Kombination af solarium og bad / sauna

Om vinteren begynder flere mennesker at besøge solarium, da intensiteten af ​​solens stråler falder. I dag, når spa-behandlingernes popularitet vokser, kombinerer folk solbriller, saunaer og bade. Mange saunaer har deres egne solseng, så hver klient kan få den ønskede solbrændte. At besøge sådanne virksomheder bidrager naturligvis til at forbedre tonen, helbredelsen og forbedringen af ​​den fysiske og følelsesmæssige tilstand. Men hvordan man kombinerer disse procedurer, så de er sikre og effektive? I vores artikel vil vi fortælle om, om det er muligt at gå til solariet efter en sauna og om det er muligt at bruge et solarium efter et bad.

For stor eksponering for ultraviolette stråler kan forårsage:

 • solskoldning;
 • svækkelse af immunsystemet
 • forekomsten af ​​pigmenteringsfejl;
 • øget risiko for kræft.

Dette tyder på behovet for omhyggelig analyse og forberedelse af programmet "solarium og bad" og det præcise svar på spørgsmålet "solarium og sauna: kan jeg kombinere?". Men på den anden side kan en sådan fremgangsmåde forårsage overophedning af kroppen. En delvis løsning på problemet er allerede fundet, og det forudsætter køling af kroppen efter procedurerne.

Sådan kombineres bad, sauna og solarium.

Mange tror, ​​at der ikke er nogen forskel, at gå på en solbad efter et bad, en solbadning før et bad, en sauna efter en solbadning eller en sauna før en solbadning, men i virkeligheden er de dybt forvekslet.

Selvom selv mange eksperter er uenige, i hvilken rækkefølge vil disse procedurer ikke bringe skade og vil kun helbrede en person. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at tage hensyn til visse kriterier, der giver dig mulighed for at få den rette solbrændte uden skade.

Kombinationen af ​​sauna og solarium er muligt i en anden rækkefølge. I tilfælde af en omvendt sekvens, det vil sige at besøge en garvning salon efter bad og sauna, er det også vigtigt at give din krop med yderligere termisk beskyttelse. Eksperter anbefaler, at saunaen køler af og opvarmes igen for ikke at forårsage uønsket overophedning. Her er det nødvendigt at tage højde for hudens følsomhed over for ultraviolet stråling. Siden efter opvarmning og nedsænkning i vand er huden meget mættet med fugt, hvilket fører til hævelse af de øverste lag. Dette tyder på, at det først er bedre at solbade og derefter dampe.

Sekvensen af ​​besøg på solarium og bad giver anledning til en række kontroverser og kontroverser, men på spørgsmålet "solarium og bad: er det muligt på dag 1?" Læger og dermatologer aftalt enstemmigt. Tillader kombinationen af ​​sauna og solarium, hvis du går i sauna eller bad om morgenen, og om aftenen sørger for smuk hudfarve. Hvis du spekulerer på, om det er muligt i solariet efter saunaen, er det muligt i 2-4 timer. Det er muligt efter badet i solariet, men vi anbefaler, at du om muligt tildele disse procedurer på forskellige dage.

Regler for at kombinere et solarium, bad og sauna:

 • Det er forbudt at gå til solariumet umiddelbart efter bad og sauna med våd hud. Dette vil forårsage forbrændinger, da vanddråber fungerer som mikroskopiske linser;
 • Før og efter kan tanningssengen ikke vaskes straks, så tag en pause mindst 2-4 timer;
 • Mange mennesker bemærker at gå i saunaen efter et solarium "sletter" en del af effekten, den resulterende solbrændte vaskes af;
 • Før garvning er det tilrådeligt ikke at vaske med sæbe, da dette vil ødelægge det sure lag og fratage fedtets hud, hvilket vil øge risikoen for forbrændinger.

Sikkerhedsforanstaltninger i bad, sauna og solarium.

Besøg saunaer, bade og solterrasse, det er værd at overholde sikkerhedsforanstaltninger. Først og fremmest vedrører det benene, fordi du skal bære dine sko og ikke gå barfodet til badet, motionsrummet eller andre lignende steder. Ellers er sandsynligheden for infektion med en svamp høj.

De fleste moderne garvnings saloner og saunaer tilbyder deres kunder engangstøj, tæpper, hatte og andre midler. De er praktiske, billige og behøver ikke pleje, afspejler institutionens høje niveau, som er bekymret for kundernes komfort.

Hvad er "muligt" og "ikke tilladt" efter at have besøgt en garvningslokale

Chokoladehud er en drøm om mange kvinder, men ikke alle har mulighed for at bruge tid og penge på rejser til havet. Solarium er en passende vej ud. På bare et par timer får du en solbrændthed, og det betalt beløb er ikke så stort. En anden fordel, der passer til en erhvervskvinde, er hastighed, fordi det ofte tager kun 10-15 minutter at få garvet hud. Der er imidlertid en række begrænsninger, der skal følges efter en solarium.

Er det muligt efter et solarium i badet / saunaen?

Om vinteren, når intensiteten af ​​solens stråler falder, har mange mennesker som fugle tendens til syd for at sole sig og slappe af. Andre foretrækker solarium. Da det er koldt ude, er bade og saunaer ikke underordnede solbriller i popularitet, men hvordan kan de kombineres?

Dermatologer er sikre på, at der ikke er nogen særlig risiko for at komme til badet efter solariumet, for i sidstnævnte er temperaturen på den menneskelige hud ikke udsat for en stærk virkning, hvilket betyder, at yderligere "sved" ikke vil påvirke den menneskelige tilstand. Ikke desto mindre mener dermatologer, at den omvendte procedure (solarium efter en sauna) er meget farlig for en person, fordi en person delvis efter vanddampning og vasker en del af sin naturlige beskyttelse mod UV-stråling og derfor risikerer at få irritation på huden i et solarium eller selv forbrændinger.

Umiddelbart efter garvning kan du vaske eller skal du vente?

Et brusebad efter garvning er en god ting, men ikke umiddelbart. Vent 2 timer, hvis du kun brugte solcreme, eller 4 timer, hvis du brugte forstærkere, det vil sige bronzere og lignende.

Brug ikke skurepuder eller skrubber. UV stråler beskadiger huden, enhver yderligere eksponering kan forværre situationen.

I modsætning til et bad efter et solarium, bør du ikke arrangere vandprocedurer før et solarium. Hvis du skylder om morgenen under brusebadet, så uden brug af skrubber og geler, der kan beskadige den naturlige beskyttelse af huden.

Er det muligt at solbade under menstruation?

Hvis vi taler om en naturlig solbrun i solen, så vær venlig, men ikke i de mest aktive faser. Solariumet er forbudt, da strålerne er rettet der og ikke spredt som i sollys. En sådan solskoldning kan føre til komplikationer og smerter.

Er det muligt at solbade topløs?

Nej, skydning af badedragt er strengt forbudt. Problemet er, at huden på brystet er yderst følsom over for enhver stråling, og derfor øges risikoen for hudsygdomme, herunder brystkræft.

Kan jeg tage min mobiltelefon med mig?

UV-stråling og stråling fra telefonapparater forstyrrer ikke hinanden. Derfor er det ikke forbudt at tage en mobiltelefon med dig. Selvfølgelig kan forbindelsen ikke være perfekt, men det skyldes ikke stråling, men på grund af de tunge vægge i kabinen.

