Hvad er IPL foto epilation?

Det udsendte lys fra en sådan lampe, opvarmning, ødelægger både selve håret og hårpæren med et blodkar, som føder det. "Absorption" af lys ved håret opstår meget mere effektivt med mørkt hår, da deres melaninindhold er meget højere. IPL foto epilation virker næsten ikke på hvidt, gråt og rødt hår. Dette er en funktion af teknologien.

Melanin findes ikke kun i håret, men også i huden omkring det. Hud melanin er placeret tættere på lampen end hårsækkets melanin, så i løbet af epilation tager huden på det "første slag". Og hvis du har mørk hud, som pr. Definition indeholder en tilstrækkelig mængde melanin? Sandsynligheden for forbrænding øges med mængden af ​​melanin. Det er denne kendsgerning, der gør denne hårfjerningsteknologi ikke "for alle". Hun vil "arbejde" med piger med skøn hud og mørkt hår. Brunhåret og blond IPL-fotoepilation, desværre ikke til dig!

På trods af dit hår og hudfarve anbefaler vi stærkt at konsultere en hudlæge.

værdighed

"professionelle"

 1. Effekten er synlig efter de første procedurer.
 2. Med den rigtige tilgang forlades ikke forbrændinger og ar.
 3. Hurtig procedure.

"ulemper"

 1. Høj pris
 2. Kun egnet til mørkt hår på let hud.
 3. Du har brug for mindst 5-10 procedurer for at opnå en varig effekt.
 4. Fjerner ikke "for evigt"
 5. Du kan ikke solbade.

Omkostningerne ved hårfjerning på forskellige dele af kroppen

effektivitet

Efter den første procedure vil det virke som om problemet med uønsket hår allerede er overvundet. Men det er nødvendigt at vende tilbage til jorden, da den første procedure kun fjerner kun 5-15% af håret på den behandlede overflade. Kun de hår, hvis pærer var aktive i øjeblikket, fjernes.

Lidt teori

Vi har 2 typer hårsække på vores krop: aktiv og passiv (sovende). Hår vokser fra aktive hårpærer, men ikke fra passive dem! De er i dvaletilstand og simpelthen slapper af. Tilstanden af ​​pærerne ændrer sig regelmæssigt fra de enkelte krops egenskaber. Dette gør det muligt for nogle pærer at "hvile" og få næringsstyrke, når andre "arbejder". Og så omvendt. Denne proces er konstant og kan ændre sig med alderen. Ca. 5-15% af alle hårsækkene er i det aktive stadium.

Det er på grund af denne fysiologiske egenskaber af vores krop, det er umuligt i en procedure at slippe af med alt uønsket hår. Så snart vi udførte proceduren og fjernet alt uønsket hår, aktiverer vores hjerne passive pærer. Og det ser ud til, at denne metode til fjernelse af håret ikke virker!

Uanset om vi kan lide det eller ej, men af ​​fysiologiske årsager til vores krop, vil hårvæksten genoptages i 3-4 uger. Har brug for gentagne procedurer. For at opnå en varig effekt er det nødvendigt mindst 5-10 procedurer (for hver pige individuelt).

Normalt mellem sessioner af foto epilation skal tage mindst 2 uger.

Ak! I modsætning til reklame gælder ikke IPL-teknologien for hårfjerningsteknologi "for evigt" og kræver cyklisk gentagelse. Heldigvis vil en sådan gentagelse være nødvendig i værste fald efter 1 år i mængden af ​​1-2 procedurer. Dette er hvis du fuldfører hele kurset.

Ved afslutningen af ​​kurset på den behandlede overflade af huden vil der stadig være ca. 90% af håret - dette er den såkaldte "fluff". Det vil forblive på grund af det faktum, at det har hvid farve og ingen melanin i den. Det betyder, at IPL-foto-emission ikke kan påvirke det på nogen måde.

IPL foto epilation derhjemme

Photoepilators som enheder er ikke særlig billige. Ordreprisen starter fra 15 000 rubler og kan nå flere millioner. Alle fotosepilatorer er designet til et bestemt antal blink. De billigste modeller vil producere 50.000 - 70.000 blink.

Desuden skal du klart forstå, at proceduren for epilering selv kræver visse viden og erfaringer, som skal opnås på din egen hud. Eller at træne på deres veninder, hvilken mulighed, ser du, ujævnligt.

At gøre IPL-fotoepilation hjemme er ikke den bedste løsning. Det er ikke muligt at spare meget, men det er nemt at få mange problemer med sundhed og udseende.

Selvom du beslutter!

Kontraindikationer

Alle kontraindikationer er de samme som for fotoepilation generelt, nemlig:

 • alder (du skal være mindst 16 år gammel);
 • hypertension;
 • Ishymia af hjertet;
 • onkologi;
 • diabetes i det dekompenserede stadium
 • ODS eller ARI;
 • øget hudfølsomhed overfor sollys eller allergi mod sollys;
 • epilepsi;
 • graviditet og amning.

Derudover bør du heller ikke gøre fotoepilation, hvis du har:

 • blond eller rødt hår. Effektiviteten af ​​teknologien vil være minimal, og det er spildt tid og penge.
 • mørk hud. Der er en stor chance for at få brændt hud.
 • tatovering eller permanent makeup. Det er også meget stor chance for at få brændt hud.
 • mange mol eller fødselsmærker på huden.
 • åreknuder i det epilable område.
 • elektroniske enheder på kroppen: pacemakere, insulinpumper mv.

Under alle omstændigheder vil lægenes mening her ikke være overflødig.

Hvad skal du vide om IPL foto epilation?

Før proceduren

1 måned før proceduren er det forbudt at solbade både naturligt og i solariet. Brugen af ​​garvning er også forbudt.

I 1 måned "TIL" kan du ikke bruge andre former for hårfjerning, undtagen den "beviste" barbermaskine. Dette skyldes det faktum, at i hver follikel bør spire sig på overfladen af ​​hudhår. Påvirkningen af ​​IPL-lampen sker både på pæren og på håret. Dette er meget vigtigt!

2-3 dage før proceduren skal du ikke engang bruge en barbermaskine. Lægen vil trimme alt hår til den længde, han har brug for ved at trimme sig op til proceduren.

procedure

Fremgangsmåden begynder med trimning af hår trimmer. Dette gøres af en trimmer, da lægen skal visuelt se dimensioner af området, der skal epileres.

Derefter anvender lægen en gennemsigtig gel på hele overfladen af ​​den behandlede hud, som virker som et kølemiddel og forbedrer hudens termiske ledningsevne. Denne gel ligner meget den gel, der anvendes under ultralydsproceduren.

Den egentlige hårfjerning procedure skal ske i særlige mørke briller, for ikke at beskadige øjnene.

Fremgangsmåden indebærer direkte kontakt med huden med "pistol" af fotoepilatoren. Således behandles hele overfladen af ​​huden gradvist.

Ofte forårsager IPL fotoepilering ingen smerte. Dem, der hævdede, at de følte kun behagelig varme, da de rørte ved "pistolen". I meget følsomme områder, som bikini og armhuler, kan der være en let brændende fornemmelse. Hvis der opstår ubehagelige fornemmelser, skal du informere lægen, og han vil reducere intensiteten af ​​udbrud.

Normalt tager en sådan procedure lidt tid. For eksempel tager det 2-3 minutter at behandle armhulerne og 40 minutter for benene.

