Hvad er elektrolyse og hvordan det er gjort

Mange kosmetologiklinikker kan prale af en imponerende liste over tjenester for at fjerne uønsket hår i forskellige dele af kroppen, hvoraf den ene er elektrolyse. Dens relevans er aldrig reduceret, da mange repræsentanter for både kvindelig og mandlig køn har tendens til at se uimodståelige uden at spilde dyrebar tid på det. Dette er en af ​​de typer af radikale hårfjerning, hvor effekten derefter varer lang tid, men som enhver anden procedure har den sine egenskaber.

Hvad er kernen i metoden

Alle mennesker har forskellig fysiologi, så alles hår vokser anderledes. Nogle har slet ingen problemer med hårbeklædning, da det enten er fraværende eller uanmeldt af andre, men andre skal hele tiden overvåge sin vækstproces for at være selvsikker. Konstant barbering forstyrrer tidligere eller senere, og personen begynder at lede efter mere avancerede og effektive metoder.

Elektrolyse er baseret på effekten af ​​en svag elektrisk strøm på håret. Gennem et specielt apparat til proceduren virker specialisten på den udpegede del af klientens krop.

Manipulatoren er konfigureret på en sådan måde, at den aktuelle handling virker selektivt, det påvirker kun håret uden at beskadige det omgivende væv. Under strålingsvirkningen opvarmes hårsækkenet, hvilket resulterer i dets ødelæggelse.

En lignende fjernelsesmekanisme kan observeres, hvis du trækker hårene ud med pincet, hvis du udfører denne procedure regelmæssigt, bliver håret mindre og bliver lettere. Elektrolyse virker igen mere radikalt, da de ødelagte hårrødder ikke kan genoprette i meget lang tid, hhv. Håret holder op med at vokse.

Fremskridt i proceduren

Da elektrolysen bliver beskadiget af en tynd nål, bliver det forbehandlede område smurt med en desinfektionsopløsning. Dette gøres, så bakterierne, som lever på huden, ikke trænger ind i kroppen. Mens de er udenfor, gør de ingen skade, men indeni kan forårsage spredning af infektion.

Efter dette udføres lokalbedøvelse. Lægemidlet og dets koncentration er valgt efter høring af kunden med en specialist. Valget vil blive påvirket af størrelsen af ​​klientens smertetærskel, deres individuelle tolerance over for anæstesiets komponenter og andre faktorer. Mest almindeligt anvendes ultrakain eller lidokain som anæstesi. Patienten vil ikke føle noget i det behandlede område i ca. tre timer, i hvilket tidsrum specialistet vil have tid til at behandle området helt.

Så begynder elektrolysen selv. Klienten ligger på sofaen og klemmer en neutral elektrode i hånden. Det er nødvendigt, så der skabes et elektrisk felt mellem den og den aktive elektrode, det vil sige en elektrisk strøm passerer gennem nålen fra apparatet. Specialisten indsætter den tyndeste nål i klientens hud og behandler et område efter hinanden. Dør af et hår opstår straks, hvorefter det forsigtigt fjernes med pincet.

Efter færdiggørelsen af ​​alle grundlæggende manipulationer behandler specialisten igen zonen med en desinfektionsopløsning, og derefter anvender præparatet, hvilket vil fremme hurtig healing af mikrostanser.

Tiden for proceduren kan være anderledes, alt afhænger af de enkelte personers individuelle egenskaber og mængden af ​​arbejde. Et par uger efter den første session, når processen med hårvækst genoptages, er det nødvendigt at genepilere. I forskellige tilfælde kan antallet af sessioner i et kursus også være anderledes, det beregnes af en specialist i forudgående høring.

Typer af elektrolyse

Der er flere hovedtyper af procedurer:

 1. Elektrolyse. Det bruges oftest, dette ord er undertiden endda brugt som et synonym for begrebet elektrolyse. Elektrolyse er baseret på adfærd af en elektrokemisk reaktion: Når en manipulators nål trænger ind i huden, bidrager en elektrisk strøm til produktion af saltsyre, som derefter omdannes til alkali. Det trænger ind i de dele af hårsækkene, der ikke er opnåelige for selve elektroden, forårsager opvarmning og ødelæggelse af hårrotten. Elektrolyse er en mere smertefri type, og det har desuden en lavere sandsynlighed for komplikationer, men det er en længerevarende effekt.
 2. Termolyse. Det er baseret på virkningen af ​​vekselstrøm leveret under lav spænding. Dette er en ældre metode til elektrolyse, derfor involverer mere udtalt smerte. Hvis under anlæg er overfladen bedøvelse ofte tilstrækkelig, bliver der foretaget injektioner af anæstesi under næsten hver termolyseprocedure. En anden ulempe er, at denne procedure kun er egnet til hår, der vokser korrekt. Imidlertid er dens fordel at det er muligt at behandle et stort hudområde på kort tid.
 3. Blandet metode (blandet). Denne type er baseret på interaktion mellem termolyse og elektrolyse ved hjælp af vekselstrøm, håret opvarmes, men er allerede fjernet ved elektrolyse.
 4. Sekventiel blanding. En sådan virkning er en af ​​sorterne af den blandede fremgangsmåde, hvor den sekventielle vekselvirkning af termolyse og elektrolyse opstår. Forskellen fra den vigtigste blend-metode er, at udstyrsindstillingerne reduceres, hvilket indebærer en reduktion i smerte.
 5. Flash metode. Dette er en modificeret version af den klassiske termolyse, hvor effekten opstår ved hjælp af højfrekvent strøm. En sådan ændring reducerer risikoen for komplikationer og minimerer smerte.
 6. Sekventiel flash En mere moderne gren af ​​flash-metoden, som indebærer ikke blot at øge frekvensen af ​​strømmen, men også anvendelsen af ​​variabel stråling. Så proceduren er meget hurtigere, genopretningsperioden bliver kortere, og der er praktisk talt ingen komplikationer.

Metoder til proceduren

Ud over hovedtyperne er elektrolyse også opdelt i to metoder, som bestemmes af den anvendte type elektrode. Afhængig af valget af en eller anden type elektrode er følgende elektrolysemetoder kendetegnet:

 1. Tang. Denne metode anses for at være mere delikat, da smerten reduceres. Elektroden er lavet i form af pincet, hvert hår er fanget med det, og efter at follikelen er ødelagt, kan den let fjernes. Imidlertid kan behandlingen af ​​et hår tage cirka to minutter, så pincetmetoden bruges oftest på små områder, for eksempel for at fjerne antenner eller epilering af bikiniområdet.
 2. Needle. Denne metode bruges oftest, fordi med den du hurtigt kan behandle det ønskede område, er elektroden den tyndeste nål. Hans første minus er mere ømhed, og den anden er behovet for at bruge ekstra pincet til at udvinde det knuste hår.

Eksisterende kontraindikationer

Elektrolyse er ikke for alle. Ligesom mange andre kosmetiske procedurer har den en række kontraindikationer:

 • graviditet og amning
 • diabetes mellitus
 • epilepsi;
 • hudsygdomme ved procedurstedet;
 • uhelte hudlæsioner i behandlingsområdet;
 • muld eller tatoveringer i det behandlede område;
 • akutte virussygdomme
 • herpes;
 • kronisk hjertesygdom
 • onkologiske sygdomme;
 • psykiske lidelser;
 • åreknuder
 • individuel intolerance over for komponenterne i proceduren.

