Forskelle mellem alexandrit og diode laser

Laser hårfjerning giver dig mulighed for permanent at slippe af med uønsket hår. Men før du optager proceduren opstår spørgsmålet, hvilken laser er bedre at bruge: alexrit eller diode? For at træffe det rigtige valg, er det klogt at først kende de vigtigste egenskaber for hver, for at identificere fordele og ulemper ved deres brug.


Alexandrit laser

Apparatets navn skyldtes brugen i opførelsen af ​​et naturligt mineral-alexandrit. Hvis huden er lys og håret har en mørk farve, er denne laser særlig effektiv. Det er fornuftigt at anvende det til at fjerne hår, der fremkommer på grund af hormonproblemer eller vokser på grund af nationale karakteristika. Disse hår er normalt ret hårde, har en høj densitet, og andre muligheder for epilering giver dem ikke det perfekte resultat. Den beskrevne laser fjerner dem bemærkelsesværdigt, nogle gange kun efterladt en ubemærket nedadgående.

Indgroet hår er også helt fjernet af denne enhed. Men den lette og tynde hår alexandrite laser virker ikke.

Når du arbejder på en laser, er det ikke muligt at forudsige kursets varighed på forhånd. Normalt tager det fra 6 til 8 sessioner, hvorfra en pause skal være en halv til to måneder. Men som regel opnås resultatet hurtigere end med en diodelaser.

Fremgangsmåden ved hjælp af en alexandrit laser er ret håndgribelig. I tilfælde af overfølsomhed tilbydes klienter lokalbedøvelse.

Kontraindikationer til brugen af ​​denne laser er:

 • sår, skader på huden;
 • herpes;
 • graviditet;
 • diabetes mellitus
 • eliminere antibiotika 10 dage før kurset
 • lys epilepsi;
 • onkologiske sygdomme
 • garvet hud (du skal opgive garvning 10 dage før proceduren);
 • Tilstedeværelsen af ​​hår uden pigment.

Diode laser

Hårfjerning med denne laser anbefales til ejere af let hår og mørk hud. Det er mest effektivt under disse forhold. Men elskere af solsenge og strande bør huske på, at umiddelbart efter at have taget ultraviolette bade, bør epilering ikke gøres med denne enhed, da huden i sidste ende vil få en dobbelt del af varme og lys, hvilket i sidste ende fører til for tidlig aldring af dermis.

Diode laser er aktiv mod hår, der er i vækststadiet. Af denne grund kan et fuldgyldigt resultat af procedurerne med en diodelaser kræve mere end ved anvendelse af alexandrit. Men igen kan det nøjagtige antal nødvendige procedurer ikke kaldes. Det afhænger helt af de enkelte karakteristika, mængden og kvaliteten af ​​håret, deres vækst. Det tager normalt fra 8 til 12 procedurer.

Under epilation anvendes en speciel gel, der afkøler huden, hvilket gør proceduren mere behagelig. Samtidig er epilationen helt smertefri.

Diodelaser påvirker mere omhyggeligt huden, hvilket eliminerer muligheden for skade. Men alligevel umiddelbart efter hårfjerning er det værd at skjule sig fra det aktive sollys.

Kontraindikationer til brug af en diodelaser er:

 • graviditet
 • Hudlæsioner
 • diabetes mellitus
 • Åreknuder
 • Accept af antibiotika 10 dage før proceduren inden kursets afslutning
 • Onkologiske sygdomme
 • Let epilepsi
 • herpes
 • Et betydeligt antal mol i det behandlede område

Husk at hver sag er individuel. For at finde ud af, hvilken metode der passer til dig,
Tilmeld dig en gratis konsultation via telefon: +7 (937) 07-07-22 2.

Hvilken laser skal du vælge til fjernelse af håret: diode eller alexrit?

Laser hårfjerning i mere end to årtier er en fælles måde at fjerne hår i lang tid. Alle disse år har udviklingen af ​​den nye metode været på gang, og nu er fjernelsen af ​​uønsket vegetation med en diode og alexrit laser den mest populære.

Princippet om drift

Laseremittere til medicinske formål har forskellige tekniske egenskaber. Bølgelængde, strålingstæthed og pulsvarighed er de parametre, som de adskiller sig fra.

Operationsprincippet for alle emittere er det samme. Alle dem, herunder diode og alexandrit, udsender lys af en bestemt bølgelængde. Lyset absorberes af hårets mørke pigment - melanin. Denne proces ledsages af frigivelse af termisk energi, hvilket er skadeligt for hårsækken.

Egenskaber ved laserstråling

En laser er en lyskilde, der udsender en smal stråle af lys. Dens entydighed ligger i den kendsgerning, at en sådan stråle af lys har en strengt defineret bølgelængde og divergerer relativt lidt i kontaktpunktet med overfladen af ​​et faststof. Med andre ord er denne stråling smal og monokromatisk.

Dette nøgleelement ved laserstråling tillader i mange henseender at overskride fotoepilering. Hårets melanin virker som centrum for lysenergiabsorption. Andre strukturer i huden - hæmoglobin, blodkar, melanin i huden næsten ikke absorberer og er ikke beskadiget af laserstrålingens virkning.

Med fotoepilation beskæftiger vi os med absorptionen af ​​lys med forskellige bølgelængder. Således er hud, hår og omgivende strukturer under angreb.

Diode eller alexrit

Både diode- og alexandrit-radiatorer er anordninger til kontaktfri fjernelse af uønsket vegetation. For at bestemme hvilken af ​​dem der passer bedst til hårfjerning, lad os identificere deres væsentligste forskelle.

alexandrit

Det udsender lys med en bølgelængde på 755 nanometer. Det antages, at med sådanne parametre er forholdet mellem energi, der falder ind i de dybe lag - dermis og tilbage på overfladen - optimalt. Risikoen for komplikationer hos patienter 1 - 3 fototype er lille.

diode

Genererer lys ved en bølgelængde på 800 nanometer. Dette er et område med medium absorption af melanin. Den bruges til 1-5 Fitzpatrick hudtyper. Det vil sige, det er velegnet til både lette skinnede patienter af den skandinaviske type og mørke svarte martater.

Det antages, at dets ydeevne ved arbejde med mørke mennesker skyldes den lange bølgelængde og pulsvarighed.

Både diode- og alexandritlasere kræver den obligatoriske aktive afkøling af huden. Således bliver proceduren ikke kun smertefri, men også mere effektiv. Årsagen er, at når overfladelagene af epidermis afkøles, falder hårets temperatur selv en smule. Derfor er hårsækken ødelagt af høje temperaturer, og huden lider ikke.

