Skal jeg barberes inden fødslen

I mange år var barbering inden fødslen den obligatoriske regel for alle barselssygehuse i Rusland. Men i dag begyndte vores gynækologer at fokusere på vest, hvor de annullerede det næsten overalt. Selvfølgelig, hvis du kommer til at føde en barberet pubis og perineum, bliver du ikke udvist, men du bliver ikke tvunget til at barbere i modsat fald.

I dag, i vores barselssygehuse, barberes (eller ej) før fødslen i stigende grad efter moderens skøn. Men denne nye regel afsløres ikke. En barberet kvinde kan jo ikke bare føle sig mere behageligt, men også lettere. Men selv ved at vide at hårfjerning fra den intime zone før fødslen ikke længere er obligatorisk, vil kvinder fortsætte med at gøre det uanset hvad. Men ikke alle. Hvis du i dag er interesseret i spørgsmålet om, om du skal barbere før fødslen, så kan den besvares to gange afhængigt af den sammenhæng, hvor den er indstillet.

Spørg på hospitalet

For at undgå unødvendige tvister og sager med mødesygehospitalets personale er det bedre at finde ud af, om man skal rake inden fødslen - hvert hospital har sine egne regler i dag. Det kan endda afhænge af den særlige læge, som foretrækker at føde uden mulige forhindringer i form af pubisk hår eller anser dem for at være et helt naturligt element, der ikke skader fødselsprocessen og rehabilitering efter fødslen.

Hvis du har brug for barbering, før du fødes i et barsels hospital efter eget valg, anbefaler vi dig at gøre det hjemme i en afslappet atmosfære - alene eller med din mand. Så du vil være sikker på steriliteten, kvaliteten og sikkerheden ved barbering. Kvinder, der føder kærlighed, fortæller rædselshistorier om, hvordan sygeplejersker barberer alle med en dum og snavset maskine, og de bekymrer sig ikke virkelig om lejlighedsvise nedskæringer. Faktisk gør mange omsorgspersoner det helt menneskeligt og er allerede blevet godt uddannet i løbet af årene med praksis, men du kan være for det første ubehageligt og for det andet stadig skræmmende. Så i hjemmet vil det stadig være roligere, men hvis du ikke har tid eller ikke kunne gøre det, så tag med dig, bare hvis en kvindelig engangs maskine, barberingsgel og olie for at forhindre irritation.

Beslut dig selv

Hvis du beslutter, at du under alle omstændigheder vil fjerne hår fra den intime zone, før du fødes, behøver du ikke at kende de ekstra nuancer: Jeg har ikke hørt, at mindst en mamma på hospitalet blev skældt for at blive barberet. Men hvis du ikke kan bestemme, om du skal barbere dit hår før fødslen, så er der nogle argumenter.

Blandt læger er der ingen enstemmighed i denne sag. Det plejede at være, at barberingen før fødslen var et spørgsmål om æstetik i første omgang, men der var også et medicinsk aspekt. Så hår, herunder især pubic hår, er en fremragende yngleplads for bakterier. Dette udgør en potentiel risiko ikke kun under passagen gennem barnets vagina i fødslen, men også i postpartumperioden, når det kan være nødvendigt at sy i snittet og det er bedre at gøre det uden hår af mange grunde. Derudover har kvinder i cirka en halvanden time udladning efter fødslen - lochia, som sammen med skindhår også skaber et gunstigt miljø for reproduktion af bakterier (der er intet at sige om hygiejne). Forresten, før man accepterer en nyfødt, behandles pubis og perineum med en desinfektionsmiddel, som også er meget nemmere og hurtigere at gøre, hvis huden er ren og glat.

Men der er et andet synspunkt blandt læger. Nylige undersøgelser viser angiveligt, at kvinder, der barberer før fødslen, sætter sig selv og deres børn i større risiko end dem, der går for at føde uden at være barberet. Fordi selv under en mild barbering dannes mikroskopiske revner på huden, som kan være forårsaget af infektion i kroppen.

For mig er det for det første ikke meget overbevisende. Og selvom dette er sandt, er fordelene ved hårfjerning stadig betydeligt større, og de er mere signifikante (især med hensyn til sterilitet). Og for det andet er det ikke nødvendigt at barbere - der er mange andre metoder og metoder til fjernelse af hår. Selvfølgelig, hvis du før graviditeten aldrig fjernede dit hår fra bikiniområdet, så ville en barbermaskine være den bedste mulighed (her er det vigtigste at gøre alt rigtigt), fordi cremen kan være kontraindiceret, og det vil ikke "tage" skindhår, og depilation vil forårsage alvorlig smerte og muligvis livmoderkontraktion, som kan være en for tidlig indtræden af ​​arbejdskraft. Men i dag bliver næsten alle moderne civiliserede piger og kvinder slap af hår i bikiniområdet. Denne procedure er blevet så almindelig og obligatorisk som mange andre hygiejneprocedurer: daglig brusebad eller børstning af dine tænder, for eksempel. Derfor lyder spørgsmålet om, om man skal barbere før fødslen, for mig generelt, at sige det mildt, mærkeligt.

Ikke desto mindre er vi alle forskellige, vi tænker og handler anderledes og har det rigtige. Du har selv ret til at bestemme, om du skal barbere før fødslen eller ej. I sidste ende er det ikke det vigtigste nu. Hvis bare alt gik godt, blev barnet født sundt, og alt var godt med mor, som vi oprigtigt ønsker dig!

Hvorfor er det bedre at barbere, inden du får fødsel, og hvordan man gør det selv

Jo tættere fødselstiden er, jo flere tvister er der om at barbere skridtet til fremtidige moms. Nogen protesterer selve proceduren, nogen føler skam og forlegenhed ved tanken om, at en intim person vil blive barberet af en fremmed, og nogen, på trods af den udbulende mave, barberer regelmæssigt sin bikinizone gennem graviditeten. Men er det nødvendigt at barbere perineum, hvis det på nogle hospitaler tillader det ikke at barbere sig? Og hvordan kan du selv gøre det?

Hvorfor er det ønskeligt at barbere skridtet før fødslen

Tidligere blev denne procedure udført obligatorisk, men nu er barbering af hår i det intime område, bortset fra nogle tilfælde, blevet et frivilligt spørgsmål.

Hårfjerning fra lyskeområdet før fødslen kan:

 • Det er meget lettere for jordemor at kontrollere fødselsprocessen, at reagere på afvigelser i arbejdsmiljøaktiviteten rettidigt. Efter at have bemærket ændringer i hudens perineum i tide (det bliver hvidt - dette sker i øjeblikket ved udbruddet af hovedet), er det muligt at forhindre fødselspauser eller skære om nødvendigt trange væv, hvilket reducerer traume efter fødsel.
 • Øg niveauet for desinfektion, hvis det efter fødslen bliver nødvendigt at sutere huller eller medicinske snit. Foreløbig fjernelse af hår vil gøre denne operation bekvem for lægen, og fraværet af hår i såret vil reducere risikoen for postoperative komplikationer og hurtighelbredelse.
 • Når der er et presserende behov for en kejsersnit, fremskynde forberedelsen af ​​det kirurgiske felt (der er ikke behov for at barbere pubisk hår) for at reducere sandsynligheden for infektion i såret. Dette forhindrer udviklingen af ​​mulige komplikationer.
 • Tilrettelægge postpartumhygiejne. I flere måneder efter fødslen vil udskrivningen ske fra skeden - lochia. Barbering af hår i lænestillingen vil lette hygiejnen, mindske risikoen for at udvikle en stigende infektion i urinvejen og kønsorganerne.

Barbering af det intime område er obligatorisk, når der udføres en planlagt kejsersnit.

