inspirerede 40% af kvinderne til at barbere pubic hair

Et besøg hos lægen er en motiverende faktor for kvinder at rydde op i deres have. Forskning bekræfter, at 40 procent af kvinderne havde arbejde på en bikini, før de gik til gynækologen. Omkring 20 procent af mænd rapporterer at besøge en medicinsk facilitet som grund til at barbere deres græsplæne.

"Nogle kvinder undskylder for ikke at have barberet deres hår der, når de kommer til at se mig," siger Angela Jones, rektor for seksuel sundhed. Hun siger, at både pleje og undskyldning for det ikke er nødvendigt: "Dette er dit valg."

12. Din pubic hår vil ikke vokse for evigt til uendelig længde.

Nogle kvinder er velsignet med samme hår som Rapunzel, og nogle mænd er stolte af deres lange og tykke hår, der pryder deres scalps, men skindhår vokser ikke mere end en vis længde. Pelsen på vores pubis har en kortere vækstcyklus, der varer flere uger.

13. Din intime haircut afspejler ikke rigtigt dit niveau af renlighed.

Næsten 60 procent af kvinder, der gerne vil have et hårklipp i det intime område, henvises til hygiejne som en grund. Og omkring 60 procent af mændene rapporterer samme motivation. Men tilstedeværelsen af ​​skindhår påvirker ikke hygiejnen. Ja, mere af din naturlige lugt kan klamre sig til dit hår, men det er faktisk godt. De feromoner, der producerer vores apokrine kirtler, er en del af videnskaben om partnerattraktion.

14. Dit pubic hår er ikke en pålidelig beskyttende barriere for STI'er, men det kan hjælpe

Forskning på dette emne er stadig i gang, men skindhår kan være en lille beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner (STI'er). Dette skyldes det faktum, at nogle fjernelsesmetoder udgør en risiko for, at bakterier multiplicerer gennem nedskæringer eller ved at virke på hårsækken. Du bør dog ikke ignorere kondomer og andre beskyttelsesmetoder, bare fordi du har et retfærdigt pubisk tæppe.

15. Vi har pubic lice, takket være gorillerne.

Forskere antager teoretisk, at pubic lice dukkede op for mere end 3 millioner år siden. På det tidspunkt besatte folk undertiden de tomme hytter af gorillaer. Dette gav lus mulighed for at sprede sig. Selvfølgelig kan vi med alle vores obsessive wooing i disse dage også bidrage til væksten af ​​pubic lice.

16. Ligesom hår på hovedet kan dit skindhår også falde ud med alderen.

Hvis du nu har et frodigt tæppe, kan mange faktorer tynde ud eller endda forårsage skaldethed. For kvinder er overgangsalderen en af ​​grundene. For mænd er dette en naturlig aldringsproces og et fald i testosteronniveauet. Husk at alt, hvad der forårsager hårtab i håret, som visse medicinske tilstande eller kemoterapi, kan også medføre hårtab på kroppen.

17. Regelmæssig voksning kan hæmme hårvæksten.

Hvis du er en type, der ikke ville tørre at savne den månedlige udnævnelse af voks, kan du bemærke, at dit hår vokser langsomt tilbage. Dette skyldes, at genskade af hårsækken kan dræbe den. REST MED VERDEN!

18. Barbering vil ikke gøre dit hår vokse stærkere.

Når vi barberer, rive vi håret ud på bunden og slippe af med dens naturlige koniske bløde ender. Nogle mennesker finder, at barbering stimulerer hårvækst. Videnskaben siger, at det ikke er det. Hvad vi virkelig bemærker er, at barbermanden bliver blank på grund af hyppig barbering.

19. Kløe er den største bivirkning ved barbering.

Mere end 80% af respondenterne lider af kløe, siger en 2015-undersøgelse. Denne forfærdelige skridt kløe kan være et resultat af barbering. For at minimere irritation skal du altid bruge en ren barberkniv på ren, fugtig hud i retning af hårvækst og ved hjælp af et smøremiddel. Brug en aftershave fugtighedscreme.

Kløe kan være et symptom på en STI, men dette er ikke ofte det eneste symptom. Se din læge hvis kløe sammen med smerte under sex eller vandladning, blødning, sår eller udslæt.

20. Og endelig, nej, matcher tæppets farve ikke nødvendigvis gardinens farve.

Hår på hovedet og skindhår kan variere skygge. Det skyldes, at mængden af ​​melanin i det ydre hårlag bestemmer sin farve, og vi har forskellige mængder melanin i håret på forskellige dele af vores kroppe.