Hvilke resultater skal forventes

Fjern alt hår for evigt kan ikke en af ​​de eksisterende metoder. I tilfælde af en alexandrit eller diode laser, efter at have gennemført hele processen, kan uønsket vegetation glemmes i flere år.

For en signifikant reduktion i antallet af hår kræver 5-7 procedurer. Intervallet mellem dem kan være 1 - 3 måneder.

Antallet af procedurer afhænger af:

 • hår og hudtyper;
 • niveauer af mandlige kønshormoner;
 • hårvækst stadium.

Da målet for laserstråling er melanin, jo mere mættet hårfarven er, desto mere produktive er laserterapi-sessionen. På samme tid er grå og meget blondt hår, uden pigment, næsten ikke fjernet af laseren.

I løbet af sin udvikling går hårsækken gennem tre faser - anagen, catagen og telogen. Anagen-scenen varer ca. 2 år. På dette tidspunkt er håret i en tilstand af aktiv vækst. Det er forbundet med dermal papilla ansvarlig for dets ernæring og vækst.

Kun anagenhår reagerer på laserstråling. Når en anden batch hår kommer ind i denne vækstfase, kommer tiden til de næste sessioner af laserterapi.

Fremskridt i proceduren

For at resultaterne af hårfjerning skal tilfredsstille patienten og lægen, er det bedre at forberede sig på proceduren i forvejen.

uddannelse

Det er det samme, når det bruges til epilering af enhver type laser og omfatter:

 1. Påfør solcreme, hvis din session er planlagt til den lyse solsæson.
 2. Det anbefales ikke at solbade 6 uger før epilering.
 3. Du kan ikke bruge voksaflejring, elektroepilering og shugaring seks uger før starten.
 4. Dagen før proceduren bør du barbere det hudområde, der skal behandles.
 5. På epilationsdagen bør du ikke deltage i aktivt fysisk arbejde, du skal fjerne tung fysisk anstrengelse, swimmingpool og jacuzzi.

køling

Epilation med alexandrit og diode laser er ikke en smertefri procedure. Faktum er, at melaninet indeholdt i huden konkurrerer om absorptionen af ​​laserstråling med hårets melanin. Jo mere intens pigmentering af huden, jo højere er risikoen for skade. Jo stærkere patientens ubehag. Patienter beskriver typisk deres fornemmelser som en let brændende og prikkende fornemmelse.

Forskellige former for afkøling bruges til at beskytte epidermis:

 1. En kold luftstråle leveres til det behandlede område.
 2. Safirvindue. En speciel safirplade gennem hvilken koldt vand strømmer overlapper det behandlede område. Skud udføres direkte gennem vinduet.
 3. Brug en kølespray. Indbygget system i systemet, hvor sprøjten påføres umiddelbart før skuddet. Køling af huden her er baseret på den hurtige fordampning af freon fra overfladen af ​​epidermis.

Fremgangsmåden til fjernelse af håret er ens, når du bruger både diode- og alexandrit-lasere. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Eventuelle kosmetiske produkter skal fjernes fra det behandlede område.
 2. Selv om arme, ben og ryg kan behandles uden anæstesi, bruges den normalt i ansigt og bikini.
 3. Ved hjælp af en speciel gitter bestemmer lægen grænserne for stedet for epilering.
 4. Parametrene for strålingskraften for hver patient vælges individuelt. For nøjagtigt at vurdere graden af ​​strålingseksponering af en bestemt effekt, kan der laves flere testskud. Efter en time kan du evaluere resultatet.
 5. Hvis enheden ikke er udstyret med et aktivt kølesystem, anbringes der et tykt lag af kølegel inden starten af ​​sessionen.

Ideelt set er det øjeblikkelige respons på behandling fordampningen af ​​hårsakslen uden udseendet af andre synlige virkninger. Efter et par minutter kan der opstå hævelse og rødme i det område, der behandles. Varigheden af ​​disse bivirkninger og deres sværhedsgrad afhænger udelukkende af hårets farve og densitet. Typen af ​​laser dyse påvirker ikke forekomsten af ​​sådanne effekter.

Hvilken laser at vælge

Ved deres effektivitet er lasere, der anvendes til fjernelse af hår, næsten de samme. Alle dem - rubin, alexandrit, neodymium, diod viste høj effektivitet, når de arbejdede med mørkt hårdt hår. Deres anvendelsesområder og bivirkninger er forskellige.

anvendelsesområde

Bølgelængden udgivet af diode og alexandrit lasere er anderledes. Så, alexandrit-stråling (755nm) absorberes mere af hårets melanin. Lysstrømmen fra diodlaseren (800 nm) absorberes noget mindre af håret. Imidlertid absorberer andre kromoforer - hæmoglobin og oxyhemoglobin også en sådan stråling værre.

Derfor vil mørk hud med den samme strålingsfluxkraft blive mindre, når den behandles med en diodelaser. Dette medfører også forskelle i brugen af ​​disse emittere afhængigt af hudpigmentering. Så, alexandrit bruges hyppigere til epilering hos patienter med 1-3 Fitzpatrick fototype. En diode laser fungerer godt over et bredere sortiment. Han svinder for mørkt hår hos patienter 1-6 fototype.

En forudsætning for gode resultater i diode epilation er tilgængeligheden af ​​høj kvalitet dyb køling. Årsagen er den højere energitæthed af energi, der kræves til en sådan procedure.

Bivirkninger

Ved epilering trænger laserstråling normalt ind i huden til en dybde på 5 mm. Dette er nok til ødelæggelsen af ​​hårsækkene. Med korrekt indstillede emitterparametre og overholdelse af alle regler for forberedelse til proceduren er der ingen andre komplikationer, bortset fra lille rødme og hævelse.

Ved epilering med alexandrit på mørk hud (4-5 fototype) er risikoen for forbrændinger højere end ved arbejde med en diode emitter.

Andre bivirkninger - ardannelse, ændringer i pigmentering, follikler - forekommer kun, når reglerne for forberedelse til proceduren overtrædes.

Helt klart, hvilken laser er bedst umulig. Farven på hår og hud, apparatets kraft og tilstedeværelsen af ​​et kølesystem vil påvirke valget af en eller anden metode til fjernelse af uønsket vegetation. Men den vigtigste faktor er en erfaren kosmetolog. En god specialist kan få fremragende resultater på både diode og alexandrit laser dyser.