Hvor ofte kan solbade i solariumet?

Hvis din hud er lys, anbefales det at gå til en garvesalong ikke mere end to gange om ugen, indtil det bliver mørkt, så kan du reducere intervallet og gå hver anden dag. Den første session bør ikke være mere end 3 minutter, hvorefter tiden øges, baseret på hudens følsomhed.

Kan jeg få en forbrænding i solarium?

Ja, det er muligt, derfor kan du ikke blive der i lang tid, ellers vil du brænde. Solskoldning fra solsenge er ikke farligere end fra solen. Selvfølgelig bliver du nødt til at lide et stykke tid, indtil huden vender tilbage, men der er intet galt med det.

Kan jeg solbade uden briller?

Ikke anbefalet. Solbriller tillader ikke rettede UV-stråler at komme ind i øjnene. Nethinden er ikke designet til en lignende belastning, hvis du soler uden briller og åbner dine øjne (og holder dem lukket i lang tid i stærkt lys er ret svært) risikerer du at blive brændt.

Er det muligt at solbade uden fløde?

Cremen er nødvendig for at ændre skyggen eller for en hurtig brunbrun. Du kan ikke bruge cremen under proceduren. Det anbefales dog at anvende en beroligende creme efter garvning for at fremme genopretningen af ​​hudceller. Dette kan være en speciel creme efter solbrændinger eller bare en fugtgivende gel. Det vigtigste er, at stoffet ikke var rettet mod at rense huden: scrubs og rensende geler kan i høj grad skade følsom hud.

Udseendet af rødme

Mange piger klager over, at rødmen er opstået efter garvning. Dette skyldes hudens modtagelighed over for UV-stråler. Hvis rødmen er smertefuld, bliver du sandsynligvis brændt. I dette tilfælde kan panthenol bruges til at fremskynde helbredelsen af ​​huden. Hvis rødmen ikke er smertefuld (og generelt er der ingen ubehag), er det sandsynligt, at du brugte en creme, som stimulerer blodcirkulationen. I dette tilfælde vil rødheden passere sig selv efter et stykke tid.

Skal jeg bruge en pind?

Stikini er en brystvorterstørrelse klistermærke til beskyttelse af den delikate hud i haloen fra UV-lys. Hvis du har en tyk nok badedragt, kan du ikke bruge klistermærkerne, ellers anbefales det ikke at risikere og holde dem under badedraget.

Hudskrælning

Hos mennesker med tør hud efter garvning er der observeret peeling og tør hud. I dette tilfælde anbefales det at anvende fugtighedscreme efter solseng. Du kan også anvende beroligende masker eller specielle olier til at blødgøre effekten af ​​UV-stråling.

Kan jeg gå til solarium med blå mærker og slid?

Selvfølgelig, hvis du bliver alvorligt slået (Gud forbyde!), Anbefales det ikke at besøge en garvning. Dette gælder for store læsioner og hudlæsioner, der indtager en betydelig kropsoverflade. I andre tilfælde forstyrrer ridser og blå mærker ikke tanningbesøg.

Er det muligt at solbade med et stort antal mol?

Læger anbefaler ikke denne praksis, da eksponering kan stimulere vækst og / eller usunde processer i tilfælde af mol. Hvis du stadig skal besøge en garvning, skal du dække problemområder med en stærk beskyttende creme for at reducere risikoen.

Fra hvilken alder kan du sole dig i solarium?

Du kan sole dig et sted fra tre år. Selvfølgelig skader solens stråler ikke barnet selv i en tidligere alder, men det er solbrændingen, hvor UV-strålingen er rettet direkte til personen, anbefales ikke. Også børnene har reduceret tiden i boderen, da deres hud er mere følsom og sammenligner med voksne. Prøv om muligt at forsinke det øjeblik, hvor barnet skal gå i solbadet. Selvfølgelig kan en sådan kampagne før en højtidelig begivenhed foretages, men for et eventuelt alternativ, nægte at reducere risikoen.

Efter hvor meget efter garvning kan du skrælle?

Der er flere muligheder for, hvor længe du skal vente efter garvning. Hvis du skal gøre en overfladisk afskalning, er 2-3 dage nok, for en dybere rensning anbefales det at vente om en måned. Desuden taber betydningen af ​​garvning, hvis du straks "rengør" dit ansigt fra det med peeling.

Hvor meget efter garvning kan du solbade?

Uanset hvor paradoksalt det lyder, er det umuligt at solbade efter et solarium i ca. 2 dage, da solarium og solens stråler på en dag er en stor byrde på huden. Desuden vil du ikke se en bronzebrun på dig selv efter en solbadning med det samme, det har tid til at manifestere sig fuldt ud. Sådan nidkærhed kan føre til forbrændinger på huden, for ikke at nævne irritation.

Kan jeg gå til garvesalonen mens jeg tager antibiotika?

Det er umuligt. Nogle typer af antibiotika er ikke kompatible med ultraviolet stråling. Denne kombination kan forårsage hudirritation. Efter at have taget antibiotika, er det nødvendigt at vente i 7-10 dage, så stofferne fjernes fuldstændigt fra kroppen og interagerer ikke med UV-stråler. For mere effektiv rensning anbefales det at drikke mere væske.

Er det muligt at få et varmeslag?

Hvis du besøger en professionel garvning salon, skal der installeres særlige kanaler i kabinetterne for at sprede varme. Varmeslag er ikke på grund af stråling, men på grund af overophedning er risikoen for at få et slag minimal i en solarium.

Kan jeg bruge separate produkter for at øge intensiteten af ​​garvning?

Du kan selvfølgelig spise flere fødevarer, der indeholder D-vitamin, men langt fra, at de i høj grad påvirker intensiteten. Du kan dog gøre tanfargen mere gullig (rødlig) ved at tage mere C-vitamin i en naturlig (gulerod) eller kunstig form (vitaminer / tabletter).

Kan jeg gå i garvesalonen under graviditet og amning?

Under graviditeten er det ikke tilladt at deltage i en solbadning, men det anbefales ikke. Huden i denne periode er mere følsom, så UV-stråler har måske ikke den samme virkning, som moderen tidligere har haft kontakt med dem. Under amning kan du sole dig, men ikke med et åbent kiste (i badedragt, ikke engang i en stikini), som nogle læger mener, at sammensætningen af ​​mælk kan ændre sig under påvirkning af UV-stråling.

Kan trykket stige fra garvning?

Ja, det kan. Personen er i en liggende stilling, i en stilling i temmelig lang tid.

Temperaturen er lidt forhøjet, så folk med tendens til hypertension har en stigning i trykket.

Er det muligt udseendet af allergier?

Der er en sygdom kaldet photodermatitis. Fotodermatitis opstår på grund af hudens øgede følsomhed over for solens stråler (UV-stråling), derfor også kendt som "allergi mod solen." I dette tilfælde manifesterer allergien sig i form af blærer, rødme, peeling eller kløe. Sådanne sygdomme opdages sædvanligvis i en tidlig alder, og derfor i et solarium er manifestationer af sygdommen usandsynligt.

