Epilering under graviditet

Selvpleje før graviditeten kræver nogle gange justering, når det sker. Dette er en procedure til fjernelse af hår. Det er nødvendigt at se på dig selv, men hormonelle ændringer fremkalder øget hårvækst. Sommetider bliver hårene på benene sværere, vokser hurtigere. Hvordan skal man være? Er det muligt at håndtere overskydende hår på de gamle måder eller.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet

Glem epilation indtil bedre tider en gravid kvinde vil have, når hun har hudsygdomme. Vi taler om atopisk dermatitis, forværret under graviditeten.

Kontraindikationer til epilering er også akutte former for herpes og infektionssygdomme hos kvinder, tilstedeværelsen af ​​keloider, diabetes mellitus, hypertension.

Kosmetologer anbefaler gravide kvinder at foretrække aflejring, det vil sige barbering af hår. Denne metode er sikrere under graviditeten. Men hvad med de forskellige typer hårfjerning?

Er det muligt at gøre laser hårfjerning under graviditet?

Laser hårfjerning er ødelæggelsen af ​​hårsækken ved hjælp af en laser flash på den. Det opvarmer follikelen, og det medfører død.

Fordelene ved denne type hårfjerning er, at den er effektiv, udført hurtigt, egnet til ethvert område af kroppen. Fremgangsmåden er ikke smertefuld, snarere ubehagelig. Den største ulempe ved laser hårfjerning er, at den er selektiv. Det betyder, at det er effektivt for mennesker med skøn hud og mørkt hår. Og prisen på laser hårfjerning er ret høj. Laseren virker på kanalen på talgkirtlen, som forbinder hårsækken. Hæmning af hårvækst fører til tørhed og tidlig aldring af huden. Under graviditeten er tør hud af en kvinde typisk endnu mere tørret. Derfor er laser hårfjerning for gravide ejere af tør hud forbudt. Denne procedure anbefales ikke til andre gravide kvinder.

Er det muligt at voks voks under graviditeten?

Bioepilation, det vil sige voksepilation, blev brugt i tiderne i det gamle Egypten. Ikke så længe siden blev hun igen populær på grund af den fremragende præstation. Huden efter sådan hårfjerning bliver meget glat. Phyto-harpiks bruges også til bioepilation i dag.

Med voks under graviditeten, alle individuelt. En interessant position i sig selv er ikke en kontraindikation for voksproceduren, forudsat at en kvinde tidligere har brugt denne form for personlig pleje. At prøve denne procedure for første gang under graviditet er ikke det værd! Smerter kan forårsage ikke kun ubehag. Bemærk at i denne stilling er huden mere følsom for smerte og virkningerne af forskellige stoffer på den.

En kvinde skal være opmærksom, hvis hun har åreknuder på benene. Faktisk er i dette tilfælde forbudt voksning.

Hvad siger lægerne om epilering under graviditet?

Vi ved jo alle sammen, at kvindernes immunitet reduceres med barnet, og risikoen for at udvikle allergier øges. Dette bør overvejes, når du bruger voks og depilatory cremer.

Psykologer siger, at hver dag skal en gravid kvinde passere i glæde, komfort, uden stress og smerte. De råder over eventuelle smertefulde procedurer. Sådanne manipulationer (og epilering blandt dem) er trods alt farlige, fordi de bidrager til udviklingen af ​​stresshormon i den kvindelige krop. Det påvirker fosteret negativt og kan endda føre til risikoen for abort.

Tendensen til allergier eller tilstedeværelsen af ​​læsioner på huden er tabuer for fjernelse af hår og fjernelse af hår.

Der er en opfattelse af, at photoepilation-proceduren er den sikreste og mest moderne for i dag. Hvis du beslutter dig for fotoepilation under graviditeten, skal du bemærke, at skaden i denne procedure ikke er bevist. I bikini- og underlivsområdet anbefaler ikke selv loyale læger det til fremtidige mødre.

Kvinder har brug for at forstå, at overskydende hår under graviditeten er bare et midlertidigt fænomen. De mest effektive metoder til at slippe af med overskydende hår (foto, elektrisk, laser hårfjerning) under graviditet er risikable metoder. Så måske giver det mening at være tålmodig? Eller brug kun midlertidigt metoderne til depilering til at løse problemet.

Kan jeg gøre hårfjerning under graviditet og på hvilken måde

Kvinder stræber altid efter at blive smukke. Et velplejet ansigt og krop øger selvværd, forbedrer humør og får dig til at føle sig mere selvsikker. Men i forventning om, at barnet skal afstå fra nogle af de sædvanlige procedurer. Er hårfjerning tilladt under graviditet? Det er trods alt en ganske smertefuld vej til skønheden, hvilket kan påvirke fremtidens mors velfærd negativt.

Hvor længe graviditeten er tilladt

Epilation hjælper med at slippe af med overskydende vegetation på kroppen. Under denne kosmetiske procedure påvirkes hårets rod af forskellige metoder. Som følge heraf dør pæren, som bevarer hudens glathed i flere uger eller endog i flere måneder (afhængigt af den valgte metode).

Epilation er meget populær blandt moderne kvinder, herunder gravide kvinder:

 • så det er lettere at opretholde hygiejne, hvilket er vigtigt under graviditeten (for dette bliver bikini hårfjerning udført);
 • Når et barn er født, på grund af hormonforandringer vokser hårene på kroppen hurtigere, og epilering sparer den fremtidige mor fra behovet for at barbere store dele af kroppen hvert par dage.

Men hårfjerning (i salonen eller hjemme) har sine egne egenskaber for hver trimester:

 1. I de tidlige stadier er der en intensiv dannelse af alle fostrets vigtigste systemer og organer. Risikoen for spontan abort i denne periode er ekstremt høj - det kan forårsage stress, herunder smerte, fra hårfjerning. Smertefulde syndrom fremkalder livmoderens tone og sammentrækninger.
 2. Den anden trimester anses for at være gunstig for proceduren for hårfjerning på kroppen, i bikiniområdet og på benene. Fosteret er allerede veletableret, og hormonniveauet bidrager naturligvis til at sænke smertens tærskel.
 3. I tredje trimester er der intet strengt forbud mod fjernelse af hår. Men risikoen for pigmentering af huden stiger betydeligt, så valget af hårfjerningsmetode bør kontaktes ansvarligt.

