Gennemgang af analoger af anæstetisk creme Emla og deres egenskaber

Blandt overflod af smertestillende midler til forskellige handlinger viste Emla creme (salve) sig perfekt.

Emla creme er et panacea til overfladisk anæstesi i huden, som har en ensartet hvid farvestruktur. De aktive komponenter i lægemidlet er i stand til at trænge ind i de dybe lag af huden, hvilket eliminerer smerte.

Indikationer for brug

Emla og dets analoger anvendes ganske succesfuldt til overfladenæstetiske virkninger af slimhinderne og epidermierne under kirurgi. Lægemidlet er meget udbredt i kosmetologi:

 • Til bedøvelse af det ønskede område til hårfjerning og depilering.
 • Emla creme giver dig mulighed for at opnå den nødvendige bedøvelses effekt, når du fjerner tatoveringer.

På baggrund af annotationen skal Emla creme påføres i et tykt lag. Apparatets umiddelbare anvendelsesområde afhænger af følgende faktorer:

 • Planlagte manipulationer.
 • Umiddelbar smertetærskel.

Anvendelsesmetoder

Det er bedre ikke at gøre dosen af ​​medicinen selv, men at betro den professionelle. Laget af creme skal være forsynet med en etiket, der er specielt beregnet til dette formål, hvilket kommer som en tilsætning til præparatet. Brug et bandage i nogen tid. Eksperter mener, at den analgetiske effekt på overfladen af ​​epidermis kan opnås ved excision på 1 time. Hvad angår slimhinderne, forekommer anæstesi allerede efter 10 minutter. Det skal tages i betragtning, at den smertestillende virkning på slimhinderne kommer hurtigere, men den er kortvarig.

De vigtigste nuancer omfatter:

 • Brug ikke enheden til følsomme områder af epidermis.
 • Det er forbudt at anvende salve på skadet hud.
 • Det er nødvendigt at kontrollere, at det aktive stof ikke falder på slimhinderne.
 • Hvis der på tidspunktet for brugen af ​​værktøjet er ubehagelige følelser, er det bedre at ikke bruge det.

Det er vigtigt! Før du bruger værktøjet, skal du omhyggeligt studere instruktionerne, da der er en række regler, der skal følges!

Eksisterende analoger

Emla creme til hårfjerning kan købes på apoteker. Det medicinske præparat er lavet i de få lande, prispolitikken på Emla's anæstetiske enhed afhænger også af det. Denne medicin kan næppe kaldes billig. Omkostningerne ved et analgetisk produkt kan variere. Ca. for et balsal salve skal betale omkring 1000 rubler. Ikke alle mennesker er villige til at betale den slags penge. Derfor har flertallet af borgerne et helt naturligt spørgsmål: har Emla analoger, der er billigere.

Før man kigger efter en analog Emla anæstetisk creme, er det nødvendigt at forstå sin struktur og derefter finde en lignende sammensætning i andre præparater. Hovedformålet med Emla creme er en smertestillende effekt. Man bør huske på, at alle stoffer viser deres egenskaber på forskellige måder. Hvad angår anmeldelser, kan blandt de billige analoger skelne sprays, der er baseret på lidokain. Som det fremgår af anmeldelser af denne art - er medicinerne lidt billigere end Emla creme, og de er ikke meget ringere end resultaterne.

Drug Akrikhin Cream anæstetika Acriol Pro - tilbagekaldelse

Super fløde! Bare en godsend! Analog kære Emla, og måske endnu bedre.

Snuble over denne mirakelkrem ved et uheld. Allerede vidste om eksistensen af ​​Emla og søgte på internettet for noget lignende. En lille sammenligning: prisen på Acriol - 316 s. i 5 år, prisen på Emla - 1872 for 30 g. (den sælges også i pakninger på 5 g. i et tal på fem sælges de ikke separat). Selvom 316 * 5 får vi 1585 s. - det er billigere Men for mig er plus noget andet. Nemlig at jeg kan købe et rør.

Nu sammensætningen af ​​begge midler til sammenligning:

Acryol - aktive ingredienser: lidokain - 2,5 g, prilocain - 2,5 g; excipienser: PEG-54 hydrogeneret ricinusolie - 1,9 g; carbomer - 1,0 g; natriumhydroxid - 0,52 g; renset vand - op til 100 g

Emla-lidokain 25 mg, prilocain 25 mg;

excipienser: macrogolglycerylhydroxystearat (Arlaton 289), carbomer 974P (carboxypolymethylen), natriumhydroxid (for at opretholde en pH på 8,7-9,7) renset vand.

Jeg fandt ikke forskellen. Anvendt det før lokalbedøvelse i det intime område. Hvem nogensinde kommer på tværs, vil forstå, hvad denne "spænding"! Ved brug af cremen flyttede injektionen af ​​nålen normalt og skreg ikke engang som det var før.

Analoger Emla Cream

Emla (creme) Vurdering: 126

Russiske og udenlandske analoger af Emla

Menovazin (opløsning) Bedømmelse: 130

Analog billigere fra 1618 rubler.

Anestezin (tabletter) Vurdering: 124

Analog billigere fra 1600 rubler.

Ultracain D (opløsning) Vurdering: 107

Analog billigere fra 814 rubler.

Producent: Aventis Pharma Deutschland GmbH (Tyskland)
Udgivelsesformer:

 • Amp. 40 mg / ml, 2 ml, 10 stk. Pris fra 819 rubler
Priser for Ultracain D i onlineapoteker
Instruktioner til brug

Kan Emla-analoger erstatte originalen?

Emla - creme (salve), der anvendes til smertelindring med forskellige effekter på huden. For nylig er Emlas analoger specielt efterspurgte, da originalen ikke er tilgængelig for alle.

Emla Pain Medication

Emla er et hvidt homogent stof, hvis vigtigste aktive bestanddele er lidocain og prilocain. Sammen kan de trænge dybt ind i epidermis og bedøve 2 mm hud i ca. 2 timer. Denne gang er nok til hårfjerning og depilation af enhver kompleksitet.

For den bedste effekt du har brug for:

 • nanesticrum i flere lag;
 • dække det behandlede område med en film (fødevarekvalitet kan anvendes);
 • hvis cremen er for hurtig tilført, er det nødvendigt at anvende stoffet igen;
 • du skal holde masken fra en time til to afhængigt af det forventede resultat (jo længere Emla virker på hudfladen, jo dybere det trænger ind - effekten af ​​bedøvelse øges).

