Hvad er forskellen mellem epilation og depilation?

Depilation omfatter alle metoder til hårfjerning, som mekanisk eller kemisk fjerner hår uden at forårsage alvorlig skade på folliklerne. Dette barberer og opløses. Barbering er hurtig, men ikke meget æstetisk. Efter det vises irritation på huden, og efter kort tid - stikkende børster. Depilatory cream, opløsende hår, vil hjælpe med at undgå sådanne problemer, men det selv kan forårsage allergier. Desuden observeres hårets indtrængning efter det.

Hårfjerning omfatter alle måder at slippe af med unødvendig vegetation, hvilket indebærer fjernelse af hele håret, og ofte ødelæggelsen af ​​follikelet. Den mest tilgængelige af dem er at trække ud. Den fremstilles enten ved hjælp af voksstrimler eller ved shugaring eller ved hjælp af en bærbar elektrisk epilator. Alle disse metoder giver meget ubehag, men efter dem forbliver huden på det behandlede område glat i lang tid. Desuden bliver håret tyndere og mindre synlige over tid.

I skønhedssaloner kan du permanent eller endda permanent slippe af med stygt hår med en laser, fotoceller eller elektrisk strøm. Som et resultat af follikelens fysiske virkning i lang tid ude af orden eller fuldstændig ødelagt. Ulempen ved sådanne procedurer er høje omkostninger, langsigtede resultater og tilstedeværelsen af ​​medicinske kontraindikationer. Men nu er der så mange typer hårfjerning af hårdt hår, at fra alle deres mange kan du vælge den der passer dig.

Hvad er forskellen mellem hårfjerning og depilation, hvordan man forstår den enorme verden af ​​hårfjerningsprocedurer

Alle kvinder, uden undtagelse, drømmer om en delikat, glat hud for evigt. En bred vifte af moderne metoder til hårfjerning gør det muligt.

Du behøver kun at vælge den rigtige måde at slippe af med uønskede hår.

En smuk, velplejede kvinde tiltrækker altid og tiltrækker hendes øjne til hende. Men skønhed kommer bare ikke, det er arbejde. Hvad er det værd at kæmpe med overskydende hår på kroppen!

Generelle oplysninger

Hårfjerning til moderne kvinder har længe været en integreret del af selvplejen. I søgen efter glat og følsom hud henvender kvinder sig til hårfjerning og depilation, ofte uden at vide selv, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Mange mennesker forvirrer disse to begreber, anser dem for at være synonyme, men det er en fejlagtig ide. De deler målet - fjernelse af uønsket hår, men ikke måder. Lad os se, hvad der er forskellen mellem depilation og depilation, hvad er deres forskelle, hvordan man kalder denne eller den pågældende hårfjerningsmetode korrekt.

Depilation er en mekanisk metode til at fjerne en del af håret, der ligger over huden, på trods af at håret er fjernet fra roden, er hårpæren ikke beskadiget, hvilket betyder, at det snart vil vokse igen.

Epilation er en mere kompleks procedure, som har en destruktiv virkning på folliklerne. Som følge heraf falder hårsækken fuldstændigt, hvilket resulterer i overgroning af hårkanalen og dermed ophør af vækst.

En fjernelse af hårfjerning koster ikke tusinde rubler, når du multipliceres med det antal gange, der er nødvendigt for at opnå det endelige resultat, får du en betydelig mængde.

Men effekten af ​​hver session varer længere, hårene vokser sjældnere og tyndere, efter at et bestemt antal gange på salonen generelt ophører med at vokse. Depilation er meget billigere, men det kræves oftere.

Så hvis mellem sessioner af hårfjerningsbrud varer fire uger, varer depilationens virkning i cirka to uger (og barberer endnu mindre).

Problemet med indgroede hår er ikke ualmindeligt depilation. Epilation i dette tilfælde har en stor fordel - det fremkalder ikke kun unormal hårvækst, men fjerner også indgroede hår.

Typer af hårfjerning

Laser (lys)

Melanin (pigment), der befinder sig i hårskakten og follikelet, absorberer lysbølger rettet mod det, hvilket får det til at opvarme og ødelægge hårvækstzonen, de skibe, der fodrer sin rod og talgkirtlen på pæren, hvilket fører til dens tab.

 • Diode laser - tyndere stiv hår, fjerner blødt.
 • Alexandrite laser - fjerner røde og lette fine hår, bruges til hudoverfølsomhed.
 • Neodym laser - fjerner hårde, mørke hår.
 • Ruby laser - til ødelæggelse af mørkt hår på lys hud.

elektrolyse

Ved at dirigere strømmen af ​​elektrisk strøm gennem den tynde nål direkte ind i follikelen bliver hårrotet ødelagt, hvilket forhindrer håret i at vokse.

 • Pincet metode - hvert hår er fanget af en pincet elektrode, gennem hvilken strømmen strømmer. Standardmetoden er smertefuld og meget lang. I øjeblikket er processen med fremkomsten af ​​et multi-nål system accelereret.
 • Nåle metode - nålen er valgt individuelt i overensstemmelse med personens kendetegn (følsom hud, allergiske reaktioner). Nåle er lavet af forskellige materialer (medicinsk legering, Teflon-isolering, guldbelægning) og har et anderledes udseende (lige eller buet).
 • Termolyse - follikelen er termisk påvirket af metoden til skarp opvarmning med vekselstrøm med lav spænding og høj frekvens. Proceduren er smertefuld og langsom.
 • Galvanisk elektrolyse - virkningen på hårsækkene med en konstant strøm. Efter denne behandling fjernes den med almindelige pincet. En mindre smertefuld og sikrere metode end termolyse, men ikke mindre holdbar.
 • Blandet metode - med denne metode er første termolyse brugt til at opvarme follikelen, og så ødelægges den ved elektrolyse. Blandede epilatorer er udstyret med en computer enhed, der vælger det optimale eksponeringsniveau, der svarer til de enkelte personers egenskaber.

Ved at kombinere de to tidligere metoder kan blandingsmetoden give dig et bedre resultat, men hastigheden forbliver den samme, og sandsynligheden for negative konsekvenser (ar, inflammation) bevares.

 • Flash-metoden er væsentligt forbedret termolyse. Eksponeringstiden for strømmen er meget kort, hvilket reducerer smerten og traumet.
 • Hvad er proceduren for ansigtskryoliftning, og hvordan den adskiller sig fra andre metoder - alt om kryomoterapi i et separat materiale.