Når epilering ikke er tilladt

Der er begrænsninger, hvorunder du ikke kan gøre hårfjerning under graviditet:

 • tilstedeværelsen af ​​gravide hudsygdomme
 • diabetes mellitus
 • herpes;
 • kardiovaskulær patologi
 • ar og ar på stedet for den planlagte behandling;
 • venøs sygdom;
 • livmoderens tone eller truslen om abort
 • hypertension;
 • psykiske lidelser.

I sådanne tilfælde, når der er et presserende behov for at slippe af med overskydende hår, er den fremtidige mor bedre af at gøre afskallingen, det vil sige ved at bruge en normal barbering.

Sikre metoder til fjernelse af hår til gravide kvinder

Når et barn er født, gennemgår kroppen væsentlige ændringer, der sikrer den livlige aktivitet af to væsener. På grund af den ændrede hormonelle baggrund vokser hårvæksten. De bliver mørke, hårde og tykke og forværrer udseendet. Det er svært at fjerne dem på grund af den afrundede mave, især når det kommer til ben og bikini område.

For at gøre dette anbefales det at bruge tjenester fra professionelle saloner, der kan tilbyde en "klient i en interessant position" en række metoder til fjernelse af hår:

 • laser hårfjerning;
 • Laser hårfjerning;
 • bioepilation (eller voksning);
 • shugaring.

Laser hårfjerning

Dette er en effektiv og smertefri manipulation. I hårfjerningsprocessen virker laserstrålen på pæren og opvarmer den. Folliklerne dør, og de små huller, der forbliver på dem, heler gradvist. Hårene på dette websted vises ikke længere. Den største ulempe ved laser hårfjerning er den høje pris for tjenester.

Afstå fra denne metode vil have ejere af blondt hår. Opvarmning af pæren med den efterfølgende fjernelse af vegetation lykkes kun på mørkt hår og skøn hud. Nogle læger anbefaler ikke laser epilering til deres patienter, og anser det som et provokatortabort. Men andre er tværtimod overbevist om, at dette er en absolut sikker procedure, der ikke påvirker graviditeten på nogen måde.

Bioepilation (voksning)

Billig, effektiv og hurtig fjernelse procedure. En smeltet voks påføres problemområdet med en træspatel. Et lille serviet lægges på toppen og venter på at afkøles. Derefter trækkes serviet med en skarp bevægelse sammen med voks og hår. Hårets længde må ikke overstige 5 mm. Få dage før den planlagte procedure skal du barbere håret med en almindelig barberkniv.

Fjernelsesprocessen er ret smertefuld og har nogle kontraindikationer:

 • åreknuder - læs om thrombophilia under graviditet
 • allergier;
 • Fødselsmærker, pigmentpletter i det planlagte behandlingssted
 • høj følsomhed overfor smerte.

Hvis en kvinde ikke tidligere forsøgte at vokse, bør man ikke eksperimentere med graviditet. Det er bedre at finde en anden, mere blid måde.

photoepilation

Ligesom laser hårfjerning er denne metode til hårfjerning kontroversiel under graviditeten. Effekten af ​​fotoepilation er et lys, der beskadiger skibene omkring folliklen. Gradvist dør pæren på grund af mangel på næringsstoffer. Gamle hår falder væk, men intet vokser i deres sted.

Denne service i skønhedssaloner begyndte at give relativt for nylig. Ingen kan sige om virkningen af ​​processen på gravide eller dens fuldstændige sikkerhed, da der ikke er gennemført særlige undersøgelser.

Shugaring

Denne fremgangsmåde svarer til voksning. Forskellen i de materialer, der anvendes i proceduren. Normalt er det sukker, honning eller karamel. Denne metode kan fjerne hår i nogen zoner, herunder bikini zone.

I en måned efter proceduren vil den fremtidige mor nyde fløjlsagtig og glat hud. Men der er også negative punkter her - en mulig allergisk reaktion på materialer og smertefuld fjernelse.

hårfjerning

Det adskiller sig fra den sædvanlige epilering, idet der ikke dør ved forarbejdning af pæren, men kun de øvre hår fjernes. Fremgangsmåden kan udføres med en speciel creme, voks og en husstandsepilator. Men de sidste to metoder er yderst smertefulde og uønskede under graviditeten, især når du skal udføre behandling på et intimt sted.

Fordelene ved depilation:

 • tilgængelighed;
 • enkelhed;
 • sikkerhed;
 • Der kræves ingen specielle færdigheder til behandling.

Gravide kvinder fra uønsket vegetation på kroppen er bedre at slippe af med en barbermaskine. Det tager ikke meget tid, er billigt og relativt sikkert. Derudover er der ingen kontraindikationer for denne form for depilation. Det er vigtigt at bruge en barbermaskin forsigtigt for at undgå skade og skade på huden.

Voksning under graviditet

En stor ulempe ved depilation er det hurtige udseende af børster og den aktive vækst af nye hår. Efter proceduren vil creme eller kølevæske hjælpe med at undgå irritation. Det vil lindre betændelse, helbrede mikrosår, berolige huden og forhindre udslæt.

For at fjerne hår på benene eller i et andet problemområde, kan en gravid kvinde bruge en depilatory cream. Huden er ikke skadet, og hårene fjernes så hurtigt. Det vigtigste før du bruger den valgte creme til at teste for en allergisk reaktion. For at gøre dette anbringes en lille mængde creme på albuebukken. Hvis der efter 10 minutter ikke er rødme på huden, kan du sikkert gå videre til proceduren ved hjælp af instruktionerne.

Da det er forbudt at fjerne hår

Næsten alle former for hårfjerning er yderst smertefulde. Du kan undgå ubehag og ubehag ved at erstatte proceduren med en normal barbering. Desuden kan en stressende situation og smerte provokere en stigning i blodtrykket hos en gravid kvinde, hvilket er en trussel mod svangerskabet.

Jo mere smerte den valgte metode til fjernelse af hårfjerning kræver, jo hurtigere må den blive forladt. En gravid kvindes krop er yderst følsom for smerte og kan reagere stærkt på den, selvom kvinden allerede er bekendt med denne procedure. Du skal fjerne de mest synlige og uønskede hår (for eksempel over overlæben). Alt andet kan være barberet eller epileret, efter at barnet er født.