Typer af lasere: hvilken laser til fjernelse af hår er bedre

Opfindelsen af ​​laserudstyr gav en stærk impuls til udviklingen af ​​kosmetologi. Tidligere kvinder så i en drømmepilation fra kroppen, kæmpede med dem, og lasere blev fremragende hjælpere. Men du skal vide om typer af laser og deres effektivitet.

 • 1. Typer af lasere
 • 1.1. rubin
 • 1.2. alexandrit
 • 1.3. diode
 • 1.4. Neodym
 • 2. Indikationer for brug
 • 3. Kontraindikationer
 • 4. Den bedste type laser hårfjerning

Epilering ved hjælp af laserudstyr kom til menneskeheden for ikke så længe siden fra omkring midten af ​​det sidste århundrede. De mest populære af dem er diode.

Typer af lasere

De vigtigste egenskaber er kraften og bølgelængden, som er forskellige, ligesom de typer af lasere. Det sidstnævnte karakteristiske og giver laserfølsomheden over for melanin - hudpigment, som absorberer termisk stråling. Arbejdet med to indikatorer sammen sikrer succesen med de nødvendige procedurer. Og typerne af lasere til hårfjerning adskiller sig præcist i disse egenskaber.

rubin

Enheden blev introduceret til verden i anden halvdel af det sidste århundrede, og siden da er teknologien stadig i efterspørgsel. Den er baseret på en rubinstang lavet af aluminiumoxid med tilsætning af krom. Ruby enheder har en bølgelængde på 694,3 mm, som giver dig mulighed for effektivt at håndtere uønsket vegetation.

En unik funktion er, at denne enhed kun bruges til at fjerne mørkt hår, der vokser på let hud. Et sådant krav er berettiget, da en bølge af lys af lille længde absorberes af melanin. Hvis enheden bruges til mørk hud, vil melaninet på de behandlede områder kollapse, og efter det vil der være en hvid plet.

alexandrit

Det smalle anvendelsesområde for den tidligere enhed krævede konstruktion af en udskiftning. Hun blev alexandrit laser. Dens basis er lavet af samme materiale, belagt med krom. Størrelsen af ​​laserlysbølgen vælges ved høringen, før det planlagte kursus, og intervallet varierer fra 700-820 mm.

Alexandrite laser giver dig mulighed for at justere længden af ​​lysbølgen manuelt. Dette udvide anvendelsesområdet for dets anvendelse til hårfjerning og -korrektion. Og i modsætning til det foregående udstyr fjerner alexandrit-laser mørkt hår på mørk hud.

diode

Det hedder også safir, det er tredje fase i udviklingen af ​​sådanne enheder. Epilation diode laser bruges oftest. En stærk strøm af strålingsenergi gør det muligt at fjerne hår, selv fra sort hud, og det giver dig mulighed for at bruge en diode laser til epilering, også i sydens lande.

Lysbølgen er 800 mm, men der er en ulempe - lav arbejdshastighed. Dette kan forårsage ubehag for personen under epileringsprocessen og endda smerte. Du skal også have en stigning i antallet af sessioner for at få et mere effektivt resultat. Men på trods af dette var det diode laser hårfjerning, der blev tilladt af FDA at arbejde med teenage hud.

Neodym

Dette er den nyeste af tekniske enheder, der bruges til hårfjerning. Dens bølge har den længste længde på 1080 mm og den største effekt af alle enheder. Disse egenskaber gør det muligt for strålerne at trænge dybt ind i huden, og derfor har epilationen med en neodymlaser en skadelig virkning på hovedbunden.

En sådan bølgelængde gør det muligt at fjerne hår i en lys skygge på enhver hud. Neodymbaserede lasere anvendes også i ikke-kirurgisk hudforyngelse, især under laseropvarmning.

Indikationer for brug

Epilation er foreskrevet og ifølge lægernes vidnesbyrd kan årsagen være hypertrichose eller hirsutisme, det vil sige sygdomme, der fører til unormal hårvækst.

Hvis du har brug for et godt resultat af laser hårfjerning, vælges typen afhængigt af omstændighederne.

Hårintrowth vil også være en indikation, fordi håndtering af manglen på andre metoder er problematisk, mens forskellen i proceduren er nul. Dette gælder også for irritation efter barbering, hvilket medfører ulejlighed.

Laser hårfjerning er ordineret til atleter, der har brug for æstetik til kroppen.

Kontraindikationer

Proceduren med nogle risici, epilering med alexandrit laser og alle andre har en række forhold, hvorunder det ikke kan gøres.

 1. Hvis patienten er under 18 år, er proceduren forbudt, da hormonbalancen i den unge krop er ustabil.
 2. Du kan ikke brænde hår og gravid, fordi det kan uforudsigeligt påvirke deres helbred.
 3. Hvis på det foreslåede sted er der skader på huden, så proceduren kan ikke være, alt dette efterfølges af mesteren, gør depilation.
 4. Hvis huden er overfølsom, og denne test viste, kan laser hårfjerning ikke være truet af skade.
 5. Stop signalet vil blive udtalt allergiske reaktioner, herpes infektioner og foci af betændelse på huden, maligne tumorer.
 6. Hvis kroppen kaster influenza og andre virale infektioner, er det værd at vente med diode epilation.
 7. Forbuddet mod proceduren og dem, der er syge med diabetes mellitus ukompenseret stadium, hypertension, åreknuder.

Behandle mol skal også omhyggeligt efter at have foretaget en foreløbig undersøgelse for at studere naturen.

Den bedste type laser hårfjerning

Hver type procedure er god, men prioriteten vil blive mærket og egnet i materialetåsenheden. Bordet vil hjælpe dig med at bestemme hvilken laser hårfjerning vil være den bedste.

Hvilken laser er bedre - diode eller alexandrit, sammenligning og funktioner

Ikke alle kvinder og piger ved hvilken laser der er bedst til epilering - diode eller alexandrit - og hvad laser epilation handler om. Fra artiklen vil du finde ud af, hvilken feedback fra læger og almindelige brugere der er om proceduren, hvilket princip i arbejdet med enhederne, læs sammenligningen af ​​egenskaber, fordele og ulemper ved hver, samt de mulige konsekvenser af at bruge denne procedure...

Laser hårfjerning - konsekvenserne og funktionerne i proceduren

Blandt de mange kosmetiske procedurer, der er populære blandt kvinder, er et særligt sted optaget af laser hårfjerning. Essensen af ​​denne procedure er at fjerne uønsket hår på kroppen ved at udsætte pærerne med en laserstråle, som letterligt ødelægger dem, uden at have en negativ effekt på huden.