  Og for dem, der er interesseret i hvad de skal gøre efter at have fjernet papilloma med en laser, og hvordan proceduren udføres, foreslår vi at du går her.

  photoepilation

  Eksponering for højfrekvente lys. Melanin i follikel absorberer lysbølger, der opstår en termisk reaktion - håret opvarmes til 80 grader Celsius.

  Temperaturen forårsager hårfollikelens død, håret falder ud og vokser ikke længere. Hvis follikelstoffet ikke er ødelagt, men kun beskadiget, vil det nyligt voksede hår blive meget tyndere og lettere end det var før proceduren.

  Elos epilation

  Dens principper for drift kombinerer laser hårfjerning, elektroepilation og fotoepilation. Den ødelæggende virkning på hårfollikelen viser sig at være en højfrekvent strøm og en lyspuls.

  Fordele og ulemper ved alle former for hårfjerning:

  • Høj effektivitet. Korrekt besiddelse giver en garanti for at spare resultatet i meget lang tid, og med regelmæssige procedurer kan du opnå hårets forsvinden for evigt.
  • Der er ingen problemer med indgroede hår, og selv de eksisterende er fjernet efter den første procedure.
  • Virkningen af ​​foryngelse. Princippet om fotoepilation ligner meget fotorejuvenation. På grund af produktionen af ​​kollagen foregår hudforyngelsesprocessen, og dens farve er udjævnet.
  • Hastigheden af ​​elektrolyseprocedurer (højst 15 minutter - en session) og fotoepilation (20-40 minutter).
  • En stor liste over medicinske kontraindikationer.

 • Procedurerne bør kun udføres af en specialist (hudlæge eller kosmetolog) i en specialiseret salon eller klinik, ellers kan forbrændinger, inflammation, ar, hudhyperpigmentering forekomme.
 • Effektiviteten af ​​alle metoder (undtagen elektrolyse) afhænger af hud og hårs kontrast. Den ideelle løsning ville være lys hud med mørkt hår, i denne udførelsesform absorberes strålingen af ​​hårets pigment, ikke huden. Blondiner, rød og lys blond, samt et gråt hår giver ikke mening.
 • Ømhed.
 • For at få en helt glat hud bliver det nødvendigt at bruge flere sessioner med jævne mellemrum i flere måneder.
 • Efter en session på to til tre dage forbliver rødmen af ​​huden og en lille hævelse af vævene på stederne for påvirkning.
 • Høj pris.
 • Og om skade på Elos epilation og om det er muligt under graviditeten, kan du finde ud af ved at klikke her.

  Typer af depilation

  1. Barbering. Alle kendte, den nemmeste, overkommelige og billig metode.
  2. Kemisk depilering. Unødvendige hår fjernes med en creme og en speciel scraper.
  3. Bioepilyatsiya. Det har to typer:
   • Voksning (voksning). Hårfjerning fra roden ved hjælp af voks: kold eller varm. Voksens sammensætning udvælges i overensstemmelse med hudtype.

  Varmens varmetemperatur afhænger af applikationsstedet - benene er depileret med kold eller varm voks, og intime områder er varme.

 • Shugaring. Depilation med sukkerpasta. I modsætning til voksning, en mindre smertefuld procedure, efterlader pastaen ikke forbrændinger på huden, og risikoen for indfødning af hår minimeres.
 • Triding. Metoden til at slippe af med hår med hjælp af en tråd snoet på en bestemt måde i en løkke. Denne metode er mere egnet til korrektion end for fuld depilering. En trådsløjfe trækker på en gang en hel række hår.
 • Electrodepilator. Manuel elektrisk maskine i bevægelsesretningen fanger hårene og trækker dem fra roten.
 • Enzym depilation. Det udføres ved at anvende enzymer eller enzymer på huden, så det behandlede område udsættes for varme, hvilket får hårsækken til at falde sammen.
 • Ultralyd Depilation. De aktive stoffer leveres til hårsækkenet ved hjælp af en ultralydsmaskine, hvor de udøver deres skadelige virkninger på det.
 • Fordele og ulemper

  • Umiddelbart resultat, huden er øm og glat efter blot en procedure.
  • Alle typer (bortset fra barbering og kemikalier) giver en langvarig virkning (op til tre uger), stigende med procedurernes regelmæssighed (hårvæksten sænker og de bliver selv tyndere og lettere).
  • Kræver ikke medicinsk viden og er tilgængelig til hjemmet alene (undtagen enzym og ultralyd).
  • Hverken hårfarve eller hudtype betyder noget.
  • Enzymaflejring virker delikat og er helt smertefrit.
  • Ultralyd depilering er velegnet til personer med rosacea, åreknuder, der er kontraindiceret til opvarmning, og derfor er andre metoder ikke tilgængelige.
  • Fremkalder ikke dannelse af ar og alder pletter.
  • Rimelig pris.
  • Nogle typer (voks, elektroepilator, enzym og ultralyd) har kontraindikationer.
  • Smerten af ​​næsten alle typer, og fra voksning, når voks er overophedet, kan du også få en forbrænding.
  • Problemet med indgroede hår (med undtagelse af enzym og ultralyd depilation).
  • For vellykket depilation skal hårene være af en vis længde, deres voksende er ikke altid praktisk og æstetisk.
  • Narkotika, der anvendes til ultralydsfortynding, ud over håret har en virkning på huden.

  Når begrebet forvirring er overstået, er forskellen mellem epilering og depilation indlysende, det vil ikke være vanskeligt for enhver at vælge, hvordan man fjerner uønsket hår på kroppen ud fra deres økonomiske evner, individuelle egenskaber: hudtype, hårfarve og tykkelse, sundhedstilstand, smertefølsomhedstærskel.

  Hvad vil det være? Dyrt, smertefuldt, men radikal epileringsmetode eller mindre effektiv, men sådan en overkommelig og forskelligartet metode til depilation? Du bestemmer dig! Det vigtigste er resultatet - glat, delikat, forførende hud, der giver enhver kvinde charme og selvtillid.