Du skal nægte sådanne fjernelsesmetoder:

 1. Det er uønsket at udføre hårfjerning voks og hjem epilator. Begge procedurer forårsager alvorlig smerte. Det er især farligt, hvis en kvinde vil udføre proceduren alene. Desuden indikerer instruktionerne for epilatoren, at graviditet er en af ​​kontraindikationerne til brugen heraf.
 2. Elektrolyse er effekten på hårrotten ved elektrisk udladning. Som følge heraf dør hårsækkenet for evigt. Elektrisk strøm leveres via en tynd steril nål indsat i hårkanalen op til selve follikelen. Der er mange typer elektrolyse, men ingen af ​​dem kan udføres af gravide og ammende mødre.

Forholdsregler og tips til forventede mødre

For at udføre en epilation eller ej beslutter den gravide kvinde. Nå, før hun besøger skønhedssalonen, vil hun rådføre sig med sin læge. Hvis der ikke er kontraindikationer og negative faktorer, bør nogle punkter overvejes:

 • prøv ikke at bruge depilation cremen med parfume og farvestoffer, for ikke at forårsage allergier. Cremen kan ikke holdes på kroppen i lang tid, ellers vil dets aktive komponenter blive suget ind i blodet;
 • Vælg en smertefri metode til fjernelse, da stresshormonet, der produceres under behandlingen, har en negativ effekt på fostret.
 • For at udelukke mulige tilstedeværelse af hudproblemer, bør du konsultere en hudlæge før du går til skønhedssalonen;
 • laser hårfjerning og photoepilation for gravide er ikke udført i bikini området og i maven område;
 • efter proceduren skal de behandlede områder tørres med apotek hydrogenperoxid - dette vil betydeligt bremse væksten af ​​fremtidige hår;
 • Hvis hårene på nogen del af kroppen optrådte under graviditeten, så skal du vente på levering. Så forsvinder de uden udefrakommende indgreb.

Uden frygt, uden frygt for graviditet, kan du kun bruge depilation. De resterende metoder rejser tvivl i kampen mod uønsket vegetation. Her skal den fremtidige mor selv bestemme, hvad der er vigtigere - skønhed og glathed i huden eller det sunde forløb af graviditeten.

Mere selvpleje sved:

Epilering under graviditet

Om sommeren bliver spørgsmålet om fjernelse af uønskede hår på kroppen særligt relevant. Men ikke alle de gamle testede måder passer til fremtidige mødre.

Under graviditeten kan væksten af ​​hår på alle dele af kroppen øges, hvilket ofte kommer som en overraskelse for den forventende mor. Årsagen til dette er ofte de naturlige forandringer i den hormonelle baggrund, men undertiden er overdreven vækst forbundet med de problemer, der opstår under graviditeten. Derfor, hvis du bemærker overdreven hårvækst, er det nyttigt at konsultere en fødselslæge-gynækolog, der fører din graviditet.

For det første bliver huden ofte mere tør og følsom på grund af hormonforandringer, der forekommer i fremtidens mor, og det indebærer begrænsninger for en række hårfjerningsprocedurer.

For det andet, på grund af de samme hormonforandringer er smertegrænsen for de fleste gravide signifikant reduceret (det vil sige de bliver mere modtagelige for smerte). Dette giver dig mulighed for kun at bruge de mest smertefrie metoder og anvende dem ganske sjældent.

For det tredje lider nogle forventede mødre, især i sen graviditet, af åreknuder, hvilket er en kontraindikation for de fleste epileringsmetoder. Desuden gør reduceret immunitet, der er karakteristisk for mange kvinder i denne periode, det meget forsigtigt at fjerne hår, da det i nogle tilfælde er muligt at beskadige og smitte af huden.

Strengt taget er alle hårfjerningsmetoder opdelt i to store grupper: depileringsmetoder (den del af håret, der stiger over huden fjernes, og folliklen forbliver i dybden af ​​huden) og epileringsmetoder (håret fjernes sammen med follikelet). Depilation er mindre traumatisk og næsten smertefri, men resultatet opretholdes i meget kortere tid end efter epilering, hvilket giver et mere udtalt og varigt resultat, men dets anvendelse er begrænset.

Depilation under graviditet

Med en barbermaskine. Dette er en simpel, overkommelig og praktisk talt smerteløs metode til depilation. De fleste gravide kvinder foretrækker det. Ulemperne omfatter hurtig hårvækst efter proceduren (i gennemsnit 2-3 dage før nye hår vises), risikoen for hudskader (ridser, udskæringer) og udseendet af irritation på overfladen. Hertil kommer, at i de sidste måneder af graviditeten på grund af den stærkt forøgede mave vil det være ret svært for den forventende mor at barbere sig selv. For at minimere risikoen for nedskæringer og irritation efter denne procedure, skal du ikke glemme barberingsprodukter, der er specielt designet til kvinder: de blødgør huden og bidrager til en mere komfortabel og blød glide af bladet. Derudover skal du først tage et varmt bad eller brusebad, massage huden forsigtigt med en skrubbe. Det bidrager også til sikrere hårfjerning og hjælper med at undgå skader på huden. Barbering hår er kun nødvendigt i løbet af deres vækst. Det er helt muligt, at du får brug for mere tid til at udføre proceduren, og resultatet vil ikke være perfekt, men risikoen for at skade din hud og inficere er minimal.

Depilatory cremer. Depilatory cremer anbefales ofte til gravide på grund af deres brugervenlighed, lavt traume og smertefrihed. Cremerne omfatter kemiske komponenter, der ødelægger hårets proteinstruktur. Som følge heraf bliver de let fjernet fra huden med en skraber eller spatel. Alle sådanne cremer har imidlertid en skarp og ubehagelig lugt, som kan føre til kvalme, svimmelhed, hovedpine osv. Derfor er det bedre at udføre proceduren i et godt ventileret rum og straks stoppe det, når der vises en negativ reaktion. Derudover, selvom den kemiske sammensætning af cremer og sikkert for moder og foster, men kan forårsage irritation og andre allergiske reaktioner på huden. Før du bruger dette værktøj, skal du kontrollere reaktionen på det, efter at du anvender en lille mængde creme (omkring størrelsen af ​​en ærter) på albuebøjningen. Efter 15-20 minutter er det nødvendigt at evaluere resultatet. Hvis der ikke er negative virkninger på huden (blærer, udslæt, rødme), så kan du sikkert bruge cremen. Sandt er effektiviteten af ​​depilatory cremer lav og sammenlignelig med resultatet efter barbering.