Efter proceduren fjerner lægen gelen med fugtighedscreme og applicerer antiinflammatorisk creme.

Pas efter proceduren

I løbet af de første 24 timer vil der være en fornemmelse af, at du bliver brændt i solen. Dette er en normal følelse. Der er intet at bekymre sig om. Bare læg et sårheling agent, der vil være ved hånden. Nå, hvis det er Panthenol.

De første 24 timer bør ikke tage vandbehandlinger. Yderligere inden for 2 dage er det værd at undlade at besøge poolen, en sauna og et bad.

Inden for 2 uger vil der være hårtab, eller rettere deres hår. Det kan føle, at håret begyndte at vokse igen, men denne effekt skyldes "svævende" af svækket hår ud af tørringspæren.

Inden for 1 måned er det nødvendigt at afholde sig fra garvning og kosmetiske cremer for ikke at forårsage inflammatoriske reaktioner.

Interessante historiske fakta

I 1989 præsenterede ingeniør og læge Morgan Gustavsson (Sverige) denne innovative teknologi på en kongres af dermatologer i Sverige. I 1994 indgav Lumenis Ltd en patentansøgning og blev i 2000 en monopolist i produktionen af ​​fotoepilatorer. Efterfølgende har denne teknologi fundet en bredere anvendelse i medicin, som en effektiv måde at forynge huden på grund af produktionen af ​​halogen samt fjernelse af pigmentpletter på huden.

I 2015 Morgan Gustavsson "lanceret" opstart Skarp, essensen af, som var at udvikle og fremstille en barberkniv, hvilket ville skære hårene på huden uden kontakt og er meget tættere på hårsækken uden at beskadige huden selv. Der er ikke brug for vand eller skum til denne barbermaskine. En drøm!

I øjeblikket venter starten på seriel produktion, og vi håber snart at se dette depileringsmirakel på hylderne i vores butikker!

IPL teknologi og dens analoger

IPL - siden 2000 er det et registreret varemærke tilhørende Lumenis Ltd. Enheder i dette firma er kun "ægte" foto-epilatorer, men mange andre virksomheder, der har ændret teknologien lidt, producerer også lignende enheder. Konkurrenter stort set den samme teknologi, blot lidt forskellige navne (M-Light, SPFT, Elos, AFT, HLE, EDF, E-Light, FPL, iPulse, VPL, CPL, SPL, SPTF, SIPL, PTF).

Ifølge eksperter i teknologi er der selvfølgelig forskelle, men de har absolut ingen værdi for effektiviteten af ​​epilering selv.

Trist, men fakta om Elos hårfjerning

Elos hårfjerning: Hvad er problemet?

IPL + RF (Elos) -pilation anses i dag for at være en af ​​de mest succesrige i skønhedsbranchen. Og der er al mulig grund til dette, for for det første er hårfollikelen, takket være denne metode, ødelagt og derved forhindret hårvækst i lang tid. For det andet fjernes i modsætning til andre lignende typer hårfjerning, kugle, lys og grå hår.

Og på trods af de synlige fordele er der dog skeptikere, der kritiserer IPL + RF-epilering, og henviser til venner, der ikke har haft den ønskede virkning efter at have gennemgået denne procedure. Bare i tilfælde af at vi husker, at IPL + RF epilering er en metode, der er baseret på selektive effekter på hudens epidermis med både pulserende lys og radiofrekvensstråling. Derfor kræver denne metode til hårfjerning noget forberedelse. For eksempel, før du registrerer dig for denne epilation, advar din kosmetolog om din kropps genetiske og hormonelle tilstand. For eksempel vil der være behov for flere sessioner for kvinder, der lider af hirsutisme (øget hårvegetation). Sygdomme i fasen med forværring eller krønike samt de forberedelser, som klienten har taget, har også indflydelse på resultaterne af hårfjerning.

Højkvalitets hardware er en effektiv procedure.

Det vigtigste, der kan gøre en kosmetisk procedure til tortur, er manglen på proprietært udstyr i skønhedssalonen. Nogle gange er de ubehagelige konsekvenser af hårfjerning skylden for det udstyr, hvor strålingsspektret er forkert installeret. Ak, billige prøver har ikke de nødvendige egenskaber. For at ikke beskadige huden, og som kendt er IPL + RF-epilering forbundet med en skadelig virkning, anbefales det at kontakte institutioner, hvor der er et kosmetologisk udstyr til førende virksomheder.

Gemme impulser

Virkningen på målet - i dette tilfælde på hårsækkenet - med en lyspuls, er et centralt punkt i IPL + RF-epilering. Patronen med pulserende lys er det dyreste element i kosmetologapparatet. Og desværre er der sådanne kosmetologer, der redder impulser. Dette fører til, at visse områder af huden forbliver ubehandlede, og som følge heraf vokser håret efter en kort periode med dobbelt styrke. Desuden, i stedet for at behandle hudområdet to gange, igen med det formål at redde impulser, overlever nogle crumb handlers kun en gang til enheden. Således får skønhedseksperten penge til proceduren, som han ikke har fuldført. Og den uheldige patient må bruge penge igen og igen.

Integriteten hos specialisten - nøglen til succes

Desværre er det nogle gange bare skødesløshed hos en kosmetolog, der fører til nulresultater. For eksempel bruger nogle såkaldte "specialister" allerede brugte patroner, hvoraf det naturligvis ikke er brug. Derfor, under IPL + RF-epilationen, lyt omhyggeligt dine følelser. Bevis for, at patronerne er i funktionsdygtig tilstand, vil være en lille prikken på huden med hver lysstråle.

Gelbesparelse - Sundhedsbesparelse

En stor rolle i IPL + RF-hårfjerning spilles af en gennemskinnelig gel, der har en køleeffekt. Det er trods alt takket være gelen, at den tætte kontakt mellem applikatorens spids og huddækslet forekommer. Det beskytter også mod stråling, forbrændinger, udseendet af alder pletter. Anvendelse af gelen i 20-30 minutter før epilering vil reducere følsomheden af ​​huden og dermed forhindre stærk smerte. Det faktum, at kosmetologen ikke skal spare på gelen, det siger sig selv. Men det er stadig vigtigt, hvordan han bruger gelen. Vær opmærksom på, hvordan det epilerede område af huden behandles med gel. Korrekt bør dette gøres ikke ende-til-ende, men overlappes. Desuden bør en antiseptisk og kosmetisk produkt efter IPL + RF-epilering påføres det behandlede område af kroppen for at berolige huden. Dette forhindrer bivirkninger (sandsynlighed for forbrændinger, pigmentering osv.)

Sparer tid, men ikke nerver

En kosmetolog, som er professionel i sit arbejde, bør ikke være for doven og vælge styrken af ​​effekten og spektret af pulsen svarende til patientens hudtype og hårfarve. Afhængigt af dette tildeler han også antallet af procedurer samt tidsintervallet mellem dem. En vigtig faktor er forholdet mellem pris, størrelse på kroppens behandlede område og den tid, som specialisten har til hensigt at bruge på den. Tag f.eks. IPL + RF-epilering af en dyb bikini. Få kvinder ved, at bikiniområdet består af ikke kun skindsområdet og omkring anusen, men også kanterne af skinkerne, overfladen af ​​labia majora og de indre lår. Det vil sige, at sådan fjernelse bør tage ikke mindre end en time. Hvis mesteren siger at han vil klare sig i 10 minutter, betyder det, at han ikke vil gøre endda halvdelen af ​​det arbejde, han er forpligtet til at gøre. Generelt læs grundigt prislisten før proceduren og diskutér alle detaljer for at undgå skuffelse.