  På typerne kan du finde fordele og ulemper ved fjernelse og udtørring i denne video:

  Forskellen mellem hårfjerning og udtørring

  Et af stadierne i effektiv kropspleje er at slippe af med uønsket hår. For at gøre dette skal du vælge den rigtige vej til dig. Mange piger er interesserede i forskellen mellem hårfjerning og depilation - det er varigheden af ​​effekten, procedurens specifikationer og omkostningerne ved proceduren. Disse metoder har deres fordele og ulemper, og for at sige, hvilken der er den bedste, er det absolut umuligt.

  skelnen

  At slippe af med uønsket hår er en integreret del af enhver piges hygiejnepleje. Sådanne metoder som epilering og depilation vil bidrage til at opnå glat hud. Disse to begreber anses ofte som synonyme, men de er ikke. Kombinerer disse procedurer kun processen med hårfjerning, men ikke metoden.

  Hvad er forskellen mellem dem:

  1. Når hårfjerning er fuldstændig fjernelse af håret, sammen med dets roddel. Under proceduren påføres follikelskader (sikker til pigen), hvilket som følge heraf forhindrer hårvækst. For en varig effekt skal du have et kursus på 5-10 sessioner. Det vil tage en hel del tid og finansielle investeringer.
  2. Depilation anses for at være en mindre effektiv måde, da det kun slipper af den synlige del af håret på overfladen af ​​dermis. Det vil tage lidt tid at gennemføre, men effekten vil ikke vare lang.

  Typer af hårfjerning

  Eksperter bemærker, at enhver form for procedure udelukkende skal udføres af en professionel ved hjælp af specialudstyr. Hver metode har sine fordele og ulemper.

  Efter at have gennemført et fuldt kursus (du har brug for fra 5 til 10 ture til salonen) kan du i løbet af meget lang tid slippe af med uønsket kropshår.

  1. Elektrolyse. Hårene påvirkes af en speciel nål, der fører en strøm, hvilket fører til ødelæggelsen af ​​folliklerne. Denne metode er velegnet til piger med enhver hudtone og hårstruktur. Men det skal ikke gøres, hvis du har en høj lysfølsomhed. Proceduren tager meget tid, da hvert hår behandles separat, og dette ledsages af ganske stærke smertefornemmelser.
  2. Laser hårfjerning. I processen med fjernelse af laserstrålen har en kraftig effekt på farvepigmentet i follikelet - som følge heraf bliver det ødelagt, og hårene vil ikke længere vokse. Den bedste effekt opnås, hvis pigen har lys hud og mørkt hår. Proceduren er praktisk taget smertefri, hvor kun svagt prikken kan mærkes. Efter ar er ikke dannet.
  3. Epilering. Processen, hvormed lysstrålen virker på follikelens rotområde. Velegnet til alle typer af dermis, herunder selv garvet.

  I artiklen "Blærring efter solskoldning - hvad man skal gøre" kan du finde en masse nyttige oplysninger om årsager, symptomer og behandling af virkningerne af solskoldning.

  Proceduren er smertefri - fjerner effektivt hårde og bløde hår. Men eksperter påpeger, at på lys hud med blødt hår vil fotoepilering ikke være så effektiv (enheden kan ofte ikke "genkende" dem).

  Det er vigtigt! Hvis du lige er kommet tilbage fra havet eller har været i en garvningslokale, skal turen til epilering udskydes. Da huden med en frisk solbrændt er særlig udsat for alvorlige forbrændinger.

  Typer af depilation

  De mest almindelige metoder til depilation og mulige kontraindikationer til dem:

  1. Depilatory cream. På grund af den særlige sammensætning efterladt i et bestemt område i 3-6 minutter fjerner lægemidlet den øverste del af hårene. Hurtig proces, hvis resultat er tilstrækkeligt i 7-10 dage. Efter det er der ingen irritation og smerte.

  Det er vigtigt! Fjernelsesproceduren ledsages af frigivelse af hydrogensulfid, og dette med hyppig anvendelse af cremen kan give anledning til allergiske reaktioner.

 • Razor. Hurtig, nem og ikke dyr depileringsmetode. Men effekten er nok for ham bogstaveligt i et par dage, og efter det kan irritationer, nedskæringer, pustler og indgroede hår dannes.
 • Epilator. Speciel enhed, der kan bruges hjemme. Fjerner hår fra roden og giver glat hud i op til 14 dage. Piger bemærker en vis smertefuldhed i processen og hårets indvækst.
 • Shugaring. Det kaldes også ofte bioepilation, da fjernelsen sker med et naturligt produkt - smeltet sukker. Det påføres på dermis, hærder om et par sekunder, og bryder derefter sammen med uønsket vegetation. Metoden er billig men effektiv. Efter hver session bliver hårene tyndere.
 • Voksstrimler. I dette tilfælde udføres epilationen ikke med sukker, men ved hjælp af smeltet voks, der påføres en klud. Handlingsprincippet ligner shugaring, men ledsages af stærkere smerte. Da håret trækkes ud af roden, sikres glatheden i op til 21 dage.
 • Hvilken procedure at vælge

  Tabellen nedenfor giver en komparativ beskrivelse og forskel mellem fjernelse og fjernelse af hår.

  Epilation og depilation: Hvad er forskellen? Hvad er den bedste måde at fjerne hår på?

  Inden for kosmetologi er der hundredvis af navne til forskellige procedurer og teknikker, som ikke er meget lette at forstå. Når det kommer til hårfjerning, er problemet det samme. Vi forveksler ofte depilation og epilation, vi forstår ikke helt hvad populær shugaring er og har den mere effektiv fotoepilation? Selvfølgelig, når vi taler om depilation og epilation, i begge tilfælde betyder vi at slippe af med uønsket hår. Men mellem disse to begreber er der en væsentlig forskel. I vores artikel finder du detaljerede oplysninger om, hvilken epilering og depilation der er, hvad er forskellen mellem disse metoder til fjernelse af hår, deres fordele og ulemper.

  Forskellen mellem hårfjerning og udtørring

  Epilation er en procedure for fuldstændig hårfjerning (herunder den subkutane del af håret - pæren). Depilation - hårfjerningsprocedure over huden. Epilation omfatter procedurer som elektrolyse, laser hårfjerning, fotoepilation, shugaring, voksning. Den mest almindelige og velkendte depileringsmetode er barbering, såvel som depilation er brugen af ​​depilatory cream. Epilation giver dig mulighed for at holde din hud glat i lang tid, hvilket ikke giver depilation.