Eksperter har udviklet flere typer laserstråling, som hver især har sine egne egenskaber ved brug, fordele og ulemper ved brug. Skønhedssaloner bruger som regel to grundlæggende typer, og en professionel kosmetolog hjælper dig med at bestemme hvilken laser der er bedre at bruge - en diode eller alexandrit, kun for dig. Men uanset hvilket valg der er valgt, har proceduren for laserhårfjernelse sine egne egenskaber:

 • At foretage fjernelse på denne måde bør være i flere faser, og deres antal vil afhænge af hudens og hårets individuelle egenskaber - deres tykkelse, farve, tykkelse osv.
 • Ifølge vurderinger vil laserhud fjernelse af overlæben helt fjerne hår inden for seks måneder, da mellem procedurer skal tage mindst en måned;
 • Forberedelsen af ​​proceduren har sine egne egenskaber - i seks uger er det umuligt at solbade, bruge tjenester som shugaring, bioepilation, det anbefales at bruge beskyttelsescreme;
 • Køling af huden - udføres ved hjælp af en kølespray, luftstrømretning eller safirvindues metode.

Kosmetologen bestemmer effektens virkning og antallet af sessioner, efter at han har analyseret klientens individuelle egenskaber, vil han også anbefale hvilken laser der er bedst for ham - en diode eller alexandrit.

Diode laser - de vigtigste egenskaber

Diode hårfjerning er lige så effektiv, når den udsættes for både lys hud og mørk hud, så det kan tildeles mennesker med enhver form for hud - fra første til femte. Proceduren kan have en varighed på op til 2 timer, mens det er vigtigt at forsigtigt forberede sig på sessionen - huden på behandlingsstedet skal være ren barberet. Diode laser - på billedet

Der er en ulempe, at diodlaseren har - enheden klæber godt med tykke og mørke hår på kroppen, men det vil være helt ineffektivt, når det udsættes for tynde og lette hår, herunder pistolløg.

Diode laserstråle har sine egne egenskaber ved anvendelse, som skal tages i betragtning, før du vælger en procedure. Et stort antal skønhedssaloner til fjernelse af hårfjerning erhverver en diodelaser, hvoraf der bekræftes dens effektivitet, og en rimelig pris hjælper endelig med at træffe det rigtige valg.

Alexandrite laser - princippet om drift

Princippet om drift af alexandrit laserflux er introduktionen under huden af ​​den maksimale mængde af termisk energi. Længden af ​​hver lysflow er i dette tilfælde 755 nanometer. Energi virker på hårsækkenet, ødelægger det.

Laserhårfjerning af et bikiniområde og andre kropsdele med en alexandritstrøm bør finde sted i flere faser, da lysstrålen kun kan påvirke aktivt voksende hår, men pærerne forbliver intakte i hvilestadiet.

Alexandrite laser - på foto

Der er flere fordele, som denne enhed har, og de spiller en afgørende rolle ved valg af en enhed:

 • Brugen af ​​denne type stråle har ingen bivirkninger;
 • Processen er helt smertefri, da effekten af ​​lysstrømmen kun er rettet mod hårene uden at påvirke huden;
 • En procedure fra kurset vil tage kunden ikke mere end 45 minutter;
 • Huden på stedet, der skal behandles, behøver ikke at blive barberet;
 • Laser fra kunstig alexandrit er universelt i brug, det vil sige at det effektivt fjerner hår af enhver farve, tykkelse og struktur, men det er oftest ordineret til epilering af blondt hår og pistolen, da det er uden for strømmen af ​​andre enheder.

Den største ulempe ved enheden er den høje omkostning og omkostningerne ved forbrugsstoffer.

Hvilken laser er bedre - diode eller alexandrit, og hvorfor

Det er absolut ikke muligt at besvare spørgsmålet, hvilket apparat blandt de ovennævnte er bedre for hårfjerning, fordi hver har sine egne fordele og ulemper, og valget afhænger i høj grad af hudtype og vegetationskvalitet. Hvis vi sammenligner disse to enheder i drift, vil forskellene være som følger:

 1. Størrelsen af ​​lyspunktsdioden har en diameter på 9 mm, og alexrit er 2 gange større - 18 mm;
 2. Varigheden af ​​en procedure - behandling med alexandrit varer meget mindre, kun 45 minutter, mens det vil tage mindst 2 timer at arbejde med en diode en;
 3. Enhedens styrke - en alexandrit-type er meget kraftigere, den har en indikator på 2 kW, en modstander er kun 0,5 kW;
 4. Tilstedeværelsen af ​​bivirkninger - alexandrit-strømmen påvirker ikke huden negativt, mens det andet apparat forårsager rødme;
 5. Hårfjerningstid - efter anvendelse af alexandritapparatet forsvinder håret umiddelbart efter behandling inden for 5-7 dage, i et andet tilfælde vil det tage ca. 20 dage.

Som du kan se, er der naturligvis flere fordele med alexandrit laser, men omkostningerne er ikke altid tilgængelige for de fleste kunder, der ønsker at sige farvel til uønsket vegetation. Endelig, for at bestemme, hvilken laser der er bedre og mere effektiv - en diode eller alexandrit, vil en kosmetolog i hvert enkelt tilfælde hjælpe dig med at finde ud af det.

De bedste diode lasere til fjernelse af hår. Gennemgang og bedømmelse

Hver anden kvinde ønsker at slippe af med uønsket hår én gang for alle. Med moderne teknologi er det nemt at gøre - brug bare laser hårfjerning. I denne artikel vil vi se på forskellige typer af sådanne enheder og fremhæve deres forskelle, fordele og ulemper. Og også vælge den bedste laser på markedet.

For råd og køb af udstyr ring 8 800 777 08 69

Vigtige parametre i laser hårfjerning maskiner

 1. Strålingstype
 2. Procedurens varighed
 3. effektivitet
 4. Laser ressource
 5. Kølesystem
 6. Laser pris

Lad os først se på typerne af lasere:

 • diode
 • alexandrit
 • Neodym
 • rubin

Rubinlaseren arbejder ret langsomt (ca. 1 puls per sekund) og er ikke egnet til garvet hud samt blondt hår. Nu anvendes næsten ingen lasere.