Listen er ganske imponerende, men det er standard for alle procedurer i en sådan plan. Under ingen omstændigheder kan disse begrænsninger ignoreres, ellers kan der opstå komplikationer. Som regel udfører specialisten selv en undersøgelse ved en indledende konsultation og identificerer alle mulige kontraindikationer. Men du bør ikke stole kun på ham i alt, du skal selvstændigt kontrollere muligheden for en indvirkning.

Fordele og ulemper ved proceduren

Elektrolyse er en ret progressiv metode, der har begge fordele i forhold til andre og ulemper. Det anses for at være den mest tidskrævende metode til at fjerne uønsket hår, men denne minus er opvejet af den høje effektivitet, den giver. Varigheden af ​​effekten efter en sådan eksponering bestemmes af de enkelte personers individuelle egenskaber. Nogen elektrolyse giver dig mulighed for at slippe af med håret i et år, andre - i flere år, tredje - for evigt.

En anden ulempe er udseendet af rødme og hævelse efter en session, som kan vare i en uge. Smerter er også mulige, som kan undertrykkes ved hjælp af smertestillende midler.

Hvis vi taler om omkostningerne, optager elektrolyse en mellemposition blandt alle hårfjerningstjenester. Det vil være billigere end fotoepilation, men meget dyrere end voks eller sukkerfjernelse.

Det skal dog tages i betragtning, at effekten varer længere, så der er mulighed for at spare.

Den største ulempe kan kaldes et lille antal kvalificerede fagfolk. Hvis du beslutter dig for at fjerne uønsket hår ved hjælp af elektrolyse, skal du omhyggeligt læse listen over klinikker, der tilbyder denne service. Det anbefales ikke at kontakte private mestere, selvom prisen er meget lavere. Det er muligt ikke kun at opnå det ønskede resultat, men også at tjene komplikationer. Det er bedre at vælge en velprøvet klinik med gode anbefalinger, som værdsætter sit omdømme.

Mulige komplikationer

Hvis du har tillid til en analfabeter specialist eller ignorerer eksisterende kontraindikationer, kan der forekomme komplikationer, som omfatter:

 • dannelse af indgroede hår
 • forekomsten af ​​irritation eller infektion;
 • hudforbrændinger;
 • pigmenteringsforstyrrelser;
 • keloid ar;
 • blå mærker.

Nogle af komplikationerne kan hurtigt løses, andre - ikke. Under alle omstændigheder vil der være en ubehagelig eftersmag efter proceduren, og det er usandsynligt, at du vil udføre det igen. For at undgå hændelser skal du følge alle instruktioner fra en specialist og være opmærksom på alle mulige eksisterende begrænsninger.

Hvad er elektrolyse og hvilke typer har denne metode?

Elektrolyse er den eneste metode til hårfjerning, der indtil videre er kendt, den er blevet testet i lang tid og er 100% sikker.

Denne metode blev først testet af den amerikanske øjenlæge Charles E. Michael i 1875 for at fjerne voksende øjenvipper. I de følgende årtier blev elektrolyse indført i praksis som en kosmetisk, ikke en medicinsk procedure. Og først efter 100 år kommer et apparat til hårfjerning med elektrisk strøm, der har et elektronisk display og mange forskellige driftsformer, ud.

Antallet af procedurer og varighed af sessioner

Elektrisk hårfjerning er en procedure, der skal udføres af en kosmetolog. Dens essens ligger i retning af små udledninger af strømmen i hårfollikelregionen, hvor hårets rod ødelægges på grund af den høje temperatur og den efterfølgende vækst stopper. Men kun de hår, der er i anagenfasen, det vil sige i den aktive vækststadium, kan ødelægges på denne måde. Gamle (katagene fase) og sovende (telogene fase) hår fjernes ikke fra første gang for evigt, det sker kun efter nye unge hår opstår på deres sted.

Således opnås 100% hårfjerning med en gang ikke. Du skal gennemføre et kursus på 4 til 8 komplette procedurer. Hver næste er kortere end den forrige, da mængden af ​​hår konstant vil falde. Et besøg på kosmetikrummet sker med mellemrum på 4-6 uger. Efter afslutningen af ​​kurset begynder procedurerne "doborks", dvs. fjernelsen af ​​enkelte resterende hår.

Hvor meget tid hvert besøg tager, afhænger af, hvor stort området er i fordelingen af ​​uønsket hår og hvor tyk det vokser. Kun ved rådgivning på stedet vil du blive styret af varigheden, men bemærk at selv om du ser på din hårlinie, vil kosmetologen ikke være i stand til nøjagtigt at bestemme antallet af sovende hår. Dertil kommer, at procedurernes dynamik påvirkes af hvilke metoder til fjernelse af hårfjerning der tidligere blev anvendt. Den bedste mulighed er barbering. Men efter laser og fotoepilation er en stor mængde hår ofte i sovende tilstand, deres opvågning kan kun ske ved 3-4 procedurer. Fluffhår kan også genfødes, men i hvert fald er antallet af hårfollikler, der er indbygget i vores krop, strengt bestemt ved fødslen, nye kommer ikke til udtryk i hele livet, hvilket betyder, at hår, der allerede er fjernet, aldrig vil genere dig igen.

Typer og metoder til elektrisk hårfjerning

Der findes følgende typer elektrolyse:

 1. Tang. Hvert enkelt hår er fanget af specielle pincet, hvorigennem elektrisk strøm overføres. Relativt smerteligt udseende, men det tager meget tid, så det bruges ikke i områder, hvor håret bliver tykt.
 2. Needle. Den mest almindelige type elektrolyse er nu, når en tyndeste nålelektrode indsættes under huden i spirens del af håret, hvor hårfollikelen ødelægges. Nålene kommer fra en medicinsk legering af nikkel og krom, samt med en Teflon og guldcoating til patienter med lavt smertegrænse for følsomhed og allergiske reaktioner.

Elektrolyse udføres ved forskellige metoder:

 1. Termolyse opstår ved brug af højfrekvent vekselstrøm. Denne procedure er ofte smertefuld, så du skal anvende lokalbedøvelse. Derudover kræver det et præcist slag i hårets nedre segment, hvilket er ret vanskeligt at udføre, når man arbejder med buede follikler. Men effektiviteten og evnen til at håndtere store områder med høj hastighed gør denne elektrolyse metode så populær.
 2. Flash metode kaldes avanceret termolyse. Forskellen ligger i anvendelsen af ​​en meget højfrekvent strøm. Dette gøres for at reducere procedurens skade og reducere smerten fra den.
 3. Når elektrolyse bruger en konstant (galvanisk) strøm. Under dens indflydelse i pærerne dannes en alkali, der ødelægger hårsækken. Det kan let trænge ind i det nedre segment af selv en buet kanal. I sig selv giver metoden ikke skarp smerte, men har en meget lav behandlingshastighed for hvert enkelt hår og dermed zonen som helhed.
 4. Den mest perfekte til dato - blandingsmetoden. Han absorberede de to ovenstående dyder. Ved termolysemetoden opvarmes hårsækkenet, og elektrolysemetoden ødelægges. Proceduren er mindre smertefuld og relativt hurtig, og effektiviteten er meget høj.
 5. Sekventiel blanding er en slags blid, hvor brugen af ​​en reduceret strømforstærkningspuls gør proceduren mere behagelig for klienten.