Cremen kan nemt købes på apoteker, men prisen for den når 1000 rubler for et femgrams rør. Ikke alle har råd til det. Mange er begyndt at søge efter værktøjer, der ikke er ringere end Emla i kvalitet, men ville være meget billigere.

Russiske og udenlandske analoger af Emla

Hvis du vælger et alternativt middel til depilering eller andre manipulationer med huden, kan du fokusere på følgende kriterier:

 • rådgivning kærester;
 • information på internettet
 • brugeranmeldelser.

Men hovedindikatoren skal være din egen oplevelse. Den menneskelige hud følsomhed er individuel. Og hvis du læser nogle få negative anmeldelser om stoffet, betyder det ikke, at din hud vil reagere det samme.

Light Depression Anesthetic Cream

Cream russiske producenter Light Dep er værd at konkurrere Emla. Det kan bruges ikke kun til kosmetiske formål, men også til medicinske formål (for eksempel kan det bedøve injektionsstedet).

Sammensætningen af ​​Light Dep omfatter både lidokain, prilocain og tetracain (anvendt til smertelindring i oftalmologi, gynækologi og tandpleje), epinephrin (et vasokonstriktor, antiallergisk middel).

Cremen begynder at virke efter 15-20 minutter efter påføring. Handlingen varer op til 4 timer. Creme, som Emla, er egnet til epilering af et bikiniområde (men ikke slim).

Brug værktøjet i overensstemmelse med instruktionerne:

 • læg et tykt lag på huden med en bomuldsstynge;
 • at forbedre effekten af ​​at bruge madfilm, så fløden ikke tørrer længere ud;
 • hvis proceduren skal være smertefuld, så efter en halv time kan du påføre agenten igen;
 • Skyll derefter af cremen og fortsæt med operationen.

Prisen på fløden er ca. 750 p. 15 ml, som er mere rentabel Emla tre gange.

Salve Menovazin

Nogle gange brugte kosmetiske manipulationer salver beregnet til medicin til andre formål. Disse omfatter menovazin.

Menovazin bruges normalt til at lindre kløe, muskel- og ledsmerter, blå mærker og hævelse. Det omfatter:

 • menthol (har et anæstetisk og antiinflammatorisk middel);
 • Novocain (blokerer nerveender, smerteimpulser);
 • Anestezin (designet til at reducere smerter i slimhinderne i kroppen).

Disse egenskaber gør det muligt at anvende salver til epilering og depilering af kroppen, herunder slimhinder (f.eks. I labiaområdet).

Anæstesi opstår ca. ti minutter efter påføring, varer omkring en og en halv time. Brug salven skal være den samme som de ovennævnte værktøjer, men det er værd at øge antallet af applikationer til 4-5 med intervaller på 15-20 minutter.

Pris Menovazina spænder fra 30 til 60 rubler.

Salve Anestezin

Anestezin er en stærk bedøvelse, der indeholder benzokain, hvilket reducerer følsomheden af ​​hudoverfladen. Anvendt i gynækologi, tandpleje, gastralgia.

Anvendelsesmetode i kosmetologi svarer til dem, der er anført ovenfor. Det begynder at virke om 1-2 minutter. Handlingen når en og en halv time. Det afhænger af menneskekroppen og dens smertegrænse.

Om nødvendigt kan salven erstattes af Pyromecain, Helicain, Dinexane, Luan.

Lidocaine spray

Aerosol til lokal brug. Lidokain hæmmer receptorer, reducerer smerte. Anvendes primært i tandpleje, oftalmologi, gynækologi. Det har en udtalt analgetisk effekt, som udvikler sig inden for 1-5 minutter, det maksimale - på 60 minutter. En del af stoffet gennem huden absorberes i blodet. Anæstetisk virkning af lægemidlet varer 7-8 timer.

 • stoffet sprøjtes i en afstand på 15-20 cm på huden for at være numbed;
 • til behandling af et stort område er det acceptabelt at anvende et serviet fugtet med lidokain;
 • For at forhindre uønskede bivirkninger er det værd at finde ud af den mindste dosis af produktet;
 • Undgå kontakt med næse, mund og øjne.
 • når der sprøjtes på åbne sår, øges koncentrationen af ​​stoffet.

Spray sælges i apoteker til ca. 400 rubler. Ligesom mange andre lægemidler har sine egne kontraindikationer.

DeepNumb Cream

Creme kinesiske producenter. De vigtigste aktive ingredienser er lidocain, tetracain, epiniprin (adrenalin). Bruges i kunstnerisk tatovering, permanent makeup, voks og elektroepilation, piercing.

 • Tør huden med en alkoholopløsning, affedt;
 • Påfør cremen med et lag på ca. 2 mm, luk med plastfolie;
 • vent 60 minutter;
 • fjern filmen, tør huden tørt
 • fortsæt til proceduren.

Bedøvelse er gyldig i op til 4 timer. Dens pris er 350 rubler for et 10 gram rør.

Der er mange cremer, salver og løsninger, der kan lette smerten under kosmetiske procedurer. Emla - et godt værktøj, men der er analoge, mere overkommelige og nogle gange bedre Emla creme i kvalitet.

Generelle retningslinjer for anæstesi under kosmetisk kirurgi

Der er ikke-narkotika og narkotika måder at reducere smerte. Ovenstående værktøjer er de sidste. Her kan du tilføje:

 • brugen af ​​antiinflammatoriske lægemidler i form af tabletter (ibuprofen, nurofen, ketorol, nise og mange andre);
 • lokale hudanæstetika (cremer, geler og sprayer);
 • subkutane analgetiske injektioner (Ultracain D, Ubestezin, Artikain etc.).

Ikke-medicinske metoder udtrykkes i påvirkning af eksterne faktorer på menneskekroppen:

 • hvis du bruger en skrubbe før epilering, vil det være meget lettere at trække hårene ud;
 • is før proceduren garanterer ikke anæstesi, i nogle tilfælde sker det modsatte;
 • Alkohol bør bruges med forsigtighed før proceduren, da det strammer porerne og trækker hår ud bliver meget vanskeligere.
 • for nogle drikker alkohol eller kaffe nedsat følsomhed (dog kan de også forårsage den modsatte virkning);
 • du kan forsøge at fokusere på menstruationscyklussen: før menstruation og under dem er hudens følsomhed høj, og i den første uge efter dem - vil smerten reducere betydeligt;
 • For at dampe huden er det tilrådeligt at tage et varmt bad før proceduren (eller besøge bad, sauna).