Så nu ved du det!
Når det kommer til skindhår, afhænger svaret på spørgsmålet "barbering eller ikke barbering" kun på dig. Der er ikke noget galt med at lade din græsplæne være naturlig. Din hygiejne og seksualitet vil ikke blive påvirket.

Hvis en intim hårklipp øger din selvtillid - gør det. Bare vær forsigtig med dine sarte detaljer, når du skærer og ikke smider din have.

Hvad er skindhår?

Selvfølgelig vidste ingen, at ligheden mellem hende og offeret strækker sig til så intime træk som en rødbrun skygge af skindhår.

En gang i hans hjerte indså baronen, at han blev overhalet af en tidlig alder: hans skindhår begyndte at blive grå.

Synonymer af ordet "pubic hair"

Foreninger for ordet "pubic hair"

Pubisk hår er menneskehår, der vokser på pubis nær kønsorganerne, og nogle gange på indersiden af ​​de øverste ben. Normalt begynder de at vokse med udbrud af puberteten og slutter med opnåelsen af ​​puberteten.

Gør ordet kort bedre sammen

Hilsner! Jeg hedder Lampobot, jeg er et computerprogram, der hjælper med at lave et ordkort. Jeg ved, hvordan man tæller perfekt, men så vidt forstår jeg ikke, hvordan din verden virker. Hjælp mig med at finde ud af det!

Tak! Jeg blev lidt bedre forstået verden af ​​følelser.

Spørgsmål: Angelic ansigt - er det forbundet med følelser, følelser, følelser (skubbe af latter, retfærdig indignation, glædeligt smil)?

Et skæg består af skamhår: trolling barbershop med videnskabelige fakta

Essensen af ​​teorien

Forklar hårets identitet ganske overbevisende. For det første er udseendet af hår på nogle steder i kroppen forbundet med puberteten. Hvis der på arme og på hovedet findes noget hår fra en ung alder, så er armhulerne, pubberne og i mænd og ansigt kun vegetation, når puberteten er begyndt. I slutningen af ​​XIV århundrede i England for alle "voksne" hår var der et udtryk - "neþir berd", og udtrykket "pubic hair", der blot betyder "pubic hair", kom kun til udtryk i det XVII århundrede. For det andet tilbyder kæmperne for sandheden os at se på den hårede historie ikke kun ud fra sprogets etymologi men også ud fra den evolutionære process synspunkt. Dette er især tydeligt i den mandlige hårlinie: Det er indlysende, at den moderne mand har kropshår flere gange mindre end de 130 tusind år gamle Homo Sapiens. Natur forlod hårede områder, hvor frigørelsen af ​​feromoner er mest nødvendig. Skæget er tilsyneladende blandt dem, fordi talg er udskilt lige i dette område af ansigtet. Soaking med mænd - vi er ikke bange for dette ord - med saft lugter skæget mere udtryksfuldt end håret på hovedet. Så gør en mand i øjnene til damerne mere attraktive. Til sidst ser du selv: Hår på skæg svarer ofte ofte til skindhår med sine kvalitetsegenskaber.

Chop-Chop: indstil prisen som en intim haircut

I den første barbershop lykkes det at snakke med mester Maxim, som slet ikke er optaget af dette emne.

"Jeg ved ikke engang, hvordan jeg siger det korrekt... Det forekommer mig, at alle ved: Det hårde hår i ansigtet og pubis er det samme, vi gik gennem denne teknologi, da vi studerede. Det ved jeg ikke sikkert, det er svaret uden humor. Jeg har ingen andre karakterforeninger, når jeg skar mit skæg...
- Så alle herrer kender allerede dette?
- Ja. Mænd - et hundrede procent. Disse oplysninger er angivet i det sædvanlige basisprogram, og alle der tager tid kender det. Jeg tror, ​​da det blev annonceret, at det samme hår voksede på ansigtet som på pubhåret, var alle opmærksomme på det. Det er svært at ikke være opmærksom på dette.
- Derfor besluttede vi at skrive om det.
- Hmm.. Vi skal hæve prisen på et skæg. Fordi et intimt hårklipp er nok dyrere. Så hvis vi skærer det samme...
- Måske hænge på døren, at hårklippet er steget i pris, og næste - begrundelsen?
"Jeg ved ikke engang, hvem der kan nærme sådan en person med humor..."
- Okay, men hvis vi taler om et skæg som en egenskab af en seksuelt moden mand? Hvad er hun - en indikator på maskulinitet, der ubevidst tiltrækker kvinder? Her har du et skæg: hjælper det i denne forretning, eller bærer du bare fordi det er moderigtigt?