Før og efter garvning

På trods af alle begrænsningerne falder meget få besøgende på solariumet under disse kategorier, og resultatet skubber flere og flere piger for at få en bronzebrun på denne måde. Se selv ved at se på solariumets kunder før og efter billedet:

Bruser "før" og "efter" garvning

Havet, den varme sol og bronzebrunet - for mange er al denne luksus kun den ultimative drøm. Den moderne rytme af livet giver ingen tid til en ordentlig hvile i naturens skød. Arbejdsbyrde, konstant stress og tunge rum har ikke den bedste effekt på hudtilstanden. Og du vil altid se frisk og spektakulær ud.

Du kan finde en god udvej - et besøg i solariumet. Denne nye retning inden for kosmetologitjenester er for nylig blevet mere og mere populær. For at opnå et optimalt resultat efter proceduren er det imidlertid nødvendigt at følge nogle enkle regler. Samtidig er det vigtigste spørgsmål, som oftest interesserer potentielle kunder, det muligt og nødvendigt at tage et bad og svømme efter et solarium i poolen, gå i badet?

Badning til solarium

Så er det muligt at svømme og tage et brusebad foran solarium? Mange kosmetologer er enige om at tage et brusebad foran et solarium er uønsket. Dette skyldes, at vandet vasker væk laget af naturlig beskyttelse af huden - en fed film, hvorefter huden bliver sårbar og meget følsom overfor yderlige stimuli. Ved intens eksponering for ultraviolette stråler kan brænde.

Hvis der er behov for at tage et brusebad foran solariumet, er det tilrådeligt at gøre dette to eller tre timer, før de går til solarium. Svøm bedre i rindende vand uden brug af brusegel og sæbe.

Efter brusebadet må der ikke påføres kosmetik på kroppen, lad huden tørre. Husk, at før du tager en solskoldningsprocedure, skal din hud være ren og altid tør.

Tips om, hvordan man tager et brusebad foran solariumet:

 • Vi skal gøre det så delikat som muligt. Du bør ikke bruge hårde vaskeklude og pimpsten - for ikke at forårsage mikrotrauma til huden.
 • Må ikke vaskes med brusegeler og alkaliske produkter.
 • Brug ikke krem ​​og deodoranter.
 • Tag et bad senest tre timer før garvningsproceduren.

Også, før garvning, skal du fjerne al makeup, men brug ikke alkoholbaserede lotioner til dette, det er bedre at gøre dette med rent vand eller vådservietter. Parfumer, såsom parfume og aromatiserede geler, behøver heller ikke anvendes. Umiddelbart før garvning, kan en beskyttende creme påføres på tør hud.

Behandle alle anbefalinger omhyggeligt, og hvis du gør alt rigtigt, vil du efter solbranchen være tilfreds med resultatet, og din hud vil ikke blive skadet.

Fem dage før garvning anbefales det at skrælle hele overfladen af ​​kroppen for at rense den af ​​døde celler.

Badning efter garvning

Sandsynligvis mange elskere af gyldne hudtoner er der en fristelse til at svømme straks. Måske er dette ønske forårsaget af en behagelig forening - om sommeren er vi på en varm strand, vi bytter ofte kontakt med solen med en dukkert i havet, en flod. Men er det muligt at vaske straks efter garvning, på trods af ønsket?

Ifølge eksperter inden for kosmetologi, vask straks efter garvning anbefales ikke!

Og hvad er årsagen? For at tan solbrændt, skal du vente et stykke tid. Huden skal hvile, da den udsættes for ultraviolet lys, bliver det irriteret og meget følsomt.

Tan tan og vil svømme under alle omstændigheder. Så hvor lang tid kan du vaske og brusebad efter garvning?

Det er bedre at tage et brusebad mindst to timer efter proceduren, hvis dette ikke er brugt yderligere midler.

Hvis farveforstærkere, de såkaldte bronzere, blev brugt, er det bedst at afstå fra vandbehandlinger i et stykke tid. Efter denne garvning kan du vaske om fire eller fem timer. I dette tilfælde tager det lidt tid at reparere farven. Når det vaskes umiddelbart efter garvning, kan det dræne, hvilket vil svække effektiviteten af ​​proceduren.

Hvornår kan jeg tage et brusebad efter garvning, hvis du har brugt en beskyttende creme? Af hvilke midler der blev brugt ved anvendelse af garvning i en solbad, afhænger af, hvor længe det vil være muligt at vaske op efter garvning. Hvis du brugte en speciel beskyttende creme, så kan du vaske om 2 eller 2,5 timer. Og som nævnt ovenfor, når du bruger en bronzer for at få en mere mættet farve, er det først efter 4, 5 timer.

Her er et par tips til at overveje sikkerheden ved den overtagne mørke skygge:

 • Tag et brusebad uden rensemidler. Det er bedst at skylle huden rent med rent vand uden skum eller gel. Efter garvning bør ikke vaskes med alkalisk sæbe. Hvis du virkelig vil, kan du bruge en lille delikat gel.
 • Ikke værd nu huden med en vaskeklud og svamp. Hun er allerede irriteret, du bør ikke stresse hende i form af hårde genstande til rensning.
 • Det er absolut uacceptabelt at bruge en skrubbe, peeling.
 • Må ikke vaskes med varmt vand. Vandetemperaturen under vandbehandling er af stor betydning. Under ingen omstændigheder skal du vaske dit ansigt med varmt vand efter garvning, dette kan forårsage hævelse. Vand skal være ved stuetemperatur, behagelig krop. Det vil være nyttigt at skylle med køligt vand i ti, femten minutter.
 • Brug køligt vand i bruseren. Under påvirkning af ultraviolet lys ekspanderer porerne og små kapillærerne, og køligt vand vil hjælpe skibene til at krympe og derved reducere de negative virkninger.
 • Du kan ikke tage et kontrastbruser. Dette vil være en reel stress på din hud og kan forårsage kuldegysninger.

For at give huden trøst og hydrering er det nødvendigt at tage et brusebad efter garvning med følgende midler:

 • Naturlige geler med et maksimalt indhold af naturlige ingredienser og ekstrakter, og med et minimum af aggressive stoffer. For eksempel vil huden elske kamilleekstrakt, mynte, fordi de har en beroligende effekt.
 • Fugtighedscreme for at lindre irritation (cremer, mousses, balsam, lotioner).
 • Kropsmælk er en god følgesvend til din hud. Det anbefales at anvende efter et brusebad for at fugte huden.

Konklusionen er følgende: hvor lang tid det er umuligt at vaske efter et solarium afhænger af, om en bronzer bruges som supplement eller ej. Hvis ja, ja, du bliver nødt til at vente lidt med vandprocedurer.

Efter den sædvanlige solbad kan du vaske og brusebad efter 2 timer!

Hvis bronzer blev brugt, så efter 4-5 timer!

Efter et brusebad må du ikke gnide huden, det er bedre at bare fugt det med et blødt håndklæde og lad det tørre, hvorefter du kan anvende fugtighedsbevarende mælk til kroppen. Dette værktøj hjælper med at lindre irritation og hævelse, der kan manifestere sig efter en garvningsprocedure, samt genoprette vandbalancen af ​​dermis.

Kan jeg besøge poolen eller badet efter solarium?

Spørgsmålet - om det er muligt at gå til badet eller poolen efter solarium - er meget relevant blandt fans af kunstig garvning og fans af vand og badprocedurer. Lad os se om der er kontraindikationer.