Hvis du beslutter dig for proceduren for første gang fjernelse, skal du først stole på den professionelle. Derefter kan du selv selv udføre proceduren.

Er det muligt at fjerne håret permanent?

 • Forsøgte alle mulige måder at fjerne håret på?
 • På grund af overdreven vegetation føler du dig usikker og ikke smuk.
 • Du er bange for at vente på den næste henrettelse, idet du husker at du bliver nødt til at udholde igen.
 • Og vigtigst af alt - effekten varer kun få dage.

Og nu svar på spørgsmålet: passer det dig? Er det muligt at klare dette? Og hvor mange penge har du allerede "lækket" til ineffektive midler og procedurer? Det er rigtigt - det er tid til at stoppe med dem! Er du enig? Derfor besluttede vi at offentliggøre vores abonnent Alina Borodinas historie, hvor hun fortæller i detaljer, hvordan hun slap af problemet med overdreven vegetation i 1 dag for evigt! Læs mere >>

Emla analoger

Billige Emla analoger

Ved beregning af omkostningerne ved billige analoger blev Emla taget i betragtning ved den minimumspris, der blev fundet i apoteks prislister

Populære analoger Emla

Denne liste over lægemiddelanaloger er baseret på statistikker over de mest efterspurgte stoffer.

Alle analoger Emla

Analoger i sammensætning og indikationer

Ovennævnte liste over analoger af lægemidler, hvori Emla-substitutioner er angivet, er den mest hensigtsmæssige, da de har den samme sammensætning af aktive ingredienser og falder sammen ifølge indikationen for anvendelse

Analoger om indikationer og anvendelsesmåde

Forskellig sammensætning kan falde sammen ifølge indikationer og anvendelsesmåde.

Hvordan finder man en billig tilsvarende dyr medicin?

Emla pris

Emla instruktion

Emla er et lokalbedøvelsesmiddel; lokalbedøvelse til overfladebedøvelse af hud og slimhinder. Det bruges til overfladebedøvelse af hud og slimhinder, herunder kønsorganer: indsprøjtninger, indsættelse af en nål til blodprøveudtagning eller kateterisering, overfladeoperationer, indsnit i huden eller slimhinden, fjernelse af vorter, kirurgisk behandling af kroniske sår i ekstremiteterne, hudtransplantater.

Emla - et nyt stof til anæstesi intakt hud:

Anæstesi af intakt hudintegument har hidtil været umuligt uden forudgående smertefuld indsprøjtning af en lokalbedøvelsesopløsning. Patienterne blev vant til tanken om, at smertefri manipulation i huden skulle ledsages af en tidligere smertefuld injektion af en lokalbedøvelsesopløsning. Indførelsen i klinisk praksis af et nyt lægemiddel til anæstesi af intakt hud Emla creme (AstraZeneca) var et nyt vigtigt skridt i at overvinde iatrogen smerte.

Stor klinisk betydning ved introduktionen af ​​Emla creme i klinisk praksis er som følger:

 • smertefulde procedurer (vene punktering, lumbal punktering, fjernelse med candela osv.) flyttet ind i kategorien smertefri og ikke forårsager negative patientreaktioner;
 • Procedurer, der normalt udføres under generel anæstesi (punkteringsbiopsi, transplantater med transplantat, etc.) kan nu udføres under Emla anæstesi creme, hvilket signifikant reducerer risikoen for mulige komplikationer og reducerer kostprisen ved anæstesi.

Ingredienser: 1 g Emla creme eller 1 Emla patch indeholder 25 mg lidokainhydrochlorid og 25 mg prilainainhydrochlorid.

Emla er et lokalbedøvelsesmiddel; lokalbedøvelse til overfladebedøvelse af hud og slimhinder. Lidokain og prilocain, som er en del af Emla-præparatet, er lokale amide-type anæstetika.

Emla stabiliserer neuronmembranen, blokerer spændingsafhængige natriumkanaler, hæmmer ionstrøm, forhindrer generering af impulser i slutningen af ​​de sensoriske nerver og udfører excitation langs nervefibrene, hvilket fører til udvikling af lokalbedøvelse.

Emla påføres intakt hud under en tæt påsmagning, har en smertestillende effekt på grund af frigivelsen af ​​lidokain og prilokain fra cremen. Lokale anæstetika, der trænger ind i lagene af epidermis og dermis, forårsager anæstesi i huden.

Emla på applikationsstedet forårsager en bifasisk vaskulær reaktion bestående af en initial vasokonstriktion og efterfølgende vasodilation.

Graden af ​​anæstesi afhænger af dosis af lægemidlet og anvendelsesvarigheden af ​​Emla creme. Tiden for at opnå det krævede niveau af anæstesi efter påføring af Emla til intakt hud er 1-2 timer. Anæstesi af slimhinden i kønsorganerne opnås hurtigere end intakt hud på grund af hurtigere absorption af lægemidlet.

Varigheden af ​​anæstesi efter udsættelse for Emla i 1-2 timer er mellem 30 minutter. Op til 2 timer. Med en punkteringsbiopsi giver anvendelsen af ​​Emla creme tilstrækkelig bedøvelse til intakt hud hos 90% af patienterne 60 minutter efter påføring.

Hos kvinder, 5-10 minutter efter påføring af Emla creme på genitalorganernes slimhinde, opnås anæstesi, som er tilstrækkelig til at lindre smerten forårsaget af brug af en argonlaser; Anæstesiens varighed er 15-20 minutter (under hensyntagen til individuelle karakteristika fra 5 til 45 minutter).

Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er anæstesiens varighed efter påføring af Emla creme i op til 4 timer. Emla-præparatet har ingen negative virkninger på sårens helingsproces eller mod bakteriefloraen.