- Nå, det er praktisk, for ikke at barbere hver dag. Jeg har opbrugt min livs grænse på barbering af mit ansigt, så nu tillader jeg mig at hvile. Og om seksuel modenhed... Du kan gentage spørgsmålet igen, som du sagde? Faktisk bærer de et skæg af forskellige årsager. Nogle retter ansigtsegenskaber eller form, nogle kindben eller asymmetri korrigerer, skjul dobbelthages.

- Kold om hages: Det viser sig, at kvinder nogle gange har brug for et skæg endnu mere.
- Måske (her kunne Maxim ikke stå og til sidst lo). De er simpelthen bekymrede over dette problem. Hvad angår seksuel modenhed: ikke alt er klart med dagens ungdom. Mit skæg begyndte at vokse ikke engang om tyve år, men meget tidligere. Og så Dagestanis - hvad sker der? Generelt modnes tidligt?
- Nå er der fyre i 26-28 år uden skæg...
- Hanen var ikke bestemt, uanset hvordan han barberede, indtil hvor mange år han ville have ventet. Selvom de atleter, der spiser steroider for at opbygge muskelmasse, er der rigelig hår i hele kroppen - tilsyneladende er testosteron til stede her. Men hvad med dudes, der ikke har skæg, er det? Jeg tror ikke, at de har mangel på testosteron - jeg vil bare ikke fornærme mine underacierede kolleger...
- Kan jeg komme til din høring? Som "dudes, har jeg en kind her mere end den anden, hjælper med at lave et normalt skæg"?
- Det er nødvendigt for tandlægen, måske har han bare flux der (griner igen).
- Nogle gange har en kvinde et bryst mere end det andet.
- Det samme er nødvendigt at gå til kirurgen, og ikke til os.
- Men du kan give råd?
- Selvfølgelig! I princippet, hvis der er nuancer i ansigtet, så forstår enhver normal fyr: at have vokset et skæg, han kan ændre eller skjule noget. Du skal bare gøre det kompetent, hvor vi hjælper.

Firma: psykologisk forsvar ved benægtelse

I firmaet var den første mester freed fra klienten Eugene. Han gik mod mig med en solid luft og tænkte på, at der nu ville være et seriøst interview om den vanskelige opgave for en mandlig frisør. Han kunne ikke lide spørgsmål om skindhår.

- Jeg ved ikke... Hvordan føler jeg mig om det faktum, at et skæg består af skamhår... Kan jeg ikke skrive det ned?
"Jeg kan bare ikke huske det hele senere..."
- A... Et dumt spørgsmål virkelig, hvordan man besvarer det? De er... forskellige!
- Virkelig?
- Nå er de forskellige. Og jeg har en anden mening. De er forskellige.
- Hvorfor?
- Nå, hvorfor? (Eugene begynder allerede at blive sur). Ifølge strukturen! Nå ser jeg dem her og der.

Vores samtale lytter til pigen administrator. Sours væk fra latter, og så kan det stadig ikke stå:

Administratoren kommer til min redning igen:

- Hvordan skal du bo nu? Vil du tænke på det?

Zhenya begynder allerede at blive træt af kvindelig pres og vender til hjælp til en anden mester.

- Ilya! Har du det samme skamhår, der vokser som et skæg?
- Nej. De har en anden farve...
- Og ifølge strukturen, ifølge strukturen! - Jeg er ikke fortalte. Ilya fortsætter med at benægte det indlysende:
- Nå er strukturen anderledes. Hvilke slags spørgsmål overhovedet? Det forekommer mig, at håret er anderledes overalt. Jeg kan bevise det empirisk.

Passioner i en lille hytte nåede grænsen. For at slippe af med mig, foreslog Zhenya også, at jeg ser på en enkelt hårprøve både der og der. Jeg nægtede: selvom det var i naturlig form, men det var ikke en del af mine planer om at studere mandlig skamhår. I mellemtiden er Zhenya adamant.