Hvad er bedre: IPL eller RF hårfjerning

Æstetiske kosmetologicentre og skønhedssaloner tilbyder hvert år flere og flere forskellige tjenester til bekæmpelse af uønsket vegetation. De fleste af de piger, der er vant til at fjerne hår på deres ben og andre dele af kroppen med en barberkniv, ved ikke forskellen mellem forskellige typer epilering og hvilken metode der er bedre til at stoppe. Ofte er kosmetologer interesseret i, hvad det er IPL- og RF-hårfjerning, hvordan adskiller de sig fra hinanden, og hvilken metode er mere foretrukket?

Princippet om IPL photoepilation

I kerne er IPL-hårfjerning en underart af fotoepilation udført ved hjælp af IPL-systemer. I rollen som den primære kilde til lys-flashlamper virker det, der producerer højintensiv lysstråling med bølger, hvis længde varierer fra 600 til 1200 nm.

Den positive effekt af behandlingen opnås på grund af det faktum, at bølgeenergien absorberes af melanin i hårstangen. Når lysets energi omdannes til varmeenergi, opdrætter pæren og vaskulær papilla det op og dør.

Talrige kliniske undersøgelser har bekræftet, at photoepilation fører til total ødelæggelse af hår og giver dig mulighed for at opretholde slankheden af ​​epidermis på det behandlede område i mindst 5 år.

Det skal bemærkes, at hårene ikke falder sammen umiddelbart efter sessionen. Det tager fra 5 til 7 dage. For at opnå den bedste effekt skal du fuldføre hele kurset. Oftere kræves der fra 7 til 9 procedurer for at opnå perfekt hudglatthed.

Hjælp! For første gang optrådte IPL epilation i begyndelsen af ​​2000'erne, men taber stadig ikke relevansen hidtil.

Princippet om RF-epilering

Til dato er elektrolyse den eneste måde, der giver dig mulighed for permanent at slippe af med hår. Når den udsættes for en svag elektrisk udladning, falder pæren sammen og hårvæksten stopper helt.

Men det er nødvendigt at forstå, at på denne måde er det kun muligt at ødelægge stængerne i anagen-scenen - aktiv vækst. Sovehår kan kun fjernes, når de vises over overfladen af ​​huden.

For at glemme hårene for evigt tager det fra 4 til 7 sessioner af elektroepilation. Da mængden af ​​hår vil falde med hver gang, vil efterfølgende sessioner være kortere end den forrige. Besøg beautician vil have et interval på 5-6 uger.

Hvad er forskellen mellem metoder?

Hvad er forskellen mellem lasere til IPL og RF-hårfjerning? Hovedforskellen mellem metoderne er, at med IPL opnås resultatet på grund af effekten af ​​lysbølger og med RF på grund af elektrisk udladning. Disse typer af hårfjerning er baseret på helt forskellige principper, der er praktisk talt ingen ligheder mellem dem.

Fordele og ulemper ved IPL- og RF-hårfjerning

IPL epileringsteknologi er populær over hele verden, da den har følgende fordele:

 • Efter at have fuldført kurset kan du glemme uønskede hår i 4-7 år;
 • hvis håret så begynder at vokse, bliver det tyndere og lettere;
 • Med overholdelse af teknologi er proceduren så sikker som muligt, risikoen for komplikationer er praktisk taget fraværende
 • IPL-systemer er designet til at håndtere store områder, hvilket reducerer sessionens varighed.

Før du tilmelder dig en session, skal du også forstå procedurens svagheder:

 • hvis garvet hud behandles på denne måde, øges sandsynligheden for bivirkninger;
 • proceduren kan ledsages af smertefulde fornemmelser;
 • 17% af kunderne efter fotoepilation forekommer små hudforbrændinger, som kan vare op til flere måneder;
 • høj session omkostninger.

Med hensyn til elektrolyse er den største fordel, at teknikken giver dig mulighed for permanent at stoppe hårvæksten i det valgte område. Men eksperter advarer om at proceduren er ret smertefuld og brænder ofte efter den.

Kontraindikationer og forholdsregler

På trods af at RF, IPL-hårfjerning og laser hårfjerning er forskellige indbyrdes, har procedurerne næsten samme kontraindikationer:

 • bærer et barn
 • onkologi;
 • lupus erythematosus;
 • diabetes mellitus
 • problemer med immunsystemet;
 • problemer med blodkoagulation
 • eksacerbation af infektionssygdomme.

Hvor gammel er IPL-hårfjerning tilladt? I professionelle centre af æstetisk kosmetologi udføres enhver form for hardwareepilation kun ved at nå flertalsalderen.

Det er vigtigt! Hvis der planlægges epilering af en bikini eller axillær zone, anbefales det at gennemgå en ultralydsundersøgelse af disse områder.

Hvad er bedre IPL og RF hårfjerning eller laser hårfjerning? Den mest foretrukne og mest effektive metode er ELOS, som kombinerer to typer hårfjerning på én gang. Kosmetologer hævder, at kombinationen af ​​to metoder på én gang giver mulighed for at opnå det maksimale resultat på kortest mulig tid, da effekten på hårene udføres samtidig med hjælp af lys- og radiofrekvensbølger.

ELOS-hårfjerning betragtes som unik og har følgende fordele:

 • absolut smertefrihed
 • manglende kontakt med de øvre lag af epidermis;
 • kort sessionsvarighed
 • muligheden for at behandle et stort område
 • evnen til at fjerne lys hår
 • bevare epidermis integritet
 • langsigtet resultat.

Kombinationen af ​​to energier ødelægger straks folliklen og stopper stangens vækst, og forhindrer også den efterfølgende genopretning af skaden.

hårfjerning

Hvad er forskellen mellem IPL og RF-hårfjerning fra laser, og hvordan udføres hver af disse procedurer? På trods af at princippet om teknikker er baseret på en anden type eksponering, udføres hver type hårfjerning på samme måde.

De vigtigste faser:

 1. Klienten kommer til den fastsatte tid, hvorefter kosmetologen sætter pigen på en speciel sofa. Da sessionen kan vare mere end en time, anbefales det, at du straks tager en behagelig position.
 2. Det behandlede område desinficeres med et antiseptisk middel.
 3. Derefter påføres en speciel gel på huden, hvilket forbedrer ledningsevnen og har en bedøvelsesvirkning.
 4. Herefter bringer masteren applikatoren til huden og tænder enheden.

Varigheden af ​​sessionen afhænger af hvilken slags hud der behandles.

uddannelse

Hvis behandlingen skal udføres ved hjælp af IPL eller andre lasersystemer, skal du følge nogle anbefalinger før proceduren:

 • 20 dage før sessionen anbefales det at stoppe med at gå til stranden og til solariumet, da en stærk solbrændthed kan forårsage forbrændinger;
 • 3 uger før en session kan hår kun fjernes med en barbermaskine. Enhver metode til fjernelse af håret, hvor virkningen er på pærerne, er forbudt.
 • På dagen for proceduren bør længden af ​​stængerne være ca. 2-4 mm, så det anbefales ikke at barbere på epileringsdagen.