Sådan barberer du dig selv

Hvis kvinden stadig besluttede at barbering er nødvendig før fødslen, men ikke kan eller ikke har tid (arbejdet begyndte tidligere) for at udføre det, kan du overlade denne procedure til jordemoder. Du skal bare tage med til dig på barselshospitalet en ny maskine, de nødvendige barberingsprodukter og en beroligende creme. Men rushen og det faktum, at en helt outsider vil barbere, forårsager ubehagelige følelser hos de fleste mødre, bringer ubehag og gør det svært at koncentrere sig om den generiske proces.

Hvis selv tanken om, at en fremmed vil barbere håret i lysken, forårsager forlegenhed og et angreb af bashfulness, så er det bedre at spørge en nærtstående (mor, mand), eller du kan barbere dig selv før fødslen. Helt på forhånd i hjemmet i overensstemmelse med alle hygiejnereglerne, er denne vanskelige proces mere behagelig for den fremtidige mor.

For at fjerne hår fra perineum, kan du anvende:

barbermaskine

Før du begynder at barbere, skal du vaske dine hænder godt med sæbe, vask omhyggeligt med en intim hygiejnegel, helst med en yderligere øget antiseptisk effekt. Brug aldrig tonics eller alkohol lotioner til at desinficere perineum: de vil forårsage tørhed og irritation af den delikate hud og kan provokere inflammatoriske processer.

Før brug er det nødvendigt at rengøre maskinens klinge med alkoholholdige midler.

Efter at have forberedt huden og maskinen, kan du begynde barbering. "På tør" er denne proces ikke anbefalet, du kan forårsage irritation af huden i lysken eller blive skadet. Sæbe til dette formål kan kun bruges som en sidste udvej, når du er nødt til at barbere, og der er ingen andre barberingsprodukter. Det anbefales at bruge specielle allergivenlige cremer, geler eller skum.

Barberingsprocessen vil være ubelejligt, på grund af den udragende store mave er det svært at visuelt overvåge dine handlinger.

For at hjælpe dig selv under denne procedure skal du tage et spejl og handle som følger:

 • Spejlet er placeret foran dig eller placeret på bunden af ​​badeværelset.
 • Et skum eller en gel påføres jævnt på huden.
 • Barbering hår udføres mod retningen af ​​deres vækst. For at lette processen af ​​huden anbefales det at strække lidt. Vi skal handle uden hast, fordi processen sker næsten blindt og der er stor risiko for skade.
 • Efter fjernelse af alle hårene skal du fjerne det resterende skum med hygiejniske vådservietter og smøre huden med kosmetisk olie eller enhver passende blødgørende creme.

Det er alt sammen. Man må kun huske, at maskinberetet hår kommer igen hurtigt, og sådanne handlinger bør udføres umiddelbart før fødslen eller ca. en dag før den.

epilator

Nogle mennesker tror fejlagtigt, at brug af en depilator til gravide, især før fødslen, er meget skadelig. Men hvis en kvinde er vant til at bruge epilatoren og er klar til at lide lidt smerte, så er der ingen kontraindikationer, du kan bruge din sædvanlige enhed.

Til fordel for epilering, det faktum, at håret efter denne procedure ikke vokser i lang tid, og fjernelse fra det intime område kan gøres 1-2 dage før besøget på hospitalet.

Før epilering vaskes og fremstilles huden på samme måde som for fjernelse af vegetation fra perineum ved hjælp af en maskine. Herefter fjerner epilatoren alle hårene under kontrol af spejlet.

Afslutningen af ​​proceduren bør være anvendelsen af ​​en blødgørende, beroligende irritationskrem eller olie.

Depilatory cream

For mange gravide kvinder er dette stof blevet et yndlingsmiddel til at hjælpe med at fjerne vegetation fra intime steder før fødslen uden smerte og let. Gravid kan gøre alt på egen hånd uden at risikere skade og næsten at røre ved.

Du skal bare vaske skridtet, anvende cremen, og efter den tid, der er fastsat i henhold til vejledningen, skal du fjerne den med en speciel spatel sammen med hårene. Virkningen af ​​værktøjet varer 10-12 dage, hvilket gør det muligt at forberede sig på forhånd til besøget på hospitalet.

Derefter er det nødvendigt at fjerne resterne ved hjælp af en vådservietter til intim hygiejne, og påfør derefter blødgørende creme.

De fleste fremtidige mødre med glæde anvender depilatory cream til den intime zone, der altid får et positivt resultat.

Voksning af vegetationen fra lyskeområdet før arbejde er en smertefuld proces, men meget effektiv. Nyt hår efter en sådan procedure vil kun ses om en måned, hvilket gør det muligt at forberede intime arbejdspladser på forhånd og ikke forvente en nærliggende leveringsdato.

Ved hjælp af voksplader kan du fjerne vegetationen derhjemme.

Uafhængigt vil det være svært, fordi en udbulende mave vil blande sig med at se dine handlinger, hjælper spejlet også dårligt. Det er bedre at spørge en elsket til at opvarme voksen, placere vokspladerne på kroppen og derefter rive dem af.

Hvis en assistent ikke kunne findes, og der ikke er nogen stærke fordomme imod det faktum, at en fremmed vil udføre en lignende procedure, kan du ty til en skønhedssalon, hvor du hurtigt og professionelt kan fjerne overskydende vegetation med voks. Blandt gravide kvinder bliver der gradvist mere og mere populært at besøge skønhedssaloner for at forberede sig på fødslen. Den langsigtede effekt efter påføring af voksen giver dig mulighed for roligt at forberede sig på fødslen, samt lette vedligeholdelsen af ​​postpartumhygiejne.

Barbering af hår fra skridtet eller skal føde, holde et naturligt udseende - enhver gravid kvinde bestemmer for sig selv.

Hvis hun nægter at barbere sig, så vil hun kun være i stand til at barbere sig mod sin vilje, hvis der er behov for en nødsituationskirke. Efter at have afvejet fordele og ulemper ved at bevare den naturlige vegetation i lysken, vil sandsynligvis mange forventende mødre komme til den konklusion, at det er ret muligt at miste håret i en kort tid for at sikre fødselsprocessen og bevare barnets helbred. Og eksistensen af ​​mange metoder til fjernelse gør det lettere at vælge den mest praktiske for hver kvinde.

Bulgakova Olga Viktorovna

Lægeplejerske-gynækolog, Stavropol, Uddannet fra Stavropol Medical Academy med æresbevisning. Bopæl i obstetrik og gynækologi. Avanceret træning til behandling af infertilitet.

Hvorfor er det bedre at barbere, inden du får fødsel, og hvordan man gør det selv

Barber inden fødslen. Hvordan barberes og hvorfor?

Ni måneder med at vente er forbi, og det længe ventede og spændende øjeblik for fødslen af ​​en baby nærmer sig endelig. Forberedelse til levering er en ansvarlig og følsom proces. Og hvis der ikke er nogen problemer med de nødvendige lægemidler, er tøj til den fremtidige mor og baby, ernæring, intime hygiejneproblemer, nemlig barbering inden fødslen, meget spændende og giver tvivl til de gravide kvinder.

Indhold:

 1. Moderne syn på prænatal hygiejne.
 2. Medicinsk begrundelse for behovet for barbering.
 3. Sådan fjerner du intim vegetation.
 4. Tips og råd.
 5. Anmeldelser af gravide kvinder om barbering.

Moderne syn på prænatal hygiejne

For nogle få år siden blev spørgsmålet om at skære kvinder i arbejde ikke engang diskuteret. Og hvis den fremtidige mor ikke havde tid til at tage sig af dette på forhånd, kæmpede sygeplejersken nådesløst med hår, ikke interesseret i patientens mening. En barbermaskine eller kniv til det var en nødvendighed på listen over nødvendige ting.