Systemisk resorption af lidokain og prilain fra Emla creme afhænger af dosis, anvendelsesvarighed, hudtykkelse og dens andre egenskaber. Efter påføring af Emla på ansigtets hud (10 g / 100 cm2 i 2 timer) er systemresorptionshastigheden ca. 10%. Hos voksne er det systemisk absorption af lidokain ca. 3% og priloain-5% efter at have påført 60 g Emla creme på en intakt hud på låret med et areal på 400 cm2 (0,2 g pr. 10 cm2) i 3 timer. Absorberes langsomt. Den maksimale plasmakoncentration af lidokain og prilocain nås 2-6 timer efter påføringen af ​​Emla. Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er tiden til at nå Cmax af lidokain og prilocain i blodplasma 1-2,5 timer fra det øjeblik, hvor lægemidlet Emla påføres på maves overflade (5-10 g fløde i 30 minutter). Efter påføring til slimhinden af ​​10 g Emla-creme i 10 minutter blev den maksimale koncentration af lidokain og prilainain i blodplasma nået på 20-45 minutter. Ved gentagen anvendelse af Emla-creme observeres ikke kumulation af prilocain, lidokain og deres metabolitter. Hos patienter med almindelig atopisk dermatitis øges absorptionshastigheden.

Emla creme anvendes til overfladisk anæstesi i huden under følgende manipulationer:

 • udførelse af injektioner, indsættelse af en nål til blodopsamling eller kateterisering;
 • overfladeoperation (hudindsnit);
 • kirurgisk behandling af kroniske sår i lemmerne (mekanisk rengøring);
 • hud patching.

Emla creme bruges til overfladisk anæstesi i slimhinden, inkl. kønsorganer under følgende manipulationer:

 • kirurgisk indgreb på slimhinderne (indsnævring af slimhinden, fjernelse af vorter);
 • før infiltrative anæstesi (injektion af lokalbedøvelsesmidler).

Aktuel anæstesi er den optimale type smerte under lithotripsy. Anæstescreme Emla blev udført i en gruppe på 25 patienter i alderen 30-35 år med ICD. Brug af Emla creme med lithotripsy er en sikker og effektiv metode til smertelindring.

Instruktioner til brug

Emla påføres eksternt. Dosis af lægemidlet Emla og tidspunktet for påføringen afhænger af manipulationen.

Emla Cream:

Voksne til overfladebedøvelse af intakt hud Emla creme skal påføres mindst 1 time før proceduren under bandagen; Lægemidlet kan efterlades i flere timer. Påfør den nødvendige mængde Emla creme på overfladen af ​​huden. Tag det vedlagte bandage og fjern dets centrale del. Fjern beskyttelsespapir. Dæk fløden, så der dannes et tykt lag under bandagen. Forsigtigt glat forbindingen og undgå lækage. Fjern papirrammen. Tiden på lægemidlet Emla kan specificeres direkte på bandagen. Rengøring af dressingen, tørres af flødenes rester, rengør overfladen med alkohol og forbered patienten til operationen.

Til anæstesi af huden til voksne påføres Emla-creme ca. 1,5 g / 10 cm2 i 1-5 timer (til små procedurer - indføring af nål, punktering eller kateterisering af beholderen, kirurgisk behandling af mindre skader) og 1,5-2 g / 10 cm ^ 2 i 2-5 timer (på store overflader - hudtransplantater).

Ved overfladeanæstesi af trofasår i underekstremiteterne skal Emla-creme, før kirurgisk behandling, påføres i et tykt lag på såroverfladen under en PVC-okklusiv dressing i en dosis på 1-2 g / 10 cm2 (ikke mere end 10 g pr. Procedure) i 30 minutter. Hvis penetrationen af ​​lægemidlet Emla i sårets væv er vanskeligt, kan ansøgningens varighed øges til 60 minutter. Mekanisk rensning af mavesåret skal startes senest 10 minutter efter fjernelse af cremen.

For overfladisk anæstesi i kønsorganerne skal Emla-creme før injicering af lokalanæstetika påføres mændene i en dosis på 1-2 g / 10 cm2 i 15 minutter i et tykt lag og kvinder i en dosis på 1 g / 10 cm2 i 60 minutter.

Anæstesi af slimhinden i kønsorganerne hos voksne i den kirurgiske behandling af lokaliserede læsioner, fjernelse af vorter (condylomata acuminata): 5-10 g Emla creme i 5-10 minutter (uden tæt påsmøring). Fremgangsmåden bør udføres straks efter fjernelse af cremen.

Anvendelse af Emla hos børn:

Dosis og tidspunkt for anvendelse af Emla creme afhænger af barnets alder.

Emla i Moskva

instruktion

 • Registreringsindehaver: Astrazeneca, Ab (Sverige)
 • Producent: Recip Karlskoga, Ab (Sverige) Recipharm Karlskoga, Ab (Sverige)

Forberedelse til overfladebedøvelse af hud og slimhinder. Virkningen af ​​lægemidlet er tilvejebragt af dets bestanddele - lidokain og prilocain, som er lokalanæstetik af amidtypen. Lokale anæstetika, der trænger ind i lagene af epidermis og dermis, forårsager anæstesi i huden.

Graden af ​​anæstesi afhænger af dosis af lægemidlet og varigheden af ​​applikationen.

Efter påføring af cremen til den intakte hud i 1-2 timer er anæstesiens varighed efter fjernelse af okklusiv dressing 2 timer. Ved punktering af biopsi giver anvendelsen af ​​Emla creme tilstrækkelig bedøvelse til den intakte hud hos 90% af patienterne 60 minutter efter påføring.

Anæstesi af slimhinden i kønsorganerne opnås hurtigere end intakt hud på grund af hurtigere absorption af lægemidlet. Hos kvinder, 5-10 minutter efter påføring af Emla creme til slimhinden i kønsorganerne, opnås anæstesi, der er tilstrækkelig til at lindre smerten forårsaget af brug af en argonlaser; Anæstesiens varighed er 15-20 minutter (under hensyntagen til individuelle karakteristika fra 5 til 45 minutter).

Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er anæstesens varighed efter påføring af cremen op til 4 timer. Der er ikke observeret nogen negativ virkning af lægemidlet på sårets helbredende proces eller i forhold til bakteriefloraen.

Systemets systemiske absorption afhænger af dosis, varighed af påføring og tykkelse af huden (afhængigt af kroppens område) såvel som på andre funktioner i huden.

Hos voksne, efter at have påført 60 g creme til intakt lårhud med et areal på 400 cm 2 (0,2 g pr. 10 cm 2) i 3 timer er den systemiske absorption af lidokain ca. 3% og prilainain 5%. Absorberes langsomt. Cmax lidokain og prilocain i blodplasmaet blev nået efter ca. 4 timer fra tidspunktet for påføring af cremen og var 0,12 mcg / ml for lidokain og 0,07 mcg / ml for prilocain.

Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er tiden til at nå Cmax lidokain (0,05-0,84 μg / ml) og prilainin (0,02-0,8 μg / ml) i blodplasmaet er 1-2,5 timer fra det tidspunkt, hvor lægemidlet på såroverfladen blev anvendt (5-10 g fløde i 30 minutter). Ved gentagen påføring af cremen på såroverfladen observeres ikke kumulation af prilocain, lidokain og deres metabolitter.

Ved anvendelse af cremen på slimhinden i kønsorganer, er tiden til at opnå Cmax lidocain og prilocain (henholdsvis 0,18 μg / ml og 1,15 μg / ml) er ca. 35 minutter fra tidspunktet for påføring af lægemidlet på vaginal slimhinden (10 g fløde i 10 minutter).

Farmakokinetik i særlige kliniske situationer

Hos patienter med almindelig atopisk dermatitis øges absorptionshastigheden.

- hud under punktering og kateterisering af skibe og overfladisk kirurgiske indgreb

- trofiske sår i underekstremiteterne under kirurgisk behandling (mekanisk rengøring)

- slimhinden i kønsorganerne inden smertefulde manipulationer og smertelindring før injektioner af lokalbedøvende midler

Emla creme påføres huden under en okklusiv dressing for overfladisk bedøvelse af intakt hud. Dosis af lægemidlet og tidspunktet for påføringen afhænger af manipulationen.

Er der nogen analoger af Emla creme, hvad er deres følelser?

Da Emla creme er et lokalbedøvelsesmiddel (lokalbedøvelsesmidler), skal det vælges for dets bedøvelsesmæssige farmakologiske virkning.

Der anvendes to klasser af lokalbedøvelsesmidler, som omfatter stoffer:

 • kokain, anestezin, novocain, dikain;
 • trimekain, pyromekain, lidocain.

Konventionelt udpeges følgende funktioner ved anvendelse:

 • til overfladebedøvelse (kokain, anestezin, dikain, pyromekain);
 • til anæstesi infiltration eller dirigent (Novocain);
 • universelle lægemidler til alle former for smertelindring (trimekain, lidokain).

Det er disse aktive stoffer, der skal være opmærksomme på, når man vælger analoger. Læs altid omhyggeligt instruktionerne, kontraindikationer, funktionerne i ansøgningen.

Jeg vil give en liste over de vigtigste lokale anæstetika, som reference; Mere detaljeret findes en udvidet liste over stoffer her og her.

 • Anæstesin (Anaesthesinum),
 • Dicainum (Dicainum),
 • Kokainhydrochlorid (Cocainihydrochloridum),
 • Lidocainum (Lidocainum), synonymer: xycaine, xylocaine etc.,
 • Novocainum (Novocainum), synonymer: procainhydrochlorid og andre,
 • Pyromecain (Pyromecainum), synonym: bumekain,
 • Trimecainum (Trimecainum), synonym: mezocaine, etc.

Sensationer "på amatøren", meget subjektiv, afhængigt af hvad du præcist bedøves fra følelse af afkøling til følelsesløshed og midlertidigt tab af fornemmelse.

Emla Anesthetic Cream (Emla) - En omfattende analyse, analoger, fordele og ulemper.

Emla Anesthetic Cream (Emla) Fordele og ulemper
Når vi vælger et produkt, fokuserer vi primært på pris / kvalitet forhold og populariteten af ​​dette værktøj. Emla (Emla) er en monopolist på markedet for anæstetiske cremer, der annonceres på tv, på internettet sælger salgsrepræsentanter for det velkendte farmaceutiske firma AstraZeneca aktivt lægemidlet til saloner og klinikker.

Cremen sælges i et apotek og sælges uden recept. Omfanget af Emla-creme er højt: anæstesi under epilering, injektioner af forskellige typer, fjernelse af papillomer, vorter, når der tages blodprøver, kan den endda anvendes på slimhinder. Mange kaldte udseendet af denne creme på hylderne et gennembrud i anæstesi, evnen til at nægte injektioner, lidokainprayer og tabletter.

Emla creme indeholder lokokæstetika af lidokain og prilocainamidtype, hudanæstesi skyldes deres indtrængning i lagene af epidermis og dermis. Graden af ​​bedøvelse afhænger af dosis af lægemidlet og varigheden af ​​ansøgningen, men i de fleste tilfælde skal du holde mindst en time, hvilket selvfølgelig ikke altid er praktisk. Et rør på 5 gram er nok til et område på størrelse med en palme, fordi den skal påføres i et tykt lag og altid under filmen.

Bivirkninger er sjældne, især hos personer, der er allergiske over for lidokain. Emla er en temmelig dyr fløde med 1800 rubler og svarene på den er meget polære. Hovedklagen er manglen på smertereduktion, ikke en lang effekt, især på følsomme områder, f.eks. Bikini. Også anbefale ikke brug af Emla creme til permanent og tatoveringer.

Desværre har forbrugeren ofte ikke mulighed for at vælge på markedet af anæstetiske cremer, fordi oplysningerne ikke er nok. Er det altid værd at køre til apoteket og købe et forfremmet produkt? Ikke alle ved, at det i øjeblikket er meget billigere at købe cremer med et højere indhold af lidokain eller anæstetisk kompleks (som ofte er mere effektivt) eller slet ingen lidokain.


Lad os overveje flere muligheder for anæstesi på flødebasis, Emlas modparter. Nu på markedet er der forskellige cremer udover svenske Emla: canadisk doktor nummer (Dr. Numb) og russisk creme Light Dep (Light Dep), koreansk SM creme og Anesten. Hvad er deres forskelle, styrker og svagheder?

Nelidocaine analog Emla: Light Dep (Light Dep)
I stigende grad kan vi mødes i vores lokale Creme Light Dep (Light Dep), som er ved at blive populær på grund af sin økonomi, hypoallergenicitet og fordelagtige tidsreduktioner (nok til at modstå en halv time, i modsætning til Emla-creme, hvor han selv producerer en time).

Mange forbrugere noterer sig et højere niveau af smertelindring for denne Emla cremeanalog. Evnen til at købe 300 ml og bruge den i lang tid uden tab af egenskaber er også et plus, i modsætning til cremer, som ikke er tilgængelige i store krukker. Tidligere blev dette produkt kun distribueret via NNPTSTOs netværk, og nu er det kommercielt tilgængeligt på internettet. Også en ny forbedret formel af Light Dep "Light Dep Professional", i emballagen på 300 ml og 30 ml med sort indskrift.