  Alle former for hårfjerning påvirker og ødelægger den subkutane del af håret

  Ved fjernelse af hår fjernes kun i det synlige område over huden. Det stimulerer faktisk den fortsatte vækst af groft og hårdt hår. I dette tilfælde vokser håret meget hurtigt tilbage. Den meget næste dag vises en mærkbar "børste". Desuden forårsager depilering ofte irritation, bumser og hår, der vokser ind i huden.

  Meget mere interessante og bedre ting er med hårfjerning: Der er mange metoder, forskellige niveauer af omkostninger, forskellige effekter og en længere periode med et godt liv uden irriterende hår. På grund af epilering er det ikke kun muligt at slippe af med håret i lang tid, men også for at bremse væksten (da det tager tid at genoprette den beskadigede follikel). Epilering kan være smertefuldt, hvis det gøres for første gang, men med den kommende erfaring, teknik og praksis bliver smerten minimal. Men der vil stadig være ubehagelige følelser. Nå, skønhed kræver virkelig ofre.

  Epilation kan opnå langvarig glat hud og langsom hårvækst. Depilation fjerner håret i en kort tid og kræver regelmæssig gentagelse.

  hårfjerning

  Epilation er særlig populær af mange grunde. Der er en bred vifte af metoder: du kan vælge mindre smertefuldt og billigere. Også denne procedure giver et langsigtet resultat, bremser hårvækst. Nogle kilder siger, at hårfjerning kan slippe af med håret for evigt. Dette er ikke helt sandt. Håber på en evig virkning, vil mange snart finde ud af, at epilering er en langsigtet reduktion i vækst og fjernelse af hår. Men "langsigtet" i dette tilfælde kan betyde en periode fra flere måneder til flere år, men det er ikke "for evigt". På trods af dette er hårfjerning en rigtig god måde at se godt ud og bekymrer dig ikke om uønsket vegetation. Der er følgende typer hårfjerning:

  • brug af epilatoren;
  • elektrolyse;
  • laser hårfjerning;
  • Laser hårfjerning;
  • shugaring;
  • voksning.

  Hårfjerning med epilator

  Brug af epilatoren

  Når vi taler om hårfjerning, betyder det ofte, at vi bruger en enhed kaldet en epilator. Selv om epilatoren giver hurtigere fjernelse af uønsket hår, sammenlignet med andre metoder, er dets anvendelse ret smertefuldt. Tilgængeligheden og enkelheden tillader epilatoren at opretholde sin position som en af ​​de populære metoder til fjernelse af hår.

  Epilatorer er elektriske apparater, der bruges til at fjerne hår med hårfollikel. Disse er ægte kraftige elektroniske hårdskader, som ved hjælp af specielle mekanismer fanger hår og, under rotation, trækker dem sammen med hårsækkenet og efterlader huden glat.

  Der er flere typer af epilatorer:

  • Epilatorfjeder type. Perfekt til øjenbrynskorrektion og ansigtshårfjerning. Princippet er baseret på hårfjerningstråden. Dette er ikke et elektrisk apparat. Du bøjer foråret, f.eks. På øjenbrynene og skruer fjedermekanismen ved hjælp af specielle håndtag. Hår, der falder mellem springens dele, trækkes helt ud.

  Fordele: lille pris, nem at bruge, ideel til små områder, hår bliver tyndt, udgør ikke børster, miljøvenlighed.

  Ulemper: ret vanskeligt at finde, smertefuldt, ikke egnet til at fjerne hår på benene, armhulerne, bikini linjerne.

  • Epilator disk type. Hurtigt roterende små plader med sandpapir tekstur gribe hår og i rotationsprocessen trække dem sammen med hårsækken.

  Fordele: tilgængelighed, brugervenlighed, kan bruges i flere år, berører ikke huden, håret bliver tyndt og uden børste, i nogle modeller leveres yderligere dyser.

  Ulemper: smerte, høj pris.

  • En epilator af pincet-type er intet mere end en forbedring af designet af en skive-type epilator. I stedet for skiver bruger de små pincetplader, som med en knivbevægelse fanger håret og trækker det ud sammen med hårsækken. Denne handling finder sted i millisekunder.

  Fordele: tilgængelighed, hurtig hårfjerning, berører ikke huden, ingen børster, udskiftelige hoveder, ekstra vedhæftede filer.

  Ulemper: smerte, pris, epilatorer af dårlig kvalitet kan kun fjerne hår over huden i stedet for at trække håret helt ud.

  Fjernelse af ansigtshår ved elektrolyse

  elektrolyse

  Det er en hårfjerning ved hjælp af kortbølge diatermisk strøm. Denne strøm skaber varme, som påvirker hårets rod: det tørrer fugt, dræber levende celler og lukker blodforsyningen og derved ødelægger det. Der er flere typer elektrolyse:

  • Elektrolyse er fjernelse af uønsket hår ved at føre en elektrisk strøm gennem en sonde eller en nål indsat i hårsækken.
  • Galvanisk elektrolyse - en kemisk reaktion forårsaget af brug af direkte elektrisk strøm bruges til at ødelægge hårsækken. Nålen trænger ind i hårets bund, så påføres en lille elektrisk ladning. Som et resultat af interaktionen mellem natriumioner (rundt om nålen) og nærliggende væv dannes alkali, hvilket igen ødelægger hårsækken.
  • Termolyse svarer i princippet til galvanisk, men denne metode anvender højfrekvent vekselstrøm af lav spænding. Nålen overfører strøm, på grund af dens høje frekvens, hårfollikelen vibrerer, hvilket igen irriterer vævene omkring det og fører til ødelæggelse.
  • Mørkmetoden er en kombination af elektrolyseelektrolyse og termolyse ved anvendelse af den dobbeltvirkende metode.
  • Flash metode - en højere termisk effekt på hårfollikel bruges, mens eksponeringstiden reduceres - op til 1 sekund.

  Kosmetisk laser hårfjerning procedure

  Laser og fotoepilation

  Laser hårfjerning - fjerner uønsket hår med en laser - en intens pulserende lysstråle. Under epilation passerer laserstrålen gennem huden til hårsækkene. Inten opvarmning forårsager skade på hårsækken, hvilket forhindrer hårvækst.

  Photoepilation - hårfjerningsprocedure ved hjælp af intens pulserende lys (IPL). Nogle forvirrer laser- og fotoepilation. Den største forskel er, at lasere udsender en enkelt bølgelængde af lys, mens fotoepilationsanordninger udsender en stråle af forskellige længder, der er spredt og ikke er effektive til at nå hårsækkene på grund af deres lave effekt. Lasere er dyre enheder og kan bruges til at udføre en type procedure. Og fotoepilatorer er mange gange billigere end lasere og kan bruges til at udføre forskellige procedurer: fjernelse af hår, hudforyngelse, fjernelse af kapillærer og pigmentpletter.