Hvis du ignorerer disse regler, påvirker lysenergien ikke hårene ordentligt, resultatet bliver mildt.

Mulige komplikationer

Hvis sessionen udføres af en erfaren kosmetolog, vil risikoen for komplikationer minimeres. I nogle tilfælde kan følgende bivirkninger forekomme efter proceduren:

 • hudforbrændinger;
 • irritation;
 • epidermis rødme
 • hår indvækst

efterbehandling

Mange kunder har en ubehagelig følelse på huden inden for de næste 2 timer efter proceduren. For at fjerne dem anbefales det at bruge regenererende cremer og panthenolbaserede geler. Det er nok at anvende dem på huden to gange om dagen. Også efter hardware epilation rådgiver kosmetologer at overholde følgende anbefalinger:

 • De første 3 dage er forbudt at tage et varmt bad, besøge saunaer og bad;
 • inden for 7 dage anbefales det ikke at anvende forskellige kosmetiske produkter på den behandlede hud;
 • De første 3 uger er forbudt at solbade, da udsættelse for ultraviolette stråler kan forårsage udseendet af pigmentpletter;
 • inden kursets afslutning bør du ikke ty til andre metoder til hårfjerning. Det eneste der tillades, er barbering.

anmeldelser

IPL epilation anmeldelser er for det meste positive. Som statistikken viser, er fotoepilation i øjeblikket en af ​​de mest populære metoder. Dette skyldes, at en sådan behandling har et minimum af kontraindikationer og bivirkninger, og samtidig gør det muligt at opnå glathed i huden i lang tid.

konklusion

Hvis en kvinde står over for et valg og ikke ved, hvilken metode der er bedre at stoppe ved, anbefales det at tilmelde sig en høring med en erfaren kosmetolog, som i betragtning af hårets art vil sige, hvilken taktik der vil være optimal i en bestemt sag.

En pålidelig måde at fjerne hår på - ipl epilation

Moderne hårfjerningsteknologier bliver konstant forbedret. En af de nyeste udviklinger betragtes som ipl epilation. Det påføres på alle områder af kroppen, selv den mest delikate og blide. Som med laser hårfjerning fjernes uønsket hår ved hjælp af en strøm af lys. Lyskilden i systemene ipl photoepilation er en lampe - flash. Huden behandles med lysstråler af et vist interval og bølgelængde.

Virkningen sker på melanin - hårpigmentet, som absorberer lysets energi såvel som på follikelet (hårfollikel). Huden er ikke udsat for stråling, men lys eksponering øger kollagenproduktionen i den. Som følge heraf øges hudens elasticitet markant.

Enhver hårfjerningsteknologi (barbering, voks, epilator) kræver efterfølgende peeling. Ipl epilation vil bidrage til at undgå konstant brug af skrubber eller peeling. Sammen med photoepilation har radiofrekvens rf hårfjerning samme egenskaber. For at opnå den perfekte effekt bruger moderne kosmetologer samtidig ipl og RF epilering.

Unik teknik

Forståelse af fordelene ved moderne teknologi er nødvendig for at forstå de processer, der opstår under proceduren. Hvad er det, Ipl og RF hårfjerning, hvordan er proceduren, hvad er kontraindikationerne? Erfaringerne fra kosmetologer viser sikkerheden og effektiviteten af ​​metoderne. Resultatet har ingen signifikant indflydelse, selv om der forekommer solskoldning, men 2 uger før proceduren er stadig ikke et besøg i solariumet og solbade.

Den kombinerede teknologi til to typer hårfjerning er meget mere effektiv end andre metoder. Photoradio-frekvens hårfjerning er den samtidige effekt af ipl (puls) og RF (radiofrekvens) energi. Unikt ved denne metode er:

 • fuldstændig smertefrihed;
 • ingen hudkontakt;
 • procedurens hastighed
 • muligheden for at behandle et stort område, fjerne blondt hår;
 • individuel udvælgelse af strålingsparametre;
 • opretholdelse af dermis integritet;
 • manglende evne til at blive brændt, depigmentation;
 • langsigtede resultater
 • muligheder for at solbade før og efter hårfjerning.

Den kombinerede effekt af energi ødelægger hårstrukturen, stopper væksten og forhindrer hurtig genopretning af skader. Men som alle andre metoder giver den ikke endelige lindring fra uønsket vegetation. Dette skyldes den cykliske vækst af hår. Den fulde cyklus består af tre hovedfaser - aktiv, overgangs- og hvilepase.

Kun ødelæggelsen af ​​håret i den aktive fase fører til dens forsvinden, men i vækkende tilstand kan alt håret ikke være på samme tid. Derfor, for at fjerne det "vækkede" behov for at gentage proceduren. Til lyse og tynde hår er der behov for flere sessioner, for mørke - mindre. Perioden mellem gentagne behandlinger er rent individuelt. Sessions antal og frekvens bestemmes af en specialist, baseret på parametrene:

 • alder;
 • køn;
 • det behandlede område
 • tilstedeværelsen af ​​genetiske patologier
 • generel sundhed.

Gå til proceduren

Proceduren giver ikke særlig uddannelse. De vigtigste trin er:

 1. Barbering. For et godt resultat er epileringszonen barberet. Du kan selv gøre denne operation hjemme om dagen. For at gøre dette skal du bruge en engangs barbermaskin eller en maskine. Hvis dette ikke er gjort, vil en specialist rake området før proceduren.
 2. Behandling. Særlig gel anvendes kun på det behandlede område.
 3. Anæstesi af særligt følsomme områder (for eksempel bikini). Med en blink af lys kan der forekomme en prikkende fornemmelse. Hvis dette forårsager ubehag, så anbringes en bedøvelsescreme en halv time før sessionen.

Sessionstiden afhænger af størrelsen af ​​det kropsområde, der behandles.

Begrænsninger for ipl + rf hårfjerning

Under sessionen beskytter en unik teknologi huden mod overophedning, forårsager ikke alvorlig irritation. Proceduren betragtes som sikker, men der findes nogle begrænsninger:

 • svangerskabsperiode
 • bekræftede onkologiske patologier
 • diabetes;
 • svækket immunsystem;
 • epilepsi, lupus erythematosus;
 • blodkoagulationsforstyrrelser;
 • allergisk mod sollys.

Det er forbudt at gøre hårfjerning:

 • i perioden med smitsomme sygdomme
 • Tidligere end tre måneder efter hudforyngelsesproceduren (ansigtsområde)
 • hvis der er metalimplantater i epileringszonen, en hjertestimulator.

Er det muligt at fjerne håret permanent?

 • Forsøgte alle mulige måder at fjerne håret på?
 • På grund af overdreven vegetation føler du dig usikker og ikke smuk.
 • Du er bange for at vente på den næste henrettelse, idet du husker at du bliver nødt til at udholde igen.
 • Og vigtigst af alt - effekten varer kun få dage.

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at klare dette? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektive midler og procedurer? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med dem! Er du enig? Derfor besluttede vi at offentliggøre vores abonnent Alina Borodinas historie, hvor hun fortæller i detaljer, hvordan hun slap af problemet med overdreven vegetation i 1 dag for evigt! Læs mere >>

IPL epilation. Essensen af ​​teknikken, indikationer og kontraindikationer.