Kontraindikationer til elektrolyse

Hårfjerning ved hjælp af elektrisk hårfjerning er mulig ikke kun i bikiniområdet og på benene - det er også muligt at give elektrolyse af underlivet, armhule, bryst, ryg, arme og endda ansigtet. Faktisk kan hele huden behandles; det er umuligt kun at fjerne håret i næse og ører på grund af tilstedeværelsen af ​​et stort antal nerveender i disse zoner ved hjælp af hårfjerning. I modsætning til laser og foto hårfjerning, er det ligegyldigt hvilken farve dit hår og hud er, hvilket er et stort plus for fairhairede eller hud-mørkhudede piger og kvinder. Men for nylig er elektrolyse i stor efterspørgsel hos mænd.

Før proceduren er det vigtigt at gøre sig bekendt med en række kontraindikationer, som omfatter følgende sygdomme:

 • onkologi;
 • kardiovaskulær (iskæmisk hjertesygdom, der tidligere har haft hjerteanfald, hypertension);
 • viral;
 • smitsom;
 • hud (akut og kronisk);
 • psykiske lidelser og epilepsi;
 • hepatitis;
 • diabetes mellitus
 • blodsygdomme.

Det er ikke tilladt at udføre procedurer under graviditet og amning, når du bruger en pacemaker og med tendens til at danne keloid og hyperplastiske ar. Den intrauterinske enhed udelukker udførelsesproceduren inden for bikiniområdet og en varicose-sygdom - på steder med dens fordeling. I yderst sjældne tilfælde er der en individuel intolerance over for elektrisk strøm og allergiske reaktioner på metallegeringer, hvoraf nålelektroder fremstilles.

Forberedelse af proceduren

Forberedelsen af ​​proceduren er ret simpel. Hårets længde skal være mindst 3-4 mm, for at kosmetologen nemt kan fjerne dem, der allerede er blevet afmonteret. For 1-2 dage er det bedre at gøre peeling eller skrubbe på det epilerede område, især det anbefales at ejere af tør hud med peeling.

Før proceduren er det uønsket at drikke koffeinholdige drikkevarer, og især alkohol, er det nødvendigt at give præference for urtete, juice, vand. Vælg de mest behagelige dage afhængigt af menstruationscyklussen: normalt umiddelbart efter menstruation, fortsætter hårfjerningen med mindre ømhed end før eller direkte under menstruation, men husk at det sker med det modsatte.

Under proceduren er det ønskeligt at være afslappet, prøv at trække vejret jævnt og roligt, da smerten tillader dig. Jo flere procedurer du gør, jo lettere bliver det at overføre dem. Ikke alene bevirkningseffekten forekommer, men også hårlinksammentrækning, afstanden mellem individuelle follikler øges, henholdsvis processen bliver mere behagelig, helbredelse accelereres. Den maksimale besøgstid i 1 gang er normalt 4 timer med korte pauser. Det er vanskeligt at gøre elektrolyse i mere end denne periode både fysisk og psykologisk, især til smertefulde fornemmelser.

Smertelindring

I nogle tilfælde kan stoffer som Ibuprofen eller Tempalgin bidrage til at reducere smertefølelsen. De skal tage 30-60 minutter før proceduren. Der er situationer, hvor brugen af ​​smertestillende midler er uundgåelig. Først og fremmest afhænger det af niveauet af følsomhed for elektrisk strøm, og for det andet på området der skal epileres. Ofte placeres injektioner i armhulen og bikiniområdet. Ben og hænder laves altid uden injektioner, fordi disse områder er meget omfattende, og mængden af ​​anæstesi overskrider alle tilladte normer. I sådanne tilfælde anvendes specielle salver og cremer, de er mere end nok, hvis smertegrænsen er meget høj.

De mest berømte cremer er Emla, Light Dep og den velprøvede ungarske Lidocaine Spray. Alle disse produkter anvendes rigeligt på huden 60 minutter før elektrolyse under
okklusiv dressing, som er den mest almindeligt anvendte konventionelle madfilm. Det bør være godt fastgjort, for dette kan du bruge pletter eller smalle undertøj til en nemmere pasform af filmen i bikiniområdet. Brug af creme er tilladt før injektioner, når de sætter dem utrætteligt smertefuldt.

Hudpleje efter elektrolyseprocedure

Umiddelbart efter proceduren får næsten alle irritation, rødme og hævelse, som falder i løbet af den første dag. Hudpleje efter elektrolyse er et vigtigt element i hårfjerningsprocedurer og en garanti for hurtig healing af huden efter stress. Det afhænger af, hvordan du tager dig af dig selv i løbet af denne periode, hvor hukommelsens tilbageslag afhænger af.

Ved afslutningen af ​​proceduren behandles det epilerede område med chlorhexidin. Normalt gøres dette af kosmetologen selv, desuden kan et panthenolmiddel i form af en lys creme eller skum anvendes. For at behandle huden derhjemme skal du købe en calendula alkohol løsning. Det er nødvendigt at bruge det mindst 2 gange om dagen - om morgenen og om aftenen. Over tid vil scabs vises på stedet. De bør ikke ridses og plukkes overhovedet, de bør forsvinde alene inden for den første uge efter epilering. Brug om nødvendigt panthenol eller andre sårhelende salver.

Hudpleje Tips

På den første dag skal du undgå kontakt med vand på det behandlede område. Inden for 2 uger kan du ikke besøge saunaen, badet, swimmingpoolen og solariumet. Huden er udsat for pigmentering, og derfor går det ud i solen, det er bedre at anvende cremen med en høj SPF-faktor, selv efter denne periode. Det er på grund af den uforudsigelige reaktion på det sollys, at elektrolysen på synlige områder af kroppen er bedre at starte i den kolde årstid - om efteråret eller om vinteren for at minimere risikoen om sommeren. Hvis huden over tid
mørkede eller pletter dukkede op, kan du hjælpe med blegemiddel kosmetik, kemiske syre peeling eller særlige krop cremer.

Det anbefales ikke at anvende dekorative kosmetik efter epilering på ansigtet og brugen af ​​antiperspirant deodoranter i underarmszonen, når håret fjernes i denne zone. Aggressiv anti-sved i sammensætning er bedre at blive erstattet med talkum, som forresten kan behandle alle epilerede zoner. For at undgå overdreven sved er det tilrådeligt at udsætte noget tid med intensive træning i gymnastiksalen. Vedtagelsen af ​​luftbad bidrager til hurtig helbredelse af sår og dannelse af skorper. Dette gælder især inden for bikiniområdet. I stedet for smalle tøj er det bedre at bære en rummelig nederdel derhjemme, så luften kan cirkulere frit. Undertøj foretrækkes at bruge bomuld frem for syntetisk.

Udseendet af forbrændinger og ar efter proceduren, hvis det ikke er en individuel egenskab af kroppen, antyder, at din kosmetolog bruger for meget strøm eller krænker teknologien. Dette må under ingen omstændigheder være tilladt, så du skal være sikker på en kosmetologs kompetence og hans professionalisme.

At slippe af med uønsket hår er en drøm, der kan blive din virkelighed. Elektrolyseprocessen er langsom og har mange nuancer, hvorfor det er så vigtigt at nærme sig valget af en skønhedsbehandling for denne procedure som bevidst og så forberedt som muligt. Jo hurtigere du starter, jo hurtigere glemmer du uønsket kropshår for evigt.

Hvad er elektrolyse og hvordan udføres det?

Elektrolyse er en procedure til fjernelse af uønsket kropshår. Både kvinder og mænd søger at opnå en perfekt glat hud uden at bruge meget tid på at gøre denne udvej til denne teknik. Derfor er denne procedure så efterspurgt og er tilgængelig i næsten alle kosmetiske klinikker. Denne type hårfjerning erobrede sine kunder med dets effektivitet og langsigtede resultat, men har som andre procedurer nogle særlige egenskaber.