Alexandrite laser er hurtigere (1,5 pulser per sekund) og er heller ikke egnet til blondt hår og garvet hud. Plus alexandrit laser smertefri procedure og hastigheden af ​​hårtab.

Diodelaser er hurtigere (2 eller flere pulser per sekund) og klare sig med noget, selv blondt hår.

Et entydigt svar på spørgsmålet: Hvilken er den bedste alexandrit- eller diodelaser, der ikke virker. Det hele afhænger af typen af ​​hud, hårfarve og individuelle egenskaber.

Procedurens varighed afhænger af mange faktorer, herunder størrelsen af ​​manipulatoren og lyspunktet, kapaciteten af ​​denne særlige laser. For eksempel klare diode lasere en og en halv gange hurtigere end alexrit dem.

Nogle lasere præsenteret i vores anmeldelse bruger innovative teknologier SHR (super hårfjerning). Denne teknologi giver dig mulighed for at øge frekvensen på store hudområder til 10 Hz, hvilket øger proceduren betydeligt (fra 30 til 15 minutter til fods). Afhængig af den gennemsnitlige varighed af proceduren vil der blive tildelt ratings.

Effektiviteten af ​​hårfjerningsproceduren afhænger af bølgelængden og deres kombinationer. De mest avancerede lasere kræver 4-6 procedurer for at opnå en varig effekt, som varer i årevis.

Vores anmeldelse præsenterer populære modeller af laser enheder og deres ressource varierer fra 70 tusind til 20 millioner flapper. Jo større laserens ressource er, desto mere rentabelt er et sådant køb til salonen. Undtagelsen er alexandrit lasere, med en mindre ressource er antallet af blinker brugt på patienten også flere gange mindre.

Effektiviteten af ​​kølesystemet afhænger af smertefriheden af ​​proceduren, og dette er en meget vigtig indikator. Ikke alle er i stand til at udholde smerte i 40-50 minutter, og selv med brugen af ​​bedøvende geler giver køling af håndstykket selv og frysning af smerte håndgribelige resultater. Kunderne er tilfredse og kommer tilbage igen.

Omkostningerne til ethvert udstyr til en skønhedssalon eller skønhedssalon bør være økonomisk begrundet. Dyrt laser, der købes i salonen med lav trafik, betaler meget længere. Derfor er prisen ikke den sidste parameter, hvormed du kan navigere for at finde den optimale løsning.

Diode eller alexandrit laser: Hvordan er det bedst at slippe af med uønsket hår på kroppen og ansigtet?

Laser hårfjerning i dag er på toppen af ​​popularitet på grund af dets unikke egenskaber. De fleste kunder har et valg: Hvad er bedre - en diode eller alexandrit laser. Begge disse systemer er præmie, så de garanterer smertefrie og effektive procedurer.

Laser hårfjerning gør det muligt at opnå gode resultater. Det er umuligt at fjerne håret permanent på nogen måde, men hvis du følger hyppigheden af ​​procedurer og anbefalinger fra kosmetologen, kan du glemme problemet i flere år. Essensen af ​​metoden er, at laseren virker direkte på hårsækkene og ødelægger dem. Lysstråler har en høj temperatur, men de påvirker kun håret uden at påvirke huden.

Princippet om laseren og funktionerne i proceduren

Svar spørgsmålet, hvilken laser hårfjerning er bedre - diode eller alexrit, du vil blive hjulpet af en specialist, der vil udføre proceduren. Enhver laser, uanset dens type, påvirker ligeledes uønskede hår. Laserimpulsen sendes til den nederste del af håret - hårsækkenet, som er ansvarlig for hårvæksten. Påvirker hårsækkene, ødelægger laseren dem fuldstændigt.

Egenskaber af

 1. Proceduren udføres nødvendigvis af kurser. Antallet af besøg på skønhedssalonen bestemmes ud fra individuelle karakteristika: Hårets tykkelse, deres farve, tykkelse af hår, hudfarvetype. Det vil ikke være muligt at fjerne vegetationen på et tidspunkt, da laseren kun påvirker hårene på vækststadiet. Når inaktive follikler vågner op, vil hårene dukke op igen på ansigt eller krop.
 2. Det vil tage mindst seks måneder at helt slippe af med uønsket hår på ansigtet eller kroppen, da intervallet mellem behandlingerne er omkring en måned.
 3. Den forberedende fase omfatter overholdelse af nogle anbefalinger. Det anbefales ikke at solbade og udføre bioepilering og shugaring 1,5 måneder før proceduren. Om sommeren er det nødvendigt at bruge en creme med et højt beskyttelsesniveau fra solen og før proceduren skal du barbere kropshår.
 4. Proceduren udføres nødvendigvis med afkøling. Der er flere valgmuligheder: retningsbestemt luftstrøm, safirvindue eller kølespray.

Under laser hårfjerning skal al kosmetik forsigtigt fjernes fra ansigt og krop. De mest ømme områder i kroppen - bikiniområdet, ansigtet, armhulerne bliver behandlet med bedøvelse til smertelindring. Kosmetologen bestemmer effekten og antallet af skud baseret på patientens individuelle karakteristika.

Diode laser

Det producerer en lysbølge på 800 nanometer i længden. Det bruges til hårfjerning hos personer med første til femte hudtype. Det anses for effektivt til både lys og mørk hud.

Hårfjerning med en diodelaser kan vare op til to timer. Direkte foran det skal du omhyggeligt barbere hårene på huden. Efter proceduren forsvinder vegetationen ikke straks, hårene falder kun ud efter to eller tre uger.

Ulempen ved metoden er dens lave universalitet. Diode laser er fremragende til mørke og tykke hår. Hvis de er tynde, lyse og bløde, som en fjer, så vil proceduren være ineffektiv. Enheden vil ikke hjælpe med at slippe af med gråt hår.

Efter sessionen er rødmen af ​​huden mulig, hvilket finder sted inden for et par timer.

Diodeapparatets egenskaber:

 • kompakthed;
 • mangel på forbrugsstoffer;
 • lave omkostninger;
 • manglende evne til at sterilisere puden.

Generelt er enheder med diodlasere mere almindelige og efterspurgte i skønhedssaloner end Alexandrit-dem, da de skelnes af en lav pris.

Alexandrit laser

Den udsender lysstrømme med en længde på 755 nanometer. Disse parametre er optimale. Dybt under huden får den maksimale mængde termisk energi, og overfladen forbliver på et minimum.