Selv på trods af den store kærlighed til svømning, er det bedre at opgive ideen om at gå til puljen umiddelbart efter garvning. Faktum er, at der i puljen indeholder vand blegemiddel, der tørrer huden. Og hvis du kombinerer virkningerne på huden med ultraviolette stråler og klor, kan det accelerere hudens aldring - huden bliver tør og skrælning begynder. Har vi kvinder brug for sådanne problemer?

Hvad med badehuse og saunaer? Ifølge eksperter er det umuligt at gå til badet efter solariumet. Problemet er, at efter solbadningsprocedurer vil høj luftfugtighed og varme have en negativ effekt på den nyligt erhvervede hudtone.

Ifølge eksperter kan badet negere hele effekten af ​​tanning beds.

Derudover kan kropstemperaturen stige og kulderystelser begynder. På grund af det faktum, at huden efter svagning har svækkede beskyttelsesegenskaber, kan der opstå en termisk forbrænding.

I øjeblikket er vand i byer for det meste hårdt og indeholder mange antimikrobielle urenheder, så vandbehandlingerne bliver en reel stress på vores hud, og brugen af ​​sæbe og andre vaskemidler tørrer det. Derfor anbefales brug af speciel kosmetik til kroppen og fugtighedscreme.

Nu kender du de hygiejniske nuancer til at besøge en garvningslokale. Kan du vaske lige efter en solbadning, svømme i poolen eller gå i badet, når du kan tage et bad. Efter at have fulgt alle regler og anbefalinger, når du besøger en garvning salon, vil resultatet glæde dig og bringe kun positive følelser. Du vil kunne prale af en utrolig smuk og selvbrun, som om du var frisk fra udvej.

Sauna og solbrændte - hvordan man kan kombinere for at holde en gylden hudfarve?

Der er en opfattelse, at det i sommeren ikke anbefales at gå til saunaen og badet, da "kontakt med damp" kan negere hele solbrunken. Men det er bare fordomme, som vi har travlt med at fjerne, og giver nogle praktiske råd om, hvordan du forstærker solbrunten og gør huden jævn, gyldenfarvet med besøg i saunaen.

Solarium og bad - "for" og "imod"

Men i begyndelsen af ​​sommeren har ikke alle mennesker mulighed for at tilbringe flere timer på stranden under solens stråler. En solbadning kommer til undsætning, som i moderate doser er god til kroppen og hjælper om få minutter for at give huden en smuk og jævn brunbrun. Solcentre installeres i stigende grad i komplekser og spa-centre, hvor det er muligt at kombinere badeprocedurer og kommunikation med, om end kunstig, men solen.

Så hvis du besøger et solarium efter en sauna eller et bad, skal du levere pålidelig termisk beskyttelse. For det første er det obligatorisk at bruge en speciel creme. For det andet at tage en pause i flere timer for ikke at forårsage uønsket overophedning. Ideelt - sutra gå i badet, og om aftenen - for at forkæle din hud "kommunikation med solen." Hvis proceduren ikke kan strækkes hele dagen, skal intervallet mellem at besøge badet og solariumet være omkring 2-4 timer.

Eksperter anbefaler stadig solbadning først, og kun derefter gå til badehus, fordi efter overophedning i kabinen er huden meget mættet med fugt i dampbadet, hvilket forårsager hævelse af de øvre lag af epidermis.

Her er et par regler for kombination af solser og saunaer:

 1. Det anbefales ikke umiddelbart efter bad eller sauna at gå til solarium, især med våd hud. Dette kan forårsage alvorlige forbrændinger, da vanddråber på kroppen stærkt afspejler solens stråler.
 2. Før du besøger solsenge, bør du ikke vaske dig grundigt med sæbe eller brusegel, for ikke at ødelægge det øvre, såkaldte "sure lag" og ikke for at fremkalde en forbrænding.
 3. Anbefales ikke at tage et bad før og efter at have besøgt solariumet. Det optimale tidsinterval mellem solbadning og brusebad bør være 2-4 timer.

Havbrun og sauna

På ferie til feriestedet, skal du forberede dig til solbadning, ikke kun moralsk, men også fysisk. Og dette vil hjælpe dig med at besøge saunaen. I Tyrkiet er dette et traditionelt hammam, i andre lande en tør sauna eller et bad (hoteller i lande, hvor de fleste turister er bosiddende i Rusland, ofte tilbyde at besøge et klassisk russisk bad).

Før garvning - i hammam

Erfarne gæster på tyrkiske feriesteder er velbevidste om, at det på den første dag i deres check-in på hotellet er nødvendigt ikke blot at tilmelde sig et gratis besøg på à la carte-restauranten, men også være sikker på at besøge dampbadet Hammam. Dette bad kaldes "damp skønhed", fordi effekten af ​​kosmetiske procedurer produceret der er utrolig kraftig. På grund af den høje fugtighed er huden naturligt renset, arbejdet i talgkirtlen er normaliseret, tør hud blødgør, kroppen er strammet. Men efter hammam anbefales det ikke at gå ud i den åbne sol i mindst 12 timer. Derfor er det bedst at besøge det tyrkiske bad om aftenen på den første ankomstdag på hotellet.

På Middelhavets kyst, Marmara, Egeerhavet, som vasker Tyrkiet, er der næsten hver eneste hotel en Hammam. Men hvis du vil føle den fulde smag af de lokale dampbad, skal du vælge traditionelle hammamme, som er større i størrelse og i stand til at tilbyde et langt bredere udvalg af ydelser end de små dampbad på hotellet. Den eneste minus af traditionelle hammamme er, at du skal forlade hotellets område for at besøge dem, samt de betydelige omkostninger ved at besøge sådanne virksomheder (til sammenligning er i mange hoteller den tyrkiske badeservice inkluderet i prisen).

De vigtigste hemmeligheder ved vedvarende havbrunning

1. Peeling - er påkrævet. Når huden er godt dampet ud, er det let at fjerne det hornede lag fra overfladen og frigør dermed plads til en smuk og jævn brunbrun. Peeling kan være saltvand, frugt, klassisk med skrubber, kaffegrund osv. De anbefales at blive anvendt efter indgangen i dampbadet (sauna, bad). Nå er en sæbeskum i hammam den bedste mulighed for at fjerne keratiniseret hud og generel afslapning i kroppen!

2. Hudpleje er grundlaget for en smuk og resistent solbrunte. Hvis du ikke kan nægte at besøge et dampbad to eller endda tre gange om ugen under havferien, skal du sørge for at bruge specielle hudpleje kosmetik. Dette bør være en fugtighedscreme i løbet af dagen og nærende - om natten. Solen tørrer som regel huden, og det bliver dårligt hydreret, og brunbrunet går hurtigere ud.

3. Følg reglerne for korrekt ernæring. Uanset om du går i saunaen i spaen eller ej, bør du følge næringsreglerne. Så du skal spise flere fødevarer, der indeholder A-vitamin (gulerødder, grønne planter). Det vil heller ikke være overflødigt at tage A-vitamin og indvendigt i form af kapsler, og efter at badet smører huden med denne sammensætning.

4. Solbade er bedst i skyggen og på bestemte tidspunkter. Den bedste tid til solbadning er perioden fra kl. 7 til 11 og fra 15 til 20 timer. Og mærkeligt nok, men en mere stabil og endda tan "pinde", når en person er i skyggen. Det vil tage lidt mere tid til at brune, men hudtonen vil være meget smuk.