I dag trænger tendenser fra vest til kulten af ​​hårløse kroppe, det har også påvirket intime steder. Denne tilgang til personlig hygiejne afspejles i prænatal forberedelse. Skal jeg barberes inden fødslen, bør kvinden i arbejdskraft bestemme for sig selv. Læger på ingen måde vil ikke insistere på dette utvetydigt. Og hvis det er besluttet, at fødsel ikke er en grund til at dele med hårene, vil du ikke se den overraskede jordemoder, og du vil ikke høre gynækologens kategoriske mening.

Men sådanne synspunkter om problemet med barbering kan ikke understøtte personalet på dit hospital. Og selvom læger ikke har ret til at insistere på at fjerne hår på intime steder, er det bedre at kende på forhånd lægeudtalelsen og høre på hans råd.

Medicinsk begrundelse for behovet for barbering

Mange damer betaler nok opmærksomhed til deres intime hårklipp. Men sådan vokser ikke gennem årene. At dele med hår i en kort periode er helt sikkert muligt. Og hvis denne proces giver anledning til tvivl, er det nødvendigt at finde ud af hvorfor at barbere sig før fødslen.

Mange eksperter, der udtrykker deres holdning til dette spørgsmål, anbefaler at barbere håret i perineum ikke af hensyn til veletablerede krav, men for at sikre bekvemmeligheden og sikkerheden ved forskellige manipulationer under og efter fødslen. Vægten af ​​skønhedens intime zone og generisk hygiejne opvejer klart sundhed og sikkerhed.

Faktorer, der berettiger behovet for barbering:

 1. Hår i intime steder - et godt sted for udseendet af bakterier. Det er umuligt at gøre håret helt sterilt. Forskellige infektioner og infektioner i fødslen kan provokere disse mikroorganismer.
 1. Fødselsprocessen overvåges nøje af det medicinske personale. Hovedets udgang ledsages af ændringer i hudens farve og spænding. Overdreven spænding og muligheden for uønskede tårer er indikeret af en mærkbar hvidblegning af huden. Tæt vegetation tillader ikke at se disse ændringer og i tide til jordemor at gøre et pænt snit.
 1. Syning i tilfælde af pauser er ønskeligt at udføre på en hårløs overflade. Behandling af søm efter fødslen er også svært på grund af de ekstra hår.
 1. Postpartumperioden ledsages af livmoder sekret. Og overskydende vegetation i perineum vil bidrage til ophobning af infektioner og udvikling af inflammatoriske processer.

Beslutningen om at gøre en enestående kvinde i arbejde, men sikkerheden og bekvemmeligheden af ​​en så vigtig proces som fødsel afhænger også af sådanne baggrunde som at barbere intime områder.

Sådan fjerner du intim vegetation

Du kan selvfølgelig ikke undre sig over dette spørgsmål og overlade proceduren til en erfaren jordemoder på hospitalet. Men nogle kvinder oplever skam eller forlegenhed foran en fremmed. Ja, forbigående fødsel må ikke give tid til at udføre depilationen på hospitalet. Forbered også huden og lad det roe sig ned efter en sådan intim proces i en hospitalsindstilling er meget vanskelig.

Derfor er det ønskeligt at udføre prænatal pubic og perineal forberedelse derhjemme. Hvordan barberes før fødslen, når en ret afrundet mave lukker den nødvendige gennemgang? Ved hjælp af det sædvanlige spejl kan du lette processen. For at gøre dette, sæt spejlet på stolen, som sætter et ben. Åben anmeldelse giver dig mulighed for at barbere med lethed.

Hvis denne valgmulighed er uacceptabel, kan du kontakte din mor, ven eller endda din fremtidige far til hjælp. Her afhænger alt af personlige forhold, skamhed eller afsky for partnere.

Ud over mulighederne for barbering bruger nogle mødre specielle depilatory cremer til hårfjerning, voksstrimler eller epilatorer. Også tilbyder salon procedurer med service af intime hårklipp. Men under graviditeten er det ikke sikkert at ty til denne type tjeneste.

Fremtidige mumier bekymrer sig også om timingen af ​​intim træning. At kende den omtrentlige fødselsdato, kan du navigere sikkert. Forlad ikke denne træning i sidste øjeblik. Når sammentrækningerne begynder, kan du få tid til at barbere, men i de fleste tilfælde har patienterne ikke tid til det. Selvom en smule fejlberegnes og hårene lidt vokser tilbage, er det stadig bedre end tyk vegetation. Manglede muligheden for at forberede sig hjemme - på hospitalet vil hjælpe. Bare glem ikke at tage med dig en ny barbermaskine, en frisk kniv og barberkrem.

Tips og tricks

Ud over timing og metoder til hårfjerning i perineum, skal du vide, hvordan man barberer korrekt før fødslen. For at gøre dette skal du følge disse retningslinjer:

 1. Tag et varmt bad for at blødgøre hårene. Hvis vand er begyndt at flyde væk, er det strengt forbudt at gøre dette.
 1. Sørg for at vaske dine hænder og behandle intime steder med personlig pleje. Egnet til desinfektion miramistin, oktinisept.
 1. Irritationer kan undgås ved brug af en barbergel. Det er meget bedre end skum giver glidning. Gelen påføres et par minutter før barberingen.
 1. Du kan forsøge at barbere tørre ved hjælp af talkumpulver.
 1. Kør kun en barbermaskine på hårets vækst, uden at strække huden og ikke tillade stærkt tryk.
 1. Efter udførelsen skylles stedet med varmt vand. Ansøg om denne intime gel. Derefter behandles huden med lotion.
 1. Komprimerer med kamille eller en snor hjælper med at berolige huden.
 1. Vælg lotioner og geler med lavt alkoholindhold for at undgå unødig irritation.

Brug den rigtige teknik og passende plejeprodukter, og barbering bliver ikke til tortur for dig.

Kvinde anmeldelser om barbering

Meninger af kvinder i arbejdskraft og fremtidige mumier er radikalt forskellige. Nogle kvinder i deres anmeldelser på forummet udtrykker forvirring over behovet for sådan uddannelse og kategorisk nægter at slippe af med hår i perineum.

Andre udfører en sådan procedure konstant, uanset den afrundede mave. Derfor er spørgsmålet om barbering for dem ikke relevant, det er en normal hygiejnisk proces.

Den tredje kategori er neutral og ser frem til chancen. Jeg vil have tid - godt, jeg har ikke tid - de vil hjælpe dig på hospitalet hvis det er nødvendigt.

Meningerne konvergerer kun i en. Hvis vi allerede slipper af håret, så er det bedre at gøre det på forhånd, hjemme, ved at vælge egnede metoder og midler.

Vælg en kvinde i arbejde, hvad hendes skridt vil dukke op for lægerne. Men husk at barbering før fødslen har ikke kun den æstetiske side, men også hygiejnisk.

Sådan barberer du dig selv før fødslen

Barbering inden fødslen kræver, at sygeplejersken er i stand til at kontrollere processen under barnets udseende. Hvis kvinden allerede har indtrådt i den generiske proces, er den hygiejniske procedure ikke brugt, du skal forberede babyens udseende på forhånd.

grunde

Barbering inden fødslen hjælper med til at sikre manipulationens bekvemmelighed. Hår bliver ofte ynglepladsen for skadelige bakterier, der kan komme ind i moderen og babyen. Behandling af perineum udføres hjemme, i en skønhedssalon eller i barselshospitalet.

Hvorfor barberer inden fødslen:

 1. at eliminere udseendet af skadelige bakterier, der danner på hårlinjen;
 2. til at udføre en episiotomi, og også at jordemor kunne estimere forandring af en skygge og intensitet af et integument;
 3. For at suturere og behandle dem efter fødslen skal du forsigtigt barbere perineumet;
 4. reducere akkumuleringen af ​​infektioner i postpartumperioden forårsaget af uterussekretioner.

Sikkerheden og bekvemmeligheden ved fødslen af ​​et spædbarn til verden afhænger af den rigtige, intime hygiejne. Det er nødvendigt at barbere bikiniområdet for kejsersnit for ikke at inficere moderens krop med en infektion.