Essensen af ​​metoden

Som alle allerede ved, varierer strukturen af ​​håret hos hver person. Nogen er mere heldig, og håret er slet ikke mærkbart og forårsager ikke problemer, men der er også dem der skal beskæftige sig med uønsket vegetation. Ulejligheden og ubehag forbundet med barbering, tvunget til at søge nye metoder til at løse dette problem.

Elektrolyse er ikke længere en ny og kendt metode til fjernelse af hår. Det hjælper med at glemme unødig vegetation i flere måneder, og med visse gentagelser af sessioner og for evigt.

Handlingsprincip: Beautician styrer virkningen af ​​en svag elektrisk strøm på klientens hår til et bestemt område af kroppen ved hjælp af et elektrolyseapparat.

Enheden fungerer, således at strømmen ikke beskadiger huden, men kun interagerer med hårene. På grund af intens varme er hårsækken ødelagt.
En lignende situation opstår, når du plukker hår, eller når du vokser depilation. Den gentagne brug af disse procedurer fører til, at håret begynder at vokse langsommere, bliver tyndere og lettere. Men effektiviteten af ​​elektrolyse er, at når du bruger det, kan håret ikke genoprette og stopper med at vokse helt.

Hvis du tvivler på muligheden for at anvende denne procedure eller er bange for mulige negative konsekvenser, så foretrækker en gennemprøvet metode til fjernelse af håret med shugaring paste épilage reelle anmeldelser om, hvilke indikationer effektiviteten og sikkerheden af ​​dette værktøj viser.

Forløbet af proceduren

 1. Inden proceduren udføres, behandler specialisten arbejdsområdet på kroppen med en desinfektionsopløsning. En sådan sikkerhedsforanstaltning er nødvendig for at mikroberne placeret på vores krop ikke kunne trænge ind i huden, efter at huden er beskadiget af en tynd nål.
 2. Inden du starter proceduren, bør du konsultere en specialist, hvor du kan bestemme hvilken anæstesi du vil bruge. Valget afhænger af følsomheden af ​​klientens hud og den enkelte tolerance af komponenterne. Så anvendt lokalbedøvelse. De mest populære stoffer er ultracain og lidokain. Under lægemidlets virkning, og det er ca. 3 timer, vil kosmetologen have tid til at udføre proceduren.
 3. Efter forudgående forberedelse til proceduren er klienten placeret på en specialiseret sofa. For at enhederne skal arbejde, skal patienten holde en neutral elektrode i hånden for at skabe en elektrisk strøm. Dette er behovet for elektrisk strøm til at passere gennem nålen. Arbejdet er meget omhyggeligt, stedet efter site går kosmetologen af ​​apparatet og indsætter en tynd nål i patientens hud. Som følge heraf dør håret øjeblikkeligt.
 4. Efter afslutningen af ​​sessionen anvender kosmetologen et desinfektionsmiddel og en beroligende creme til huden.

Størrelsen på huden, som proceduren finder sted, påvirker tidspunktet for dens udførelse. Ved den indledende konsultation beregner specialisten antallet af sessioner for resultatet af fuldstændig hårfjerning. Det afhænger af typen af ​​hud og hår.

En række forskellige typer af elektrolyse

 • Synonym for elektrolyse er ordet elektrolyse. Den vigtigste elektrokemiske elektrolysereaktion: omdannelsen af ​​saltsyre til alkali gennem penetrering af nålen i huden og elektrisk strøm. Da elektroden selv ikke kan nå hårsækken, kommer en nål til at hjælpe det, hvilket forårsager opvarmning og ødelægger hårrotten. Selvom denne procedure er mindre følsom, og risikoen for uønskede konsekvenser er minimal, påvirker den ikke dets lange virkning.
 • Den næste type kaldes termolyse. Dets handling er baseret på vekselstrøm, som leveres under en lille spænding. Overvejer en af ​​de mest smertefulde måder, da det er en ældre metode. Sammenligning med elektrolyse er det svært at undvære smertestillende midler i termolyse, det adskiller sig fra ovenstående procedure. Denne enhed påvirker kun korrekt voksende hår, hvilket er dets minus. Men der er også fordele, idet tiden på stedet for det behandlede område er meget mindre.
 • Blandet metode, også kaldet blandet. Hårfjerning sker gennem elektrolyse. Håret opvarmes ved vekselvirkningen af ​​termolyse og elektrolyse ved hjælp af vekselstrøm. Sekventiel blanding er en anden slags blandet teknik. Det er mindre smertefuldt på grund af den successive veksel af termolyse og elektrolyse.
 • Flash-metoden, dens innovation er, at på grund af højfrekvensstrømmen mindsker risikoen for komplikationer og smerter. I sekventiel flash anvendes sådan teknologi som vekslende stråling, og i aggregatet øger frekvensen af ​​strømmen, bliver denne metode mere og mere populær. Hvad forstærkes af, at det ikke forårsager uønskede komplikationer og rehabilitering er hurtigere.

Hvad er metoderne til proceduren?

Elektrolysemetoden er opdelt i to typer brugt elektrode. Elektrolysemetoden afhænger af typen af ​​elektrode:

 • Pincent metode skiller sig ud for sin minimal smerte. Pincetten spiller rollen som en elektrode, i arbejdet med at gribe fat og fjerne allerede ødelagt hår. På grund af varigheden af ​​sessionen, der er omkring to minutter pr. Hår, bruges denne metode oftest til at fjerne hår over overlæben og i bikiniområdet.
 • Nålmetoden skiller sig ud for smerten. Men på trods af dette bruges den oftest på grund af proceshastigheden for den ønskede zone. Ved denne metode bruges en tynd nål og yderligere pincet til at fjerne det ødelagte hår.

Kontraindikationer for elektrolyse

Overvej kontraindikationerne af denne procedure:

 • graviditet, amning
 • sår, slid
 • diabetes;
 • epilepsi;
 • tatoveringsmøller;
 • SARS, FLU
 • herpes;
 • hjertesygdom;
 • onkologiske sygdomme;
 • åreknuder
 • komponentintolerans.

Denne form for kontraindikation er iboende i de fleste procedurer i denne plan.
I tilfælde af manglende overholdelse af kontraindikationer er der risiko for uønskede konsekvenser. Inden du går til klinikken for denne procedure, skal du besøge en specialist og konsultere ham, identificere kontraindikationer individuelt for dig.

Ulemper ved metoden

På trods af at elektroepilation er en ganske innovativ metode, har den både fordele og ulemper ved andre metoder til fjernelse af hår.

 • Disse omfatter omkostningerne til tid for at slippe af med hår, men har fordelen i effektiviteten af ​​proceduren.
 • Afhængigt af individets individuelle karakteristika varierer varigheden af ​​bevarelsen af ​​resultatet fra 1 år for at fjerne håret permanent.
 • I løbet af ugen kan patienten observere rødme og hævelse, hvilket er et negativt kriterium for denne procedure.
 • Også markeret med smerte. Analgetik hjælper med at flygte fra dem.
 • Omkostningerne ved elektrolyse betragtes som gennemsnitlige, blandt andre metoder til at slippe af med uønsket hår. Hvis vi sammenligner det med voksmetoden, vil denne procedure blive betragtet som dyr, hvilket ikke kan siges om sammenligning med fotoepilation.

Men glem ikke det langsigtede resultat efter elektrolyse, på grund af dette kan du spare meget.