Epilering under graviditet

Epilatorer. Princippet for drift af hjemmepilatører er baseret på mekanisk plukning af hår. Desuden er hårsækkenet delvist fjernet eller beskadiget, så effekten af ​​proceduren er mere holdbar end fra barbering og ved hjælp af skræmmende cremer. Desuden kan enheden bruges hjemme, det er ret praktisk og nem at bruge. Ulemperne ved denne hårfjerningsmetode opvejer imidlertid ofte fordelene, især hos gravide kvinder. Brugen af ​​depilatorier er meget smertefuldt, og da smertetærsklen for gravide ofte sænkes, kan denne funktion være et væsentligt problem for dem. For at reducere de smertefulde fornemmelser i epilatorerne er der ofte indbyggede dyser med en afkøling, masserende effekt, men man kan kun finde ud af, hvor godt det er for dig ved at prøve en bestemt enhed i praksis. Derudover er et af de mest almindelige problemer med at bruge epilatoren hårvækst. For at minimere dette negative punkt er det nødvendigt at anvende delikate skrubber, surskræller og specielle cremer, som forhindrer indfødning af hår. Selv selv disse foranstaltninger giver undertiden ikke det ønskede resultat, og det er ikke altid muligt at undgå udseende af indgroede hår og som følge heraf udviklingen af ​​betændelse. Brugen af ​​denne hårfjerningsmetode kan kun anbefales til nogle gravide kvinder med temmelig tæt hud uden tendens til at vokse ind og med en høj smerte tærskel.

bioepilyatsiya

Metoder til bioepilation omfatter måder at fjerne uønskede hår ved hjælp af voks, karamel, smeltet sukker (shugaring) og også phyto-harpiks. Alle disse metoder er meget ens, men det antages, at karamel fjerner håret mere forsigtigt uden at forårsage irritation. Derudover er det opløseligt i vand, og voks er ikke, hvilket gør proceduren til at fjerne overskydende arbejdsmateriale mere bekvemt. Fitosmola har også sine fordele: det kræver ikke opvarmning og er nem at påføre. Desuden er det praktisk at bruge til bikini design. Alligevel fjerner kvinder oftest hår med varmt og varmt voks. Dette er en naturlig bivoks, nogle gange med tilsætningsstoffer til fugtighed, blødgør huden, eliminerer irritation (alger, azulene, naturlige olier).

Varm voks placeres i specialpatroner. For det første bør den opvarmes lidt (ca. 37-40 ° C), og efter at massen bliver mere flydende, påføres den på huden i retning af hårvækst, en papir- eller stofstrimmel placeres på toppen og derefter med en skarp bevægelse fjernes den i modsat retning. Varm voks sælges i krukker og opvarmes til en temperatur på 45-55 ° C. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge dem på delikate områder (aksillære områder, bikini område), det fjerner håret mere omhyggeligt og mindre smertefuldt end varm voks. Populariteten af ​​disse metoder skyldes deres hurtighed og effektivitet. Faktisk med denne hårfjerningsmetode er hårsækkene beskadiget, og huden forbliver glat i lang tid (op til 3-4 uger). Ulemperne kan betragtes som relativ smerte og risikoen for indgroet hår. Derudover bør proceduren ikke udføres i områder, hvor der er åreknuder. Metoden kan anbefales til de kvinder, der brugte det før graviditet og er overbevist om, at det er en sådan mulighed for dem.

For at forlænge effekten af ​​depilation eller epilation anvendes mange geler, cremer og lotioner, der nedsætter hårvæksten, ofte. Sammensætningen af ​​disse lægemidler indbefatter særlige kemikalier, der hæmmer follikelens funktion. Ved regelmæssig brug af disse værktøjer giver du mulighed for at opretholde en glat hud i lang tid. Imidlertid er forventningsfulde mødre, inden brug af værktøjet, at foretage test for overfølsomhed, for at forhindre forekomsten af ​​hudirritation og andre allergiske reaktioner.

Andre metoder til fjernelse af hår til gravide anbefales ikke enten på grund af utilstrækkelig viden om virkningerne af en bestemt teknik eller på grund af den potentielle skade for moderen og barnet.

Elektrolyse. Metoden er baseret på ødelæggelsen af ​​hårsækken ved hjælp af en elektrisk strøm: en elektrode indsættes i hver af dem og en lille udledning påføres. Teknikken er ret effektiv, men ikke smertefri og tidskrævende. Imidlertid er brugen af ​​elektrisk strøm kontraindiceret, når barnet bæres.

Epilering. Dette er ødelæggelsen af ​​hårsækkenet med en intens lysstråle. Det pigment, der er indeholdt i håret, absorberer lysets energi, og koagulering (tætning) af karrene omkring follikelen opstår, som uden at modtage ernæring dør. Proceduren er kontraindiceret hos gravide på grund af manglende data vedrørende mor og barns sikkerhed efter det.

Laser hårfjerning. Laserstrålen påvirker hårsækken og opvarmer den til en bestemt temperatur, hvorefter den dør. Proceduren er meget effektiv, men dens anvendelse er begrænset: den er kontraindiceret for forventede mødre på grund af den mulige negative indvirkning på graviditeten.

Mange metoder til hårfjerning er meget effektive og velkendte for moderne kvinder. Læger anbefaler dog normalt fremtidige moms til at forlade ny hardwarek Cosmetologi i et stykke tid og henvende sig til de gamle dokumenterede midler: barbering, depilatory cremer og, i mangel af kontraindikationer, brugen af ​​husholdningsepilatorer og bioepilationsteknikker.

Hårstruktur

Hvert hår består af sin synlige del - stangen - og usynlig, nedsænket i huden - rod. I den nederste del af roden er kilden til hårets liv - en lille papilla gennemboret af nerver og blodkar, hvorigennem håret fodres og vedligeholdes. Hele hårroten er indesluttet i en hårfollikel - follikel.

Der er betingelser, hvor det anbefales at nægte alle former for hårfjerning. Disse omfatter:

 • krænkelse af hudens integritet på epilationsstedet
 • allergiske reaktioner på de komponenter, der anvendes til hårfjerningsproceduren;
 • diabetes mellitus
 • forværring af herpes sygdom eller anden hudsygdom
 • virale infektionssygdomme
 • psykiske lidelser;
 • stressende tilstand af en gravid kvinde.