Adfærdskodeks efter "kommunikation med solen"

For at opretholde den opnåede effekt, efter en hvile i ugen kan du vente lidt med et besøg i badet og saunaen. Med dampet hud forlader solbrændingen meget hurtigt og frisk, endnu mere!

Det anbefales ikke at bruge skrub og skræl efter hærdning - slibende partikler kan let fjerne stratum corneum fra huden. Endvidere kan kroppen erhverve en upræcisabel "spottet" skygge.

En anden know-how til dem, der ikke ønsker at lade deres solbrænding være som hukommelsen af ​​deres dage på resortsne, er at tørre huden med isbiter med tilsætning af te eller kaffe. På badeværelset kan du også tilføje te eller kaffe løsning for at rette skyggen. Hertil kommer, at huden får en særprægende duft og fløjlsagtig.

For at bevare en smuk tone i ansigtet hjælper en cottage cheese-tomatmaske. Hendes opskrift er ekstremt enkel: 2-3 tomater skales, blandet med 2 el. skeer af hytteost, 1 tsk vegetabilsk olie, 1 el. ske fløde. Bland blandingen i ansigtet og hold den i 15-25 minutter, skyll derefter med varmt vand og skyll med koldt. Du kan også forkæle huden med masker af creme og revet gulerødder og regelmæssigt tørre med frisk gulerodssaft.

Nu hvor du kender de grundlæggende regler for at kombinere badprocedurer og solbadning, kan du bestille et egnet dampbad, forberede din hud til at "kommunikere med solen" og nyd resten!

Er det muligt at gå til et solarium efter bad / hammam?

Må jeg vente og kan jeg kombinere?

En lignende

Ja, du skal give din krop lidt tid til hvile.
Du kan kombinere inden for en dag, men du skal vente.

Det anbefales normalt at tage en pause mindst 2 timer - og før og efter garvning kan ikke vaskes.
Med en mindre pause svækker du noget som en beskyttende hudskal, og som følge heraf kan du få forbrændinger.
Dette anbefales ikke af specialister (skønhedssaloner selv) eller af læger.

Derudover siger nogle besøgende, at de går i saunaen lige efter solbranchen "sletter" en del af effekten. Simpelthen sagt - en del af den solbrune farve er vasket af.

Faktisk, før du går til en garvning salon, anbefales det at tage et brusebad og generelt "rense" huden - således at brunbrunet kan ligge på forhånd, men kroppen har brug for en pause.

Mindst 2 timer efter et brusebad og lette vandprocedurer
Mindst 6 timer efter skrubbe

Solarium og saunaer: Sikker kombination

I den kolde årstid øges antallet af besøgende på saunaer og solsenge, fordi det naturlige sollys bliver mindre. Nu, når begrebet "spa" bliver særlig populært, kombineres procedurer i sauna og solarium i stigende grad. Desuden er der i vores land også et solarium i næsten enhver sauna. Utvivlsomt spa og sauna giver kroppen sundhed, både fysisk og mental, giver dig mulighed for at slappe af, øge immuniteten, bevare skønhed og attraktivitet. Men er det farligt at kombinere disse to typer procedurer? Og hvis du kombinerer dem alt det samme du kan, hvordan du laver en sådan kombination så effektiv og sikker som muligt.

Følsomhed overfor ultraviolet.
Hvem mener at det ikke betyder noget i hvilken rækkefølge at solbade eller besøge saunaen, er han helt sikkert forkert. Men ikke alle eksperter er enige om, hvilken rækkefølge der er korrekt. Under alle omstændigheder skal der tages hensyn til visse kriterier for at undgå sundhedsskader og naturligvis nyde fornøjelsen af ​​en kunstig sol.
De fleste hudlæger er tilbøjelige til at tro: først solen, så saunaen! Den omvendte procedure er fyldt med visse farer, da stærk sved efterfulgt af nedsænkning i vand hjælper med at vaske ud den naturlige beskyttelse mod lys fra huden. Selv i mennesker, hvis hud ikke er meget følsom for ultraviolet stråling, kan lysfølsomheden stige med 100%. Hvad der er fyldt med for intens ultraviolet bestråling er kendt for alle: disse er solbrændinger, risikoen for udvikling af hudkræft, svækkelse af kroppens immunsystem og mulige hudpigmenteringsfejl. Som du kan se, hvis du ikke tænker om proceduren og metoden til at udføre procedurerne i saunaen og solariumet, kan du ikke kun få den ønskede sundhed og kosmetiske effekt, men også betydeligt forringe sundhed og udseende.
Balneologer ser på disse ting fra den anden side. Selvom rådgivning fra dermatologer "først solen, så saunaen" i forhold til belastningen på huden utvivlsomt er korrekt, skal man tage højde for den usikre overophedning af hele kroppen. I denne henseende er synspunktet for balneologer om sekvensen "først en sauna, så solen" også langt fra urimelig.

Optimal afkøling.
En vej ud af det nuværende dilemma kan dog være den første mulighed, dog med en yderligere køleprocedure.
Hvis den anden mulighed er tættest på dig (først en sauna og derefter solen), er det vigtigt at tage lignende foranstaltninger efter at have forladt saunaen: Først opvarmes og derefter afkøles, så der ikke er nogen uønsket overophedning af kroppen. Det ville naturligvis være godt at tage højde for den følsomme reaktion ved bestråling, da huden er mættet med fugt på grund af sved i saunaen og nedsænkning i koldt vand, og dets øvre lag svulmer. Derfor synes den første mulighed stadig at foretrække.

Yderligere sikkerhedsforanstaltninger.
Det er ingen hemmelighed, at et varmt, fugtigt miljø kræver dobbelt opmærksomhed på hygiejneforanstaltninger. I forbindelse med fremme af en sund livsstil er der i dag kommet et stort antal fitnesscentre, skønhedssaloner, solcentre, svømmebassiner og andre lignende institutioner. Ikke alle virksomheder tager dog hensyn til hygiejneforanstaltninger for at bevare kundernes sundhed. Før du går til solarium eller skønhedssalon, skal du sørge for, at der er opfyldt passende forebyggende hygiejnekrav.
Forebyggende foranstaltninger er kendt for alle. Først og fremmest, gå i saunaen, badehus gym, skal du tage dine tøfler, gå ikke på nogen måde barfodet. I sådanne virksomheder er der altid mange mennesker, og en person er nok til at inficere alle de andre med en svamp. Husk, at et fugtigt miljø er et ideelt sted for svampe, derfor, efter vandprocedurer, tørre tørre fødder, fingre, interdigital rum.
Brug ikke andres hjemmesko, badekåber, personlige hygiejneartikler.
Der er specielle midler til forebyggelse: en række antifungale geler, cremer, deodoranter og pulvere til fødderne. Ofte lægger vi ikke særlig vægt på disse produkter, men læger anbefaler dem til enhver, der ofte besøger offentlige og private sportsfaciliteter samt saunaer og solariumer.
Hvis du går på en garvesalon, skal du være opmærksom på, om der tilbydes gratis hygiejneprodukter, såsom:

brystpuder; engangsbriller; engangsemballager; hatte; måtter;