Skal jeg barbere før jeg fødes? Barbering af hår i det intime område er ikke en forudsætning. Det er vigtigt at huske at hårlinjen bidrager til spredning af infektioner, forstyrrer overvågningen af ​​den generiske proces.

Hårfjerning vil påvirke leveringen både positivt og negativt. Mikroskader forårsaget af razor eksponering bliver en kilde til infektion. Dette sætter barnet og moren i stor risiko.

Barberingsmetoder

Det er ret svært at barbere før fødslen på grund af en stor mave. Proceduren er betroet af jordemor i barselshospitalet, mesteren i salonen, manden. Det er bedre at forberede huden på forhånd, da fødslen kan være forbigående.

Måder at barbere sig foran hospitalet:

 • værktøjsmaskiner;
 • creme - depilatory;
 • epilator;
 • voks;
 • Laser hårfjerning;
 • laser.

Den mest almindelige metode er hårfjerning med en barbermaskine. Dens anvendelse forårsager ofte hudirritation hos kvinder. Høj sandsynlighed for nedskæringer og microcracks.

Depilatory cream er sikker og forårsager ikke skade. Det forkerte valg af midler forårsager irritation, rødme i huden. Cremen er ikke effektiv til ejere af hårdt hår.

Epilator anbefales ikke til gravide på grund af den smertefulde procedure. Men med regelmæssig brug fjernes hår i 3-4 uger. For at reducere smerten ved hjælp af barberskum.

Voksning er tilladt, hvis den gravide kvinde har udført proceduren før. Det er bedre, hvis specialisten gennemfører sessionerne for at undgå blå mærker, skader, revner. Epilation bikini sparer effekt i 3-5 uger.

Fotoepilering under graviditet er forbudt. Dette skyldes, at virkningen af ​​metoden på fostrets udvikling ikke er blevet fuldt undersøgt. Det anbefales at udelukke fotoepilation, hvis kvinden ikke tidligere har brugt tjenesten, har en lav smertegrænse, og er også i de sene stadier af at bære barnet.

Laser hårfjerning før fødslen påvirker ikke fosteret negativt. Bestråling af huden fører ofte til tør hud, kløe. Metoden er ikke effektiv for ejere af let hår.

Barberingsteknologi

At uafhængigt barbere det intime område i lang tid, brug et spejl, det vil hjælpe med at se skridtområdet og lette processen. Det anbefales at udføre proceduren 2-3 uger før den forventede dato.

Sådan barberer du dig selv før fødslen:

 1. tag et varmt brusebad
 2. vask hænder med sæbe og desinficere med en barbermaskine, for eksempel Miramistin;
 3. et spejl er installeret på stolen, så ved at placere benet er skridtet tydeligt synligt;
 4. spejl kan sættes på bunden af ​​badeværelset;
 5. På den behandlede overflade påføres creme, barberskum;
 6. brug en barbermaskine til at fjerne håret i retning af dets vækst for at minimere skader på huden;
 7. Efter proceduren skylles bikiniområdet med varmt vand og behandles med et antiseptisk middel.

For at forberede sig på fødsel bør der anvendes engangs barbermaskiner, der er forbehandlet med alkohol. Efter proceduren anbringes en beroligende creme, kamille ekstrakt eller serie.

Barberer de inden fødslen på et barsels hospital? Ja, jordemor hjælper den gravide til at barbere sig ordentligt inden fødslen, men moderen skal tage en maskine eller barberkrem med hende til barselshospitalet.

Hvis du ikke kan barbere dig selv, kan en kvinde bede om hjælp fra hendes mand. Desinfektionsregler ændres ikke. En mand skal vaske hænderne grundigt før proceduren.

Kvinden har et intimt område, før man går på hospitalet, skal være helt barberet. I lang tid, når maven blander sig, vender kvinder til skønhedssaloner. Erfarne kosmetologer i sterile forhold fjerner uønsket hår.

Tips

Intim barbering inden fødslen hjælper med at undgå hudskade, nedskæringer og irritation. Der er ikke behov for at udskyde hygiejneprocedurer før arbejdsgang. Det er forbudt at barbere sig, hvis vandet har afledt eller sammentrækninger er begyndt, da der er risiko for infektion, og fødslen af ​​et barn kan være hurtigt.

Hvad skal du barbere inden fødslen:

Skal jeg barbere min lyske inden fødslen? Ja, i tilfælde af brud og udskæringer af perineum, vil fraværet af hår lette processen med suturering. Hår i lysken er også en yngleplads for infektioner.

Før proceduren i hjemmet anbefales det at tage et varmt brusebad. Dette vil gøre det muligt for huden at dampe ud og reducere smerte. Ved brug af en maskine eller en epilator er det nødvendigt at bruge et gel- eller barberskum.

For at reducere irritation efter proceduren skal der anvendes kølecreme, antiseptika. Rødheden af ​​huden fjernes med kamille og en række lotioner. Til dette hældes 2 spiseskefulde tørrede urter med kogende vand og afkøles.

Hvornår kan barbere efter fødslen? Ved syning er barbering tilladt senest en måned efter barnets fødsel. Hvis fødslen af ​​barnet gik godt uden tårer og nedskæringer, kan du udføre proceduren i en uge.

Depilatory cream anbefales fra den 39. uge af graviditeten. Det fjerner forsigtigt håret, vil ikke forårsage mekaniske skader. Cremen bruges til bikini depilation umiddelbart før fødslen.

Om epilation

Epilation udføres kun i specialiserede saloner og klinikker. Metoden adskiller sig fra depilation, idet hårene permanent fjernes fra roden. Til dette skal du gennemgå et forløb af procedurer.

Kan jeg gøre hårfjerning før fødslen? Hvis en kvinde før graviditeten gjorde hårfjerning i salonen, så er proceduren tilladt. Hvis den fremtidige mor har svangerskabsdiabetes og hudsygdomme, er epileringsproceduren forbudt.

Laser hårfjerning er kun effektiv til mørkt hår. Metoden er baseret på laserstrålens indvirkning på pæren, næsten smertefri. For at opnå effekten kræves mindst 3 procedurer.

Under fotoepilation påvirkes håret af strøm. For fuldstændig hårfjerning i bikiniområdet har du brug for op til 10 sessioner, der hver tager cirka 40 minutter. Metoden anbefales ikke under graviditet.

Elos hårfjerning er en ret ny metode. Det kombinerer en lysstråle og en strøm samtidigt. Indflydelse på fostrets udvikling er ikke blevet fastslået, derfor bør mødre afstå fra denne metode til fjernelse af hår.

Hvornår kan jeg gøre hårfjerning efter fødslen? De første 3 uger kan ikke være kosmetiske procedurer. Hvis leveringen var vanskelig, forlænges perioden til 2 -3 måneder. Når amning ikke anbefales at gennemføre foto epilation sessioner.

Kontraindikationer

Der er en række kontraindikationer til udførelse af hårfjerning til gravide og ammende kvinder. De er forbundet med det særprægede at bære et barn og moderens sundhed.

Depilation inden fødslen er kontraindiceret i følgende sygdomme:

 • diabetes mellitus
 • tendens til allergiske reaktioner
 • tilstedeværelsen af ​​ar og ar
 • højt blodtryk
 • hudsygdomme;
 • øget kropstemperatur;
 • hududslæt og rødme;
 • åreknuder.

Brugen af ​​barbermaskiner og cremer kan forværre tilstanden af ​​huden, føre til tørhed og flak. Smerter fremkalde stress for en svækket kvindelig krop. Derfor er brugen af ​​voks og sukkerpasta forbudt i tilfælde af fare for abort og tidlig fødsel.

Hormonjustering øger følsomheden af ​​huden, så i helbredende sår og nedskæringer heler længere. Epilering anbefales ikke til brug, når vandet har trukket sig tilbage eller sammentrækninger begynder.