Fjernelse af uønsket hår under graviditeten: hvilken vej at vælge

Kvinder under graviditet ønsker virkelig ikke at miste deres skønhed og se velplejede og sexede. Desuden øger nogle kvinder i en sådan interessant position under hormonernes indflydelse væksten og densiteten af ​​håret på kroppen. Derfor er spørgsmålet om muligheden for epilering eller depilering af særlig interesse og endog bekymring for mange gravide kvinder. I denne situation er det vigtigt at vælge en måde at passe på kroppen, der ikke skader fremtidens mor og barns sundhed.

Egenskaber ved metoden til fjernelse af hår

Epilation er en procedure til fjernelse af hår fra en menneskekrop, hvis virkningsprincip er at ødelægge hårsækken og ekstraherer håret fra roden.

Typer af hårfjerning

I kosmetologi er der flere typer hårfjerning:

 • laser hårfjerning - påvirker hårsækkenet med termisk energi. Laserstrålen opvarmer hårpigmentet melanin, hvilket resulterer i, at folliklen dør. Minus af proceduren er, at melanin er indeholdt i mørkt hår; for let hår er laserfjernelse ineffektivt som i mørk hud;
 • photoepilation - blev opfundet som et alternativ til laser hårfjerning. Fremgangsmåden udføres ved anvendelse af et specielt apparat, der udsender pulser af lys, under hvilken virkningen pæren opvarmer indefra og dør. Fordelen ved denne type er, at den påvirker håret af enhver farve og type på enhver del af kroppen;
 • elektrolyse er den ældste metode, men den eneste metode, hvormed håret fjernes permanent. Princippet med metoden består i at opvarme follikelen med en elektrisk strøm, som følge heraf dør både håret og dets kredsløbssystem. Bemærk venligst: elektrolyse under graviditet er forbudt. Den minus af elektrolyse i smertefuldhed og lang varighed, men for nylig, på grund af forbedring af apparater til epilering, øges komforten af ​​denne procedure;
 • Elos epilation er en moderne metode, der kombinerer virkningerne af to energier: elektrisk og lys. En højteknologisk enhed udsender en smertefri impuls fra strøm og lys, under påvirkning som håret dør uden at skade den omgivende hud. Hårsækkene er ødelagt under epileringsproceduren.

Alle former for hårfjerning udføres af specialister i skønhedssaloner. For at opnå et stabilt resultat skal du afslutte et kursus bestående af flere sessioner (deres antal bestemmes individuelt for hver). De endelige omkostninger ved sådanne procedurer er ret høje. Hårfjerningens egenart ved epilering er, at kun en del af folliklerne er samtidig i aktiv vækstfase, resten "sover" og bliver kun aktive efter 2-3 uger. Resultatet er nye hår, som fjernes ved hver efterfølgende session.

I dag udover professionelt udstyr tilbyder kosmetikindustrien også hjemmelavede enheder til selvpilering.

Video: Hvordan er Elos hårfjerning i salonen

Kontraindikationer og mulige konsekvenser for gravide kvinder

Hver kvindes graviditet forløber individuelt, så det er ret svært at lave generelle anbefalinger om epilering. I nogle gravide kan smertetærsklen ændres under påvirkning af hormonforstyrrelser, mens andre kan opleve en allergi, der aldrig er sket før. Også overdreven vækst af hår over hele kroppen ses undertiden, eller omvendt ophører de praktisk talt med at vokse.

Kontraindikationer for epilering under graviditet er:

 • øget livmoderton og den mindste trussel om at bære;
 • krænkelse af hudens integritet, irritation på det planlagte sted for epilering
 • forværring af herpesinfektion, katarralsygdomme, høj kropstemperatur;
 • sygdomme i det kardiovaskulære system, ustabilt eller højt blodtryk;
 • diabetes mellitus
 • ethvert stadium af en malign eller godartet neoplasma
 • eksisterende allergi over for enhver komponent, der anvendes til hårfjerningskrem, anæstetika eller desinfektionsmidler
 • psykiske lidelser. Epilering af en gravid kvinde bør kun udføres af en kvalificeret specialist i en specialiseret salon og med obligatorisk brug af smertestillende midler.

Spørgsmålet om epilering af maven er rent individuelt. Hvis graviditeten går godt, udføres epileringsproceduren med en højkvalitetsbedøvelse, så kan kvinden epilere abdominalområdet. Undtagelsen er graviditets første trimester, dvs. med en periode på mindre end 14 uger, er proceduren forbudt.

Forudsigelse af de mulige negative konsekvenser for en gravid kvindes krop er ikke så simpelt, men følgende er de mest almindelige:

 • øget smerte kan forårsage livmoderkontraktioner, hvilket er særlig farligt i første trimester, da abort kan forekomme. I anden trimester forbliver risikoen, men graden aftager, i tredje trimester bliver risikoen for abort i sandsynligheden for for tidlig fødsel;
 • i strid med sanitære regler er der risiko for infektion, især med hensyn til elektrolyse. Hos gravide svækkes immuniteten, og en fælles infektion kan føre til store komplikationer;
 • epilering af benene med tendens til åreknuder og dets første tegn kan provokere udviklingen og forværringen af ​​denne sygdom;
 • En gravid kvindes krop er særlig modtagelig for allergiske reaktioner, der kan fremgå af sammensætningerne på huden under epilation, selvom kroppen tolererede dem godt før graviditeten.
Hos gravide svækkes immuniteten, så sandsynligheden for allergiske udslæt efter epilation øges

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at konsultere din gynækolog om epilationen. Mange eksperter er enige om, at hvis epilationen blev udført før graviditet og blev tolereret uden komplikationer, er den ikke kontraindiceret under drægtighed.

Funktioner af depilation metode

Depilation er en procedure til fjernelse af en del af et hår, der er synligt på hudoverfladen, når dets follikel forbliver intakt.

Typer af depilation

I dag er der følgende typer af depilation:

 • barbering: den udføres af maskinen ved brug af creme eller hud;
 • plukning: færdig med pincet, med hvert hår individuelt plukket op og trukket ud;
 • voksvoksning (voksning): består i at påføre en vokspræparat til huden, som efter størkning fjernes med en skarp bevægelse sammen med de vedhæftede hår; den anvendte voks kan være varm, varm eller kold;
 • shugaring: ved handlingsprincippet ligner voksning, anvendes kun i stedet for voks speciel sukkerpasta
 • hårfjerning med depilatory cream: en speciel sammensætning hjælper med at løsne håret ved bunden og efterfølgende tab. Cremen (eller gelen) kan være hurtig eller langtidsvirkende, afhængigt af tidspunktet for påføring på huden.