Sådanne engangsprodukter til personlig hygiejne er meget praktiske, da de er billige, praktiske, meget komfortable at bruge, de behøver ikke at blive rengjort og vasket, og desuden giver de salonen stemningen i en rigtig førsteklasses restaurant.
I enhver selvforsynende institution for kunstig garvning bør disse ting tilbydes kunderne helt gratis og uden fejl. Hvis du glemmer at tilbyde noget af ovenstående, skal du huske din kabine administrator.
Da huden efter besøget af saunaen stadig er følsom overfor ultraviolet, udover køling, er det nødvendigt at tage andre forholdsregler. Dette er primært en række solcreme. Vær opmærksom på, hvilken type lamper der anvendes i garvningen. Disse bør være lavtrykslamper. Med specielle filtre, der afskår ultraviolet stråler fra C-spektret - de mest aggressive stråler. Lavtrykslamper bruger optimalt udskilte bjælker af spektrum B og A.
Kvinder i solbriller skal tilbydes ovennævnte beklædning for at beskytte deres bryster, den såkaldte "stikni", og det er ønskeligt, at disse puder kan bortskaffes og kasseres umiddelbart efter brug.
Afslutningsvis vil jeg anbefale læserne at rådføre sig med din læge før nogen procedurer i et spa eller solarium og at tjekke med ham, hvis du kan besøge saunaen og solariumet samtidig, sådanne procedurer er nyttige for dig, eller tværtimod er der kontraindikationer for dem. Høring vil være billig, men det vil give dig selvtillid til, at dit helbred vil være sikkert og forhindre mulige problemer.

10 regler, der skal følges, når du besøger solariumet

Regel en. Glem ikke bomuldsbetræk eller tæthed for at beskytte håret. Solbrændt hår mister sin skinne, bliver sløv og sprød.

Regel to. Tag mørke solbriller. Forvent ikke at du lukker øjnene. Overdækkede øjenlåg for upålitelig beskyttelse mod stærke ultraviolette stråler.

Regel tre. Før du vil garve, skal du behandle din hud med en særlig olie eller solcreme. Faktisk i solariumet med vanen kan du blive brændt som ved middagstid på havkysten. Mørkhudede kvinder med en tæt struktur af huden kan påføre et tyndt lag fløde, blegede og dem, hvis hud er tynd, bør smøres i kroppen mere rigeligt. Solcremer reducerer eksponeringen, og garvning bliver blødere og glattere. Cremer bør påføres umiddelbart før proceduren.

Regel Fire. Undgå at se bort fra ansigtet, især hvis huden er tilbøjelig til at "brænde". Et godt ansigt tørres med en fugtgivende alkoholfri lotion. Kategorisk kan du ikke bruge til garvning i en solbadning nærende creme, og endnu mere creme, som består af hormoner.

Femte regel Før garvning er det tilrådeligt ikke at vaske med sæbe, da sæbeskum ødelægger det sure lag og fratager fedtets hud. Dette øger risikoen for forbrændinger. Ideelt set bør du vaske grundigt med sæbe i en og en halv til to timer før proceduren, eller hvis du vasker dig lige før proceduren, skal du udskifte sæbe med et mere blidt flydende skum.

Regel seks. Før du besøger garvesalonen, bør du ikke anvende makeup på dit ansigt. Eliminer selv læbestift. Brug ikke parfume, deodoranter, aromatiske olier.

Regel nummer syv. Vær opmærksom på valget af typen af ​​solbadning. Solsenge, såvel som solen, overfører alle på forskellige måder. Mange ophold i solariet er en særlig fornøjelse. Nogen føler sig svag og svimmel. Den første er at foretrække at bruge turbosolariumet, hvor proceduren udføres under stående og strømmen af ​​stråler rammer samtidig hele overfladen af ​​kroppen, solen "krammer" dig fra alle sider. For fysisk svagere kvinder er det bedre at tage ultraviolette bade liggende i vandret stilling, når du kan slappe af og slappe af.

Regel ottende. Tag medicinen omhyggeligt før garvning. Det er bedre at konsultere en læge. Tværtimod øger visse lægemidler hudens lysfølsomhed og kan fremkalde solallergier.

Regel niende. Kvinder, der har overskredet tærsklen på tredive år, bør være i en solbrun i en bh og trusser. Eksponering for sarte områder med direkte eksponering er ikke værd.

Den tiende regel. Solarium er selvfølgelig en hvile, men det forårsager det aktive arbejde med mange funktioner i kroppen, så efter proceduren skal du sidde og hvile. Du kan drikke en kop urte, beriget te eller juice, rig på vitamin C. Umiddelbart efter solseng bør du ikke stå op under et koldt brusebad.

Bad, sauna, solarium til HB - fordel eller skade.

Efter fødslen og under amningstiden skal mamma mere end nogensinde føle sig frisk og velplejet, for i en kvindes liv viste en anden person sig, som ikke var ligeglad med hendes udseende - en nyfødt baby. Når et besøg på tidligere kendte procedurer bliver muligt igen, opstår der et naturligt spørgsmål: "Hvor sikkert er et bad, sauna og solarium til vagter?"

Hvis en ung mor kan lide at dampe i badet eller besøge saunaen

Slaver er ikke uheldigt at besøge badet er meget alvorligt. Mange tror, ​​at badet renser ikke kun kroppen. Mennesker, der konstant deltager i et par procedurer, fejrer en vitalitetstræning, lindrer symptomerne på mange lidelser, hjælper med at slappe af og give en fornemmelse af fornyelsen. Derudover har badet og saunaen en gavnlig effekt på mange systemer af menneskelig aktivitet:
• Fremmer fjernelse af skadelige stoffer fra kroppen (giftstoffer) og forhindrer slaggerforurening;
• fjerner overstrømning, har beroligende virkning
• stimulerer nyrerne, forbedrer blodcirkulationen
• styrker immunforsvaret
• Virkningen af ​​damp og varme bidrager til åbningen af ​​porer på overfladen af ​​huden, hjælper i kampen mod cellulite;
• gør markant mere effektive kosmetiske procedurer og indåndinger.

Er det muligt for en ammende at bade i et bad eller stadig nødt til at opgive alle hendes charme og helbredende egenskaber

Før du går for at bade under amning, er det bedre at besøge en læge først, fordi for nogle lidelser, der besøger badeværelset og saunaen er kontraindiceret. Disse omfatter:
• højt blodtryk
• hjertesygdom
• høj temperatur
• astma, kræft, epilepsi
• Tilstedeværelsen af ​​inflammatoriske processer
• periodisk blødning efter fødslen (2 måneder efter fødslen) mv.
Hvis dataenes lidelser og symptomer er udelukket, tillader den behandlende læge sædvanligvis den unge mor at gå i badet. Et vigtigt faktum er, at den øgede temperatur i badet hos ammende moder kan øge mælkeproduktionen. Denne kendsgerning kan ikke andet end glæde kvinden med tegn på hypogalakti (mangel på modermælk) og kan give visse ulemper, hvis amning bemærker dets overskud. I det andet tilfælde er det bedre at nægte at besøge badet og saunaen i en vis periode (før lactationstidspunktet) for at undgå stagnation og ømhed i brystkirtlerne. I denne stilling kan den unge mor blive hjulpet ved at dekantere og lægge barnet til brystet, om muligt straks efter procedurerne.