IPL foto epilation er en innovativ hårfjerningsteknologi fra næsten enhver del af kroppen. Det er baseret på bredbåndslysets egenskab for at trænge ind i huden og have en selektiv effekt på det behandlede område. I dette tilfælde er applikationspunktet hårpigmentet - melanin. Som følge af lyseksponering stimuleres produktionen af ​​kollagen i huden også og øger dermed elasticiteten.

IPL hårfjerning er en af ​​de sikreste og mest smertefri hårfjerningsteknikker. Dette skyldes den kortvarige effekt af lysflussen på huden og det enkelte valg af effekt og varighed af bestråling under hensyntagen til hudfototypen og dens følsomhed.
Hvad kan hun lide?

Denne fremgangsmåde til fotoepilering er baseret på anvendelse af IPL-systemer. I dem er lyskilden en flashlampe, der frembringer højintensiv ikke-sammenhængende lysstråling med en bølgelængde i området 500-1200 nm.

Under proceduren absorberes lysbølgens energi af hårpigmentet melanin. At han er i stand til at absorbere pulserende lys. Derefter omdannes lysenergien til varmeenergi, hårpæren opvarmes og tilførslen af ​​den vaskulære papilla ødelægges. Som et resultat fører IPL fotoepilation til irreversibel ødelæggelse af hårsækkenet af lys. Hårfjerning sker ikke umiddelbart, men inden for en vis tidsperiode - ca. 5-7 dage. Placeringen af ​​hårsækkene gradvist fyldt med bindevæv.

Procedurehistorik

IPL fotoepilation blev først foreslået af en svensk læge og ingeniør Morgan Gustavsson på en kongres af dermatologer, der afholdes årligt i Stockholm. Efter 5 år af Lumenis Ltd. Der blev udstedt et patent for teknologien, hvorefter masseproduktionen af ​​fotoepilationsmaskiner begyndte. I 2000 anerkendte FDA (Food and Drug Administration) IPL som en effektiv hårfjerningsteknologi. Et år senere begyndte det at blive brugt til fotoforyngelse. Snart blev metoden også brugt til at fjerne pigment og vaskulære pletter.

Hvordan det virker

Som følge af absorptionen af ​​lysenergi i vævene udløses forskellige reaktioner, hvis vigtigste sted er termisk. Efter absorption af en stor mængde energi opvarmes vævene til en temperatur, hvor deres ødelæggelse begynder eller termolyse. Med ipl photoepilation udløses denne proces som følge af eksponering for lysenergi, så det kaldes fotothermolyse. Lyset af forskellige bølgelængder absorberes forskelligt af vævene afhængigt af deres farve. Derfor er effektiviteten af ​​fotoepilation i høj grad bestemt af tilstedeværelsen af ​​mørkt pigmentmelanin i hår og follikler og korrekt valg af parametre for lysbølger. Når ipl-hårfjerning anvendes primært bølger af en sådan længde, der optages optimalt af melanin og minimalt af andre pigmenter, der er til stede i huden. Photothermolysis af hårsækkenet med den mindste skade på andre væv kaldes selektiv.

I tilfælde, hvor hårvæksten stopper under påvirkning af selektiv termolyse, alle celler i hårfollikelen, der er ansvarlige for hårvækst dør. Hvis follikelen simpelthen er beskadiget, er hårvækstcyklusen brudt, dens tykkelse og grad af pigmentering reduceres, men den fortsætter med at vokse.

Løsning af selektivitetsproblemet

Da melanin ikke kun er indeholdt i hår- og hårsækkene, men også i huden absorberes lysbølger, herunder huden. Celler, der indeholder melanin, er tættere på overfladen end folliklerne, så de er først beskadiget af lys.

På grund af denne effekt er fotosepileringsteknikker bedst egnet til lysfarvet hud og mørkt hår. Fjernelse af blondt hår på mørk hud er ret problematisk. For nogle typer fotoepilation er denne faktor en kontraindikation.

Udviklere af nye ipl-systemer arbejder på at skabe teknologier for at sikre beskyttelsen af ​​hudceller med effektive effekter på hårsækken. For at gøre dette skal du bruge forskellige kølemetoder, som også reducerer smerte under proceduren. Moderne enheder gør det muligt at vælge bølgelængden, "form" af en lyspuls, "knuse" den, hvilket øger effektiviteten af ​​bestråling af hårsækkene og minimerer den negative påvirkning på huden.

IPL hårfjerning og laser photoepilation: Hvad er forskellen?

I begge tilfælde er den aktive faktor energien fra lysbølgen. I den indledende periode med fotoepilationsudvikling blev der kun anvendt laserstråling. Men da nogle af laserstråleegenskaberne, som monokromaticitet, kohærens, ikke spiller en vigtig rolle i hårfjerning, begyndte udviklingen af ​​IPL-systemer, som faktisk er blevet mere overkommelig og billigere version af fotoepilation.

Den største forskel mellem laser og IPL hårfjerning:

 1. Laserstråling er monokromatisk, dvs. bølger har samme længde. Vinklen af ​​deres divergens er også ubetydelig. IPL-systemer er baseret på anvendelsen af ​​et polychromatisk spektrum af lysstråling. En retningsvirkning på specifikke pigmenter opnås ved anvendelse af filtre, der begrænser spektret af det udsendte lys.
 2. Arbejdet i forskellige typer lasere er baseret på bølger af forskellig længde. IPL bruger en bred vifte af bølger - fra 500 til 1200 nm. Lysfiltre giver dig mulighed for at vælge et snævrere spektrum, men det er umuligt at opnå monokromatisk stråling. Derfor er IPL-systemets selektivitet meget lavere end laseren.
 3. Solbrændt mørk hud er en kontraindikation for IPL-fotoepilation. Ifølge eksperter er proceduren fuldstændig ineffektiv.
 4. Laserstrålen har en lille divergensvinkel, så en betydelig mængde energi trænger ind i de dybere lag af huden. I IPL-systemer er divergensvinklen meget større, derfor kræves en større mængde energi, som følge af hvilken unødvendig opvarmning af væv opstår.
 5. Produktion af lasersystemer er dyrt, selvom der i fremtiden ikke er behov for at erstatte dyre forbrugsvarer. Hvad angår IPL-systemer, er deres produktion billigere, men lysgenererende lamper er ret dyre.
 6. Et stort antal lasere anvendt i kosmetologi er relateret til det faktum, at hver af disse enheder er beregnet til at løse et bestemt problem. IPL-systemer i denne henseende er mere alsidige: de bruger en bred vifte af stråling, og brugen af ​​flytbare filtre giver dig mulighed for at få lys fra en enkelt enhed med forskellige bølgelængdeområder for at løse en ret bred vifte af kosmetiske problemer.
 7. Laseren giver et lyspunkt med en diameter på op til 1 kvadrat. cm. Et lille slagområde er praktisk ved behandling af små områder af hud og ujævne overflader. Når IPL hårfjerning lyspunkt har en diameter på 2 til 20 kvadratmeter. cm, hvilket væsentligt fremskynder proceduren for hårfjerning og reducerer prisen.
 8. Fjernelse af melaninfri gråt hår er ikke muligt med IPL. Derfor er det nødvendigt at ty til en laserteknik (ved hjælp af ELOS) eller elektrolyse.