Video: Er det muligt at gøre shugaring under graviditet

Kontraindikationer og negative konsekvenser for gravide kvinder

Alle former for depilation, bortset fra barbering, er smertefulde, så gravide kvinder bør nærme sig deres valg med forsigtighed. Imidlertid er graviditeten i sig selv ikke en kontraindikation for gennemførelsen af ​​denne procedure.

Depilation under graviditet er kontraindiceret i følgende tilfælde:

 • hvis du er overfølsom eller allergisk over for kosmetik, der anvendes i hårfjerningsprocessen;
 • hvis der er en trussel om graviditet
 • i tilfælde af udslæt, irritation, slid på huden;
 • i akut koldtid ved høj temperatur
 • hvis herpesinfektion er forværret
 • med psykiske sygdomme, diabetes, onkologi, blodsygdomme.

Sandsynligheden for bivirkninger fra depilation under graviditeten stiger som følge af svækket immunrespons og ustabile hormonniveauer, hvilket er særligt vigtigt for første trimester. Ved udførelsen af ​​proceduren derhjemme øges risikoen for komplikationer fra unormale handlinger betydeligt.

Mulige bivirkninger og virkninger af depilation:

 • infektion gennem en utilsigtet udskæring af huden med et blad ved barbering;
 • kvalme, svimmelhed ved at indånde hårde dufte, såsom depilatory cremer;
 • allergiske udslæt;
 • eksacerbation af åreknuder under benhårfjernelse, for eksempel med voks;
 • pigmentering, blå mærker (blå mærker), hudforbrændinger (sidstnævnte vedrører proceduren for depilering med varm voks).
Under graviditeten øges risikoen for beskadigelse af huden under depilering, for eksempel forbrændinger

Måder at fjerne uønsket hår under graviditeten

Kvinder, der ikke har kontraindikationer, og som allerede har brugt depilation eller hårfjerning før graviditet, kan på sikker måde udføre denne procedure. Fordele og ulemper i større eller mindre grad, hver metode til hårfjerning.

Gravide kvinder får følgende metoder til at fjerne overskydende vegetation:

 • laser hårfjerning: proceduren er smertefri og bærer den mindste risiko for hudskade og dermed infektion. Dette er især vigtigt for gravide, fordi deres immunsystem er svage og eventuelle sår heler i lang tid. Ulempen ved hårfjerning på denne måde er overdryning af huden, da laserstrålen påvirker hårets talgkirtlen. Han stikker det sammen, hvilket resulterer i en overtrædelse af epidermis vandbalance, og graviditets hud er ofte tilbøjelig til tørhed, især i underlivet; Laser hårfjerning er tilladt for gravide og er egnet til hårfjerning overalt på kroppen.
 • photoepilation: Denne moderne teknik er kendetegnet ved minimal smerte og manglende kontakt med huden, hvilket er vigtigt for gravide kvinder. Ulempen ved proceduren er, at den ikke er tilstrækkeligt testet på gravide på grund af nyheden. På grund af manglende data om den mulige skade eller fordel for kvindens krop i forventning om et barn, er det bedre ikke at risikere og ikke at ty til fotoepilation; Apparatet til fotoepilation indstilles individuelt for hver patient, hvilket gør det muligt at reducere strømmen af ​​sin stråling til gravide kvinder.
 • Elos hårfjerning: En innovativ teknik finder sted med den indledende anvendelse af geleder på huden. Gravide kvinder har en øget risiko for allergi, herunder på denne gel. Da enheden påvirker håret med bredbåndslys og bipolær strøm, øges effektiviteten af ​​proceduren, og muligheden for at få en forbrænding falder, hvilket er særlig vigtigt for kvinder i positionen. Men omkostningerne ved Elos hårfjerningstjeneste i salonen er ret høje; Elos hårfjerning betragtes som den sikreste og samtidig effektive metode til fjernelse af uønsket hår
 • barbering: dette er den nemmeste og mest smertefri måde at depilere for gravide kvinder. Dens fordel er, at proceduren nemt og hurtigt kan udføres hjemme, men i nyere tid er det ubelejligt at barbere på grund af den store abdomen. Men denne metode er tilladt på ethvert tidspunkt og kræver ikke store udgifter. Ulemper: risiko for skæring, indgroede hår, hvis huden er beskadiget af maskinen, hudirritation (især i følsomme områder i armhulen eller bikini). Barbering er den eneste metode til depilation, der kan gøres i første trimester; Barbering er den sikreste, mest smertefri og overkommelige måde at depilere under graviditeten.
 • voksning og shugaring: Depilation med voks eller sukkerpasta til gravide er fyldt med en allergisk reaktion på komponenterne. Men på samme tid, hvis du bruger naturlig voks, er risikoen for allergier minimal. Fordelene ved disse procedurer er lave omkostninger og kort varighed. En minus for gravide er smerte, og alligevel kan moderens stressende tilstand negativt påvirke dannelsen af ​​barnets nervesystem. I den dybe bikini zone anbefales proceduren ikke til gravide på grund af alvorlig smerte og muligheden for infektion i kønsorganerne; Hvis du har brugt shugaring eller voksningsmetoder i lang tid og ikke er bange for smerte, kan du fortsætte med at gøre dem under graviditeten. Det vigtigste er, at sammensætningen til depilation skal være helt lavet af naturlige ingredienser.
 • depilatory cream: brugen af ​​et sådant værktøj kan henvende sig til kvinder i udseendet af allergier og kvalme (op til opkastning) på grund af en stærk kemisk lugt. Også under graviditeten øger sandsynligheden for betændelse i hårsækken efter depilation creme. Men med hensyn til smerte er denne metode den mest blide. Før du bruger cremen, anbefales det at teste albuens indvendige bøjning, da gravide kvinder kan have allergier uventet, selvom de aldrig har haft det før. Ved graviditet skal du være forsigtig med depilation cremen: For at undgå irritation eller udslæt skal du teste huden for en allergisk reaktion, inden du bruger produktet.