Fabrikanten hævder, at den nye formel fungerer hurtigere, og effekten varer længere. Light Dep Creme produceres i Rusland, sponsorerer epilation mesterskaber, har en gel struktur og irriterer ikke slimhinde, fungerer godt i ansigtet under injektioner, hvor det er meget vigtigt ikke at få hævelse og reaktion.

Light Dep bruges af kosmetologer til mesoterapi og epilation med jagt, TC. det giver ikke allergier, har en blød men stærk virkning (huden på ansigtet stivner ikke, men taber følsomhed), har en ikke fedtet tekstur (sukker og andre materialer mister ikke vedhæftningsområdet).

Præsenteret i et rør på 30 ml og 300 ml, som er bekvemt for kosmetologer, og for dem, der systematisk går til proceduren, kan du købe en stor krukke med en bekvem dispenser og bruge den i et år, at cremen ikke mister sin styrke.

Analyser af Emla med en forstærket sammensætning: Dr. Namb (Dr, Numb, Sustain (Sustaine), Tatooist (Tatuistisk)
Du kan også finde på salg Canadian Doctor Namb (Dr, Numb), American Sustain (Sustaine) - mere professionelle midler, hvor du har brug for mere præcist at modstå ansøgningstiden for ikke at blive brændt eller reageret. Selvfølgelig anbefales det at teste for allergier, inden man bruger narkose.

Dr. Numb er elsket af tatoveringer og permanente makeup artister i eksponeringstiden (op til 3 timer nogle gange mere), hurtig indstilling og et meget stærkt tab af følsomhed.

Som led i lidokain og prilocain åbnes og opbevares cremen i mere end en måned, oxiderer den og mister sin funktion. Cream Dr. Numb ("Dr. Namb") er et af de mest kraftfulde og hurtigtvirkende anæstetiske cremer. Deep penetration (5-8 mm), lille flow, langvarig analgesi (ca. 3 timer), vasokonstrictor effekt, dette værktøjs hovedkarakteristika. Det er meget udbredt inden for tatovering, tatovering, piercing og andre kosmetiske procedurer. Sammensætningen indeholder benzocain, prilocain, lidocain. Det anbefales at undgå anvendelse på slimhinder. Det begynder at virke efter 15 minutter efter påføring, den længste effekt opstår efter en times påføring under en okklusiv dressing.

Præsenteret i et rør på 30 ml, er det rødt, blåt, grønt og sort (handlingen er ikke anderledes, bortset fra at der tilføjes sort epinephrin, som indsnævrer beholderne og forhindrer blødning).

Dr.Numb er almindelig i Canada og USA, den har vasokonstrictor komponenter som en del af det. Du kan finde en masse entusiastiske anmeldelser på engelsksprogede websteder og endda det viser sig billigere (1100 r 30ml) end europæisk Emla. Lignende sammensætning og handling med Dr. Numb har engelsk tatooist.


American Sustaine (Sustaine) påføres et åbent sår med tatoveringer og en permanent, dette er den mest eftertragtede sekundærbedøvelse. Den kan kun bruges af en professionel. Det er ubrugeligt for hårfjerningsprocedurer og andre, hvor huden ikke er beskadiget.

Ingredienser: lidokain (4%) og tetracain (2%) med adrenalin (0,02%). En favorit, når du arbejder med slim og øjne. Påfør den beskadigede overflade uden film, om nødvendigt, kan påføres igen. Indeholder en praktisk hætte til applikation.

Koreanske professionelle analoger Emla: Se Cream (SM Cream) og Anesten (Anesten)

Se Cream - en favorit i Sydkorea. Den bruges massivt på det asiatiske marked for kosmetologi, blødt, økonomisk, produceret i store krukker på 400 ml, bestående af 9,6 lidokain, koster 5.000 rubler.

Anestens bedøvelse, hans koreanske modstykke, har 10,5 lidokain, men han er lidt mere fed og ikke alle herrer som den. Denne bedøvelse er 6900 rubler, hvilket er dyrere end CM creme, men igen billigere end Emla creme.

Alle listede cremer har en overensstemmelseserklæring og sikker sammensætning. På grund af procedurens høje pris og kompleksitet har kun Emla Creme status som et lægemiddel, hvilket giver ham mulighed for at være monopolist på markedet. Derfor bruger mange skønhedssaloner Emla til cover, men i virkeligheden arbejder de med andre, billigere og mere effektive cremer.


Hvordan finder man det bedste middel til smerte? For at finde den bedste smerte medicin til personlig brug, hvor der ikke er behov for at købe noget dyrt og populært, er det tilrådeligt at konsultere din kosmetolog eller læse anmeldelser. For en professionel er dybden af ​​anæstetisk penetration vigtig, om huden stiver, uanset om den påvirker pigmentet. For forskellige procedurer har deres favoritter.

Selvfølgelig, hvor mange mennesker - så mange meninger. Det er godt at prøve flere produkter og vælge den bedste.

Du kan få mere detaljerede oplysninger og svar på dine spørgsmål fra eksperterne fra vores onlinebutik!

Emla creme

I livet er der nogle gange et behov for at udføre en slags smertefuld procedure (kosmetisk, kirurgisk). For at slippe af med smerte, giver en person smertelindring. Til disse formål skal du bruge lokalbedøvelse, som kan gøres med en spray, fløde eller injektion.

Et af de mest populære, overkommelige og effektive midler er Emla Creme, som vil blive diskuteret i denne artikel.

Sammensætningen og princippet om virkningen af ​​Emla creme

Emla er en creme af ensartet hvid konsistens baseret på 2 amid-type anæstetika: lidokain og prilocain. Det giver lokalbedøvelse på grund af den dybe indtrængning af aktive ingredienser i lagene af epidermis og dermis. Virkningstiden afhænger af den dosis, der påføres huden og anvendelsesperioden for den okklusive dressing. Denne creme kan bruges ikke kun på huden, men også på slimhinderne.

Efter anbringelse af Emla creme på overfladen af ​​huden opnås bedøvelsen om cirka en time og varer i op til 5 timer og på slimhinden - meget hurtigere - om 5-10 minutter, men går også hurtigere.