- Er du enig i, at et skæg er et tegn på maskulinitet og tiltrækker kvinder?
- Nå, det er meget afhængigt af kroppen - et overskud af testosteron kan påvirke noget andet, ikke nødvendigvis håret.
Hvorfor har du et skæg? At lide piger eller dig selv?
- Nej, ja, hvordan.. Hvordan kan du gå - og "ikke lide"? Ligesom for en kvinde? For det samme skæg, også, skal pleje. En gang i fjorten dage.
- Barbere det samme hver dag.
"Cachen skal også betales for skæg." I måneden - 400-500 tusind. Lad os gå, må jeg spise bedre?
- Haha, okay.
- Nå... Som der ikke er tid nok til at spise, så bliver disse puder...

Administratoren var utilfreds med resultatet af samtalen mere end mig og spurgte, hvorfor Zhenya nærmede sig et så lunefuldt emne så alvorligt.

- Hvilke slags spørgsmål? Hvordan vil jeg bo nu? No way! Hvad skal jeg gøre? Og hvordan lever du det i din mund slim, eh? Slimhinder er det samme overalt også! - Eugene skiftede til forhøjede toner og forsvandt ind i solnedgangen af ​​døren.

CUT: ydmyghed med lidt humor

I CUT advarer jeg dig: emnet bør ikke tages til hjertet. Mester Yegor, som gik ind for at tale, var straks meget godmodig. Det syntes at han kunne bevise, at appelsinjuice var den samme som æblesaft, og han ville stadig tage det for givet. Efter at have lyttet til teorien smilede mesteren:

- Jeg tænkte faktisk ikke engang på denne kendsgerning... Nå, måske er det det.
- Så hvordan kan du lide det? Er det sjovt eller uvenligt?
- Jeg troede ikke engang. På samme måde er håret på hænderne det samme som på hovedet. Har du nogensinde tænkt på det? Jeg tænkte. Ved stivhed - ja, men ved tæthed er de alle forskellige.
- Vi troede, at nogen efter sådanne oplysninger ville gerne gå til intime hårklipp.
- Nej, det er usandsynligt... Jeg har et par homies, der vil gøre dem... Men ikke for fyre. (Egor gigger gennem ordet).

På baggrund af samtalen bliver en administrativ pige vant til.

- Hjælper et skæg til at vinde en kvinde?
- Hvis du er sej, så ja!
- Så hvis du er sej, så er det uden skæg normalt?
"Ikke hvis jeg er uden skæg, jeg er ikke cool." Med skæg er nemmere end uden det. Jeg er for ung og unimpressiv. Det synes lige nu at alle reglerne, og hvornår uden det - forfærdeligt.

"De fortalte mig, at et skæg kan skjule fejlen hos en person..."
- Ja! Jeg har fede kinder, og jeg laver et skæg som dette (viser med hænder hvilken), og det gør mig tynd!

Dejlige mænd, elsk dine skæg. Det er ligegyldigt, om de er pubic eller ej, du kan sikkert spise af deres kinder og endda anden kin. Bon Appetit!

Hvad er skindhår?


Enhver ung pige nogensinde tænkt på spørgsmålet: Hvorfor har vi brug for hår i den pubic del? At rense dem eller ej er forretningen af ​​alle og rent personlige. Men før du gør dette, er det bedre at spørge din partner, hvordan han relaterer til sådan en intim hårklippning.

Skindhårets karakter

Det er ingen hemmelighed, at folk er stammer fra aber. Først i disse dyrs hunner var vulvaen bar, så hanen kunne straks vurdere graden af ​​opvækst hos kvinden. Hos kvinder er denne del af kroppen dækket af hår på den pubic del. Det betyder, at den eksisterende vegetation er designet til at lette søgen efter en partner og vække ham. Denne udtalelse fortsatte i lang tid. Samtidig udfører kønshår hos mænd en helt anden funktion. De regulerer frigivelsen af ​​feromoner, som også udskilles i armhulerne. Det er takket være håret, kan kvinder langt fra føle den stærkeste sexs seksuelle energi.

Pubisk hår: hvad er de?

Uanset køn af personen er håret af den pubic del forskelligt. De kan være tyndere eller tykkere, og deres struktur adskiller sig i tæthed. Også håret af den pubic del kan være krøllet eller lige. Deres udseende er meget afhængig af race og farve af selve vegetationen. Jo mørkere skyggen af ​​skindhår, jo mere krøllede er de. Det interessante er, at når skindhår begynder at vokse, er det blondt og til sidst mørkere lidt. Du kan ikke sammenligne vegetationen på denne del af kroppen i farve med krøllerne på hovedet af en person. Hårfarven på de intime dele af kroppen ligner meget på øjenbrynens naturlige tone. Gennem forskelle i hormonniveauer hos mænd og kvinder er hårets område på skinddelen anderledes. Intime steder i piger er meget mindre dækket af hår end i drenge. Desuden strækker pubic hår hos mænd ofte ind i abdominal og lår områder.