Den optimale tid til depilering er 2-3 uger før rejsen til barselshospitalet. Dette vil gøre det muligt for huden at slappe af efter proceduren, microcracks og udskæringer vil have tid til at stramme. Beauticians anbefaler at bruge en barbermaskine eller voks, og i senere perioder - en creme til følsom hud.

Hvis der efter en depileringssession forekommer udslæt, irritation, rødme i huden og alvorlig kløe før fødslen, konsulter en læge. For at lindre symptomer anvendes lægemidler og afkog af urter.

Epilering af en fremtidig mands dybe bikini er et vigtigt punkt i forberedelsen af ​​processen med at føde en baby. Når man vælger en hårfjerningsmetode, er det værd at overveje hudens egenskaber, under graviditeten, forekomsten af ​​allergier overfor kosmetik. Hvis en kvinde ikke kan udføre proceduren alene, bør du bruge hjælp fra sin mand, en nær ven, en skønhedsekspert.

Barber før fødslen eller ej?

Spørgsmålet om at fjerne hår i skridtområdet blandt moderne kvinder er ikke længere det værd. Selvfølgelig gør ikke alle dem hårfjerning i det intime område, men mere og mere kommer de til at forstå, at det er meget behageligt og hygiejnisk, og derfor fjerner de regelmæssigt vegetation ikke kun i armhulerne og på benene, men også i bikiniområdet.

Men med udbruddet af graviditeten må mange afstå fra denne procedure. Nogle gravide kvinder fortsætter med at epilere perineum på trods af deres stilling, men de fleste af dem er nødt til at suspendere intimpleje. Salontyper af hårfjerning udgør en risiko for øget uterintone og som følge heraf truet abort, og barbering er en ubelejlig og upraktisk måde.

Men i slutningen af ​​det tidspunkt, hvor han bar et barn om ham, er det umuligt ikke at huske. Kvinder begynder at spekulere på, om det er nødvendigt at barbere, inden de fødes.

Hvorfor barbere inden fødslen

På mange barselssygehuse er barbering før fødslen afgørende, når en kvinde i fødsel kommer ind. Ikke så længe siden var dette et fælles krav for alle institutioner: Hvis en kvinde ikke fjernede hendes hår alene, så gjorde jordemoderne på hospitalet det uden at fejle. Moderne gravide kan også føde pubic hair med deres ret til at "afvise medicinsk intervention" og forlade alt som det er.

Men vær ikke overrasket over, om du vil nægte at tage dig til hospitalet uden en barberet pubis. Dette sker stadig meget ofte, og dets egne interne regler gælder overalt. Og selvom loven har ret til at nægte det, har fødselslæger og gynækologer deres egne ideer om, hvorvidt man skal barberes før fødslen. De mener, at det er yderst ønskeligt at gøre dette, og endda nødvendigvis, fordi i dette tilfælde er barbering helt berettiget:

 • Kropshår skaber ideelle betingelser for opdræt af bakterier og fungerer ofte som en kilde til forskellige infektioner og infektioner i fødsel. Deres fjernelse er en ekstra foranstaltning af sikkerhed, "desinfektion" og sterilitet.
 • Ved fødslen af ​​barnets hoved overvåger jordemoder omhyggeligt den perineale hud af puerperalen og forsøger ikke at gå glip af det øjeblik, hvor det kan være nødvendigt at dissekere det (med stærk spænding bliver huden hvidlig). Hvis huden er meget spændt, vil det briste mellemkødet under fødslen, hvilket er meget uønsket, og derfor er bedre til at lave en renere snit. Tæt vegetation i dette område lukker fuldstændigt "review" for det medicinske personale, dvs. overvågning af fødselsprocessen kan ikke gennemføres fuldt ud.
 • Meget ofte bryder op under fødslen, og du skal sy i skridtområdet. I dette tilfælde vil håret kun forstyrre.
 • I perioden efter fødslen, mens du vælger lochia (postnatal mor "blødning") hår i skridtet vil yderligere fremme udviklingen af ​​betændelser og infektioner.

Derfor beslutter du selv for dette spørgsmål, du skal tænke på, om du skal barbere håret før fødslen, og ikke nødvendigvis, om du skal gøre det. Og lægerne synes det er absolut det værd.

Under alle omstændigheder, selv hvis du ikke vælger at barbere, du tager med dig på hospitalet barberkniv og skum vil ikke være overflødigt at bruge dem i tilfælde af behov, snarere end et hospital "værktøjskasse".

Hvornår og hvordan man barberer inden fødslen?

Hvis du laver sukker eller voks hårfjerning, er det fornuftigt at forberede skridtet til fødslen på forhånd for at være rolig og ikke bekymre dig om noget. Selv om håret begynder at vokse lidt ved begyndelsen af ​​arbejdet, er det ikke skræmmende: det vigtigste er, at de ikke er meget lange og tykke.

Hvad angår barbering, er det bedst at producere det så tæt som muligt på fødslen. Selv efter begyndelsen af ​​sammentrækninger, kan du have tid til roligt at barbere (selvfølgelig, hvis fødslen ikke er hurtig). Det tager ikke meget tid, men det vil være lidt problematisk at barbere håret i skridtet alene, fordi anmeldelsen lukker maven. Derfor kan du spørge din søster, mor eller mand om hjælp, hvis du stoler på dem, og hvis en sådan manipulation ikke forvirrer nogen af ​​jer.

I princippet er der intet svært i dette, det vigtigste er ikke at skynde sig og ikke være nervøs. Du kan barbere ved berøring, eller ved at bruge et spejl, for eksempel ved at placere det på bunden af ​​et bad.

I første omgang skal du vaske dine hænder grundigt, vasket væk (kan være en meget svag opløsning af kaliumpermanganat) og desinficere området ved mellemkødet, brugen af ​​de relevante stoffer - Miramistin, Oktinisept etc. (det er ikke nødvendigt at plante dem). Påfør derefter skum eller barbergel på overfladen, der skal behandles, og gradvist barber håret mod deres vækst og trækker huden i modsat retning af maskinen. Sørg for at tage et nyt barberblad. Når håret er fjernet, fjern rester af skummet med en serviet og fugt huden med creme eller kosmetisk olie. Brug ikke alkoholholdige stoffer før eller efter barbering, de vil kun forårsage irritation.

Depilation cremer, der kan købes på et apotek eller en kosmetisk butik kan lindre hovedpine med en barbering. Denne creme påføres den hårige del af huden og venter i et par minutter i henhold til instruktionerne og rengøres sammen med de forsvundne hår ved hjælp af en spatel, der er fastgjort til den.

Men før du anvender denne creme helt sikkert brug for at finde ud af, om det er kontraindiceret til gravide, og om det er egnet til fjernelse af kønsbehåring (ofte kun de creme depilating ben).

Bare rolig, hvis barbering derhjemme ikke lykkes. En jordemoder på hospitalet om nødvendigt vil gøre alt selv, kun tage med dig en ny barbermaskiner og hudplejeprodukter. Selvfølgelig er det bedre at gøre alt selv, for ikke alle jordemødre barberer lige så omhyggeligt og flittigt. Og dette bekræftes af mange anmeldelser.

Skal jeg barberes inden fødslen: anmeldelser

Gravide kvinder diskuterer ofte dette emne på fora. De er ikke bange for behovet for at fjerne hår fra pubis, men en ting forvirrer: det er ret svært at gøre det selv, og det er ubehageligt at stole på en sådan intim manipulation af "andres tante". Men vær ikke forvirret af det psykologiske aspekt: ​​Når sammentrækningerne begynder, vil der ikke være tid til tilbageholdenhed.