Forholdsregler ved fjernelse af hårfjerning

Hårfjerning på kroppen er en meget delikat procedure for kvinder. Det tager særlig vægt under graviditeten. Det er trods alt vigtigt ikke blot at udføre hårfjerning eller udtørring på den sikreste måde, men også at huske om de obligatoriske forholdsregler under sessionen. Det er også nødvendigt at tage sig af at reducere smerte og vælge den rigtige hudpleje efter proceduren.

Sikkerhedsregler

Gravide kvinder skal kontaktes med stort ansvar og forsigtighed i forbindelse med hårfjerning, især hvis proceduren ikke finder sted hjemme. De primære og primære sikkerhedsforanstaltninger for epilering og depilation for kvinder i situationen er som følger:

 • i salonen skal mesteren bære medicinske engangshandsker;
 • Alle instrumenter skal steriliseres. Ved voksning og shugaring er en træspatel f.eks. En nødvendighed, mens metalet desinficeres før hver klient. Gravide kvinder bør kun bruge engangsservietter og plader;
 • Sofaen, hvor hårfjerningsproceduren udføres, udsættes for dekontaminering før hver ny klient;
 • For at forhindre infektionens indtrængning gennem mikroskader af huden er det nødvendigt at anvende en antiseptisk sammensætning såvel som et bedøvelsesmiddel til hele området af kroppen, hvor epilering eller udtørring udføres;
 • Når der anvendes en depilatory creme, skal laser- og elektrolyseværelset udstyres med god ventilation, så lugt og mikroskopiske støvpartikler ikke forårsager forringelse af graviditeten. Før du udfører hårfjerning i kabinen, skal du sørge for, at sofaen og værktøjet efter den tidligere besøgende er blevet dekontamineret

analgetika

For at gøre hårfjerningsproceduren smertefri, skal gravide bruge specialanæstetik til ekstern brug. Listen over stoffer, der er tilladt under graviditeten, er begrænset:

 • Lidokain i form af en spray er tilladt for gravide kvinder, men det kan ikke bruges intravenøst ​​og oralt, fordi det krydser placenta;
 • Emla creme er egnet til bedøvelse af de mest følsomme områder af kroppen, for eksempel bikiniområdet;
 • Speed ​​Numb creme lindrer også huden effektivt under depilation og epilation og har en rimelig pris. Emlas mest populære smertestillende i kosmetologi er egnet til brug under graviditet

Et bedøvelsesmiddel (creme eller gel) bør påføres huden ca. 40 minutter før proceduren og lukkes med cellofanfilm ovenpå for at præparatet skal absorberes.

Hudpleje efter proceduren

For at minimere irritation, udslæt og andre komplikationer efter hårfjerningsproceduren skal gravide sikre korrekt hudpleje:

 • i løbet af dagen efter proceduren bør deodorant, parfume og kosmetik indeholdende frugtsyrer ikke påføres de epilerede områder;
 • fjern overophedning i to dage, herunder et besøg i badet og saunaen;
 • du kan ikke solbade en uge i den åbne sol for at undgå pigmentering;
 • det er forbudt at svømme i poolen og åbne reservoirer i de første dage efter sessionen for ikke at inficere infektionen;
 • umiddelbart efter proceduren, og derefter dagligt, bør du anvende pro-epileret hud med baby creme eller fugtgivende mælk; Du kan også bruge panthenol, specielle balsamer eller cremer efter epilering på basis af allantoin. På den første dag skal du anvende tre gange på særligt følsomme områder af kroppen, i de følgende dage - 1-2 gange. Brug af Panthenol efter hårfjerning hjælper med at blødgøre huden og fremskynde vævsregenerering.

Bemærk venligst, at du ikke bør behandle huden efter hårfjerning med babypulver eller talkumpulver, da de kan tilstoppe porer og derved forårsage irritation og suppuration.

anmeldelser

Laser hårfjerning påvirker ikke graviditeten. Med sådan hårfjerning under påvirkning af en lysstråle falder hårpæren sammen. Under graviditeten er laser hårfjerning sikker, da der ikke er nogen risiko for forbrændinger og pigmentering, og huden og tætte blodkar ikke er skadet.

tro

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Al graviditeten nød fløden. Denne læge tillod. Men laseren sagde stadig at holde fast i, hvad angår ammendeperioden. Han forklarede for det første, at det ikke var et faktum, at han ville tage (især 2 og 3 trimestere), ja, der var nogle trusler i første trimester, for ikke at forårsage en tone osv. Sagde han ikke at gøre det.

Oksana

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg er en mester for shugaring, og det vil jeg sige, at hvis en pige før graviditeten gjorde en lignende procedure, så har hun ingen mening at nægte shugaring i løbet af hende. Dette er en helt sikker procedure, fordi alle produkter er allergivenlige og naturlige. Få kan forårsage allergier. Men hvis denne procedure ikke var færdig før graviditet, så er det bedre ikke at starte det under det. Da du ikke kender dit smerteniveau og hvordan smerte vil påvirke graviditeten. Sandsynligheden for uterus tone med smertefulde stressfulde fornemmelser er meget høj. Og endnu værre. Men jeg vil ikke anbefale mere radikale epileringsmetoder. Hvis barbering ikke er egnet, så er det muligt at bruge en depilatory cream. Sådan fjernede jeg mit bikinihår under graviditeten.

Irene

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

På grund af hormonelle ændringer kan laser hårfjerning måske ikke være så effektiv, så vent indtil alt er lagt ned for ikke at spilde tid. For nu - shugaring, voksstrimler, almindelig epilator mv.

Vesna

http://epilus.ru/forums/topic/bezopasnaya-epilyatsiya-vo-vremya-beremennosti-nuzhny-realnye-otzyvy/

Jeg rådførte mig med min gynækolog, de svarede mig som dette: "Vi skal vælge den metode, hvorefter der ikke er betændelser og sår. Hvis du går til voks i mange år, skal du overføre det normalt, så er der ingen irritation og betændelse - gå så meget som du vil. Hvis dårligt tolereret barbering (og jeg klagede over, at efter skraberen er ikke zone bikini én stor irritation med masse af pustler, uanset hvilken type af barbermaskiner, cremer og aftershave), så i hvert fald ikke barbere, betændelse der nu har brug for mindre sandsynligt. "

Anastasia

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=3

Jeg gjorde en voksende "dyb bikini" under hele graviditeten. Men på dette tidspunkt havde jeg gjort det i lang tid, så jeg var ligeglad. Jeg var ked af at jeg ikke havde tid til at gøre det før fødslen, jeg skulle barbere))) Men hvis det er første gang, så er det selvfølgelig ikke værd at risikoen.