Det er værd at huske vigtigheden af ​​at vælge en specialiseret klinik. Tilstanden for dit helbred afhænger af fagets faglighed og hans ansvarlige holdning til gennemførelsen af ​​denne procedure. Vi anbefaler, at du gør dig fortrolig med de klinikker, der tilbyder denne procedure. Det anbefales ikke at kontakte arbejderne derhjemme, da dette er fyldt med komplikationer.

Negative virkninger af elektrolyse

I tilfælde af manglende overholdelse af forsigtighedsforanstaltninger er der risiko for, at der opstår sådanne konsekvenser som:

 • indgroede hår
 • rødme, hudirritation
 • forbrændinger;
 • alder pletter
 • hæfter af forskellige typer;
 • hævelse, blå mærker.

Forskellige grader af komplikationer vil medføre dets uønskede virkninger, fra ubehagelig sediment til defekter på kroppen. For at udelukke ovenstående opfordrer vi dig til at træffe forholdsregler.

Elektrolyse - evnen til at slippe af med håret for evigt!

Spørgsmålet om at fjerne uønsket kropshår bekymrer hver kvinde. Derfor er der i kosmetologens arsenal mange måder at slippe af med. Blandt disse forskellige metoder har elektrolyse særlig tillid, da den har næsten halvfjerds års erfaring i brug. Og på trods af at der er nye måder, forbliver det populært og populært.

Lidt historie

Elektrisk hårfjerning i kosmetologi anses med rette som den ældste metode til at slippe af med hår. Det blev opdaget i 1875 af den amerikanske øjenlæge Charles Michel (1833-1913) og blev brugt til at fjerne indgroede øjenvipper. Men efter 5 år begyndte denne metode at blive brugt til kosmetiske formål. I midten af ​​sidste århundrede blev den første anordning til elektrolyse patenteret. Og snart blev proceduren meget populær i Amerika og England, og i 70'erne begyndte det at blive studeret som et emne i medicinske institutioner.

Hvad er elektrolyse?

Elektrisk hårfjerning er en måde at fjerne hår ved at ødelægge follikelet ved en svag udledning af elektrisk strøm. For at gøre dette skal du bruge en speciel anordning til elektrolyse (elektrisk epilator), som har flere driftsformer og kan levere strømudladninger af forskellige frekvenser afhængigt af hårfjerningsbehov og metode. Strømmen ledes gennem nålelektroden til roden, og under dens handling dør den af. Fjern denne metode kan hår af enhver tykkelse og farve. Men siden manipulationen udføres med hvert enkelt hår, tager elektrolyse meget tid. I en times arbejde kan en dygtig skønhedsekspert rengøre et hudområde på kun 10 x 10 cm.

Elektrolyse Teknik

For fuldstændig rengøring tager det flere sessioner med pauser på ca. en måned. Dette skyldes, at på vores hud er ca. 50% af hårene i den aktive vækstfase. Efter at folliklene er ødelagt under proceduren, begynder nye hår at vokse fra 2-3 inaktive løg ved siden af ​​hinanden om 2-3 uger. I gennemsnit tager det cirka 4 sessioner at fjerne alt hår under elektrolyse. Men afhængigt af zone, tykkelse og farve på håret, samt nogle individuelle karakteristika, kan deres antal være anderledes:

Antallet af sessioner under elektrolyse afhængigt af zonen

I videoen kan du se resultatet af proceduren i forskellige zoner og med et andet antal sessioner:

Typer af elektrolyse

Der er to typer elektrolyse afhængig af hvilken type elektroder der anvendes:
• Pincet
Håret er fanget af en elektrode i form af pincet og en højfrekvent udledning af elektrisk strøm passeres, som passerer til follikelet og ødelægger det. Fordelene ved denne type elektrolyse er smertefriheden og fraværet af bivirkninger (pustler og inflammation) samt evnen til at påføre det på følsomme hudområder. Men kosmetologer bruger sjældent denne metode på grund af at det tager lang tid (det tager cirka 2 minutter at fjerne et hår).
• Nåle.
Den mest almindelige type. Elektroden i form af den tyndeste nål indføres i follikelen og indbefatter en elektrisk udladning. Det skaber varme i roden af ​​håret, som til sidst provokerer ødelæggelsen. Nålene, der anvendes under elektrolyse, er opdelt i 3 typer: fra en medicinsk legering til følsom hud, guldnåle til allergikere og nåle med teflonisolering. Disse nåle er engangsbrug og kan kun genbruges til samme person.

Til dato er der 4 metoder til nålelektrolyse:
1. Termolyse - en metode til at påvirke hårrotten med højfrekvent vekselstrøm. Den elektriske strøm sætter follikelmolekylerne i bevægelse, det opvarmer og kollapser under virkningen af ​​høj temperatur. Dette er en af ​​de hurtigeste metoder til elektrolyse (tager 2 sekunder), og den mest smertefulde. Hvis der er en fejl eller manglende kvalifikationer hos den specialist, der udfører proceduren, er der risiko for forbrændinger.
2. Elektrolyse. Ved hjælp af likestrøm og to elektroder (den ene er selve nålen, den anden er en jernobjekt, der gives til en person), kommer natriumioner op omkring nålen. Som et resultat af yderligere kemisk reaktion omdannes de til alkali, hvilket ødelægger folliklen. En indikation af afslutningen af ​​en kemisk reaktion er hydrogenbobler på huden. Sammenlignet med termolyse er elektrolyseproceduren længere, men forårsager ikke alvorlig smerte.
3. Blanding. Det er en kombination af de to metoder, der er beskrevet ovenfor. For det første tændes termolyse og derefter elektrolyse. Generelt er proceduren ikke meget smertefuld. Det tager cirka 10 sekunder at fjerne håret.
4. Flash er en avanceret termolyse, der bruger højfrekvent likestrøm. For at reducere smerte passerer en elektrisk udladning kun nålens ende. Effektiviteten af ​​flash-metoden, som i termolyse, afhænger af kvalifikation af en specialist. Derfor anbefales det ikke at gøre det på ansigtet og i bikiniområdet.

Tabellen viser de komparative egenskaber ved disse metoder til elektrisk hårfjerning:

Sammenligningstabel over egenskaberne ved forskellige metoder til elektrolyse

For at få et komplet billede af, hvordan elektrolyse er gjort, se videoen:

Hvor det er muligt og ikke at gøre elektrolyse

Ofte vælger kvinder denne procedure for at fjerne ansigtshår: over overlæben, samt at rette for øjenbrynens form. Det er også let båret på hagen, på ben og arme. Mænd fjerner generelt vegetation på ryggen, skuldre og bryst, samt deres kindben og nakke.

Det skal være meget forsigtigt at gøre elektrolyse til bikini og underarm, fordi der er lymfeknuder tæt på overfladen. Og inden for næse og ører er det strengt forbudt.
På billedet før og efter elektrolyse kan du se resultatet af proceduren for forskellige zoner:

Armhuler før og efter elektrolyse

Fødder før og efter elektrolyse

Bikini område før og efter elektrolyse

Fordele og ulemper ved elektrolyse

For at afgøre, om man skal bruge denne hårfjerningsmetode, skal man, som de siger, veje alle fordele og ulemper.
De utvivlsomme fordele ved elektrolyse er:
• Hårfjerning en gang for alle. Men for dette skal du være tålmodig og gå gennem alle sessioner af hårfjerning.
• Metoden påvirker hårene uanset deres farve og struktur.
• Velegnet til alle hudtyper.