Men tvivl om uhøflighed og uforsigtighed hos det medicinske personale er ikke ubegrundet. Anmeldelser bekræfter at nogle gange jordemoder barberer ligesom, og endda dumme gamle maskiner. Men i det hele taget har de allerede en god hånd i denne sag, så der er ikke noget at være bange for. Tag med jer alle dine - og tænk på fødsel, ikke barbering. Nu vil det vigtigste være at trække vejret og rette op, for at hjælpe din baby og møde ham i denne verden med kærlighed!

Forberedelse til barselshospitalet: barbering, svælg, manicure...

Den fyrre uge kommer til en ende, pakker indsamlet i barselshospitalet utvetydigt hint det meget snart er det tid til at gå. Hvordan til at forberede turen til hospitalet, hvad hygiejne procedurer kan gøres derhjemme, og hvad - er bedst at overlade til fagfolk, og er det tilladt at gå i arbejde med make-up og manicure fortælle vores ekspert Julia Dremov læge - en fødselslæge-gynækolog af det medicinske center "Avicenna".

Barber inden fødslen

Om rustne og kedelige barbermaskiner at alvorlige jordemødre med magt frataget en hovedbund "ubarberet" fødsel, er legendarisk i de fora. Vittigheder er vittigheder, men hårfjerning i skridtområdet er en virkelig vigtig del af hygiejnisk forberedelse til fødsel. For nylig var barbering før fødslen en forudsætning for at en gravid kvinde blev indlagt på hospitalet. I dag har den forventede mor ret til at afvise denne procedure, hvis hun har særlige overvejelser i denne sag. Det er dog usandsynligt, at en sådan beslutning vil glæde medicinsk personale. Selvfølgelig, du barberer mod vil ikke blive det, men afvisningen af ​​denne procedure kan komplicere arbejdet i læge og jordemoder, fødsel ledsager.

Hvorfor fjerne hår før fødslen

 • For det første er hårfjerning en vigtig hygiejnisk foranstaltning (da det miljø, der er potentielt behageligt for bakterievækst, fjernes).
 • For det andet forhindrer håret jordemor fra at vurdere tilstanden af ​​huden i perineum under fødslen. Læger vurderer tilstanden af ​​ekstrem hudspænding efter farve. Hvis huden bliver hvid under udbruddet af hovedet, så er det sandsynligvis, at en tåre ikke kan undgås, et snit er nødvendigt.
 • Endelig, hvis der er tårer eller perineal snit i leveringsprocessen, forhindrer håret sting.

I et ord - det er meget ønskeligt at fjerne håret før fødslen, og det er selvfølgelig mere hensigtsmæssigt at gøre det hjemme, dagen før. Dette skal gøres særligt omhyggeligt og omhyggeligt. Hvis du ikke er sikker på dine evner, kan du bede om hjælp fra nogen tæt (mange hjælpe deres ægtemænd) eller endda kontakte en specialuddannet depilation mester.

Meninger sibma

aleks11: Jeg havde en sammentrækning på hospitalet og tog et bad og barberet grundigt, pænt der. Og da, da de sænkede ind i venteværelset, sagde sygeplejersken: "Åh, hvor vidunderligt er alt sammen med dig!". Enema frem og tilbage. Jeg er anderledes og kan ikke. Jeg skammer mig til at vide.

Enigma 26: Min favorit løst dette problem for mig! Og hvorfor var jeg så otbrykalas? Jeg gjorde alt meget omhyggeligt, jeg ville ikke have kunnet i det øjeblik! Og at barbere i barselshospitalet - nej, meget, de har travlt med at tage den gravide kvinde ind i prænatalet...

Chrysanthemum: Da jeg først fødte, blev jeg barbert på hospitalet; Følelse som en skraber med en kniv, og en anden sygeplejerske mumlede, at hun ikke havde noget mere at gøre, ligesom at barbere alle gravide kvinder. Horror. Så for den anden fødsel overvandt jeg mig selv og bad om min mand. Han gjorde alt meget omhyggeligt, selv om jeg var flov.

Bestyrelsen

Anastasia Gabets: Der er en film kaldet "The Secrets of Shaving", alt er fortalt til de mindste finesser, hvordan man barberer ordentligt, for ikke at blive såret, og der var ingen irritation. Filmen er maskulin, selvfølgelig ikke på kvindens skridt, men hvad betyder det for os? Men efter disse hemmeligheder, ingen irritation og nedskæringer.

Ekspertkommentator

- Perineal barbering er en hygiejnisk procedure, der kræves ved indlæggelse på hospitalet. Der er ingen forskellige meninger om dette problem blandt obstetriksk-gynækologer, dette er et vigtigt stadium i forberedelsen til fødslen. En kvinde har imidlertid ret til at afvise, hvis hun har sine personlige grunde til det.

Rensning af emalje før fødsel

Dette uden sjov er en temmelig ubehagelig ting, selv uden for fødslen, og med sammentrækninger er det slet ikke en gave. Men læger tror: det er bedre at lide og gøre en enema end ikke at gøre og fortryde det.

Hvorfor har vi brug for et rensende emalje før fødslen?

Dette spørgsmål er undertiden kontroversielt. Det drejer sig om kvindelig anatomi. Det viser sig at livmoderen, rektum og blære nerver i vores krop "opsummeres" gennem den fælles nerve plexus.

"Når livmoderen får en impuls fra hjernen:" fødes ", og det kontraherer, stimulerer det også tarm- og blæretømning igen og igen - så naturen selv sørger for, at overfyldte organer ikke forstyrrer livmoderen for at udføre sit hårde arbejde.

Det er næsten umuligt at kontrollere sådan "pleje" i fødselsprocessen, der er ikke noget farligt i det, men det kan bringe kvinden i et par ubehagelige øjeblikke. Der er dog en mere alvorlig grund til en rensende emalje: En overfyldt tarm kan hæmme den normale arbejdsstrøm og forhindre nedsættelse af barnets hoved.

Det er vigtigt: Enema kan kun udføres i den indledende fase af arbejdet med fuld offentliggørelse og under forsøg er det umuligt at lave enema!

Meninger sibma

Tema: Enema - et stimulerende øjeblik, der er nyttigt primært for dem, der har svage kampe. Hvis du ikke gør det, er det okay, hvis der sker noget i fødslen, vil alt blive fjernet straks, babyen vil ikke røre ved. Men moderen selv vil sandsynligvis blive flov - distraheret (hørt om dette). Jeg kan ikke lide denne procedure selv, men de gjorde det altid, og det virker endnu lettere senere. Lav koldt vand (ikke is, selvfølgelig grader 20), liter - en og en halv. Hvis du er hjemme, behøver du ikke en pære, men sådan en stor hængende en, såsom en varmepude (ca. Esmaha cirkel), hvorfra slangen kommer. Efter at have fyldt det, skal du hænge det over taljeniveauet og hæld det langsomt gennem slangens ende, smurt med olie.

Tarasova: Jeg kunne ikke lide enemaet, men hvad man skal gøre er bedre med hende end uden hende. Jeg havde straks sammentrækninger, der gik ubemærket, så intensiveret, at jeg ikke kunne holde vandet overhovedet, kortere og grundigt vaskede badet, og den næste dag vasket sygeplejerskerne behandlingsrummet grundigt.
Derhjemme gjorde jeg det her: for 1,5 liter køligt vand (varmt suget i tarmene) pressede lidt citron og hældte det, men lidt efter lidt.

Grizzlies: Enema jeg kunne godt lide. På toilettet behøvede ikke at skubbe - alt viste sig selv, hvilken slags hæmorider? Enema gjorde meget delikat. Før fødslen af ​​hyppige afføring var ikke og vask tarmene var meget hjælpsomme. Jeg ville blive distraheret af fødslen, hvis noget unødigt kom ind i det.