Når du besøger badet og saunaen, bør den unge mor følge en række specifikke anbefalinger:

• Objektet, der skal besøges (bad, sauna) skal være så tæt som muligt på dit hjem. Denne henstilling tager ikke kun hensyn til bekvemmelighedsfaktoren. Efter at have besøgt badet er det meget vigtigt for en sygeplejerske ikke at overkøle, for ikke at blive forkølet, for ikke at få en infektion, der er så almindelig på offentlige steder. Hertil kommer, at moderens lange fravær kan forårsage angst hos barnet.
• Før du går til bademoren, skal du fodre barnet. Dette er meget vigtigt, hvis moderen holder sig til ammende på efterspørgslen og ikke praktiserer pumpning. Et besøg i badet og saunaen under amning er ikke en grund til at overføre babyen til blandingen. Som allerede bemærket, er det også nødvendigt at fodre barnet, før de går i badet, for at forhindre overskydende mælk i brystet, da badprocedurer stimulerer laktationsprocessen.
• Det er værd at tage med en elsket (kæreste eller mor), især hvis du kommer til badehuset for første gang eller efter en lang pause.
• Lager op på væsker. Pleje for at opretholde amning skal overholde korrekt drik regime. I badet under virkningen af ​​varme mister kroppen en stor mængde fugt - det er meget vigtigt at fylde det i tide. Under amning bør urtete, friskpresset juice og frugtdrikke, under hensyntagen til deres hypoallergenicitet, foretrækkes for at genopbygge vandbalancen. Carbonated drinks nursing mother bør ikke indtages.
• Det anbefales ikke at besøge badet umiddelbart efter spisning eller på tom mave. Det er bedre at overholde denne regel og spise 1,5 timer før badprocedurer, fordi fordøjelsen af ​​fødevarer er en ret hård proces for kroppen. Det er bedre ikke at kombinere det med bad og sauna for ikke at overbelaste kroppen.
• Det er nødvendigt at lytte til dine egne følelser, husk den gradvise stigning i temperaturregimer og tidspunktet for opholdet i badet.
• Alle metal smykker skal fjernes for at forhindre forbrændinger.
• Tag noget medicin med dig eller et førstehjælpskasse (ammoniak, bandage, salve), vaskbare tøfler og en hætte.
Hvis alt er klart nok i tilfælde af sikkerheden ved et bad med vagter, så spørgsmålet: "Kan en ammende være til stede i en garvesalon?" Er kontroversiel og tvetydig, selv i et medicinsk miljø.

Er amning tilladt at deltage i en solbadning?

Mange kvinder før graviditet og fødsel, der regelmæssigt deltager i forskellige kosmetiske procedurer, undrer sig over, hvor negativt sømningen under amning påvirker amning og kvindelig krop. Det er værd at bemærke, at læger ikke anbefaler at gå i gang med kunstige garvningsprocedurer, når de fodrer en baby. Denne fremgangsmåde er højst sandsynligt forbundet med manglende forskning i effekten af ​​garvning på moderens og babyens sundhed under amning og en slags genforsikring.

Den uønskede anvendelse af garvning ved amning skyldes følgende egenskaber:

• Som ved badet ledsages et besøg i garvsalonen af ​​et betydeligt fugtindtag, hvilket er så nødvendigt for den normale amningsproces. For at undgå hypogalakti anbefales rettidig og fuldstændig genopfyldning af mangel på væske på tidspunktet for vedtagelsen af ​​kunstige garvningsprocedurer.
• Amning udløser øget produktion af væksthormon i den kvindelige krop. Denne funktion kan være noget forværret ved udsættelse for stråling og vil manifestere sig i form af uønskede neoplasmer (mol) og pigmentpletter. Desuden UV-stråling gør huden mere tør, kan føre til for tidlig aldring.
Hvis det efter en forudgående konsultation med lægen blev besluttet at besøge solarium uden konsekvenser, så er det i salonen stadig nødvendigt at præcisere visse oplysninger: dosering, eksponeringstid.

Når man deltager i kunstige solbrændinger mens man ammer, er det vigtigt at overholde visse betingelser og anbefalinger:

• Solarium er forbudt efter en række kosmetiske procedurer (visse former for slibning, peeling, epilering);
• Kontraindikationer til kunstige solbrændinger er mange sygdomme (leversygdomme og skjoldbruskkirtel, diabetes, allergi mod solen og andre);
• Solarium er kontraindiceret i perioden med at tage visse lægemidler, herunder hormonelle lægemidler og præventionsmidler;
• Inden du starter en session, vil det ikke være overflødigt at kontrollere tilgængeligheden af ​​certifikater og dokumenter om rettidig ændring af lamper i enheden.
• Det er nødvendigt at starte procedurer ved brug af et solseng med minimumsdoserne, især ved fodring ved bryst. Forøg belastningen og tiden - efterhånden at se på mulige manifestationer;
• Følg drikkeregimet mens du tager procedurer.
Hvis den unge mor tager hensyn til alle de beskrevne anbefalinger, vil et besøg i badet og solariumet kun bringe hendes hyggelige øjeblikke og vil ikke skade laktationsprocessen. Men jeg vil gerne bemærke, at ammende og hvordan solbrændinger påvirker det, er lidt studeret i dag og forårsager ofte kontrovers selv blandt læger.

Er det muligt at gå til et solarium efter bad / hammam?

Må jeg vente og kan jeg kombinere?

En lignende

Ja, du skal give din krop lidt tid til hvile.
Du kan kombinere inden for en dag, men du skal vente.

Det anbefales normalt at tage en pause mindst 2 timer - og før og efter garvning kan ikke vaskes.
Med en mindre pause svækker du noget som en beskyttende hudskal, og som følge heraf kan du få forbrændinger.
Dette anbefales ikke af specialister (skønhedssaloner selv) eller af læger.

Derudover siger nogle besøgende, at de går i saunaen lige efter solbranchen "sletter" en del af effekten. Simpelthen sagt - en del af den solbrune farve er vasket af.

Faktisk, før du går til en garvning salon, anbefales det at tage et brusebad og generelt "rense" huden - således at brunbrunet kan ligge på forhånd, men kroppen har brug for en pause.

Mindst 2 timer efter et brusebad og lette vandprocedurer
Mindst 6 timer efter skrubbe

Tanningens hemmeligheder i et solarium: spørgsmål og svar

Er garvning i tanning senge forskellig fra naturlig garvning?

På overfladen er en naturlig solbrun og solbrun i en garvesalon næsten ikke skelnelig. Den største forskel er, at når du soler i en solarium, er eksponering for skadelige ultraviolette stråler (UV-C) udelukket, som under solbrænding kun kan undgås ved hjælp af speciel kosmetik.

For hurtigt solbrændthed uden risiko for hudforbrændinger er umuligt, især hvis det før en person ikke har solet i lang tid. Normalt dannes en god solbrænding i omkring 10 sessioner.

Er garvning godt til garvning?

Solbrænding i en solbad har de samme sundhedsmæssige fordele som en sol: Det hjælper med at bekæmpe visse sygdomme i hud og led, samt fremmer afslapning og generel forbedring af humør.

I hvilken alder kan du begynde solbadning i solarium?

Eksperter anbefaler at starte et besøg i solariumet tidligere end 16 år, da der før er huden for følsom over for ultraviolet stråling.

Hvor ofte kan jeg besøge en garvningslokale?