Selvfølgelig har elektrolyse sine ulemper:
• Afhængighed af kvaliteten af ​​arbejdet på kvalifikation af en specialist. Elektrolyseproceduren er ret kompliceret og kræver nøjagtighed og høj professionalisme fra den person, der udfører den. Derfor skal du omhyggeligt vælge en specialist, der vil gøre det for dig.
• ømhed På trods af at du kan vælge at bruge lokalbedøvelse, vælger mange kunder at "tolerere". På dette tidspunkt mister elektrolyse de andre metoder til hårfjerning.
• Tager meget tid.
• Risiko for komplikationer. Hvis du ignorerer anbefalingerne langs huden efter depilation, er der komplikationer som pustler, ar og betændelser på huden.
• Høj pris sammenlignet med andre typer hårfjerning. Overvej at omkostningerne ved proceduren inkluderer prisen for selve arbejdet, plus prisen på nålen og smertestillende medicin. En gennemsnitlig sessionstid koster omkring $ 50-70.

Kontraindikationer og virkninger af elektrolyse

Kontraindikationer til proceduren omfatter:
• Forskellige hudsygdomme.
• Sygdomme i hjertet og blodkarrene.
• Diabetes mellitus type 1 og 2.
• Alle typer af tumorer.
• Infektionssygdomme.
• Psykiske lidelser.
• Individuel intolerance over for metaller og legeringer, der udgør nålene.
• Intrauterin enhed.
• Graviditet og amning.

Hvad kan konsekvenserne være?

Efter proceduren vises røde pletter på det fjernede hårs sted, og efter nogle få dage dannes skorper på disse steder. Intet at gøre med dem. Hvis du følger hygiejnereglerne og lægenes anbefalinger, forsvinder de selv.

Hvis der er hævelse og kløe på det behandlede område af huden, skal du ikke bekymre dig. Om nogle få dage vil disse symptomer gå væk. Men hvis de bliver mere end 3 dage, skal du se en læge.

Forbrændinger kan opstå som følge af ukvalificerede læge manipuleringer. De skal behandles med antiinflammatoriske lægemidler som f.eks. Bepanten og panthenol - de vil reducere sandsynligheden for ardannelse. Hvis du ikke følger hygiejnereglerne, kan der forekomme betændelse i huden og pustlerne.

Konsekvenser efter elektrolyse

Forberedelse til elektrolyse

Ved selve proceduren kræves der ikke særlig forberedelse. Det er kun nok, at huden var ren. Derfor, hvis det er muligt, tag et bad. Hår bør ikke være for kort eller for lang. Deres længde skal være mindst 3 mm for at gøre det lettere for lægen at komme ind i folliklen. Men det er ikke værd at overgrowing. Det mest egnede til elektrisk hårfjerning er hårets længde 4 - 6 mm. Hvis du har en høj smerte tærskel, skal du bede mesteren om at bedøve huden før elektroepilering. For at gøre dette skal du anvende en særlig bedøvelse creme eller spray lidocoin. Injektioner af ultracain eller lidocoin kan også anvendes.

Hvordan pleje huden efter elektrolyse?

Genopretning af huden efter alle manipulationer tager omkring en uge. Selvfølgelig vil jeg gerne have straks glat hud, som efter shugaring. I tilfælde af elektrolyse skal du være tålmodig og følge alle anbefalinger fra lægen for at kunne nyde ren hud uden uønsket vegetation over tid.

Overholdelse af disse enkle regler hjælper dig med at komme hurtigt efter elektrolyse:
• Det behandlede hudområde bør ikke komme i kontakt med vand i de første 24 timer.
• Undgå at tage et varmt bad i de første tre dage, samt at bruge cremer og parfume (hvis epilering blev gjort på ansigtet, så afstå fra at anvende sminke).
• Inden for 4-5 dage skal huden regelmæssigt behandles med et antiseptisk middel, som lægen har ordineret for at forhindre infektion.
• Det er forbudt at solbade i den første uge for at undgå pigmentering.
• Afstå fra fysisk anstrengelse. Overdreven svedtendring vil få dig til at genvinde længere.
• Fjern ikke eventuelle skorper, der har optrådt efter fjernelsen. Ellers kan ar opstå i deres sted.
• Rør ikke huden med beskidte hænder for at undgå infektion i såret.
• Brug ikke swimmingpoolen og saunaen.
• Pas på, at tøj og undertøj ikke gnider de behandlede dele af kroppen. Bær løse tøj.
For at undgå ubehagelige konsekvenser bør du altid følge disse anbefalinger den første uge efter proceduren. Hvis du overvejer at afgøre, om du skal fjerne håret på denne måde eller ej, så læs anmeldelserne om effektiviteten af ​​elektrolyse:

elektrolyse

Elektrolyse er en af ​​de kosmetiske procedurer, der sikrer fuldstændig fjernelse af uønsket vegetation på alle dele af kroppen. At slippe af med håret sker ved at behandle det krævede område med en elektrisk strøm. Ligesom andre kosmetologiske procedurer har elektrolyse plusser og minuser. Før du besøger en specialist, anbefales det at konsultere en læge. Dette vil gøre det muligt at afsløre tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer for elektrolyse, og konsekvenserne af en negativ karakter i dette tilfælde vil ikke forekomme.

Hvad er elektrolyse?

At forstå, hvad elektrolyse er, som det er gjort hjælper kvinder og mænd, der ønsker at slippe af med overskydende vegetation, forberede sig på forhånd for proceduren. Denne metode, i modsætning til for eksempel voksning, giver dig mulighed for helt at fjerne vegetation fra kroppen. Procedurens høje effektivitet skyldes de særlige forhold i forbindelse med gennemførelsen.

Essensen af ​​elektrolyse er som følger: En tynd nål indføres i kosmetologsalonen under huden og direkte ind i hårsækkenet, gennem hvilken strøm tilføres. Sidstnævnte opvarmer de lokale væv på grund af ødelæggelsen af ​​nervefibre og kapillærer. Som følge heraf forstyrres follikelens ernæring, og den dør. På grund af dette stopper væksten af ​​hår i det behandlede område.

På grund af det faktum, at en nål indsættes under huden for at slippe af med uønsket vegetation, betragtes proceduren som smertefuld. Derfor behandles problemområdet indenfor hver session med anæstetika.

De vigtigste fordele ved elektrolyse er, at metoden gør det muligt at opnå fuldstændig hårfjerning permanent. Dette resultat er imidlertid ikke altid muligt at opnå. Effektiviteten af ​​metoden afhænger af:

 • beautician færdigheder;
 • det apparat med hvilket fjernelsen udføres.

Desuden afhænger effektiviteten af ​​metoden også på handlinger fra en person, der ønsker at slippe af med uønsket vegetation. Elektrolyse til mænd og kvinder har specifikke hudpleje krav. Desuden skal reglerne være opfyldt både før procedurens start og efter dens gennemførelse. Manglende overholdelse af kravene fører til udvikling af ubehagelige komplikationer.

Hvor meget elektrolyse er nok afhænger af personens individuelle egenskaber. I gennemsnit begynder håret i behandlingsområdet efter den første procedure at vokse igen efter 2-3 uger. I nogle mennesker er vegetationen genoprettet før eller senere. Den første elektrolyse session giver dig mulighed for kun at fjerne op til 15% af hårsækkene.

Årsagen til en sådan "lav" effektivitet forklares af alle menneskers anatomiske egenskaber. Hver person på et bestemt tidspunkt "arbejder" kun en del af hårsækkene. Resten er i sovemodus. Når de resterende follikler aktiveres, begynder hårvæksten igen i behandlingsområdet.