  En af de mest populære typer af hårfjerning - shugaring

  Shugaring

  Shugaring er en naturlig hårfjerningsteknologi med brug af specialpasta fremstillet af sukker, citronsaft og vand (undertiden honning - egyptisk shugaring og specielle olier). Pastaen påføres huden i modsat retning fra hårvæksten, så det hærder i løbet af få minutter, og det kan fjernes sikkert sammen med hårene - på siden af ​​hårvæksten. Sukkerpasta stikker kun til hårene, så du effektivt kan fjerne dem sammen med hårsækkene, mens du ikke beskadiger huden.

  Voksning (for eksempel brugen af ​​voksstrimler) - en enkel og hurtig måde at slippe af med uønsket hår

  voks

  Voksning (voksning) er en procedure for at slippe af med uønsket hår med forskellige typer voks. Et tykt lag på det påføres huden, så det afkøles og fjernes sammen med hårene. Metoden er ret smertefuld i forhold til andre. Smerten er selvfølgelig ikke langvarig, men kan være ret alvorlig, især i følsomme områder. Voks kan også forblive på huden og forårsage irritation. Men stadig voksning er en af ​​de mest populære. Her er nogle former for voksning:

  • Voksstrimler. Meget populær, som de tillader hjemme for at opnå resultatet af salonprocedurer. Strimlerne er lavet af forskellige virksomheder og kan være meget forskellige. Nogle består af en creme base og honning. Andre kan have yderligere ingredienser tilføjet: te træ, lavendel, kirsebær og endda chokolade.
  • Varm voks - et klassisk udseende, opvarmes før brug.
  • Kold voks - betyder ikke forvarmning. Hårfjerning med kold voks anses for at være en af ​​de mest smertefulde.
  • Kombineret voks - kan bruges og varm og kold og stuetemperatur.

  Barbering er den mest populære type af depilation.

  hårfjerning

  Teknisk refererer udtrykket "depilation" kun til fjernelse af hår over hudens niveau, og fjernelsen af ​​hår og rod sammen er en epilering, som vi sagde ovenfor. Men folk bruger ofte ordet "depilation" til at beskrive processerne i forbindelse med fjernelse af follikel sammen med håret. Og de begår en fejl.

  Den klassiske depilationsmetode er barbering, hvilket ikke er praktisk eller effektivt. Lad os stoppe og se nærmere på hovedtyperne af depilation. Der er kun to af dem:

  Ikke mindre populære end barbering, typen af ​​depilation - hårfjerning med depilatory cream

  barbering

  Barbering er en af ​​de lettilgængelige og smertefrie måder at fjerne hår på. Du kan slippe af med uønsket hår, mens du tager et brusebad, og det tager kun et par minutter. Men da håret kun fjernes på overfladen af ​​huden, begynder de at vokse igen og vil ses synligt om få dage. Denne metode er effektiv til mennesker med lyse og tynde hår, da tykkere, groft hår er synligt, selv efter omhyggelig barbering.

  Depilatory cremer

  Depilatory cremer blødgør og opløser hår. De er sammensat af specielle kemikalier, der faktisk ødelægger hårstrukturen, der består af proteiner. Cremen smører (med et tykt lag) et bestemt område og efter en vis tid fjernes cremen sammen med hårene. Men selv den bedste creme er ikke altid effektiv til at håndtere hårdt og tykt hår. Fremgangsmåden ved brug af depilatory cream er smertefri, men det kan forårsage en brændende fornemmelse og prikken - hvis du overdriver massen eller hvis der opstår en allergisk reaktion. Et andet træk ved hårfjerning cremer er en ubehagelig lugt. Som i tilfælde af barbering, bør du ikke drømme om langvarig glathed: da håret kun fjernes på overfladen af ​​huden, begynder det at vokse igen og vil ses om få dage.

  Desværre kan du ikke slippe af med håret for evigt. Forskellige typer af hårfjerning kan give en utrolig lang effekt, men håret begynder stadig at vokse igen. At vælge den rigtige hårfjerningsmetode kan udvide glatheden af ​​din hud.

  Hvordan vælger du den rigtige hårfjerningsmetode?

  Når du vælger en depileringsmetode eller epilering, skal du starte fra den zone, der skal slippe af med uønsket hår.

  • Ansigtet. Plucking (mekanisk epilator) er den mest populære og fremragende løsning for at slippe af med ansigtshår. Også voksstrimler bruges ofte til området over overlæben, men det er for smertefuldt. For langsigtet effekt vil elektrolyse være perfekt.
  • Bikini. Den mest populære metode er barbering og shugaring, men brugen af ​​elektrolyse og en laser vil være mere effektiv.
  • Benene er stadig ryddet af hår, oftest ved barbering, og depilatory cremer, voksning og shugaring er den anden og tredje mest populære muligheder. Brugen af ​​laser og epilatorer er også effektiv.
  • Hænder. Voksning og brug af epilatorer helt lette håret på hænderne og tillade dig at undgå indbrud af hår og ubehagelige fornemmelser.
  • Bryst, mave: Voksning kan bruges (men det er smertefuldt og ikke meget lang), men elektrolyse eller laser er den bedste løsning.

  Forskellen mellem epilering og depilation: video

  Dermatovenereolog ved hjælp af layoutet viser tydeligt forskellen mellem de to vigtigste metoder til fjernelse af uønsket hår

  Hvad er forskellen mellem epilation og depilation?

  Begge ord betyder hårfjerning, men der er en betydelig forskel på dem.

  • Epilation adskiller sig fra depilation, idet det er en proces med irreversibel hår "hulling" sammen med sin rod, som udføres en gang. Således hårfjerning, selv om de er fremstillet i navnet på skønhed, er en "ødelæggelse" af det menneskelige legeme, fordi det forårsager irreversible ændringer.
  • Hårfjerning - en proces som fjerner kun en del af hår rager op over overfladen af ​​huden, og hårroden i dette tilfælde forbliver uskadt. Derfor kan depilation, i modsætning til epilering, udføres gentagne gange.