SweetMama: Jeg kunne godt lide enema, faktisk, selv om pose (sidder på toilettet) under sammentrækningerne er meget behageligt, og i fødslen af ​​a-a-ak føler du ondt, at det ville være ubehageligt for mig, hvis mit barn blev født og kastet i en håndfuld ikke helt behageligt stoffer er det første; og for det andet, efter fødslen, er det mest forfærdelige at gå på toilettet (det gør ikke ondt, men det er skræmmende), det dækker bare panik, så hvis du gør en enema, er du ottyanesh dette øjeblik indtil den næste dag, og så er det ikke så skræmmende. Enema skal laves med koldt vand, fordi hvis det bliver varmt eller varmt, begynder tarmene at suge i sig selv, hvad du blødgør der, men du behøver det ikke!

Ekspertkommentator

- Det ville være bedre, hvis en jordemor i barselshospitalet gør en rensende emalje, da dette er en medicinsk procedure, der kan have kontraindikationer. Rensning af enema er kontraindiceret under alle forhold, der truer kvindens og fostrets liv: truende livmoderudbrud, navlestrengsløjfer, for tidlig frigørelse af placenta, akut føtalhypoxi samt nogle sygdomme i mave-tarmkanalen i en gravid kvinde.

Til fødsel med makeup?

"Jeg vil gerne møde et smukt barn" - mange fremtidige mødre drømmer om det første møde med barnet og forestiller det perfekte billede. Så, du har brug for makeup, styling og manicure. Selvfølgelig giver selv ansigtston og pæn manicure sig selv en positiv holdning og kan ikke skade fødslen på nogen måde... Eller kan de? Vi vil forstå sammen.

Vi er med det samme, at en tæt og klar sminke under fødslen ikke vil være meget passende. Derudover er det simpelthen ubelejligt - fødselsprocessen er ikke hurtig - klar sminke kan flyde, smudre i et ord, vil resultatet være langt fra forventet. På den anden side vil en lys, ensartet tone ikke mærkes udefra, og lidt hævede øjenbryn og øjne vil give tillid, hvis du er vant til en sådan daglig ritual (men det er bedre at vælge en vandtæt øjenbryn blyant).

"Lys makeup er en valgfri del af programmet, men der er et kosmetisk produkt, uden hvilket det virkelig kan være ubehageligt ved fødslen. Dette er en hygiejnisk læbestift. Under fødslen vil læber og farveløs læbestift eller læbepomade være meget nyttige.

Frisure fortjener også en særlig samtale. Ligesom meget i fødselsprocessen afhænger alt af tiden - ikke alle kvinder i arbejdskraft har endda tid til at vaske håret, ikke hvad man skal gøre stylingen. Et vigtigt punkt, som ikke alle ved om: Før forsøgene kræver mange jordemødre mødre at tage af rezinochki og hårnåle fra håret, "så der ikke kommer noget i vejen for at blive født til et barn." Hvis du er sikker på, at du ikke bør tage højde for tegnene, så kan du lægge håret i en blød hale eller en fletning (det vigtigste er, at frisure ikke skal forstyrre en behagelig pasform). Eller luk til fødsel med løs hår.

På manicure skal også nævnes. Under fødslen er der forskellige situationer - og det er vigtigt for læger at have alle tilgængelige metoder til vurdering af kvindens tilstand i arbejde.

"I nogle tilfælde, under fødslen, anvendes en undersøgelse kaldet pulsokximetri - bestemmelse af ilt i blodet. For at gøre det på fingeren bære en speciel sensor, og for lange negle med en tæt belægning kan blive en hindring for denne undersøgelse.

Derudover kan mellem et lag lak (og endnu mere - en langvarig gel) og neglefladen leve bakterier, som du og din baby ikke har noget at gøre efter fødslen. Derfor er det i de sidste uger af graviditeten uønsket at anvende en uigennemsigtig belægning på neglene, især langsigtet.

Meninger sibma

Tanechka: Jeg maler ikke selv, jeg pludselig tænkte på tårer, og det var ikke nok. et sjovt billede vil blive spredt. Men hun vasket hendes hoved.

Zmeika: Kan ikke sige det var lige makeup. Men læberne var helt sikker på, fordi det var vinter, og de springer altid om vinteren, jeg bruger balsam, men det giver lidt og farve. Flere gange, selv i processen med farvning. Nå, uden pulver går jeg sjældent ud og bruger så sikkert et lag. Og der var ingen blæk, skygger eller rødme. Jeg ser godt ud uden dem.

gitana: Tidligere forbød de sminke og malede negle - i henhold til hudens og neglefarven i naturlig form "bestemmer de kvindens tilstand i nødsituationer (blødning, for eksempel eller værre). Hvor strenge med dette nu - jeg ved det ikke, jeg selv ikke farger specielt, og endnu mere, på hospitalet.

En kvinde med en hale: Jeg gik på hospitalet på forhånd, så jeg tog med mig alt, hvad jeg troede var nødvendigt, og det var blandt andet en krølling. Der var ingen makeup ved fødslen, men brynene er trimmet og frisøren er stylet, ikke så meget for den mand, der deltog i fødslen som for barnet.

Ekspertkommentator

- Velplejet hud og lys makeup vil ikke forstyrre fødselsprocessen. Manicure kan også gøres. Den smukke form af korte negle og klar lak vil ikke irritere det medicinske personale, og kvinden i arbejde vil føle sig mere selvsikker, fordi en attraktiv kvinde er selvsikker og det er en fornøjelse at arbejde med hende.

Bright makeup kan forstyrre lægernes arbejde, da det er umuligt at vurdere tilstanden af ​​huden og synlige slimhinder (farve, fugtighed). Tæt, lyst eller mørkt gelpoleret på neglene kan forhindre anæstesiologen og genoplivningsspecialisten til at vurdere blodets iltmætning. Lange og skarpe negle er heller ikke ønskelige: de kan ved et uheld skader den sarte hud på babyen.

Barber før fødslen - alle nuancer af en intim procedure

For nogle år siden i barselssyge i Rusland blev kvinder tvunget til at barbere intime steder før fødslen. Det blev antaget, at skindhår "reduceret synlighed". Men i de senere år er denne regel forsvundet, og i dag forbliver barberingen af ​​det intime område efter kvindeens skøn. "Barber eller ikke barbere? Det er spørgsmålet. " Lad os finde ud af det.

Skal jeg barberes inden fødslen

Skal jeg barbere min lyske før fødslen? I dag har russiske obstetrikere og gynækologer ikke et entydigt svar på dette spørgsmål, og derfor har hvert hospital sine egne regler. Hvis du ved, hvem der lige skal tage fødslen, tøv ikke med, spørg ham om det direkte. Ofte afhænger præferencer i at vælge et intimt hårklipp afhængigt af den pågældende læge.

Imidlertid tror de fleste eksperter stadig på, at tæt voksende pubhår er en "yngleplads" for alle slags bakterier, som under fødslen giver mulighed for at observere processen med fødslen af ​​babyen i verden "fra de første rækker". Mikrober kan trænge ind i det intime område, mens barnet bevæger sig ind i vagina og derved truer den nyfødte. Også mikroorganismer risikerer at komme ind i såret i tilfælde af revner eller brud, hvilket kan forårsage ubehagelige konsekvenser i form af lokale betændelser. Desuden aktiverer en kvinde i flere uger efter fødslen frigivelsen af ​​lochia, som forbliver i håret og skaber et gunstigt miljø for reproduktion af bakterier. Ja, og det er nemmere at behandle et godt barberet skridt inden levering med specielle løsninger - præparaterne absorberes hurtigere i vævene, hvorfor effekten af ​​effekten øges.

Ifølge læger kan uhårede pubier udløse væksten af ​​bakterier, der kan skade en baby under fødslen.

I denne sag er der en anden udtalelse. Nogle læger tror: barbering før fødslen kan forårsage mikroskopiske revner, hvor infektionen trænger ind. Det er derfor, at kun en lille, intim hårklipp er "foreskrevet" til en kvinde i arbejde.