På grund af denne funktion er det nødvendigt at gennemføre flere sessioner af elektrolyse for helt at slippe af med vegetationen. Antallet af procedurer bestemmes afhængigt af:

 • hår og hudtyper;
 • individuelle egenskaber hos en person (for eksempel på grund af øget testosteron, hår vokser hurtigere);
 • forarbejdningszoner.

I gennemsnit vil hårfjerning kræve mindst 3-8 sessioner. Hardere at slippe af med vegetationen over læben. Det er muligt at opnå en positiv effekt på dette område i mere end sessioner af elektrolyse.

Hver efterfølgende procedure får lov til at udføre ikke tidligere, efter 1,5 måneder. I løbet af denne periode skal skadet hud genoprettes, og væksten i "sovende" hår vil starte.

Forberedelse af proceduren

Elektrolyse med wolframfilament kan gøres til personer over 18 år. På dette tidspunkt er dannelsen af ​​det endokrine system afsluttet. Før den første procedure er det nødvendigt at gennemgå eksamen på:

Undersøgelse af en læge udføres for at identificere forekomsten af ​​kontraindikationer til elektrolyse.

Et par dage før proceduren kan ikke fjerne vegetation ved andre metoder. Hårets længde skal være 3-4 mm. Med en mindre størrelse vil det være vanskeligere for en kosmetiker at indsætte en nål i follikelet. Følgelig vil effektiviteten af ​​proceduren falde. Og tilstedeværelsen af ​​lange hår forstyrrer den normale visning.

2 dage før hver session kan ikke blinke hår. Dette skyldes, at efter denne procedure øges følsomheden af ​​dermis et stykke tid. Virkningen af ​​strøm på huden under sådanne forhold vil påvirke dets tilstand negativt.

Ved forberedelsen af ​​proceduren er det også nødvendigt at overveje typen af ​​dermis:

 1. Hvis huden er tør, bør dagen før hver session være en let afskalning af de dele af kroppen, der er planlagt til at fjerne hår. Fugtighedscreme er egnet til dette.
 2. Hvis huden er olieagtig, skal dagen før elektrolyse de nødvendige områder behandles med lotion eller andre midler til at rense dermis.

For folk med normal hudtype er det nok at tage et varmt brusebad på en dag for at fjerne urenheder. Derudover anbefales det i ca. en uge at drikke flere væsker og stoppe med at indtage alkoholholdige drikkevarer.

Hvordan er proceduren?

Umiddelbart inden proceduren vælges et bedøvelsesmiddel. Hver person har deres egen tærskel for følsomhed. Desuden påvirkes denne indikator af zonen for fremtidig behandling. Det mest følsomme område er perineum og underarms. Desuden anbefales det i den sidste zone ikke at anvende elektriske epilatorer på grund af lymfeknudernes nærhed til hårsækkene.

Normalt to timer før proceduren anvendes en gel på området for fremtidig behandling, som indeholder lidokain. Hvis en person føles smerte akut, indgives anæstesi som en injektion. Efter påføring skal cremeområdet lukkes med madpakning.

Afhængigt af typen af ​​elektrolyse ændres procedurens forløb. Følgende metoder anvendes til fuldstændig hårfjerning:

Den anden metode indebærer anvendelse af særlige nålelektroder med en tykkelse på op til 0,1 mm. Til hårfjerning gælder:

 1. Nåle fra en medicinsk legering. Anvendes kun på sund hud.
 2. Nåle med teflonisolering. Vist for at slippe af med vegetation på følsom hud. Sådanne nåle efterlader ikke brændemærker.
 3. Forgyldte nåle. Bruges til at fjerne hår fra kroppen af ​​allergier.

Denne metode indebærer indføring af en nål under huden direkte ind i folliklerne. Under påvirkning af en elektrisk strøm opvarmer hårsækkene, hvilket resulterer i vævets nekrose. Som følge heraf dør folliklerne efter proceduren.

Hvor mange elektrolysesessioner der er nødvendige for at fjerne hår i bikinizonen bestemmes ud fra personens individuelle egenskaber. I gennemsnit vil det tage op til 8 procedurer hver 1,5-2 måned for helt at slippe af med vegetationen i lænestolen.

Hudpleje efter elektrolyse

Skaden og fordelene ved elektrolyse bestemmes i vid udstrækning af personens individuelle egenskaber. En allerede efter en række sessioner forsvinder for evigt vegetation. Andre er nødt til at opgive metoden til fordel for andre metoder til fjernelse af hår.

Uanset arten af ​​epileringseffekten forbliver svulmer og røde pletter efterhånden i det behandlede område for et stykke tid. Dette skyldes, at efter indføringen af ​​nålen er huden beskadiget. Og helbredelsen tager op til to dage. For at fremskynde denne proces anbefales det at smøre problemområdet med "Panthenol".

I den første efter proceduren er det nødvendigt:

 • anvende antiseptiske præparater eller aloesaft til huden to gange om dagen;
 • fugte problemområder;
 • undgå varme og direkte sollys
 • nægte at besøge bade og svømme i åbent vand.

Disse foranstaltninger gør det muligt at undgå tilsætning af en sekundær infektion og som følge heraf udviklingen af ​​den inflammatoriske proces i det subkutane lag.

I de første dage efter proceduren anbefales det at bære løst tøj, så stoffet ikke rører eller gnider kroppen. Inden for to dage skal du ikke tage et bad eller et bad. For områder, der har været udsat for elektrolyse, kan du ikke i nogen tid sprøjte deodoranter og anvende lotioner.

Hvis du følger de beskrevne regler, bliver huden fuldstændig restaureret om 2-3 dage. Samtidig forbliver sorte prikker på overfladen. De vises på de steder, hvor nålen blev indsat. Sorte prikker forsvinder inden for to uger.

Det skal huskes, at det i en session er umuligt at fjerne vegetationen helt. Derfor er det nødvendigt at acceptere det faktum, at hår vokser efter epilering. Efter flere sessioner forsvinder vegetationen imidlertid i mange år.

Kontraindikationer til elektrolyseproceduren

Der er følgende kontraindikationer for elektrolyse:

 • tilstedeværelsen af ​​en pacemaker
 • hjertesygdom;
 • hæmofili, epilepsi;
 • hepatitis af enhver art;
 • diabetes mellitus
 • tilstedeværelsen inden for fremtidig behandling af åbne sår, revner, mol og andre neoplasmer;
 • herpes i det akutte stadium
 • virussygdomme;
 • onkologiske processer;
 • afslørede individuel intolerance over for komponenterne i stoffer og instrumenter, der blev anvendt under proceduren
 • under graviditeten.

Denne metode er også forbudt at ty til åreknuder. Når hårfjerning i bikiniområdet er påkrævet, anvendes elektrolyse ikke i nærvær af en række gynækologiske patologier.

Hertil kommer, at et stort antal procedurer påvirker hudens tilstand negativt. Derfor udføres hver session i 1,5-2 måneder.

Bivirkninger og mulige komplikationer

Virkningerne af elektrolyse er forskellige. Sandsynligheden for komplikationer efter proceduren er direkte afhængig af kosmetologens kvalifikationer. Specialfejl forårsager ardannelse på grund af virkningerne på elstrømmen.

For at undgå udseende af ar på kroppen anbefales det at brænde, der opstår efter elektrolyse, behandles med følgende salver:

Efter hver session er der røde eller sorte prikker på kroppen, fordi nålen indsættes i det subkutane lag. Sådanne konsekvenser passerer uafhængigt inden for to uger. Ofte forekommer hvide pletter svarende til acne i behandlingsområdet. De passerer også uden udefrakommende indgreb.