  Populære metoder til hårfjerning

  • Epilation, udført ved hjælp af elektrisk strøm, kaldes "elektrolyse". Til denne procedure påføres lavspændingsstrømme med elektroder påført på hvert enkelt hår. Desuden skal en af ​​elektroderne injiceres direkte i hårrotten, som kan placeres på en betydelig dybde. Dette er en ret omhyggelig og langvarig procedure, som desuden kan være kompliceret ved dannelsen af ​​arvæv.
   Elektrolyse er igen galvanisk og termolytisk. I det første tilfælde anvendes likestrøm, og selve proceduren tager for lang tid. I andet tilfælde anvendes højfrekvente strømme, som "lever" hårrotten. Det er under termolytisk elektrolyse, at ar opstår oftest, men det udføres meget hurtigere: det tager kun 1 - 2 sekunder at fjerne hvert hår.
  • En mere moderne type epilering - photoepilation, som virker på smertefri hårroden speciel stråle af fotoner (lys), der er valgt til den nødvendige effekt, bølgelængde og eksponeringstid. Til fotoepilation anvendes specielle lyskilder, der absorberes af melanin, som er en del af håret. At føre energi til hårets rod forårsager lokal opvarmning til 70 - 80 ° C, ikke kun af roden, men også af blodkapillærerne. Blodet som følge af fotothermolyse er begrænset og håret, der er berøvet af mad, dør.
  • Laser hårfjerning er den mest moderne måde at sige farvel til vegetation i uønskede steder. Den høje effektivitet af denne procedure er forbundet med muligheden for at opnå retningsbestråling med en bølgelængde (700-800 nm), der absorberes af melanin næsten uden rest. Derfor udsender laseren i kortbølget infrarød rækkevidde, og dets stråler er ikke synlige med det enkle øje. Mekanismen for fotothermolyse er identisk med den for fotoepilation, men procedurtiden er reduceret, og effektiviteten øges.

  Ved udførelse af hårfjerning er det nødvendigt at tage højde for, at ikke alle hårsække har hår, ca. 10% af dem er i "sovende tilstand". Derfor skal du for at opnå maksimal effektivitet have et forløb af procedurer med en periode på ca. en måned. Forskellen mellem epilering og depilation ligger også i, at en dyrere teknik anvendes til epilering.

  • Barbering. Faktisk er dette den eneste form for depilation, som mænd regelmæssigt bruger. Men ingen af ​​mændene vil nogensinde bruge hårfjerning, da skæg og overskæg betragtes som tegn på maskulinitet.
  • Kemisk depilering. Da kosmetikindustrien har brug for regelmæssig indkomst, er det ikke i sin interesse at reklamere for epilering. Tværtimod skal du producere mange cremer, salver, aerosolpræparater til en meget anderledes smag og pung. De mest kendte midler til kemisk depilering er dimethylsulfoxid, som er kendt i medicin som "Dimexide".
  • Voks og sukker depilation (shugaring) er baseret på fysiske egenskaber. For det første er en speciel bærer fast limet til håret, som derefter fjernes sammen med hårlinjen. Denne procedure kan være smertefuld og ubehagelig. Derudover kan ingen på forhånd sige, om håret vil bryde ud på hudens niveau, om det vil bryde ud af rødderne eller blot forblive.

  Kemisk depilering har sine positive og negative sider. Dens indlysende fordele er enkelhed, smertefrihed, mangel på nedskæringer og ar, samt effektivitet og tilgængelighed. Desuden er "hårstumpen" ikke afskåret, men afrundet, derfor med hårets vækst, stikker den ikke. "Minussen" af proceduren er kemiske aggressive virkninger på huden, udviklingen af ​​afhængighed og det høje forbrug af midler, der kan være dyre.

  Afslutningsvis skal det siges, at epilering og depilering kan have mange kontraindikationer at udføre: Nuværende intolerance, udvikling af kontaktallergier, pustulære sygdomme og meget mere. Derfor skal du besøge en dermatocosmetolog inden den første procedure.

  Epilation og depilation: Hvad er det, og hvad er forskellene

  For en moderne ung dame er proceduren for fjernelse af uønsket hår bekendt og regelmæssigt. Samtidig er der mange måder at fjerne hår på: ved hjælp af barbermaskiner, cremer, voks og sukker samt brug af specialudstyr. Alle disse metoder kombineres i to begreber - hårfjerning og depilation, og indebærer at slippe af med overskydende hår. Men hver pige kan ikke tydeligt sige, hvad der er forskellen mellem procedurerne. Lad os finde ud af det sammen.

  Epilation og depilation: Hvad er forskellene

  I dag er der en betydelig forvirring mellem de to begreber såvel som typerne af begge metoder. For eksempel kalder mange mennesker epilering barbering og voksagtig hårfjerning, mens andre kalder laser fjernelse depilation, hvilket grundlæggende er forkert.

  Endvidere forklarer eksperter ikke altid, hvad forskellen er, selv i skønhedssaloner, og i specialiserede hardwareforretninger kan man ofte se de forkerte navne på enheder (for eksempel en epilator i stedet for en elektrisk vibrator).

  hårfjerning

  Betegnelsen "epilering" forstås som processen til ekstraktion af et hår fra en pære med skade på follikulærdelen, hvilket yderligere gør det umuligt for håret at vokse igen. Det bliver tydeligt, at denne type hårfjerning gør det muligt for dig at slippe af med overskydende vegetation for evigt, men efter en lang periode kan folliklerne blive stærkere og genoptage hårvæksten.

  hårfjerning

  Depilation indebærer fjernelse af regrown hår kun over overfladen af ​​huden, mens follikulære enhed forbliver intakt og fortsætter med at fungere, med det resultat at hårene vokser tilbage regelmæssigt. Ofte involverer depilering mekanisk hårfjerning. Glatheden af ​​huden efter depilation varer ikke mere end 2-5 dage, og det skaber også effekten af ​​stærkere, hårde og tykke hår efter hver session.