Mange reklame slogans af skønhedssaloner siger, at ved hjælp af en alexandrit laser er det muligt at fjerne uønsket vegetation fra ansigt og krop efter den første procedure. Faktisk, som med andre typer laser, skal du færdiggøre et fuldt kursus. Faktum er, at lysstrømmen kun påvirker hårene på det stadium af aktiv vækst, og inaktive follikler forbliver intakte.

Epilering ved hjælp af alexandrit laser har flere fordele:

 1. Ingen bivirkninger.
 2. Smertefri. Den retningsstrålende lysstråle påvirker kun håret uden at påvirke huden.
 3. Hastigheden af ​​operationen. Én session tager ikke mere end 45 minutter.
 4. Barbering før en session er ikke nødvendig, især hvis håret er en "fluff".
 5. Alsidighed. Alexandrite laser fungerer lige så godt med enhver form for hår. De fleste lasere påvirker kun mørkt, tykt hår, mens laser hårfjerning, bliver tynde og lette hår normalt ikke genkendt på grund af deres lave pigmentindhold. Alexandrite er derimod mest effektivt til at fjerne det bløde lys "pistol". Blåhårede patienter med fair skin se effekten efter den første procedure.

Den eneste og ret betydelige ulempe ved denne metode er dens høje omkostninger. Dette skyldes det faktum, at selve enheden er dyrere, og der er også brug for hjælpematerialer til det. Omkostningerne ved en session er normalt højere end ved brug af en diodelaser.

Hvilken mulighed at vælge?

Sammenligningsegenskaber ved de to typer laserstråling kan repræsenteres i tabellen, hvor du tydeligt kan se forskellen mellem en enhed og en anden.

Laser hårfjerning. Hvad er bedre: diode eller alexandrit laser til ansigt, krop, bikini zone. Kontraindikationer og effekter, resultater, fotos

Fjernelse af uønsket kropshår er en almindelig kosmetisk procedure. Den største efterspørgsel er laser hårfjerning. Det mest almindelige spørgsmål er, hvilken laser der skal vælges - diode eller alexrit?

Hvem har brug for laser hårfjerning

 • Hypertrichose - øget hårvækst på steder, hvor de skal vokse. Behovet for og antallet af sessioner bestemmes individuelt.
 • Hirsutisme - hårdt mørkt hår hos kvinder for den mandlige type (ansigt, bryst, mave).
 • Særlige krav til arbejdstagernes hygiejne inden for visse aktivitetsområder (kokke) samt til sportsfolk (svømmere, vægtløftere, gymnastikere).
 • Overfølsomhed over for andre metoder til at udrydde uønsket vegetation på kroppen, indvækst på håret.

Hvem er forbudt

Laser hårfjerning procedure (diode eller alexrit laser) har nogle uønskede konsekvenser.

Absolut kontraindiceret til personer, der lider af følgende sygdomme:

 • epilepsi;
 • diabetes mellitus i det decopenserede stadium
 • fotodermatitis og somatiske hudpatologier;
 • maligne neoplasmer;
 • pulmonal tuberkulose i aktiv form
 • systemiske blodsygdomme;
 • grå eller dunet hår
 • tage antibiotika af tetracyclingruppen;
 • smitsomme sygdomme.

Det er uønsket at udføre proceduren, hvis:

 • medicin, der forårsager lysfølsomhed i huden bliver taget
 • tilstedeværelsen af ​​herpes i procedurens område
 • sygdomme i det kardiovaskulære system i dekompensationsform;
 • graviditet, laktationsperiode
 • godartede neoplasmer med en progressiv tendens;
 • hyperpigmenteret nevi;
 • diffus giftig goiter;
 • hormonelle lægemidler.

Diode laser

Princippet om drift af diodlaseren er at generere højeffektbjælker, der opvarmer hårsækkene. Bølgelængden er 810 nm. Ødelæggelsen af ​​pæren opstår, processen med naturlig ernæring stopper, og håret selv bliver lysere og tyndere.

På tidspunktet for generering af stråler er huden ikke såret, graden af ​​påvirkning er minimal. Tværtimod bidrager diode-laserproceduren til aktivering af hudregenerationsprocesser, lysning af pigmenterede zoner, udglatning af ar.

Fordele ved diodlaseren:

 • hår i 90% af tilfældene forsvinder for evigt;
 • 4-6 procedurer er nok til at få effekten;
 • interaktion med eventuelle hudtyper, herunder garvet, er tilladt
 • minimum rehabilitering periode
 • lav sandsynlighed for hudskader, forbrændinger, pigmentering og irritation;
 • lige effektivitet i kampen med både mørke og lyse hår.

Ud over de mange fordele ved diodelaser er der flere ulemper:

 • Høje omkostninger ved kurset.
 • Behovet for et stort antal sessioner for ejere af let hår.
 • Der kan være smertefulde fornemmelser på tynd, meget følsom hud.

Alexandrit laser

Hovedelementet i denne type laser er naturlig alexandritsten. Det opvarmer hurtigt op til en høj temperatur, bølgelængden er ikke mere end 755 nm.

Fordelene ved proceduren alexandrit laser:

 • Bevist gennem årene af brug i æstetisk medicin, den høje effektivitet af enheden.
 • Den mindste sandsynlighed for negative konsekvenser efter sessionerne.
 • Høj effektivitet ved fjernelse af mørkt hår på lys hud.
 • Efter sessionen bliver huden strammere, bliver mere elastisk, unaestetisk pigmentering forsvinder.
 • Varigheden af ​​effekten forsvinder i flere år efter nogle fulde forløb og til tider for evigt.

Ulemperne ved alexandrit laser omfatter:

 • Ubehagelige fornemmelser, sårhed i proceduren.
 • Behovet for mindst 8-10 sessioner.
 • De høje omkostninger ved proceduren.
 • Ikke-universalitet, som alexandrit laser er kun egnet til personer med en bestemt type udseende.
 • Et stort antal kontraindikationer og restriktioner, forbud mod kunstig eller naturlig brunbrun.

Forberedelse til laser depilation

Laser hårfjerning, diode eller alexrit metoder, kræver overholdelse af reglerne for foreløbig træning.

Det er vigtigt:

 1. 10 dage før starten af ​​den første session skal du ikke gå på solarium eller solbade i den åbne sol.
 2. Om 2-3 uger er alle former for depilations udelukket, bortset fra barbering. Du behøver ikke at trække, lette hårene i procedurens område. For at opnå et effektivt resultat bør hårene have en tæt mørk stamme og vokse jævnt.
 3. I 10 dage udelukker brugen af ​​tetracyclin antibiotika.
 4. I tre dage må du ikke tørre det epilerede hudområde med en alkoholholdig opløsning.
 5. Inden for et par timer er det epilerede område forsigtigt barberet, huden er ryddet af tidligere anvendte kosmetik (deodorant, cremer, makeup).