De negative virkninger af elektrolyse omfatter:

Sidstnævnte skyldes primært utilstrækkelig hudpleje efter proceduren. Over tid vokser pigmentpletter, ødelægger udseendet af en person. For at fjerne sådanne tumorer anvendes:

 1. Blegemidler. Citronsaft viser gode resultater i kampen mod pigmentpletter. Du kan også bruge kosmetiske præparater, som omfatter melanozyme.
 2. Bodyaga. Værktøjet misfarver huden, samtidig med at hårvæksten stimuleres.
 3. Kemisk peeling med frugtsyrer.

Udseende af kløe efter proceduren anses for at være en normal reaktion af kroppen til virkningerne af elektrisk strøm. Hvis fornemmelser bliver uudholdelige, skal problemområdet behandles:

 • chlorhexidinopløsning;
 • tinktur af calendula;
 • "Trihopolomom".

Ved kløe kan du ikke kæmme din hud. Dette vil medføre ardannelse på kroppen. Derudover bliver aktiv ridser ofte årsagen til infektionen, hvilket fører til hudundertrykkelse.

De sandsynlige virkninger, der opstår efter elektrolyse, omfatter ødemer og blå mærker. Oftere forekommer de i perineum eller på ansigtet. Udseendet af blå mærker og ødemer på grund af øget hudfølsomhed. Lignende konsekvenser opstår også på grund af en allergisk reaktion på lidokainens virkning eller et metal, hvorfra nålen fremstilles.

Blod og svulmer plejer normalt at falde inden for tre dage. Hvis deres udseende skyldes en allergisk reaktion, anbefales antihistaminmedicin.

Derudover er udseendet af blå mærker skyldes beskadigelse af kapillærerne, der ligger i huden. I dette tilfælde bør du konsultere en læge.

Hvis en person efter elektrolyse ikke følger reglerne for hudpleje, forekommer der små abscesser i det behandlede område. Antibakterielle salver og trækmidler anvendes til at fjerne sidstnævnte.

Nogle mennesker vokser hår efter proceduren. Dette sker af forskellige årsager. Især forklares hårets indvækst af det faktum, at vegetationen blev fjernet ved hjælp af en barbermaskine eller voks, kort før epilering.

På grund af det faktum, at der er mange kontraindikationer for fjernelse af vegetation ved hjælp af denne metode, bør det fastslås, om det er muligt at foretage elektrolyse under menstruation. Der er ingen direkte kontraindikationer til proceduren under menstruation. Det anbefales dog ikke at fjerne hår ved hjælp af elektrisk strøm i denne periode i bikiniområdet og for dem med en lav smerte tærskel.

Er det muligt at gøre elektrolyse under graviditet?

Elektrolyse under graviditet er kontraindiceret. Dette forklares ved, at der under hårfjerning i kroppen produceres et såkaldt stresshormon, hvilket negativt påvirker kvindens og fostrets tilstand. Derudover er det umuligt at udføre elektrolyse under graviditet, fordi virkningen af ​​elektrisk strøm kan påvirke barnets udvikling.

Typer af elektrolyse

Der er flere typer elektrolyse, der adskiller sig indbyrdes i metoderne og arten af ​​konsekvenserne.

Blandingsmetode

I modsætning til andre typer elektroepilation involverer blandingsmetoden at udsætte hårsækkene til en vekslende højfrekvensstrøm af lavspænding først og derefter konstant strøm. Den første giver opvarmning af stoffer, og den anden - deres ødelæggelse. Elektrolyse med denne metode udføres ved hjælp af specielle anordninger, der giver dig mulighed for at vælge det optimale eksponeringsniveau.

elektrolyse

Under galvanisk elektrolyse påføres en konstant strøm på hårsækkene, hvilket resulterer i dannelse af et alkali i pærerne. Sidstnævnte er dannet på grund af kontakten mellem natriumioner og vævsfluid. Alkaldannelsesprocessen ledsages af udseende af bobler på hudoverfladen. Efter en sådan eksponering fjernes håret sammen med pæren. Elektrolyse tager meget tid.

termolyse

Termolyse er en af ​​metoderne til fjernelse af uønsket vegetation. Fremgangsmåden indebærer at udsætte problemområder for lavspændings- og højfrekvensstrømme. Den største ulempe ved termolyse er, at der under proceduren opstår alvorlig smerte. Derfor bruges metoden ikke til at fjerne ansigtshår.

I stedet for termolyse kan du bruge flash-metoden. Det giver også effekten på hårfolliklerne af højfrekvent strøm. Men når man udfører denne procedure, oplever personen mindre intens smerte.

I kosmetologi anvendes andre typer elektroepilation: flash-flash eller flash-blanding. De er variationer af de ovenfor beskrevne metoder.

Forceps elektroepilation

I tilfælde af at den første metode anvendes, bruger skønhedseksperten elektriske pincettere, hvorigennem strømmen leveres, indfanger hvert hår. Denne metode til fjernelse anbefales, når du behandler bikiniområdet og forsiden af ​​hovedet, som under proceduren oplever en person næsten ikke smerte.

Den største ulempe ved pincetmetoden er, at det tager op til to minutter at fjerne et hår. Derfor behandles zoner med tæt vegetation ikke på denne måde.

Fordele og ulemper ved elektrolyse

I sammenligning med andre metoder til hårfjerning har elektrolyse følgende fordele:

 • egnet til enhver form for hår og hud;
 • forholdsvis lave omkostninger ved proceduren
 • høj effektivitet;
 • resultatet varer i flere år;
 • bruges til at fjerne vegetation på næsten alle dele af kroppen.

Ulempen ved elektrolyse indbefatter følgende:

 1. Lav effektivitet efter andre hårfjerningsmetoder. Elektrisk depilering anbefales ikke efter shugaring, voksning eller plukning, på grund af hvilken follikelformen er bøjet. Som følge heraf vokser hårene efter eksponering for elektrisk strøm.
 2. Det er nødvendigt at udføre mange procedurer for helt at slippe af med vegetationen. Nogle gange tager det op til 30 sessioner at fjerne hår fra en bestemt zone.
 3. Høj varighed af hver session. For eksempel tager det op til to minutter at fjerne et hår ved hjælp af pincet. I gennemsnit behandles en plot på 10 kvm. tager omkring en time.
 4. Smertefuld procedure. På grund af dette er det nødvendigt at behandle huden med anæstetika før hver session. Anvendelsen af ​​sådanne lægemidler begrænser listen over personer, som denne procedure er egnet til.

Efter elektrolyse forbliver risikoen for infektion i huden. Derfor er det nødvendigt at følge de ovenfor beskrevne regler og regelmæssigt behandle problemområder med antiseptiske salver eller løsninger.

For at vurdere, om denne metode er egnet til at slippe af med vegetation på kroppen eller ej, anbefales det at fjerne hår i et lille område i løbet af den første session. Denne tilgang giver dig mulighed for at fastslå, hvordan huden reagerer på virkningerne af strømmen. Undgå at epilere personer med følsom dermis.

Denne teknik kan bruges, når det er nødvendigt at fjerne sparsomt eller ret hår i et lille område af kroppen. I dette tilfælde kan du slippe af med uønsket vegetation i en session. Men forvent ikke straks positive resultater. Vi kan ikke udelukke, at der i behandlingsområdet er "dvalende" follikler.

Topblade til T-Razors

Sukkerpasta til shugaring Start Epil