  Nu har du en klar forståelse af forskellen mellem depilation og hårfjerning metoder (hardware fjernelse, voksning og shugaring).

  forskelle

  Forskellene mellem depilation og epilering er som følger:

  1. Varigheden af ​​effekten og glatheden af ​​huden: Skader på den subkutane del af håret giver mulighed for at opnå et mere stabilt og højkvalitetsresultat end dets fjernelse på overfladen.
  2. Skader på follikelen eller dens bevaring.
  3. Omkostningsmetoder: Depileringsmetoder er flere gange mere tilgængelige end nogle epileringsmetoder.
  4. Gennemførelse af proceduren i salonen eller hjemme: De fleste piger kan bruge deres egne hårfjerningsteknikker derhjemme, mens epilering kun kan gøres af en person med passende færdigheder og viden i en skønhedssalon ved hjælp af specialudstyr.
  5. Tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer og bivirkninger: Epileringsmetoder er egnede til dem, der ikke har alvorlige helbredsproblemer, patologi.

  Så vi fandt ud af, hvad epilering og depilation er, hvad er de grundlæggende forskelle mellem dem. Begge procedurer har mange måder at udføre, som bør drøftes mere detaljeret.

  Typer af depilation

  De mest almindelige metoder til depilation er hårskæring med en barbermaskine og fjernelse med en creme.

  Barbermanden

  En af de mest populære og langvarige måder at fjerne uønsket hår på er barbering. Dette er en mekanisk metode til at fjerne den kutane del af håret ved at skære, mens rod og follikel forbliver intakt. Effektiviteten af ​​denne metode er lav: det er nødvendigt at gentage proceduren hver få dage eller endda hver dag.

  Desuden bliver håret mere stift efter en lang periode med anvendelse af denne metode, og vækstområdet øges såvel som vækstraten.

  Der er også en kemisk metode til at slippe af med vegetation med en creme. Princippet om dets handling er at ødelægge hårstrukturen af ​​hovedkomponenten - keratin. Når dette kun opløses den kutane del af håret, med bevaring af alle andre dele.

  Effekten af ​​denne procedure kan vare fra et par dage til 2 uger, ifølge producenterne. Men i praksis er denne metode ikke meget forskellig fra barbering, de kemiske komponenter kan forårsage irritation og allergier, håret kan ikke fjernes med 100%.

  Så vi regnede med, hvordan man korrekt kalder "hårfjerning" eller "depilation" er de to mest berømte måder at slippe af med hår - de tilhører metoderne til depilation.

  Typer af hårfjerning

  I epilation er der flere måder og teknikker, og alle kan opdeles i to grupper: de teknikker, hvormed hårsækken er ødelagt, og de teknikker, hvormed håret trækkes sammen med roddelen. Hvad hører til den første og anden gruppe - svaret nedenfor.

  Epilation med ødelæggelsen af ​​hårsækkene

  Denne metode anses for at være den mest effektive, da det giver mulighed for flere sessioner at slippe af med hår, og effekten af ​​proceduren kan vare endda flere år.

  Nedenfor er teknikker til ødelæggelse af pære:

  1. Laser hårfjerning. Ved hjælp af en laser opstår der en effekt på farvepigmentet - melanin, hvis indhold er særlig højt i follikelet. Under indflydelse af en laser opvarmes pigmentet efterfulgt af ødelæggelsen af ​​hårrotsregionen, kapillærerne, som foder pæren og lymfekarrene. Selv talgkirtlen er nedsat. Som et resultat af sådan eksponering dør et hår efter et stykke tid og forsvinder. Denne metode er ikke effektiv på grå hår, har mange kontraindikationer. Men det har ubestridelige fordele: huden er ikke beskadiget, der er ingen smerte, der er høj effektivitet.
  2. Elektrolyse. Det indebærer bortskaffelse af vegetation ved brug af små strømudladninger, som sendes med en tynd nål direkte ind i folliklerne og ødelægger dem ("smeltet"). For at opnå den ønskede effekt skal du bruge flere sessioner for at fjerne ikke kun de eksisterende hår, men også håret "i reserve" (de udgør ca. 20% af det samlede antal). Denne metode hjælper med at fjerne hår af enhver farve, tykkelse og længde, men i løbet af sessionen vil det medføre meget smerte.
  3. Epilering. Forskellen med laser hårfjerning er minimal - effekten er at opvarme melanin, hvilket ødelægger blodkar og follikel samt papilla, hvilket gør hår restaurering absolut umuligt. Denne teknologi har mange fordele: Der er ingen kontakt med huden, virkningen forbliver permanent, proceduren er hurtig og ikke traumatisk for huden.
  4. Elos. Dette er en kombineret hårfjerningsteknologi, der kombinerer principperne om foto- og laserfjerning. Det betragtes som det mest effektive, blidt for huden, forårsager ikke smerte og ubehag, minimerer skadeligt huden. For at opnå et stabilt resultat skal du gennemgå et gennemsnit på 6-8 procedurer.

  Efter at have forstået virkningsmekanismen af ​​disse procedurer, bliver det tydeligt, hvad forskellen mellem epilering og depilation: sidstnævnte virker på hudoverfladen, men epileringsteknikkerne arbejder med den subkutane del af håret.

  Hårfjerning med rod hårfjerning

  Denne metode eliminerer ikke kun den ydre del af håret, men også roddelen, fordi hårpæren tager meget længere tid for at genoprette håret (sammenlignet med en barbermaskine, for eksempel). Det follikulære apparat forbliver imidlertid intakt, derfor kan en langsigtet virkning ikke opnås ved denne fremgangsmåde.

  Ofte kan mange piger, der regelmæssigt bruger til shugaring og voksfjernelsesprocedurer, ikke svare: disse er metoder til fjernelse eller fjernelse af hår, og hvad er forskellen mellem dem. I begge procedurer trækkes håret ud af stedet med dets roddel, mens ødelæggelsen af ​​pæren ikke forekommer; Derfor er hårceller i stand til at opdele og vokse.

  Men fra session til session er der en direkte effekt på follikelet - som følge heraf bliver de voksne hår tynde, svage, mindre mærkbare. Hvis du udfører disse procedurer i lang tid, vil hårgenvæksten sænke betydeligt, nogle gange kan det stoppe helt i en periode. Det er derfor, at shugaring og voks anses for at fjerne hårfjerning.