Anvendelse af anæstetisk creme Emla

Emla som smertestillende anvendes i vid udstrækning ved udførelse af sådanne procedurer:

 • epilering og depilation
 • tatovering og piercing;
 • kosmetiske eller kirurgiske manipulationer forbundet med injektioner: mesoterapi, Botox injektioner og andre;
 • mindre operation
 • fjernelse af godartede vaskulære neoplasmer eller vorter
 • mekanisk rensning, forarbejdning og bandage af sår, især trophic ulcer placeret på underbenene;
 • til laboratorieundersøgelser, for eksempel: punktering.

Sådan bruger du Emla creme?

For at opnå maksimal effekt ved brug af Emla creme skal du følge nedenstående instruktioner:

 1. Cremen påføres i et tykt lag, lægen skal beregne doseringen afhængigt af kroppens tilstand og det krævede område af smertelindring.
 2. Stedet, hvor produktet er påført, er dækket af en applikation (vedhæftet med et klistermærke i pakken). Den tid, der kræves for at holde bandagen, afhænger af den procedure, der udføres senere, og er normalt angivet i instruktionerne vedhæftet til præparatet. Ved epilering af et stort hudområde kan Emla være dækket af en simpel cellofan.

Begynd den smertefulde procedure, efter at du har fjernet dressingen, kan du på forskellige måder:

 • på huden - inden for en time
 • på slimhinderne - senest 10 minutter, men bedre med det samme.

Ved brug af Emla creme skal du være opmærksom på, at:

 1. Produktet bør ikke påføres området omkring øjnene.
 2. Anvendes på åbne sår (undtagen trophic ulcer) og på hudområder hvor der er skade: ridser, slid, sår.
 3. Skal ikke tillade indtræk af fløde i mellemøret.
 4. Hvis tegn på overekspression eller omvendt undertrykker nervesystemet, samt anfald og funktionsfejl i hjertesystemet, er det nødvendigt at fjerne bandagen, fjerne ikke absorberet creme og om nødvendigt udføre symptomatisk terapi, det vil lugne eller opmuntre, det kan endda være nødvendigt at give antikonvulsive lægemidler.

Analoger Emla Cream

Hvis du har overfølsomhed over for enhver del af stoffet, kan du erstatte det med andre lokale anæstetika:

 • Anestezol;
 • articain;
 • Artifrin;
 • Dentinox;
 • Kamistad;
 • Katedzhel med lidokain;
 • lidocain;
 • Menovazin;
 • Ultrakain.

Brugen af ​​Emla creme til fjernelse af hår og andre kosmetiske procedurer gør det muligt at undgå psykisk og fysisk ubehag under gennemførelsen.

Emla analoger og priser

Analoger i sammensætning

xylocain

Analoger om indikationer og anvendelsesmåde

bupivacain

Bupivacain-ZN

marcain

Markain Spinal Heavy

Omnikain

Longokain

Longoqain Hevi

Bupivacaine Grindeks

Bupivacaine Spinal

Bupivacaine Grindeksa Spinal

Bupivacain-M

Bupivacaine Agetan

Bupivacaine Spinal Agetan

Buvanestin

Bupivacain-LF Spinal Heavy

BlokkoS

Markain Spinal

Lidocaine hydrochlorid

Lidocain-Darnitsa

Lidocaine Asept

Mepivastezin

Mepifrin Health

Skandaløst 3% enkelt

Naropin

Ropivacaine Kabi

Kirokain

Hirokain

Bupinekain

Instillagel

Lidocaine katedraler

Nefluan

Acriol Pro

Optokain

Scandinibs forte

ultrakain

Ultracain D-S

Ubistezin

Septanest med adrenalin

Ubutesin Forte

Ultracain D-S Forte

Artifrin

Artifrin Forte

articain

Analoger på ATC-koden på 3. niveau

Benzylpenicillin Novocainic salt

Novocaine

Novocaine-Darnitsa

Novocaine-sundhed

Dentol

Kutenza

Capsamol Dolor

Kapsagamma

Capsagamma Dolor

Emla instruktion

Instruktioner til brug. Kontraindikationer og frigivelsesform.

Emla er et lokalbedøvelsesmiddel; lokalbedøvelse til overfladebedøvelse af hud og slimhinder. Det bruges til overfladebedøvelse af hud og slimhinder, herunder kønsorganer: indsprøjtninger, indsættelse af en nål til blodprøveudtagning eller kateterisering, overfladeoperationer, indsnit i huden eller slimhinden, fjernelse af vorter, kirurgisk behandling af kroniske sår i ekstremiteterne, hudtransplantater.

Emla - et nyt stof til anæstesi intakt hud:

Anæstesi af intakt hudintegument har hidtil været umuligt uden forudgående smertefuld indsprøjtning af en lokalbedøvelsesopløsning. Patienterne blev vant til tanken om, at smertefri manipulation i huden skulle ledsages af en tidligere smertefuld injektion af en lokalbedøvelsesopløsning. Indførelsen i klinisk praksis af et nyt lægemiddel til anæstesi af intakt hud Emla creme (AstraZeneca) var et nyt vigtigt skridt i at overvinde iatrogen smerte.

Stor klinisk betydning ved introduktionen af ​​Emla creme i klinisk praksis er som følger:

 • smertefulde procedurer (vene punktering, lumbal punktering, fjernelse med candela osv.) flyttet ind i kategorien smertefri og ikke forårsager negative patientreaktioner;
 • Procedurer, der normalt udføres under generel anæstesi (punkteringsbiopsi, transplantater med transplantat, etc.) kan nu udføres under Emla anæstesi creme, hvilket signifikant reducerer risikoen for mulige komplikationer og reducerer kostprisen ved anæstesi.

Ingredienser: 1 g Emla creme eller 1 Emla patch indeholder 25 mg lidokainhydrochlorid og 25 mg prilainainhydrochlorid.

Emla er et lokalbedøvelsesmiddel; lokalbedøvelse til overfladebedøvelse af hud og slimhinder. Lidokain og prilocain, som er en del af Emla-præparatet, er lokale amide-type anæstetika.

Emla stabiliserer neuronmembranen, blokerer spændingsafhængige natriumkanaler, hæmmer ionstrøm, forhindrer generering af impulser i slutningen af ​​de sensoriske nerver og udfører excitation langs nervefibrene, hvilket fører til udvikling af lokalbedøvelse.