Brug ikke laser under menstruation. Det er bedre at udføre det et par dage før eller efter din periode.

Laser fjernelse procedure sekvens

Laser hårfjerning, uanset hvilken metode der vælges - diode eller alexandrit, indeholder flere obligatoriske trin:

 • På forberedelsesstadiet udfører kosmetologen test. Dette vil bidrage til at evaluere hudens reaktion efter kontakt med laseren, samt vælge det optimale niveau af energi. Meget afhænger af individuelle fornemmelser, smerte tærskel, medicinske indikationer.
 • En stråle er rettet mod det epilerede område af huden. Den passerer 4 mm og absorberes af stoffet melanin til stede i kroppen.
 • Lysenergi omdannes til varme, folliklerne og hårvækstcellerne opvarmes for fuldstændigt at ødelægge dem.
 • Der er en systemisk veksel af pulser og køling. Hvis epilationen udføres på ansigtet, bæres patienten beskyttelsesbriller for at beskytte mod skadelig stråling.
 • Trin for trin fortsætter specialisten med at behandle huden. Procedurens varighed afhænger af sted og individuelle karakteristika, kan variere fra 15 minutter til 2 timer.

Hvordan og hvorfor udføres køling?

Laser hårfjerning (diode eller alexrit metoder) har et generelt indflydelsesprincip. Takket være epidermisk afkøling kan en specialist bruge høje fluancer og reducere smertefulde fornemmelser under proceduren.

Der er flere effektive kølesystemer:

 • Kontakt. En transducer indbygget i værktøjets spids gør det muligt at afkøle den høje termiske ledningsevne. Proceduren giver mindre ubehag og udføres så smertefrit som muligt. Køletransduceren beskytter epidermis ved at skabe en kølelegeme på overfladen.

Hudafkøling efter laser hårfjerning med en diode eller alexrit laser udføres med en spraykryogen

 • Spray kryogen. Kølesprayen sprøjtes på det område, der skal depileres før eller efter impulsen påføres.
 • Luftkøling. Retningstrømmen har en temperatur på -34 ° C.
 • Hvilken laser er bedre at vælge for hårfjerning på ansigtet

  Problemet med uønsket ansigtshår kan løses med en laser. Hvilket er bedre at vælge - alexandrit eller diode? Valg af valg afhænger af de individuelle egenskaber, hudtype, farve og tykkelse af hår.

  Diodelaseren giver dig mulighed for at fjerne vegetation på delikate områder med maksimalt smertefri, lige så effektivt arbejde på alle fire fototyper, også på mørk hud. For at fjerne hårene på hagen er antennerne over overlæben, 5-6 procedurer, tilstrækkelige.

  Alexandrit laser til at fjerne ansigtshår er uønsket. Det kan levere smerte, efterlade ar og til tider fremkalde væksten af ​​nyt hår. Alexandrit laser er ineffektivt for grå, lys eller let hår, da det kun virker med melanin.

  Hvilken laser er bedst til hårfjerning på kroppen

  Huden på kroppen er mindre følsom end på ansigtet eller i bikiniområdet. Men når man vælger en laserteknik, skal man tage højde for flere faktorer. Alexandrite laser betragtes som "guldstandarden" i æstetisk kosmetologi, derfor er det det mest optimale valg til kropsepilation.

  Dysens diameter er 18 mm, hvilket gør det muligt for en enkelt stråle at behandle et stort hudområde. Hyppigheden af ​​udbrud - 2 per sekund, dette medfører den mindste tid brugt på proceduren. Smertefulde følelser fjernes med et effektivt kølesystem.

  Hvis patienten ikke tilhører den europæiske fototype, er det bedre at give præference ved valg af en diodelaser. Det er mere effektivt at fjerne blondt hår og på garvet hud. Det skal bemærkes, at håret efter diodefjernelsen ikke falder straks ud, men inden for 2 uger, så proceduren er mere behagelig at udføre i den kolde årstid.

  Hvilken laser er bedre til bikiniområdet epilation

  Bikiniområdet er et særligt følsomt hudområde, så den rigtige tilgang ved valg af teknik er yderst vigtig. Epilering i dette område kan være dyb eller klassisk. Diodelaser anses for at være den mest effektive til fjernelse af vegetation i bikiniområdet.

  På grund af dets egenskaber trænger strålen dybere ind i huden, absorberes til det maksimale af melanin og påføres nogen skygge af hår. En anden fordel ved valget for den følsomme zone er, at antallet af procedurer, der kræves for effekten, er meget mindre i sammenligning med alexandrit-laser. Diode laser eliminerer forekomsten af ​​forbrændinger og ar i særligt følsomme områder. Et let ubehag er muligt, men under forudsætning af et effektivt kølesystem er smertefulde fornemmelser under sessionen praktisk taget udelukket.

  Hudpleje efter epilering

  For at forlænge effekten af ​​proceduren skal du følge anbefalingerne:

  • Umiddelbart efter proceduren og i løbet af de første to dage påføres et beroligende creme på det laserbehandlede område (Panthenol, Bepanten).
  • De første 24 timer kan ikke vådte den behandlede overflade. I løbet af de næste 10 dage begrænser vandbehandlingerne til 5-10 minutter.
  • Hvis epilationen udføres om sommeren, bliver de behandlede dele uden solcreme med en indikator på mindst SPF35 ikke blanke i 1-1,5 måneder.
  • De første 3 dage bør afstå fysisk anstrengelse og alle former for massage, afstå fra ture til bad eller sauna.
  • Under hele kurset anbefales det ikke at trække voksende hår ud.

  Bivirkning ved laser hårfjerning

  Meget effektiv og hurtig måde at fjerne uønsket hår på kan give ubehag, smerte.