Pubic Vegetation Function

Ud over det faktum, at hår er involveret i fremstilling af feromoner hos mænd og gør en kvinde mere attraktiv, har de andre funktioner. Hvorfor har vi brug for skindhår? Det er simpelt: De er aktivt involveret i den termoregulerende proces af lyskeområdet. Vegetationen skaber en luftpude mellem undertøj og pubier og derved beskytter intime steder, herunder de nærliggende lymfeknuder, fra ekstreme temperaturer. Også håret på den intime del af kroppen hjælper med at absorbere sved, som dannes under samleje. Hår er også meget vigtigt for den kvindelige krop. Faktum er, at deres tilstedeværelse er i stand til at beskytte mikrofloraen af ​​vulvaen fra bakteriens virkninger. Mange læger er overbeviste om, at en fuldt barberet pubic del har en negativ indvirkning på tilstanden af ​​kvinders reproduktive organer og hendes reproduktive system som helhed. På trods af at hår har en vigtig funktion i kroppen, forsøger mange kvinder og piger helt at slippe af med dem. De tror forgæves, at deres tilstedeværelse kan forhindre dem i at foretage en aktiv søgen efter en partner. Unge damer mistænker ikke engang, at mange mænd kan lide dem og endda bryde dem.

Barbering eller intimt hårklipp?

Selvfølgelig ved at vide, hvorfor skindhår er påkrævet, kan du selvfølgelig bestemme, hvad der er bedre: en komplet barbering eller et intimt hårklipp. Den positive side af det første scenario er fuldstændig fjernelse af hår fra bikiniområdet. I nogle lande anses kun sådan en intim haircut som smuk og sexet. Men ikke alle mænd er enige med dette. Nogle repræsentanter for det stærkere køn er overbevist om, at en pæn hårklipp ser meget smukkere ud end en fuldt barberet pubic zone. Dette er delvis sandt. Faktum er, at uhyggelig barbering af pubic vegetation, som er meget hård, skader den sarte hud på intime steder. Som følge heraf vises blå mærker og indgroede hår der. Forresten var Marilyn Monroe den første til modefarvet pubic hår. På det tidspunkt var hun aktivt misfarvning, som ville være blond fra hoved til tå. Siden da er malet intimt hårklipp ikke ophørt med at være moderigtigt. Hår nuancer kan vælge den mest forskelligartede. Men det stærkere køn foretrækker naturlighed.

Læger om pubic hårfjerning

Hvis vi vender os til læger med spørgsmålet om hvorfor vi har brug for hår i den pubic del, vil de helt sikkert svare: naturen ville ikke have skabt noget unødvendigt. Mange medicinske forskere har undersøgt spørgsmålet om fjernelse af intim vegetation. Medarbejdere fra Harvard University fandt ud af, at denne proces for eksempel fører til fedme. Derudover er det blevet bevist, at kvinder, der regelmæssigt har en intim haircuts eller barberer den pubic del helt, oftere har menstruationsfejl, infertilitet og overgangsalderen fanger dem meget tidligere. Manglen på pubic hår påvirker pigmentens hormonelle baggrund negativt. Som følge heraf bliver hendes hud blabby, og også maskulinitet fremstår. Selvfølgelig er sådanne konsekvenser ikke altid meget udtalt. Og personen kan simpelthen ikke ignorere dem. Læger siger dog, at barbering af håret på den pubic del bør være så sjældent som muligt.

5 fakta om TAM hår, som du bør vide (og barberer også!)

Alt du ønskede at vide, men var flov over at spørge.

En dag tog du et bad, indså du, at der var noget galt. DER vokser hår! Først bekymrede du dig meget, indtil du besluttede at gå til stranden eller svømme i poolen.

Vores krop er et stort felt for læring, nye opdagelser. Der er stadig meget at lære om menneskekroppen. Selvfølgelig nævnte biologiske lektioner, at hår vokser og alt det, men ingen gik ind i de mindste detaljer. Derfor har vi samlet nogle interessante fakta om skindhår, som du bør vide.

Pubisk hår er et af de første tegn på pubertet.