  Lad os se nærmere på, hvad forskellen er, og hvad er nøglefunktionerne i forskellige hårfjerningsteknikker med roden:

  1. Wax. Til proceduren påføres smeltet voks med smalle, korte striber til huden i retning af hårvækst, efter at binde med håret, strimlerne går i modsat retning. Virkningen efter proceduren varer op til 3 uger. Blandt manglerne kan man identificere et højt niveau af smerte, behovet for at vokse hår før en session i en vis længde, risikoen for indfødning af hår. Voksning er imidlertid overkommelig, det kan gøres selvstændigt med visse færdigheder, det har en relativt lang effekt.
  2. Shugaring. Det udføres ved hjælp af smeltet sukker blanding (karamel), som som voks påføres på et hudområde og nedbrydes på grund af hårvækst. Shugaring har nogle fordele i forhold til voks: helt naturlig pasta sammensætning; blandingen kan fremstilles hjemme uden at pådrage særlige omkostninger; På grund af rifningen af ​​hårstrimlerne reduceres smertefulde fornemmelser. Imidlertid udelukker shugaring som voks ikke hårets indvækst, og i mangel af erfaring og færdigheder kan det være vanskeligt at forberede blandingen og udføre proceduren hurtigt. Mange mennesker bliver forvirrede: shugaring er epilering eller depilation. Men vi fandt ud af, hvordan vi korrekt klassificerer denne metode.
  3. Epilator. Ved hjælp af hurtigt roterende pincet (skiver) bliver håret trukket ud af den subkutane del. Dette er en temmelig smertefuld metode (især i første omgang), som også efterlader chancer for indfødning af håret; under udtræning kan hårene knække ved roden og vokse ujævnt. Epilatoren er dog tilgængelig hjemme hos mange moderne damer, fordi det er en overkommelig og relativt hurtig metode til at fjerne hår.

  Således kan vegetationen fjernes både med skade på pæren (med en mere varig effekt) og med udrivning af roddelen, hvor follikelen på en eller anden måde er skadet. Metoder har forskellige resultater, som vi vil diskutere nedenfor.

  Depilation og hårfjerning: hvilket er bedre

  Hvis du står over for valg af hvilken metode til fjernelse af hårfjerning at vælge, er det utvetydigt at svare på, hvilket er bedre: epilering eller depilation, det er umuligt

  Det er nødvendigt at gå ud fra følgende kriterier:

  • økonomiske muligheder;
  • vilje til at gennemføre proceduren uafhængigt hjemme
  • hvor lang tid du har
  • Ønsket gentagelsesprocent af proceduren
  • sikkerhedsprocedurer, minimal risiko for skade;
  • sundhedstilstand og graviditet.

  Hvis der ikke er kontraindikationer for sundhed, er der nok materiale, du kan ty til hårfjerning af håret (foto, elektrisk og laser hårfjerning). Hvis økonomien er begrænset, kan du udføre shugaring eller voksning, hvis resultater vil glæde op til en måned. I tilfælde af nødsituation, når det er nødvendigt at slippe af med håret øjeblikkeligt eller under graviditeten, kan du bruge barbermaskiner.

  Det skal dog huske på, at det bliver muligt at fjerne håret permanent (i det mindste i mange år) kun ved hjælp af dyb og alvorlig skade på pæren. Andre metoder giver et midlertidigt resultat.

  Så forskellen mellem procedurerne blev indlysende; Vi gennemgik kriterierne for valg af hårfjerning eller depilation, vi lærte, hvilke muligheder der er for begge teknologier, deres fordele, ulemper og metoder til eksponering. Vi håber, at det nu bliver lettere for dig at tage et overvejet vægtet valg!

  Hvad er forskelligt fra fjernelse af hårfjerning - hvad skal man vælge?

  Alle damer står over for problemet med at fjerne overskydende hår fra kroppen. I øjeblikket tilbyder kosmetologer to områder af tjenester til fjernelse af overskydende vegetation - depilering og epilering. Det er klart, at når du skal vælge, opstår spørgsmålet - hvordan adskiller hårfjerningen sig fra depilation? Hvilket er bedre?

  Glat, smuk hud - drømmen om alle damerne!

  Hovedforskel

  Først definerer vi - hvad er depilation og hårfjerning? Deres mål er det samme: Overdreven hår fjernes fra kroppen. Men effekten er anderledes.

  Hvad er forskellen mellem hårfjerning og hårfjerning?

  Faktisk er alt meget simpelt!

  • I det første tilfælde fjernes kun den synlige del af håret. Efter en tid (fra 2 dage til flere uger) vises frisure igen på overfladen af ​​huden. Effektens varighed afhænger af hvilken metode håret blev fjernet. Funktionen kan holdes hjemme med egne hænder;

  Barbering betragtes som depilation.

  • I 2. tilfælde fjernes håret sammen med roden, og follikelen bliver ødelagt. Dette giver dig mulighed for at få en længere effekt. Men det kræver speciel viden og evner. Epilering udføres normalt i saloner.

  Disse er de vigtigste forskelle mellem hårfjerning og depilation.

  optioner

  Så, du troede: Hvad er bedre - depilation eller hårfjerning? For at træffe det rigtige valg, skal du have en ide om disse metoder.

  Både depilering og epilering kan ske ved forskellige metoder.

  hårfjerning

  barbering

  Depilation fjerner helt vegetationen, men kortere tid

  Denne metode til fjernelse af overskydende hår anvendes siden oldtiden. I øjeblikket kan du købe forskellige engangsmaskiner, herunder de specielt designet til kvinder.

  De vigtigste fordele ved denne metode er hastighed, lav pris og tilgængelighed. En ulempe, men signifikant - efter et vist antal dage vokser håret, foruden bliver de hårdere.

  Tip!
  Brug specielle cremer til barbering.
  De blødgør huden og beskytter den mod irritation.

  voks

  I dag bliver voksning stadig mere populært. Denne procedure bruger voks. Det anbringes på huden, så limes en stribe servietter til det og efter en tid bliver de skarpt revet af. I øjeblikket i butikkerne kan du købe specielle voksstrimler.

  Voks er en god løsning.

  Proceduren er smertefuld, men resultatet er nok for evigt. Voks forårsager ikke allergier. Hvis voksning udføres ofte, bliver håret tyndere og blødere. Den eneste kontraindikation er skibe placeret tæt på huden.

  Shugaring

  Fremgangsmåden udføres på samme princip som voksning, men i stedet for voks anvendes sød pasta. Det smeltes, påføres hårene og skæres så stærkt af. Hvis shugaring sker ofte, vil hårene lyse og tynde.

  Denne metode har stadig en fordel - der kræves ingen specielle enheder til en session. Ulemperne omfatter ømhed. Derudover skal hårene være mindst 6 mm lange.

  Valg mellem en disk og en pincent epilator: hvilken er bedre

  Hvordan man bruger forskellige typer voksvoks