Emla påføres intakt hud under en tæt påsmagning, har en smertestillende effekt på grund af frigivelsen af ​​lidokain og prilokain fra cremen. Lokale anæstetika, der trænger ind i lagene af epidermis og dermis, forårsager anæstesi i huden.

Emla på applikationsstedet forårsager en bifasisk vaskulær reaktion bestående af en initial vasokonstriktion og efterfølgende vasodilation.

Graden af ​​anæstesi afhænger af dosis af lægemidlet og anvendelsesvarigheden af ​​Emla creme. Tiden for at opnå det krævede niveau af anæstesi efter påføring af Emla til intakt hud er 1-2 timer. Anæstesi af slimhinden i kønsorganerne opnås hurtigere end intakt hud på grund af hurtigere absorption af lægemidlet.

Varigheden af ​​anæstesi efter udsættelse for Emla i 1-2 timer er mellem 30 minutter. Op til 2 timer. Med en punkteringsbiopsi giver anvendelsen af ​​Emla creme tilstrækkelig bedøvelse til intakt hud hos 90% af patienterne 60 minutter efter påføring.

Hos kvinder, 5-10 minutter efter påføring af Emla creme på genitalorganernes slimhinde, opnås anæstesi, som er tilstrækkelig til at lindre smerten forårsaget af brug af en argonlaser; Anæstesiens varighed er 15-20 minutter (under hensyntagen til individuelle karakteristika fra 5 til 45 minutter).

Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er anæstesiens varighed efter påføring af Emla creme i op til 4 timer. Emla-præparatet har ingen negative virkninger på sårens helingsproces eller mod bakteriefloraen.

Systemisk resorption af lidokain og prilain fra Emla creme afhænger af dosis, anvendelsesvarighed, hudtykkelse og dens andre egenskaber. Efter påføring af Emla på ansigtets hud (10 g / 100 cm2 i 2 timer) er systemresorptionshastigheden ca. 10%. Hos voksne er det systemisk absorption af lidokain ca. 3% og priloain-5% efter at have påført 60 g Emla creme på en intakt hud på låret med et areal på 400 cm2 (0,2 g pr. 10 cm2) i 3 timer. Absorberes langsomt. Den maksimale plasmakoncentration af lidokain og prilocain nås 2-6 timer efter påføringen af ​​Emla. Ved behandling af trofasår i underekstremiteterne er tiden til at nå Cmax af lidokain og prilocain i blodplasma 1-2,5 timer fra det øjeblik, hvor lægemidlet Emla påføres på maves overflade (5-10 g fløde i 30 minutter). Efter påføring til slimhinden af ​​10 g Emla-creme i 10 minutter blev den maksimale koncentration af lidokain og prilainain i blodplasma nået på 20-45 minutter. Ved gentagen anvendelse af Emla-creme observeres ikke kumulation af prilocain, lidokain og deres metabolitter. Hos patienter med almindelig atopisk dermatitis øges absorptionshastigheden.

Emla creme anvendes til overfladisk anæstesi i huden under følgende manipulationer:

 • udførelse af injektioner, indsættelse af en nål til blodopsamling eller kateterisering;
 • overfladeoperation (hudindsnit);
 • kirurgisk behandling af kroniske sår i lemmerne (mekanisk rengøring);
 • hud patching.

Emla creme bruges til overfladisk anæstesi i slimhinden, inkl. kønsorganer under følgende manipulationer:

 • kirurgisk indgreb på slimhinderne (indsnævring af slimhinden, fjernelse af vorter);
 • før infiltrative anæstesi (injektion af lokalbedøvelsesmidler).

Aktuel anæstesi er den optimale type smerte under lithotripsy. Anæstescreme Emla blev udført i en gruppe på 25 patienter i alderen 30-35 år med ICD. Brug af Emla creme med lithotripsy er en sikker og effektiv metode til smertelindring.

Instruktioner til brug

Emla påføres eksternt. Dosis af lægemidlet Emla og tidspunktet for påføringen afhænger af manipulationen.

Emla Cream:

Voksne til overfladebedøvelse af intakt hud Emla creme skal påføres mindst 1 time før proceduren under bandagen; Lægemidlet kan efterlades i flere timer. Påfør den nødvendige mængde Emla creme på overfladen af ​​huden. Tag det vedlagte bandage og fjern dets centrale del. Fjern beskyttelsespapir. Dæk fløden, så der dannes et tykt lag under bandagen. Forsigtigt glat forbindingen og undgå lækage. Fjern papirrammen. Tiden på lægemidlet Emla kan specificeres direkte på bandagen. Rengøring af dressingen, tørres af flødenes rester, rengør overfladen med alkohol og forbered patienten til operationen.

Til anæstesi af huden til voksne påføres Emla-creme ca. 1,5 g / 10 cm2 i 1-5 timer (til små procedurer - indføring af nål, punktering eller kateterisering af beholderen, kirurgisk behandling af mindre skader) og 1,5-2 g / 10 cm ^ 2 i 2-5 timer (på store overflader - hudtransplantater).

Ved overfladeanæstesi af trofasår i underekstremiteterne skal Emla-creme, før kirurgisk behandling, påføres i et tykt lag på såroverfladen under en PVC-okklusiv dressing i en dosis på 1-2 g / 10 cm2 (ikke mere end 10 g pr. Procedure) i 30 minutter. Hvis penetrationen af ​​lægemidlet Emla i sårets væv er vanskeligt, kan ansøgningens varighed øges til 60 minutter. Mekanisk rensning af mavesåret skal startes senest 10 minutter efter fjernelse af cremen.

For overfladisk anæstesi i kønsorganerne skal Emla-creme før injicering af lokalanæstetika påføres mændene i en dosis på 1-2 g / 10 cm2 i 15 minutter i et tykt lag og kvinder i en dosis på 1 g / 10 cm2 i 60 minutter.

Anæstesi af slimhinden i kønsorganerne hos voksne i den kirurgiske behandling af lokaliserede læsioner, fjernelse af vorter (condylomata acuminata): 5-10 g Emla creme i 5-10 minutter (uden tæt påsmøring). Fremgangsmåden bør udføres straks efter fjernelse af cremen.

Anvendelse af Emla hos børn:

Dosis og tidspunkt for anvendelse af Emla creme afhænger af barnets alder.

Voksning af benene: hvilken voks er bedst at vælge

MirTesen