For 15 procent af piger er udseendet af pubic hår det første tegn på puberteten. Et andet, men ikke mindre vigtigt træk, er dannelsen af ​​brystkirtlerne. I hvilken alder begynder modningsprocessen at sige, det er umuligt at sige sikkert, det hele afhænger af vores race. For eksempel, i mørkhudede piger, vises hår tidligere, omkring 9 år gammel. Og den hvide skinnede i 10 år. Men uanset nationalitet skal du altid huske, at hver krop har sin egen tidsplan. Vores krop er unik i naturen.

Faktisk vil tam hår altid

Denne type hår kaldes normalt "fluff", nogle gange er det sagt at en person har "ferskenhud". Denne fluff dækker det meste af kroppen. Under puberteten øger androgenniveauet en gruppe af mandlige hormoner, der omfatter testosteron. Det er kendt, at hårsækkene i perineum er mest følsomme for hormonelle ændringer. Så hvad sker der? Det er rigtigt, hår bliver tykkere og mørkere.

Hårvækst er opdelt i 5 faser

Disse trin er også kendt som Tanner Scale.

 1. Du har heller ikke noget hår eller fluff.
 2. Tynde, næppe synlige hår begynder at dukke op, hovedsagelig langs labia.
 3. Væksten fortsætter, håret bliver længere og tykkere end før.
 4. Hår mere og mere dannede tekstur og hårfarve som en voksen.
 5. Håret danner en vandret kant på toppen, og håret fremstår på indersiden af ​​låret.

Selv efter fase 5 kan fordelingen af ​​hårvækst dog ændre sig ved 20 år.

TAM hår har en meget vigtig funktion.

Kropshår absorberer lugt. Desuden er hår involveret i frembringelsen af ​​feromoner. Det er kendt, at disse kemikalier tiltrækker mænd, så mange piger ikke engang mistanke om, at mange mandlige repræsentanter er spændte af disse krøller. Håret tjener også som en beskyttende pude, der forhindrer huden i at gnide under samleje. Praktisk!

Endelig er vi de eneste pattedyr, der har skamhår

Det gør os specielle! :)

Nu kan du tale om de ting, du bør vide, før du begynder at fjerne hår i det intime område.

 • Den barbermaskine du bruger er kun din og ikke mere

For det første er deling af en barbermaskine uhygiejnisk, og for det andet er der en risiko for, at du kan blive såret eller skåret. Pludselig vil du dele din barbermaskine med en person, der ved en uheld havde herpes eller en anden infektion, vil chancerne for at du bliver smittet flyve op til loftet.

 • Brug en frisk maskine

Da kvindelige kønsorganer er meget følsomme, bør barbermaskinen ændres hyppigt. Bladet er hurtigt stumpet, så der er risiko for skæring.

 • Glem ikke at bruge sæbe eller barberkrem

Disse værktøjer reducerer væsentligt friktionen mellem barbermaskine og hud.

 • Meget vigtigt punkt! Shave strengt i retning af hårvækst

Når vi barberer vores ben, bevæger vi os fra ankel til knæ, men i tilfælde af barbering bør det intime område ikke være. Huden i bikiniområdet er ret tynd og følsom.

 • Hydrocortison-salve eller bacitracin kan hjælpe med at helbrede nedskæringer.

Hvis det er muligt, ikke epilere under menstruation og under PMS. Nej, det er ikke farligt, kun i denne periode er følsomhedsniveauet højere end normalt, det kan være smertefuldt.

 • Husk at der er ubehagelige bivirkninger efter laser hårfjerning

Dette gælder især for fairhairede piger - mørke pigmentpletter kan forekomme, da laser ikke ser blondt hår.

 • Hvis du skal bruge en saks, skal du sørge for, at belysningen er god.

Da dette område har en høj blodtilførsel, kan et lille snit føre til stor blødning.

Sårbart og uforgængeligt menneskehår: struktur, typer og livscyklus for hår

Før du diskuterer måder at fjerne hår på, skal du være enige om terminologi og forstå, hvad der generelt påvirker hårvækst og hvad er deres struktur.

Så vokser håret fra det mest omfattende menneskeorgan - huden, og er en del af kroppens forsvarssystem: de bevarer varme (hvor de vokser tykt: for eksempel på hovedet), absorberer stød (på hovedet), forhindrer sved i øjnene (øjenbryn og øjenvipper ), støv - i lungerne (i næsen) osv. Vores hår er ikke anderledes end håret i den samme chimpanse, og selv antallet af follikler vi har er det samme.