Med hensyn til smertefulde proceduren er begge metoder næsten ens, men teoretisk skal bredbåndsfotoepilation associeres med mere alvorlige smerter, da en betydelig mængde energi overføres til huden, og et større område behandles pr. Tidsenhed, og effektselektiviteten er mindre. At reducere smerten i moderne enheder ved hjælp af et lokalt kølesystem.
Fordele ved fremgangsmåden

 • Som et resultat af kurset opnås en lang eller endelig hårfjerning.
 • I tilfælde af fornyet hårvækst er de meget tyndere og lettere.
 • Korrekt gennemførelse af proceduren sikrer sin absolutte sikkerhed.
 • IPL-systemer giver dig mulighed for at håndtere store områder: ben, ryg.

vidnesbyrd

Fotoepilation udføres i nærvær af uønsket hår på ansigtet, i armhulerne, på benene, arme, i bikiniområdet. Det er også ordineret til fjernelse af edderkopper, pigmentpletter samt fornyelse af fotos. Proceduren vises også til mænd - for eksempel med øget hårvækst i bryst og ryg.

IPL hårfjerning er ordineret af medicinske årsager. De vigtigste er:

 • hypertrichose - intensiv vækst af kropshår;
 • hirsutisme - kropshår hos kvinder af en mandlig type på grund af overskydende indhold af mandlige hormoner i kroppen;
 • øget følsomhed i huden, hvilket fører til hyppig irritation af ansigtet efter barbering.

Kontraindikationer

Generelle kontraindikationer for enhver form for fotoepilation er:

 • hypertension;
 • iskæmisk hjertesygdom;
 • systemiske patologier;
 • onkologiske sygdomme;
 • diabetes mellitus (dekompenseret stadium);
 • modtagelighed for keloid ar
 • smitsomme sygdomme;
 • feberiske forhold
 • hæmofili og andre sygdomme forbundet med blodkoagulationsforstyrrelser;
 • fotodermatose (hudsygdomme, der fører til øget følsomhed overfor sollys);
 • tager steroider, isotretinoin, fotosensibiliserende midler (hormonelle antikonceptionsmidler, tetracykliner, retinoider, fluoroquinoloner);
 • allergisk reaktion på sollys, porfyri, SLE;
 • epilepsi, en tendens til kramper;
 • psykisk sygdom
 • Tilstedeværelsen i kroppen af ​​elektroniske enheder: insulinpumpe, pacemaker;
 • graviditet og amningstid (på grund af ændringer i hormonel baggrund reduceres effektiviteten af ​​fotoepilering).

Med øget skjoldbruskkirtelfunktion og polycystisk ovariesyndrom, forud for IPL-fotoepilation, er det nødvendigt at indlede normalisering af hormonniveauer.

Kontraindikationer af lokal karakter er:

 • infektiøse og inflammatoriske hudsygdomme;
 • tilstedeværelsen af ​​vaskulære læsioner i varicose i det behandlede område
 • permanent makeup;
 • tatoveringer;
 • Nylig brug af garvning eller friskbrun
 • Tilstedeværelsen af ​​guldtråd i huden;
 • aktuelt brug af medicin med fotosensibiliserende egenskaber (især vi taler om æteriske olier);
 • tilstedeværelse af neoplasmer eller nevi på huden.

Virkningen af ​​lysbølger er yderst farlig på både flade og forhøjede mol (nevi). Det kan forårsage forbrændinger og endda malign degeneration af uddannelse. Epilering er kun mulig efter fjernelse af en nevus. Forud for dette er den eneste måde at slippe af med hår, der vokser ud af det, hårskæring.

Før fotoepilation

15-20 dage før den planlagte procedure anbefales ikke garvning og brugen af ​​garvning. Eksponering for intens lyseksponering på garvet hud fører til forbrændinger.

I 2-4 uger kan hår kun fjernes ved barbering. Andre metoder til depilering er uacceptable, fordi proceduren kun er effektiv, hvis der er hår i follikel - ellers optræder absorption af lysenergi ikke.

Den optimale længde af epileret hår er 1-2 mm. Skønhedseksperten bør bestemt se deres vækstzone, men med længere længde brænder eller smelter håret under epilation og derved forårsager forbrændinger.

Nødvendigheden og timingen for barbering af det behandlede område er tidligere diskuteret med lægen, for i nogle tilfælde fjernes håret umiddelbart før sessionen med en trimmer.

Efter proceduren

Som regel, inden for et par timer efter sessionen bevares fornemmelser som ved solskoldning. For at fjerne dem kan du bruge sårheling og antiinflammatoriske lægemidler. Meget effektiv spray Panthenol.

I den indledende periode er såkaldt falsk hårvækst mulig, når døde hår er skubbet ud af folliklen. De falder ud på egen hånd inden for 10-15 dage.

 • De første tre dage anbefales det at begrænse vandbehandlinger, at nægte at besøge poolen, badet og saunaen.
 • Ca. 5-7 dage i det behandlede område er bedre at ikke bruge kosmetik.
 • 20-25 dage kan ikke solbade. Når man bliver tvunget til at være under solen, er det nødvendigt at anvende solcreme med et højt UV-beskyttelsesniveau til huden.
 • I løbet af IPL-fotoepilation bør du ikke bruge andre metoder til fjernelse af hår, undtagen barbering.

IPL foto epilation

Hver kvinde drømmer, hvis ikke for evigt, så i meget lang tid, for at slippe af med uønsket kropshår. En af de mest effektive og smertefri metoder til at nå dette mål betragtes som IPL photoepilation. Flere procedurer giver dig mulighed for næsten helt at fjerne mørkt hår, og understøttende kurser giver konstant perfekt glathed i huden.

Hvad er IPL-hårfjerning?

Den overvejede hardwaremetode til hårfjerning afkodes som Intensive Pulse Light. Essensen af ​​metoden ligger i det faktum, at folliklerne er påvirket af intens pulserende lys i bølgelængdeområdet fra 500 til 1200 nm. Denne energi absorberes kraftigt af væv med en høj koncentration af melanin, for eksempel mørke hår. Som følge af eksponering opstår termolyse - cellerne opvarmes til en temperatur, hvor de ødelægges.

Efter at have brugt IPL-metoden dør hårsækkenet ikke, men er beskadiget eller atrofieret, men tilstrækkeligt, så vækstcyklussen forstyrres, pigmenteringen og tykkelsen af ​​hårsækken formindskes.

Det er værd at bemærke, at forkortelsen IPL er et registreret varemærke af Lumenis Ltd. Andre firmaer producerer også bredbåndsfotoepileringsmaskiner, men teknologier er udpeget af andre forkortelser (AFT, iPulse SIPL, EDF, HLE, M-Light, SPTF, FPL, CPL, VPL, SPL, SPFT, PTF, E-Light). Forskelle mellem sådanne enheder er meget små, normalt har de bare en anden maksimal bølgelængde.

Hvordan bruges IPL-hårfjerningssystemet?

Den beskrevne procedure kræver forsigtig forberedelse:

 1. Påfør produkter med solbeskyttelsesfaktor og ikke solbade i ca. 2-3 uger før en session.
 2. Undgå ridser eller anden skade på hudens behandlede overflade.
 3. Brug ikke epilatoren og voks. Kun barbering er tilladt.
 4. Sørg for, at hårlængden på dagen for proceduren er 1-2 mm.