Ifølge nogle eksperter, hvis du aldrig har gjort "intime hårklipp" før - bør du ikke begynde at praktisere før du fødes. Ellers kan du fremkalde en sammentrækning af livmoderen og forårsage ubehagelige konsekvenser.

Hvor og hvornår at gøre en intim procedure

Barbering intime områder rådes umiddelbart før fødslen. Det er bedre for en dag, at i tilfælde af irritation har huden tid til at roe sig ned. Dette vil lindre ubehaget i leveringsrummet. For eksempel, hvis du kommer fremkaldt arbejdskraft (det vil sige kunstig, forårsaget af obstetrikere), kan du barbere din lyske om aftenen både uafhængigt og ved at kontakte salonen (ja! - nogle saloner er involveret i intime hårklipp til gravide kvinder). På den måde kan du undgå at skynde sig og sandsynligvis vil alt undvære unødvendige nedskæringer. Men hvis vandet allerede er flyttet, og du, som de siger, ikke behøver at barbere - ikke rolig. I dag, i barselssygehus, kan denne procedure udføres af læger direkte i arbejdshallen (mod et gebyr). For at gøre dette skal du tage en barbermaskine med dig hjemmefra, samt nogle beroligende olie.

Nogle kvinder foretrækker at barbere det intime område på hospitalet, og stoler på proceduren for obstetrikere og gynækologer.

Kvindernes mening

Generelt, hvordan og hvor man barberer før fødslen, bestemmer kvinden for sig selv. Her er et par udtalelser om dette:

Jeg havde sammentrækninger på barselshospitalet og tog et bad og barberede grundigt, pænt der. Og da, da de sænkede ind i venteværelset, sagde sygeplejersken: "Åh, hvor vidunderligt er alt sammen med dig!". Enema, og fremad... Jeg har ingen anden måde. Jeg skammer mig, du ved...

aleks11

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4196193#4196193

Min favorit løst dette problem for mig! Og hvorfor var jeg så otbrykalas? Jeg gjorde alt meget omhyggeligt, jeg ville ikke have kunnet i det øjeblik! Og at barbere i barselshospitalet - nej, meget, de har travlt med at tage den gravide kvinde ind i prænatalet...

Enigma 26

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4204508#4204508

Da jeg fødte for første gang, blev jeg barbert på hospitalet; føler sig som en skraber med en kniv og en anden sygeplejerske mumlede, at hun ikke havde noget mere at gøre, hvordan man barberer alle gravide kvinder... Horror. Så for den anden fødsel overvandt jeg mig selv og bad om min mand. Han gjorde alt meget omhyggeligt, selv om jeg var flov.

Hrizantema:

https://forum.sibmama.ru/viewtopic.php?p=4254703#4254703

Sådan fjerner du håret sikkert af dig selv

Du kan gøre depilation hjemme selv før fødslen, men pas på. Du skal være meget forsigtig med ikke at blive såret. Og selvfølgelig skal du følge alle hygiejnereglerne ved at bruge desinficerende lotioner.

Barbermanden

Den første regel om selvstændig barbering er "gør ingen skade". Brug kun nye barbermaskiner. Ældre maskiner er som brugt tandbørster: Det ser ud til at virke, men på grund af hyppig brug efterlader den hygiejniske tilstand meget at ønske. Hold din knivskarpe skarpe. Kedelige blade vil forårsage ikke kun alvorlig irritation, men også nedskæringer.

Før du barberer, skal du vaske dine hænder med antibakteriel sæbe eller desinficere dem med alkohol. Det er også værd at behandle maskinen selv, selvom den netop er pakket ud. Ved fødselsprocessen er renhed og sterilitet nøglen til ikke kun dit helbred, men også dit barns helbred.

Dernæst desinficer det intime område. Alkohol er ikke det værd - der vil være irritation. Det er bedre at bruge specielle lægemidler, såsom Miramistin eller Octinesept.

Til barbering skal du bruge et særligt skum. Det vil blødgøre din hud og gøre processen mere komfortabel og sikrere.

Det er klart, at på grund af den fremragende i enhver form for maven, vil barbering ikke være meget praktisk. Du skal bruge et spejl, som du skal sætte foran dig, så skæringsområdet er tydeligt synligt. Du kan forresten overlade "frisøren" arbejde til sin mand.

Hvis pubic håret er for langt, skal du først klippe det. Pas på med saks! En akavet bevægelse og blodtab kan ikke undgås. Træk derefter huden og start vikbistrowa: 01/25/2018, 14:24
Sikkert. Irritationer og nedskæringer vil være, hvis barbering mod hårvækst, selvom det er mere effektivt.
Hvis du barberer hårene, virker den første gang ikke, smør dette sted med skum igen og vent to minutter for at huden skal roe ned. Fortsæt derefter med at fortsætte procedure.

Efter barberingen skal huden i det intime område behandles igen, men denne gang med en barberingskrem. Du kan også bruge en blødgørende creme. Sørg dog for, at det ikke på grund af dets anvendelse forårsager allergier. Det er bedre at tage et dokumenteret produkt.

Video: Sikker barberingsregler

epilator

Hvis du aldrig har brugt en barberkniv eller er bange for at blive såret, kan du bruge epilatoren. Effekten af ​​denne depileringsmetode varer længere, hårene efter proceduren forbliver så bløde og ikke kedelige, og epilatoren kan bruges nogle dage før fødslen. For at gøre proceduren lettere, brug et spejl. Glem ikke at desinficere huden.

Hvis du ikke har brugt denne slags intime haircut før, starter lige nu ikke den bedste idé. En epilator kan provokere livmoderkontraktioner, hvilket vil medføre meget ubehagelige konsekvenser.

Du kan "barbere" ved hjælp af voks både i salonen og hjemme. I sidstnævnte tilfælde skal du også have et spejl og meget tålmodighed, fordi denne procedure ikke er behagelig. Først skal du opvarme voksen, så brug det straks til det intime område i retning af hårvækst. Det er værd at forberede på forhånd, fordi den varme voks ikke venter. Efter påføring og hærdning af teksturet, med en skarp bevægelse rive stripen i retning mod hårvæksten. Hvis det ikke virker - kan du bede om hjælp fra din mand. Efter alt, på grund af underlivet for at kunne gennemføre proceduren er det selv meget vanskeligt.

Effekten af ​​voksdannelse kan ikke men glæde sig over. Han vil holde omkring 3-4 uger.

Depilatory cream

Metoden til fjernelse af hårfjerning før fødselskræmmende creme i dag er fortsat en af ​​de mest populære. Mindste smerte, langvarig effekt og resultatet er bare et eventyr. Fremgangsmåden er meget enkel:

 1. Påfør cremen til lyskeområdet.
 2. Vent nogle få minutter (eksponeringstiden er angivet på pakken).
 3. Brug en speciel spatel til at fjerne eventuelle hårrester.

Denne metode er ikke egnet til hårfjerning i området af en dyb bikini, da den kan komme på slimhinderne og forårsage forbrændinger.

Usikker udtørring

Hvad du ikke bør bruge, når du fjerner skamhår er pincet. Denne metode til depilation kan forårsage alvorlig betændelse, samt fremkalde smerte. Både den ene og den anden inden fødslen er uønsket. Ellers kan du ikke kun forårsage betændelse i inguinalområdet, men også provosere livmoderkontraktion.

Det er ikke nødvendigt at fjerne håret med pincet - dette kan forårsage alvorlig langvarig irritation og smerte.

Uanset hvilken hårfjerning du vælger, husk: det vigtigste er, at det er sikkert. Du må aldrig tage din tid, hvis du våger at barbere sig selv og aldrig haste til "frisøren", hvis du har valgt at stole på specialisten. En anden mulighed er slet ikke at barbere. I sidste ende er intim hygiejne en personlig sag.

Sådan fjerner du voks fra huden efter depilation?

Øjenbryn tatovering korrektion