Vi og chimpanser vokser næsten identisk hår

Strengt taget er i aber (gibbons, gorillas, chimpanser og orangutaner) slet ikke uld, men hår. Uld er en kombination af beskyttende vagt hår og varmeisolerende dunet hår. Vores hår har et lidt anderledes vækstprogram fra aber: På menneskekroppen er håret meget tyndere end sjimpanserne, og på hovedet er det meget længere. Kropshår - tertiært hår - refererer til et rudiment, som en skjult "hale" hos nogle mennesker. Der er en række versioner, hvorfor dette hår ikke er blevet helt reduceret. Ifølge en af ​​dem har håret hjulpet en person med at bekæmpe parasitter: Udover at insekterne blev viklet ind i deres hår, og de havde brug for mere tid til at holde fast i huden, fik deres vej gennem håret, tiltrak parasitterne opmærksomheden på grund af de følsomme nerveender, der forfalder hårsækken.

Menneskelig genetik bestemmer antallet af hårsække, programmet for hårvækst og deres følsomhed overfor hormonernes virkning. Epileringens opgave er at udtømme lageret af follikler i et givet område. Denne handling, uanset hormonelle karakteristika, vil føre til ophør af hårvækst.

Efter hårtype er opdelt i tre typer:

 • Lanugo (kimhår) - langt, fluffy hår der dækker fostrets krop før fødslen. Nogle af dette hår falder ud i livmoderen, del - et par måneder efter fødslen.
 • Fluff hår - blødt, tyndt (0,1 mm) og kort (op til 20 mm) hår dækker næsten hele kroppen. De har næsten overfladiske rødder, som ofte mangler pigment. Når stimuleret, kan sådant hår blive terminal.
 • Terminalhår er hårdt, tykt (op til 0,6 mm), langt (over 20 mm) og pigmenteret hår, der udvikler sig fra rødderne i de dybe lag af huden. Disse omfatter hår på hovedet, skam og armhuler.
 • Ciliated eller bristly hår - hårdt, pigmenteret, men meget kort hår vokser på øjenlågene, på øjenbrynene, i næse og ører. Udfør barrierefunktion.
Hårfollikel deformitet

Hår i forskellige nationer og i forskellige områder kan have en anden struktur - være lige eller krølle - og vokse i forskellige vinkler. Hårfollikelens stilling i dermis påvirkes af historien om hårfjerning og hudsygdomme. Voksning, shugaring, folliculitis (eller pseudo-folliculitis på grund af indgroet hår) kan deformere folliklerne, som derefter producerer hår, der er vanskeligt at behandle til langsigtet epilering.

Stangstruktur

Hårets struktur på hudoverfladen er dannet af 2-3 lag cornified celler. Hårfarve bestemmes af melaninpigmentet, der produceres af melanocytter, der er placeret i basallaget af epidermis. Derfor bløder hår, der vokser nær overfladen af ​​huden, ofte uden pigment.

Håret består af en skællet kutikula, cortex (cortex) og en porøs kerne (medulla eller medulla). Kutiklet består af keratinitiske keratinitter - fedtstoffer, proteiner og vokslignende stoffer, der sikrer hårets elasticitet og styrke. Cortex er bygget fra epidermale stamceller og indeholder melanin og keratin. Kernen findes ikke i alle hår, men kun i lange og tykke (på hovedet, skam osv.); dets formål er ikke helt klart: ifølge en af ​​versionerne beskytter hulrummet i kernen hovedbunden mod temperaturændringer.

Da stangen er et cornified væv, kan det ikke påvirke hårets yderligere vækst. Barbering og skæring vil ikke fremkalde hårvækst, ligesom de nærende masker ikke er i stand til at kvalitativt påvirke de allerede voksede (og beskadigede) hårskakter, er deres opgave at midlertidigt limvægterne sammen.

Hårpære

Hvert hår udvikler sig fra hårsækkenet - dette er en speciel taske, hvor hårets rod er placeret. Sammen med dets tilhørende systemer danner det en hårfollikel. Disse systemer omfatter talgkirtler og svedkirtler, muskler, løftende hår, blodkar og nerveender.