Sessionen består af følgende trin:

 1. Bestemmelse af niveauet af energi svarende til hudfototype, hårfarve og modtagelighed for solskoldning.
 2. Anæstetisk gelbehandling af følsomme områder 60 minutter før proceduren.
 3. Umiddelbart før eksponering, påføres en gel, der forbedrer varmeledningsevnen og reducerer lysbølgens dispersion.
 4. Et stramt tryk på apparatets arbejdsflade på huden, efter en flash, flyttes enheden til den næste zone.
 5. Efter sessionen - anvender anti-inflammatorisk, beroligende og fugtgivende creme med D-panthenol.

Under behandlingen er det vigtigt, at både specialisten og klienten bruger briller, som beskytter nethinden fra bredbåndsstråling.

Efter IPL-fotosepilering skal du følge reglerne:

 1. Brug panthenol creme til at forhindre forbrændinger og hudirritation.
 2. Besøg ikke saunaen, badet og poolen, samt begrænse vandbehandlingerne i 3 dage.
 3. Inden for en uge efter sessionen skal du stoppe med at bruge dekorative og hygiejniske kosmetik i området af den behandlede hud.
 4. Må ikke solbade, brug solcreme med en faktor på mindst 30 enheder.
 5. Fjern om nødvendigt de resterende hår ikke anvende voks, epilator, kun en barberkniv.

Det er vigtigt at bemærke, at IPL-hårfjerning skal gentages hver 3-6 uger, indtil 5 til 10 behandlinger udføres. I fremtiden bør du besøge kontorets fotoepilation sjældnere. Den beskrevne metode fjernes ikke for uønskede hår for altid, da lyset kun påvirker aktive, men ikke "dvale" follikler.

Kombinationen af ​​IPL- og RF-hårfjerning - hvad er denne teknologi?

Også kendt er en kompleks metode til hardware eksponering, som ud over pulserende bredbåndslys påvirker radiofrekvens RF (radiofrekvens) stråling. Fordelene ved denne metode er graden af ​​ødelæggelse af follikler (resultatet er mærkbart efter 1-2 sessioner), samt evnen til at fjerne blondt hår.

Photoepilation eller laser hårfjerning, hvilket er bedre?

Det er utroligt, hvordan tempoet i det moderne liv accelererer: alle løber, skynder, venter er hverken tid eller mulighed. Der er endda et udtryk - "generation af Google", hvilket betyder mennesker, der ikke kan stå selv et minuts forsinkelse.

Og for denne generation vokser standarderne for visuel appel. Mangel på kropshår er blevet næsten en tilstand af god tone.

Det eksisterende arsenal af værktøjer til dette (barbering, voksning, plukning osv.) Passer ikke til vores "hast" af indlysende grunde: procedurerne tager masser af tid og skal gentages for ofte.

Og det er nødvendigt at fjerne vegetationen øjeblikkeligt, smertefrit og for evigt.

Det er helt klart, at en sådan justering er blevet en yderst frugtbar grund til indførelse af lette metoder til hårfjerning i praksis.

Hvordan afviger IPL-hårfjerning fra laser

Resultaterne af en sådan gunstig kombination er slående: i øjeblikket er optisk fjernelse af dækslet den mest populære forespørgsel i kosmetiske klinikker over hele verden.

Og faktisk svarer metoden til den realiserede "eventyr": ikke-invasiv, hurtig, med langsigtede resultater og minimale bivirkninger.

Men ved nærmere undersøgelse bliver det klart, at der er en utrolig forvirring i "epilationens verden": i metoder, i form af virkningsmekanisme og i mange andre ting.

Valget mellem foto og laser hårfjerning forveksles ofte, fordi disse metoder har fælles rødder, nemlig udsættelse for lys.

Derfor er forskellen mellem dem ikke så åbenlyst ved første øjekast.

For at rette et valg der vil give de bedste resultater, samt undgå svindel, er det vigtigt at forstå problemet.

I denne diskussion vil vi diskutere de grundlæggende principper for en tekniker, sammenligne deres effektivitet og kapaciteter.

Optiske metoder til hårfjerning

Til at begynde med lad os definere de vilkår, som ikke kun kunder snuble, men også fagfolk selv.

Først og fremmest er alle metoder til fjernelse af vegetation med lys i det væsentlige fotoepilation (fra ordet "foto" - lys).

Disse omfatter alle typer laser og intens pulserende lys eller bredbånds (bredspektret) epilation IPL.

Forresten blev denne forkortelse "booket" som et varemærke bag Lumenis Ltd. Derfor var det umuligt at kalde denne kombination de andre enheder.

Således optrådte mange andre ting med samme indflydelsesprincip (iPulse, SPFT, AFT, VPL og mange andre).

Dette forårsagede en masse forvirring, og selv om disse systemer har forskelle (i køleegenskaber, magt og form af pulser), er det ukorrekt at tale om radikale forskelle på en eller anden måde.

På trods af fænomenets fysik blev udtrykket photoepilation stærkt forankret i IPL epilation, hvis navn blev et husstandsnavn (som navnet Xerox blev brugt til alle kopimaskiner). Og laser hårfjerning forblev en laser en.

Alle optiske procedurer arbejder i overensstemmelse med et enkelt princip for selektiv fotothermolyse: absorptionen af ​​lysenergi ved farvede strukturer (kromoforer). Melanin, "slukker" lysets energi, opvarmer og beskadiger kimcellerne og blodårene, der fodrer det.

"Det virker som om sorte tøj absorberer varme på en varm dag sammenlignet med hvide tøj, der afspejler det," forklarer lasertekniker Debbie Thomas. "Lyset absorberes af pigmentet i håret, det bliver hurtigt til varme, hvilket så beskadiger de stamceller, hvorfra håret regenereres."

Og alligevel er teknikken til lasereksponering og IPL på trods af lighed i princippet om drift grundlæggende fundamentalt anderledes.

"Der er to hovedtyper af teknologier designet til at reducere uønsket hår - laser eksponering og IPL bredbånd pulserende lys," sagde epilation ekspert Dr. Paul i et interview med Huffington Post (Australien). "Begge metoder er baseret på udsættelse for lys, men der er grundlæggende forskelle mellem dem."

Faren til laseren er Einstein, som i 1916 teoretisk forudsagde muligheden for det fysiske arbejde med dette fænomen, og for første gang så denne metode lyset i 1960. 65 år markerede fødslen af ​​en æra med at bruge denne metode i kosmetologi som en tatovering fjernelse.

I 1979 opdagede professor Mark Clement potentialet for at bruge lasere i kosmetologi. Metoden udviklede imidlertid sin største udvikling efter offentliggørelsen af ​​teorien om selektiv fotothermolyse i 1983, da det grundlæggende princip for vekselvirkningen af ​​lysstråling med væv blev tydelig.

Året 1990 var grundlæggende på grund af den første FDA-godkendelse for at bruge dette fænomen til at fjerne hår.

De grundlæggende principper for driften af ​​laserapparater med henblik på fjernelse af hår

Få mennesker ved, at ordet "laser" er en forkortelse. LASER (lysforstærkning ved stimuleret udsendelse af stråling) oversættes som "lysforstærkning ved induceret stråling."

For at forstå det komplekse system for uddannelse af laseren, lad os sejle og genkalde en formue med et stearinlys og spejle, hvor dette lys selv multiplicerede eksponentielt.