Hyppigheden af ​​garvning besøg afhænger af din hudtype. Det anbefales at solbade i solarium i cykler. Hver cyklus kan indeholde op til 10 sessioner afholdt i 1-2 dage. Intervallet mellem cyklusser skal være mindst omkring en måned. Mere end en gang om dagen anbefales det ikke at besøge en garvningslokale.

Hvad er den sikreste sessionsvarighed?

Varigheden af ​​en session afhænger af typen af ​​garvning og hudtype, i gennemsnit op til 15-20 minutter i en vandret solseng og op til 10-15 minutter i en lodret.

Hvor hurtigt kan du få en smuk solbrænding i solarium?

For hurtigt solbrændthed uden risiko for hudforbrændinger er umuligt, især hvis det før en person ikke har solet i lang tid. Normalt dannes en god solbrænding i omkring 10 sessioner.

Hvordan relaterer solbrændingstiden i en garvesalon til en naturlig solbrunning?

20 minuters garvning i en garvesalon er korreleret med et par timer solbrænding på stranden.

Hvor lang tid kommer en solbrun i en garvesalong?

En solbrunte opnået i en solbad varer mere end en uge (8-10 dage) og kommer væk, når huden fornyes. For at opretholde garvning er der nok 1-2 sessioner om ugen.

Hvilken kosmetik bruges til soling i et solarium?

Til soling i solariumet anvendes der en særlig fugtighedsgivende og nærende hudkosmetik, som er opdelt i tre typer: udviklere (hjælpe med at starte garvningsprocessen), fiksere (fix tan) og aktivatorer (øg intensiteten af ​​garvning).

Skal jeg bruge solcreme, når du soler i et solarium?

Der er ikke behov for at bruge sådanne kosmetiske midler i et solarium, da de skadelige UV-stråler i sollys er oprindeligt filtreret. Desuden kan sådanne kosmetiske stoffer sænke tanningstoffet.

Er garvning i en solseng skade dine øjne?

Hvis du overholder særlige beskyttelsesforanstaltninger, vil garvning i en garvesalon ikke skade dem.

Bringer garvning i tanning senge til for tidlig aldring af huden?

Ja, lang eksponering for ultraviolet stråling kan ødelægge kollagenfibre, hvilket fører til tab af hudelasticitet og udseende af rynker.

Vil fregner og andre pigmentpletter mørkere umiddelbart efter den første session?

Ja, da de indeholder mere pigment end resten af ​​huden og tan vil handle på dem med det samme.

Den gennemsnitlige varighed af en session i et vandret solarium er 15-20 minutter

Tanner solbrændinger i solsenge tatoveringer?

Tatoveringer til garvning i et solarium er bedst dækket, da nogle typer blæk (især farvet: grønt og rødt) kan falme og endda forårsage en allergisk reaktion.

Hvad er det bedste sted at bære en solbad på?

Kan jeg tage en telefon med mig til solarium?

Ja. Dette påvirker ikke telefonen eller solbrunten.

Kontraindikationer og begrænsninger

Er der kontraindikationer til solning i et solarium?

Det anbefales ikke at besøge solariumet i følgende tilfælde:

 • I barndommen (op til 16 år)
 • Til gynækologiske sygdomme
 • Hormonale lægemidler, herunder præventionsmidler
 • I nærvær af et stort antal mol
 • Hvis du for nylig havde en epilering
 • Efter en række kosmetiske procedurer (peeling, laser hud resurfacing, etc.) inden for en måned
 • Med en genetisk forudsætning for melanom
 • For sygdomme i det endokrine system (thyroid disorder)
 • I tilstedeværelsen af ​​ondartede eller godartede tumorer
 • Med svær tuberkulose
 • I tilfælde af bronchial astma
 • For enhver akut sygdom og forværring af kroniske sygdomme

Under påvirkning af ultraviolet

Kan jeg solbrænde med hudtype I?

Ligesom børns hud er type I hud (Celtic type) mere tilbøjelig til at brænde og er meget svær at solbrune, så garvning anbefales ikke med en lignende hudtype.

Er det muligt på en dag at solbade i solariumet i solen?

Nej, det anbefales ikke.

Er det muligt at solbade i solarium med dekorative kosmetik på ansigtet?

Nej, det er bedre at fjerne dekorative kosmetik (herunder parfume), før du soler i en garvningslokale mindst 2-3 timer før proceduren starter, fordi nogle kosmetik penetrerer huden temmelig dybt.

Kan jeg tage et bad før jeg besøger solarium?

Du bør ikke tage et brusebad med sæbe før du besøger solariumet, da sæbe i høj grad påvirker den naturlige olieholdige hud. Det er nødvendigt at være helt tør i solariumkabinen.

Kan jeg tage et bad efter at have besøgt solarium?

Ja, det er muligt, men ikke tidligere end 2 timer efter at have besøgt solariumet.

Solbriller og skikini - de nødvendige midler til beskyttelse i solarium

Er det muligt at solbade i solariumet under graviditeten?

Garvning under graviditet anbefales ikke, eller det skal ledsages af mere forsigtige forholdsregler.

Kan jeg gå i solbadet mens jeg ammer?

Under amning er det tilrådeligt at afstå fra solskoldning i både solsenge og sol, da ultraviolet stråling kan påvirke sammensætningen af ​​modermælk. Under alle omstændigheder skal brystet være lukket i løbet af denne periode.

Er det muligt at besøge et solarium til patienter med psoriasis?

Det er muligt og endda nødvendigt, da solariumet oprindelig blev oprettet specielt til behandling af psoriasis. Kun en foreløbig høring af en læge er nødvendig.

Kan jeg gå til solarium med linser?

Du kan, hvis øjnene ikke føler ubehag. Det anbefales at bruge øjendråber i en garvesalon før og efter en session, og i løbet af en session er det nødvendigt at bære sikkerhedsbriller eller solbade med lukkede øjne.

Mand i solarium

Kan jeg solbade i topløse solbriller?

Ligesom på stranden, i et solarium, anbefales det at elske topløse solbadning at dække brystvorterne med særlige klistermærker (klistermærker), som beskytter talrige nerveender og blodkar under areolaet mod ultraviolet stråling.

Kan jeg gå på solarium i løbet af menstruationen?

Der er ingen særlige forbud mod at besøge solariumet i denne periode, alt afhænger af den individuelle reaktion på ultraviolet stråling på dette tidspunkt. Det anbefales ikke at solbade i solariumet i de første 2-3 dage af menstruationen.

Er det muligt at kombinere et besøg i solarium og sauna?

Parallelle besøg på solarium og sauna har ingen særlig skade for kroppen, hvis den samlede belastning på den ikke overskrides. Det er bedst at først besøge solariumet og derefter saunaen, da våd hud er mere følsom over for ultraviolet stråling.

Er det muligt at solbade i et solarium mens man tager antibiotika?

Accept af nogle antibiotika er uforeneligt med at besøge en garvningslokale. I sådanne tilfælde er det obligatorisk at konsultere en læge.

Er det muligt at solbade i et solarium med uhelte sår på huden?

Garvning i en garvning salon anbefales ikke.

Hvordan trækker du ud øjenbrynens tråd

Sådan fjerner du antennerne over læben en gang for alle. Måder at fjerne whiskers på ansigtet for kvinder. Sådan fjerner du antennerne over læben derhjemme.