Sebum, der når hudens overflade gennem follikulær porerne, er et naturligt smøremiddel af hud og hår. De apokrine svedkirtler, der er placeret i lysken, armhulerne og omkring brystvorterne, har adgang til hårkanalen og begynder kun at fungere med puberteten. Disse kirtler understøtter hudens mikroflora og giver os en individuel lugt. (Eccrine svedkirtler er placeret næsten overalt, er ikke forbundet med hår og deres hovedopgave er at afkøle). Læs mere om, hvordan hårfjerning påvirker svedtendens og svampens stank i en separat artikel.

Hvert hår er forbundet med en muskel, som kan løfte det, og danner "gåsebumper" - denne ufrivillige bevægelse hjælper med at bevare varmen. Hårfollikelen danner hårfollikelet, som modtager næringsstoffer og ilt fra blodet, og affaldet af cellulær metabolisme fjernes gennem lymfekirken. Opdelingen af ​​epidermale celler og melanocytter i hårpæren med deres efterfølgende keratinisering sikrer væksten af ​​hårakslen.

Hårets struktur og omgivende væv

Håret er i live, så længe papillen, der fodrer håret, lever i blodet. Alle former for hårfjerning er rettet mod at ødelægge papillen ved termisk (elektroepilation, laserepilation) eller kemisk forbrænding (elektroepilation, enzymepilation osv.). Der er versioner, som papilla er i stand til at genoprette på grund af stamceller, hvis reservoir er "nichen" af follikelen, der ligger lige under talgkirtlen.

Stamceller er placeret i follikelens "niche" og kan migrere opad til dannelse af talgkirtlen og interfollikulære epidermier og nedad. Celler, der migrerer nedad, indtaster matrixen, hvor de er profileret og differentieret og danner et nyt hår.

Kontrol over væksten og vitaliteten af ​​håret udføres ved hjælp af hormoner produceret af endokrine kirtler. De nødvendige hormoner leveres med blod til hårsækkenet, hvor de interagerer med specielle målceller, hvis opgave er at genkende instruktionerne sendt til dem. Så hårets målceller er følsomme over for virkningen af ​​dehydrotestosteron, den mest kraftfulde androgen, der produceres fra frit testosteron under påvirkning af enzymet 5a-reduktase i huden. Jo højere niveau af fri testosteron og jo mere aktiv enzymet 5a-reduktase, jo tykkere og mørkere hår vokser på kroppen, og håret på hovedet falder mere intensivt ud. Hos kvinder fører en stigning i koncentrationen af ​​ubundet testosteron til hirsutisme: genfødelsen af ​​fint fluffhår til terminalen i områder, hvor håret normalt kun vokser hos mænd. Dette skyldes dels, at androgener forlænger fasen af ​​aktiv hårvækst. Den hurtige vækst af hormonprogesteronet under graviditeten forlænger også vækstfasen og accelererer celledeling af hårsækkenet; takket være dette vokser håret bedre, det falder mindre ud overalt, både på hovedet og på kroppen.

Hårets livscyklus

Hår vokser cyklisk og ikke synkront. Hvert hår går ind i anagenesecyklen (nucleation) - katagenese (regression) - telogenese (søvn) ad gangen. Da forudsætningen for hårfjerning er papillens død, er epilering kun mulig, mens vi har adgang til det, det vil sige håret er i anagentrinnet. Hårets længde bestemmes af cyklernes varighed i forskellige dele af kroppen. Så på hovedet varer anagentrinnet fra 2 til 6 år, hvor processen med at dele epidermale celler ikke stopper, derfor er håret på hovedet så langt. Men på benene vokser håret normalt i 4 måneder, hvorefter en halvmåneders hviletid begynder, når celleindholdet stopper, begynder hårpæren at krympe og skubber hårets keratinøse del ud. Vækstraten, varigheden af ​​de forskellige faser er genetisk set. Læs mere om dette i en separat artikel.

Den vigtigste cyklus af hårvækst

Kilder: (overvejende) Morris, D. Epilation Encyclopedia: Alt om hårfjerning til professionelle og skønhedssaloner / D. Morris, D. Brown. - M.: RIPOL Classic, 2008. - 400, syg.

Relaterede materialer

Selektivt at citere materialer fra webstedet, glem ikke at markere kilden. Det bemærkes, at folk, der ikke gør dette, begynder at overgive med dyrepels. Fuld kopiering af artikler er forbudt.

Det "hårede spørgsmål" erstatter ikke din læge, så tag mit råd og min erfaring med en hel del skepsis: din krop er dine genetiske egenskaber og en kombination af erhvervede sygdomme.

Shaving Tools Review

Gennem smeltning af et badedragt er der intime kropsformer. Hvad skal man gøre