  Det har også flere bivirkninger:

  1. Perifollikulært ødem, erytem. Det opstår umiddelbart efter proceduren og passerer inden for et par timer. Behandlingen kræver ikke.
  2. Burns. Da energi omdannes til varme, er der mulighed for forbrændinger. Dette sker på grund af ineffektiv afkøling, krænkelse af procedurens teknologi. Særligt modtagelige for forbrændinger er garvet hud såvel som IV og VI fototyper.
  3. Folliculitis. Patienter der lider af hyperhidrose, er der risiko for betændelse i hårsækkene. En bivirkning kan også observeres hos personer, der besøger poolen mellem behandlinger.
  4. Konjunktivitis, nedsat synsstyrke. Når laser hårfjerning af ansigtsområdet udføres, er det vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne - brug sikkerhedsbriller for at undgå skade på øjnene.
  5. Ardannelse, hyper- eller hypopigmentering. Som et resultat af en termisk forbrænding under niveauet af kælderen membranen, kan en patient danne et ar, udvikle hyper- eller hypopigmentering.

  Effektvarighed

  Antallet af sessioner af laser hårfjerning, samt valg af en diode eller alexander laser til fjernelse af håret, bestemmes individuelt. For at opnå resultatet i gennemsnit mindst 7-10 procedurer. Effekten af ​​laser hårfjerning kan vare i 4-5 år, men det afhænger alt af patientens individuelle egenskaber.

  Det er umuligt at slippe af med uønsket vegetation på dit ansigt, krop eller bikini zone for resten af ​​dit liv, men i tilfælde af rettidige støttesessioner kan effekten af ​​glat hud gøres permanent.

  Video om lasere til fjernelse af hår

  Diode eller Alexandrit:

  Bikini Epilation / Hvilken laser er bedre:

  Vi vil beskæftige os med diode og alexrite lasere

  Mange, der har oplevet laser hårfjerning, ved, at resultatet afhænger af hvilken laser der bruges. Hvilke egenskaber skelner mellem de to mest almindelige typer laser, og hvilken er bedre, alexandrit eller diode.

  Diode er den mest almindelige. Kompakt, kræver ikke forbrugsstoffer, desuden er enheden forholdsvis billig. Overvej dens forskelle fra alexandrit.

  Fælles blandt de fleste laser epilatorer, undtagen neodym, er princippet om operation. I alt er den baseret på absorptionen af ​​stråleenergi ved melanin. Melanin er pigmentet, der i huden og håret er ansvarlig for deres farve. Den største mængde melanin er i hårsækken. Og når det absorberer tilstrækkelig laserstråling, opvarmes den og falder sammen. Ved bestråling med både diode- og alexandrit-installationer kan opvarmning af huden forårsage forbrænding, da den også indeholder melanin.

  Det bemærkes, at hvis pulslængden er mere end 35 ms, er den udsendte energi spredt over huden. Dette er hovedbegrænsningen for lasere. En mindre periode bør være nok til at ødelægge pæren, så kraften spiller en meget vigtig rolle. Den maksimale effekt, som en diodelaser kan nå, er 500 W, mens alexandrit kan nå en maksimal effekt på 2 kW. Således skal udviklerne af diodelaser øge pulsvarigheden. Dette fører til, at sådan hårfjerning betragtes som mere smertefuld.

  I dette tilfælde falder håret efter træning med en diodelaser ikke sammen omgående, men falder inden for to uger. Derfor er resultatet straks ikke mærkbart. Hvis du kommer til epileringssessionen med en alexandrit laser, vil du efterlade det uden hår.

  Den grundlæggende forskel er også diameteren af ​​spotstrålingen - 9 mm for dioden og 18 mm for alexritlaseren. Det er værd at bemærke, at en stor pletdiameter i tilfælde af en diodelaser simpelthen vil reducere effekten pr. Enheds overfladeareal af huden.

  Den mest effektive, så at sige guld standard for laser hårfjerning i dag er alexandrite installation.

  Fordele og ulemper ved en diode laser

  Diode laseren har store fordele for salon ejere end for patienterne selv, da det er billigt at vedligeholde og ikke kræver forbrugsstoffer. Derudover er det mobil og kontakt, og også svært at bryde.

  Ulemper ved laser hårfjerning med diode installationer:

  1. Først og fremmest er dette hastigheden af ​​proceduren: For store mængder af diodefjerning skal du arbejde tre gange længere. Dette skyldes, at lasere har en lille diameter af lysstrålen og en lavere flashhastighed.
  2. Kvaliteten og effektiviteten af ​​proceduren er næsten den samme for både diode og alexrit, hvis vi taler om den europæiske fototype. Men ejere af lys hår og mørk hud bliver nødt til at ty til en neodym laser eller elektrolyse.
  3. Størrelsen på lyspunktet påvirker også kvaliteten: Jo mindre det er, jo flere gange skal du gå for ikke at gå glip af et enkelt hår. Derfor, når der behandles med diodeinstallationer på store overflader, er der stor sandsynlighed for at mangle et bestemt område eller optræde stærkt på det, hvilket kan medføre skader på huden.
  4. Diodelasers kølesystem indeholder en kontaktplade på mindre end en centimeter i størrelse, som ikke kan justeres.
  5. Den hygiejniske side af problemet pumpede lidt op i diodlaseren, da kontaktpladen ikke blev fjernet, hvilket gør det umuligt at sterilisere det.

  Fordele ved laser hårfjerning med alexandrit laser

  Først og fremmest skal det bemærkes, at alexandritlasere også er forskellige, og deres kvalitet opfylder ikke altid det nødvendige. Den største fordel ved proceduren udført ved anvendelse af en sådan laser er en tilstrækkelig stor pletdiameter.

  Vi kender alle den største ulempe ved laser hårfjerning i forhold til for eksempel med et foto - dette er den lave behandlingshastighed for store områder. Og i denne alexandritinstallation bedre diode, hvis du skal klare små områder: Sættet har specielle dyser. Fornøjelser og hastighed - to blink per sekund.

  Der er et andet godt øjeblik. For dem, der ønsker at fjerne hår, for eksempel på ansigtet: Det er absolut ikke nødvendigt at barbere små, bløde hår, før du bruger alexandrit-enheden.

  I kølesystemet af en alexandritlaser anvendes en kølemetode uden kontakt, som ofte kan indstilles. Den utvivlsomme fordel er ofte aftagelige dyser, som gør det muligt at desinficere dem.

  Ulempen ved alexandrit installationer til laser hårfjerning er den høje pris. Det samme gælder for forbrugsvarer. Nogle gange påvirker omkostningerne ved installation og forbrugsstoffer omkostningerne ved selve proceduren, men i mange saloner er laserhårfjernelsen med en diodelaser og alexandrit laser stadig den samme.

  Hvis du lægger alt i ét bord, vil det se sådan ud:

  Hvordan man sænker hårvækst efter barbering?

  Hårfjerning