Og nu, i stedet for et stearinlys, placerer vi noget objekt mellem spejle (for eksempel en rubin) og sender energi til den ved hjælp af elektricitet. Derefter vil objektet (og i vores tilfælde en rubin) som reaktion på energibeskeden udsende en foton, som begynder at formere sig mellem spejlet.

Da rummet er begrænset, og der kun er en vej ud, efter et stykke tid, at have multipliceret i en utrolig mængde, vil fotonerne flygte gennem dette hul.

Ved udgangen får vi kraftig stråling med tre hovedkarakteristika: sammenhæng (synkronisering, parallelisme), monokrom (koncentreret i et snævert område - bølgelængde), polarisering (direktivitet).

Og her er det vigtigste. Hver genstand (for eksempel vores rubin) vil udsende fotoner af veldefinerede egenskaber afhængigt af egenskaberne af selve objektet.

Så vil en rubin enhed have en bølgelængde strengt 694 nm. Alexandrit - 725 nm, diode - 800 nm, neodymium - 1064 ingen. Som du måske har gættet, blev laserbiler opkaldt efter genstande placeret mellem spejle.

Hver bølgelængde er strengt defineret og inkorporeret i enheden. Ændring er ikke muligt.

- Det begyndte... - du vil sukke - og hvorfor skal jeg bare gå ind i denne jungle?
Vi tager et åndedræt med dig for virksomheden og tilbyder at se på billederne og på samme tid og distrahere.

Foto fra detadoctor.com (med vores tilføjelser)

Og hvad ser vi? Det viser sig, at hårstængerne ligger på forskellige dybder afhængigt af lokaliseringen på kroppen.

De ovennævnte typer af lys virker på forskellige dybder i henhold til en enkelt regel: Jo kortere bølgelængden er, desto mindre er penetrationsdybden.

Og det skræmmende billede nedenfor viser en lige så skræmmende absorptionsgraf af farvede strukturer (vand, melanin, oxyhemoglobin) med forskellige bølgelængder.

Billede fra estetik.andromed.com.tr (med vores tilføjelser)

For eksempel foretrækker melanin mere eksponeringsparametre med en værdi på 600-1000 nm, men præferencegraden falder med stigende længde. Over 1100 nm er allerede i besiddelse af vand og mindre end 500 nm - påvirker hæmoglobins interesser.

Billede fra estetik.andromed.com.tr (med vores tilføjelser)

Og hvad betyder det for dig personligt? Dette betyder, at for at opnå de bedste resultater med et minimum af komplikationer, er det nødvendigt at henvende sig ansvarligt til valget af typen af ​​stråling.

Alle laserstråling "hit for at dræbe" på grund af spændets smalhed. For eksempel absorberes en rubinlaser på grund af en kort længde for intensivt af melanin ikke kun af håret, men også af huden, hvilket kan forårsage forbrændinger.

Han vil ikke trænge ind i en tilstrækkelig dybde og vil være ineffektiv i forhold til dækslet, siger på skinnebenet. Det vil sige, denne type vil blive brugt på ekstremt let hud til behandling af ansigtshår.

Men neodym-strålen er mindre absorberet af pigmentet og betragtes som den sikreste til behandling af mørke fototyper. Men dens effektivitet er ikke høj.

Alexandrit og diode er placeret midt i spektret og anses for at være foretrukne for fototyper 3-4, der kombinerer effektivitet og lav risiko for komplikationer.

Diode er mulig til brug på 5 og endda 6, de bedste indikatorer for dets brug - op til 4 fototyper.

Men ingen af ​​disse teknikker virker ikke på lys, rødt og gråt hår på grund af manglen på pigment i dem. En undtagelse er neodym udstyr, som kan arbejde med relativt ret hår, men ikke mere.

Hvis du læser udenlandsk litteratur, bekræfter alle eksperter enstemmigt dette:

"Mørkere hårtyper fungerer bedst og har bedre resultater." Desværre kan lys, gråt eller rødt hår ikke behandles med en laser, "sagde Dr. Paul i et interview på Huffington Post.

"Fjernelse af blondt hår er en myte. Lasere virker ikke for blondt, rødt, gråt eller gråt hår, "advarer Dr. Nick Low.

"Hvis nogen fortæller dig, at deres enhed kan fjerne blondt hår, tror du ikke på det," siger Dr. Patrick Bowler, en ekspert inden for lasere.

Anvendelse af pulserende lys til epilationsformål

En intens pulserende lys eller IPL teknik blev først beskrevet i 1976. En interessant kendsgerning er, at systemet i første omgang var beregnet til behandling af edderkopper og nevi (for eksempel angiomer), og i færd med at arbejde blev der konstateret, at hårtab var kendt som en bivirkning.

I 2000 godkendte FDA brugen af ​​disse maskiner til brug i epilation.

Dette fænomen er "født" som et resultat af omdannelsen af ​​en elektrisk puls til en flash af lys fra et bredt spektrum af bølger på 500-1300 nm ved hjælp af en xenonlampe.

Den første generation af IPL-maskiner muliggjorde UV-stråler, hvilket var ret farligt for helbredet, og i efterfølgende generationer blev der installeret et internt filter for at skille dem ud.

Derudover blev der udviklet specielle filtre til at transmittere strålerne i et givet interval, hvilket gjorde det muligt at realisere en unik evne: at rette en ret omfattende liste over kosmetiske defekter, såsom acne, edderkopper, pigmentpletter, nonablative hudforyngelse, ar, angiokeratomer.

En anden IPL "sygdom" var den ujævne fordeling af energi under en puls og dens signifikante forskel i starten, i midten og i slutningen. Som et resultat blev sådanne anordninger tvunget til at arbejde med højere energi for at dække disse svingninger med en margen. Og det reducerede både udstyrets effektivitet og sikkerhed og var et seriøst argument mod fotoepilation.

Senere udviklede enheder begyndte imidlertid at bruge lavpowerlamper, styret af en computer, som garanterede udledningen af ​​et konstant spektrum gennem pulsen - den såkaldte "square puls".

For eksempel bruger iPulse-fotoepilation, der anvendes i vores center, princippet om "delvis udledning af energi". Dette betyder, at kondensatoren leverer energi til lamperne i små portioner ved hver enkelt puls. Og programstyringen af ​​udgangsspektret gør det muligt at kombinere høj effektivitet af behandlingen i kombination med høj ydeevne.

Ordning fra vores samling

Figuren til venstre viser en skematisk forskel mellem vores "kolleger": strålingen genereret af en xenonlampe kaldes hvidt lys.

Det er polychromatisk og indeholder hele paletten af ​​farver, i modsætning til en monokromatisk laser, hvis bølgelængde er strengt konstant og kan ikke ændres.

IPL-lyset er usammenhængende, dvs. retningen af ​​dets stråler er ikke strengt parallelt med hinanden.

I enkle ord, med en parallel retning af strømmen af ​​laserlys, ligner proceduren et pistolskud.

Dette betyder, at effekten er punktlignende, målrettet, med minimal tab af effektivitet og ingen indvirkning på det omgivende væv (en lille frekvens af bivirkninger).

Dette forklarer behovet for færre procedurer i modsætning til bredspektret fotoepilation, hvor virkningen ligner et haglgevær: Effektspektret er bredere, indtrængende magt er værre, mere energi går tabt, og der er mulighed for komplikationer på grund af lysabsorption fra huden og andre farvemolekyler.

Øjenbrynskorrigeringstråd: Funktioner i proceduren

Epilation tråd