Bat

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/poboltaem_v_ozhidanii_chuda/jepiljacija_vo_vremja_beremennosti_1359905271/?page=2

Det har længe været at fjerne overskydende kropshår (armhuler, bikini, ben) ved hjælp af en epilator (hjemme) og varm voks (i kabinen). Nu er jeg i tidlig graviditet. Jeg ved ikke, om jeg kan fortsætte med at gøre disse procedurer eller gå tilbage til barbering med en maskine. Jeg er bange for at skade barnet, fordi hårfjerning ledsages af smerte. Siden begyndelsen af ​​min graviditet har jeg kun barberet alt sammen med en maskine. Epilatoren og voks er generelt uudholdelige, det blev af en eller anden grund meget smertefuldt, selv om det blev brugt i lang tid. Tilsyneladende er smertetærsklen ændret.

Agnes

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/udalenie_volos_vo_vremja_beremennosti/

Uanset om det er nødvendigt at udføre hårfjerning eller depilation under graviditet - du bestemmer dig. Dette spørgsmål er meget sart og meget individuel, fordi hver graviditet fortsætter med sine egne egenskaber. Først og fremmest skal du rådføre dig med din gynækolog. Hvis du allerede har besluttet, så husk at den sikreste metode er barbering. Desuden, hvis hårfjerningen blev udført før graviditet, så er det under sit forløb ikke forbudt. Glem ikke også, at gravide kvinder efter fjernelse af hår har brug for særlig hudpleje, hvilket vil medvirke til at undgå irritation.

Epilering under graviditet - er det muligt at gøre det, er det værd at risikere og hvordan man kan slippe af med kropshår i denne periode

En ung kvinde, som ingen andre, er bekymret for hendes udseende, og hun forsøger under ingen omstændigheder at passe sig selv.

Dette er særligt vanskeligt at gøre under graviditeten, når der er maksimal hormonel stigning og hårfjerning kan øge væksten.

Laser hårfjerning, fotoepilation, elektrolyse - der er mange typer hårfjerning, men spørgsmålet opstår, hvordan man løser dette problem under graviditet og amning, om det er muligt at gøre hårfjerning og hvordan man ikke kan skade barnet.

Typer af hårfjerning og deres brug til at bære et barn

Laser hårfjerning

Denne procedure er en proces med ødelæggelse af hårsækken under huden ved udsættelse for en laser. Strålerne opvarmer follikelet, det brister og pæren kollapser, fungerer ikke længere.

Denne metode anses for den mest smertefri for gravide kvinder. Men bemærk at dermatologer har flere mulige bivirkninger:

Primær tegn på atopisk dermatitis kan forekomme. Laser hårfjerning i bikiniområdet kan føre til tilstopning af talgkirtlen ved limning.

Overdryning af huden, som er typisk for gravide, og situationen er forværret efter laser eksponering.

Kold epilation

Det er direkte en slags laser hårfjerning og ved denne metode ødelægger hårsækken. Dens største fordel ligger i det faktum, at selv med det hjælper selv de letteste hår på kroppen, og det har også fuldstændig smertefrihed under processen.

Men hun har også kontraindikationer. I intet tilfælde gælder ikke:

 • gravide, såvel som dem, der ammer;
 • mennesker med onkologisk sygdom;
 • i nærvær af irritation eller purulente sår på kroppen.

Elos epilation

Denne metode er også en af ​​de fysioterapeutiske procedurer, der er forbudt at udføre under fødslen af ​​fosteret, samt efterfølgende amning.

På trods af dette, takket være elektro-optisk synergi, klare det med at fjerne hår og det er harmløst for en sund krop.

elektrolyse

Dette er en af ​​de mest effektive metoder til fjernelse af hårfjerning. Metoden til dens handling ligner laser hårfjerning, da det også påvirker hårsækken.

Kun i stedet for strålerne er der en mikro-tynd nålelektrode. Det virker som en effektiv teknik, men det har også sine ulemper:

photoepilation

Denne metode påvirker håret med en flash af lys og derved atrophicere follikelen. Derfor observeres udmattelsen og tabet af uønsket hår. Desværre er denne procedure ret dyr i forhold til ovenstående.

I det omfang metoden er ny, har den været lidt studeret, så der er ingen klar effekt på graviditeten. For at undgå ubehagelige konsekvenser efter fotoepilation er det bedst at afstå fra at bruge det under graviditeten.

Hvem er interesseret i at se på billederne før og efter RF ansigtsløftningen og for at finde ud af, hvad proceduren er, og hvilken effekt det giver, foreslår vi at se her.

Anvendelsen af ​​magnetisk terapi i kosmetologi, indikationer og kontraindikationer til proceduren - her.

Hvilke metoder kan jeg bruge?

Barbermanden

For gravide er den bedste mulighed for personlig pleje barbering.

Denne metode er så almindelig på grund af dens enkelhed og lave omkostninger, at den forbliver en af ​​de mest populære, såvel som den sikreste i form af virkninger på kroppen. Det har sine ulemper:

 • Afhængig af området kan irritation forekomme;
 • Metoden er den korteste, fordi efter en dag eller to, kan hår, der har trængt ind på overfladen, observeres;
 • hårgenvækst bliver ret hårdt, hvilket forårsager utroligt ubehag.

Depilatory cream

Den anden acceptable metode til at eliminere hår under graviditeten er cremeafdækning. På grund af det kemiske stof bryder håret ned og fjernes let med en vaskeklud eller et frimærke.

Sammenfattende, før du beslutter dig for en af ​​ovennævnte metoder til fjernelse af hår, bør du afveje fordele og ulemper. Med ekstrem forsigtighed og forståelse for ændringerne i din krop til at komme ind på problemet. Lad alle radikale metoder vente til postpartumperioden, brug kun delikate mekaniske metoder.

Afslutningsvis tilbyder vi at se og lytte til hvad lægerne siger om hårfjerning under graviditeten:

6 bedste voksstrimler til depilation

Sådan fjerner du hår i lysken hos mænd. Mandlige hårfjerning intime områder: hårfjerning i bikini og lyskeområdet